Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.04.2013, 22:24   #1
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

Akil İnsanlar Marmara Grubu'na Bursa'da fabrika sahibinden zor soru.

Serhat TEZCAN / Selahattin BUDAKOĞLU Bursa / Merkez - DHA

Bursa gezisini sürdüren Akil İnsanlar Marmara Grubu üyelerinden Hülya Koçyiğit, Yücel Saylan, Ali Bayramoğlu, Levent Korkut ve Mithat Sancak, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Erol Gülmez’e ait E.G. Pres Fabrikası’ndaki işçilerle bir araya geldi.

Heyet üyelerine fabrika sahibi Erol Gülmez, “Damat Ferit döneminde Heyeti Nasiha diye adamlar oluşturulmuş. Bugün, tarihteki o heyete biraz vatan haini olarak bakılıyor. Şimdi de sizin heyetiniz bunlara benzetiliyor. Ben size soruyorum, siz vatan haini misiniz?” diye sordu.




Bu soruya heyet üyelerinden Yücel Sayman, yanıt verdi ve bilge olmadığını vurgulayarak şöyle dedi:


“Ben sizin düşüncenizden farklı söylesem ikna mı olacaksınız? Bizim sizi ikna etmek gibi bir niyetimiz yok. İlk defa bu soruları toplu olarak soruyoruz. Buraya geldik neye karar vereceğiz? Sahneye indik seyirci olmaktan çıktık. Biz seyirci değiliz. burada karar mekanizması biziz. İstediğimiz şey bu meselenin çözümüdür. Siz vatan haini olarak görüyorsanız öyle görün. ‘Evet’ yada ‘hayır’ desem de inanacak mısınız? Belki de öyleyimdir. Ne bileyim. Damat Ferit örneği verdin. Biri bir yerden gayet enayi bir örnek çıkartıyor. İstanbul’da işgal orduları mı var? O dönemde işgali kabul edelim diye o heyeti gönderiyorlardı. Şimdi Türkiye işgal altında mı? İstanbul işgal altında mı, biz de buraya gelip ‘bakın fazla ses çıkartmayalım da insanlar ölmesin’ biz öyle mi diyoruz? Bunu söyleyenin kafasına göre Türkiye işgal altında. Aptal bir örnek. Ben şimdi, ben vatan hainiyim de. Ama ben barış olsun silahlar sussun istiyorum.”

BAYRAMOĞLU: SAÇMALIKLARI KAFANIZDAN ATIN

Toplantıda konuşan heyet üyesi Ali Bayramoğlu, “Bir kere bayrak kalkacak. Türk kelimesi kalkacak TC kalkacak gibi saçmalıklarını kafanızdan lütfen atın” diyerek, böyle bir şeyin önerilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bayramoğlu, şöyle devam etti:






“En fazla vatandaşlık tanımının Türk olmayanları da içerecek bir şekilde demokratik bir şekilde tanımlanması anayasada söz konusu olacaktır. Türkiye’de şu anda ne bayrak tartışması var ne de TC tartışması var. Ne de Türk kelimesinin tartışması vardır. Eğer buradan yola çıkarsak karşı tarafın veya siyasi iktidarın önermediği şeyleri onlara atfedersek, düşünmediği şeyleri onlara atfedersek bir anlamda yel değirmenleriyle savaşmaya başlarız. Kendi öfkemizi başka yere transfer etmeye başlarız. Öfke ile neyi çözebiliriz. Bir arkadaşınız söyledi, ‘Açılım bölünmeyi getirecekse ben onu istemiyorum.’ Eğer öyleyse ben de istemiyorum. Ama soruyu şöyle soralım. Eğer açılım olmazsa, bu bölünmeyi getirirse ne düşüneceğiz? Ben bugün atılan bütün adımların Türkiye’nin bütünlüğünü korumak için atılan son büyük ciddi adımlar olduğunu düşünüyorum. Bu bir bölünme değil, bölünmeyi engelleme adımıdır.”


KOÇYİĞİT: KAYGILARIN ÇOĞU BENDE DE VAR

Böyle bir dönemeçte kaygı duyulmasının en doğal hak olduğunu kaydeden Hülya Koçyiğit, “Kaygıların bir çoğu bende de var. Ama kaygılara fazla kapılmadan aklı selimle müşterek akılla sağ duyu ile ‘biraz da ben olsam’ gibi düşünmek gerek. Yalnız değiliz bu ülkede hep beraber yaşıyoruz. Onların da talepleri olabilir. Tıpkı bizim taleplerimiz olduğu gibi. Önemli olan bunları müşterek talepler haline getirmektir. Bu ülkedeki bazı vatandaşlar kendilerini eşit olarak görmüyorsa onları kendimize nasıl yaklaştırırız” dedi.


Kendi çevresinde Kürt arkadaşlarıyla bir sorun yaşamadığını anlatan Hülya Koçyiğit, “Ama bugün PKK diye bir gerçek var. Bu bir terör oluşturuyor. Sadece biz değil onu temsil eden kesimden de insanlar ölüyor. Bu hepimizi ilgilendiren bir meseledir diye baksak. Bunların cevabı bende yok” diye konuştu.


PROF.DR. SANCAR: MEDENİ YOL BUGÜN İZLENEN YOLDUR

Heyet üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar da, “Dünyada bu soruna karşı askeri yöntemle giden bir tek ülke var o da Srilanka. Medeni yol bugün izlenen yoldur. Anlaşma ne olursa olsun biz bir padişahlık sistemi bir Sovyet sisteminde yaşamıyoruz. Referanduma halkın önüne gelecek. Toplum konuşuyor ama yeter ki şiddet olmasın” dedi.


OTEL ÖNÜNDE YUMURTALI PROTESTO

Akil İnsanlar Marmara Grubu, fabrika gezilerinin ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yapacakları toplantı için Hilton Bursa Oteli’ne geldi. Heyetin gelişi sırasında otel önünde toplanan 60 kişilik grup, Akil İnsanlar heyetini protesto etti. ‘Türkiye Türklerindir, Türk kalacak.’ ‘Hainler içerde, ülkücüler dışarıda’, ‘Hepimiz Türküz Atatürkçüyüz’, ‘Vur de vuralım öl de ölelim’ sloganları atan göstericiler. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen ve Ülkü Ocakları temsilcilerinin alınmaması nedeniyle Vali Şahabettin Harput’u eleştirdiler.





Daha sonra Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, açıklama yaptı. Türkoğlu, 47 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin toplantıya davet edildiğini, ancak milli hassasiyeti yüksek bir kuruluş olarak kendilerinin buraya davet edilmediğini söyledi. Türkoğlu, “Temsilcilerin içerde Bursa’nın nabzını tutacağı söyleniyor. Bursalılar olarak fikrimizi iletmek istiyoruz. Bu çözüm süreci değil, bölünme çözülme süreci. Bunu anlatmak istiyoruz. Sorularımızı sormak istiyoruz” dedi.




Grup bir süre daha slogan attıktan sonra ellerindeki yumurtaları toplantının yapılacağı otele fırlattılar. Bazı yumurtalar otel önünde güvenlik koridoru oluşturan polislere isabet etti. İçeri girmek isteyen grubu polisler engelledi. Bu sırada akil insanlar heyeti sivil toplum kuruluş temsilcileri ile basına kapalı olarak toplantıya başladı.

Kaynak
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.04.2013, 22:50   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

Bu kadar tepkiye rağmen hala bunlar kendilerini akil sanarak şehirden şehir gidiyorlar ya, pes artık diyorum.

Kösele suda yumuşabiliyor.
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.04.2013, 22:56   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

AKP'nin piyonları, maşaları.

AKP'nin politikasını savunan, bir kısmı akademisyen, bir kısmı tarihi bilen gazeteci, bir kısmı popüler olan sanatçı insanlardan seçili bir güruh..

Bazılarına göre vatan haini, bazılarına göre kahraman.. Artık kimlere göre kahraman olduklarını varın siz bulun..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.04.2013, 22:58   #4
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

Televizyonlarda göstermiyorlar ama, ilginç sorular geliyor akillere. Verecek cevapları yok maalesef...

http://www.youtube.com/watch?v=EK_kcIBwFto
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.04.2013, 22:58   #5
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

Ben saat 20:00 gibi oralardaydım ve halk hâlâ eylemdeydi bağıra çağıra...

Hepimiz barış olsun istiyoruz, Kürt Türk diye bir ayrım bile olmasa keşke; kardeşçe yaşamayı becerebiliriz. Ama şu siyasilerin şahsi menfaatleri var, cepleri var, koltukları var, rahat yaşama hayalleri var. Kardeşlikten kime ne?

Kürtlerle Türkler ne zaman düşman oldu ki, şimdi barışsınlar?.. Hep birilerinin çıkarcılığı ülkeyi bu hâle getirdi. Bunca insana, bunca evlada yazık ya...
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.04.2013, 13:17   #6
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

Şükrediyoruz ki bir ulusal kanal var. Diğer kanalların vermeye, göstermeye cesaret edemedikleri görüntülü haberleri bu kanal veriyor ve haberdar oluyoruz. Diğer kanallar malum! Prıme -Tıme dedikleri zamandan başlıyor, sabah horoz ötünceye kadar olumsuzu olumluya çevirme çabası içinde ha bire imam efendiye methiyeler yağdırıyorlar.

Bir karşı tartışmacı dört yandaş tartışmacı karşıt tartışmacının sözünü hep kesiyor, moderatör de onlardan, adam güya konuşmaya ve bildiklerini anlatmaya geldiğini sanıyor ama aldanıyor. Çoğu, programın bu şekilde tezgahlandığını anlayınca yanlış yaptığının farkına varıyor ve programı terk ediyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.04.2013, 13:27   #7
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

Yandaş medyanın haberi nasıl yansıttığını okuyun lütfen ve aradaki 1000 farkı sayın...
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.04.2013, 17:28   #8
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

Helal olsun tepki veren o kadına. İşte böyle olmalı. Herkes sesini yükseltmeli, milletin haklı tepkisi suratlarına çarpılmalı.

Teşekkürler Sultan, video için teşekkürler CadII.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.04.2013, 19:45   #9
Çevrimdışı
C.Cienfuegos
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru

Akil adamlar bu gidişle pes edecek.
__________________

"Tanrım, artık bir ateist olduğum için beni bağışla , ama Nietzsche'yi okudun mu?"

John Fante
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz C.Cienfuegos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.04.2013, 20:17   #10
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bursa'da Âkil İnsanları Şoke Eden Soru



Video icin tesekkürler!.

__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
âkil, bursada, diye, eden, insanlar, insanları, olarak, soru, Şoke, şoke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.