Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler

Cevapla

LinkBack Seçenekler
Eski 03.06.13, 12:56   #1
Alea İacta Est

ZeZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 219
Mesajlar: 2,121
Ettiği Teşekkür: 11284
Aldığı Teşekkür: 9993
Rep Derecesi : ZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyorZeZe artık herkes tanıyor
Ruh Halim: none
Standart Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fas Ziyaret Öncesi Basın Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fas'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapması bekleniyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Fas, Cezayir ve Tunus'u kapsayan bir gezimiz var. Bu ziyaterlerde dostukluk grubu başkanları ve işadamları eşlik edecektir. Dostluk ve kardeşlerimiz ile olan bağlantımız ve Fas ile ilişkimiz 16. yüzyıla dayanmaktadır. Fas ile ilişkilerimizi daha üst seviyeye taşımayı istiyoruz. Bölgesel konuları da ele alma fırsatımız olacak. Fas'tan sonra Cezayir'e geçeceğiz. Cezayir ile aramızda kardeşlik ve dostluk bağları var.

Bu bağlamda ikili ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. 750 milyon dolarlık demir-çelik fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Sonra Tunus'a geçeceğiz. Tunus, Arap Baharı'nın başladığı ülkelerden biri. Biz de bu süreçte onlara destek vermiştik. İkili ilişkilerimize ilikşin konuları en üst düzeyde ele alma fırsatımız olacak. Fas, Cezayir ve Tunus'la ikili ilişkilerimiz en üst düzeyde ele alacağız.

GAZETECİYE SERT ÇIKTI

(Gazetecinin sorusu)*Dün Ömer Çelik Twitter'dan açıklama yaptı. Mesajlar alındı değerlendiriliyor dedi. Tansiyonun düşürülmnesi noktasında atmayı planladığınız adım?

Siz hangi mesajı aldınız. Ben Başbakan olarak, vatandaş olarak bu olayla ilgili olarak saf temiz insanları ayırırsak aşırı uçların organize ettiği eyleme katılma durumunda olanlar var. Olay Gezi Parkı olayı değildir. Gezi Parkı'nda ağaçların kaldırılması söz konusu değildir.

Burada İBB bir yay kaldırımı genişletme çalışmasında 10 ağacı kemsiyor 10 ağacı söküyor. O ağaçlarda Çağlayan'a dikiliyor.

Bizim Gezi Parkı ile ilgili hedefimiz ne? Orada ne yapılacağını açıkladık. 2 yıldır orayla ilgili ses yok. Burada böyle adımın atılması organize adımdır. Buraya aklı selim sahibi milletimin bu oyuna gelmemesi gerekir.

AĞAÇLAR KESİLMEYECEK

Ağaçların kesilmesi söz konusu değil. Buraya yapılacak olan Topçu Kışlası olayıdır. Sene 1780 orada bu eser yapılmış. Daha sonra CHP tarafından Lütfi Kırdar'ın vali ve belediye başkanı olduğu dönemde yıkılmış ve yerine Taksim Stadı yapılmış.

Gezi Parkı'nın Cumhuriyet Caddesi üzerinde alışveriş merkezleri var. Ceylan Otel orası da ağaçlıktı. Sökülerek bu otel yapıldı. Aynı şey etap Marmara'da yapıldı. Orası da tamamiyle söküldü ve şu anki haline getirildi. Gezi Parkı meselesi bu işin fitilini ateşledi vebali olanlar bu işin hesabını verecek.

CHP'NİN AKTİF ROLÜ VAR

Tüm olayların arkasında CHP zihniyeti ve aşırı uçlar var.

Daha sonraki gelişmeler CHP'nin işin içinde çok aktifi olması benim temiz saf vatandaşlarımızı da oraya sürüklüyor. CHP mitin yapacağım diyor ama Taksim'e geliyor. Kadıköy'de o pozisyonu bulamayınca Taksim'e geliyor. Halbuki milletvekilleri de bu işin içinde. CHP'nin rolü vardır ve her zaman olduğu gibi aşırı uçlarla ilişkisi vardır. Hukuk içerisinde miting yapma hakkı var. Yerlerimiz var. Ve bizde CHP'lilerin her türlü güvenliğini sağlarız.

Ama tüm bunları yaparken kendileri için temel hak ve hürriyeti olduğunu iddia edenler benim temel hak ve hürriyetime dokunuyorsa şimdi ne olacak? Kamu araçları yakıldı bunun hesabını kim ödeyecek? Gezi Parkı'nda olanlar ile ne alakası var?

SANDIKTA YENEMEYENLER BU YOLA BAŞVURDU

Sandıkta AK Parti'yi mağlup edemeyenler, demokratik yollarla geride bırakamayanlar bu yolla bırakabilir miyim gayreti içindeler. Sandıkta milletim gereken cevabı verecek. Cebirle şiddetle bir şey yapmadık. Sakin olun, rahat olun. Bütün bunların hepsi aşılır, geçilir. Geçmişte bunu deneyenler oldu, bunlardan netice alamadılar. Cumhuriyet mitinglerini gördük.

İstihbarat birimlerimiz bu olayların bağlantılarını araştırıyor. Onlarla hesaplaşacağız da.

Birileri çıkıyor Başbakan böyle durumlarda hep yurtdışına çıkıyor diyor. Bunlar zavallı bunlar aciz. Bu gezi aylar öncesinden planlanmış.

Bize itidal tavsiye edenler önce kendileri itidal çizgisine gelsin. Benim bugün onlarca polisim yaralandı. Polis çekilsin deniyor. Polis çekilsin de kamu kurumlarını işgal mi etsinler. Aşırı uçlar Başbakanlık ofisine mi girsin.

TENCERE TAVA...

Başbakan 'tencere-tava eylemi'yle ilgili olarak da 'Tencere tava hep aynı hava. Bunlar geçmişte de oldu' dedi.

TÜRK BAHARI

Mısır'da yıllarca insanlar güdümlü olarak sandığa gönderildi. Türkiye'de sandıklar açılır ve 6 saat içinde sonuçlar açıklanır ve burada AK Parti gibi milletin rotasını çizdiği bir parti 16 ay sonra iktidara gelmiştir ve 5 yerel ve genel seçime girmiş ve oylarını da arttırarak sandıklardan çıkmıştır. Bu AK Parti'nin milletle ne kadar iç içe olduğunu gösteriyorlar. Türkiye'de Türk Baharı yaşanıyor diyenler doğru söylüyor . Evet bir bahar var ve bunu kışa çeviremeyecekler.

REUTERS MUHABİRİNE: SİZ BÖYLE BİLGİLENDİRİYORSUNUZ

Önce yumuşatıcı ifadeler derken nelerdir mesela bana söylemelisin? Ana muhalefetin bütün illerde temsilcisi var. Aşırı uçların belli illerde devreye grimesi sözkonusu. Siz burada ne oldu ki bu olaylar yaşanıyor? Siz ne mesaj aldınız yapılanlardan. Sizin aldığınız bir mesaj ne??

GAZETECİ: Burada tepki gösterenler herhangi bir partiye aitlik sözkonusu değil? İnsanlar kendi yaşamlarıyla ilgili yasaklara eğitimden tutun da alkol düzenlemesine kadar bunlardan dolayı tepki gösteriyor.

Erdoğan: Siz Reuters'a bunları mı anlatıyorsunuz? Evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Bir kere alkol yasağı diyorsunuz. Alkol yasağı yok alkol düzenlemesi var. Biz Fransa'daki alkol düzenlemesini Türkiye'de uyguluyoruz.

Kaynak
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK

Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
ZeZe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklaması, basın, başbakan, erdoğanın, Öncesi, recep, tayyip, ziyaret

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Efsane Vali - Recep Yazıcıoğlu (1948-2003) SerseriGezgin Türk Tarihinde Yer Alanlar 7 31.12.16 17:31
İsrail yutturması ve işte Tayyip! | Sabahattin Önkibar LaLe Diğer Köşe Yazıları 2 29.11.12 20:32
Yüzbaşı Recep Reis - İpsiz Recep (1862 – 1928) ReaL Türk Tarihinde Yer Alanlar 2 03.07.09 21:55

WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:49.