Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.06.2013, 12:30   #1
Çevrimdışı
İmge
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart TSK'dan İlginç Karar


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Ege Denizi kıyılarında gerçekleştirdiği en büyük “çıkarma” tatbikatı Efes 2013’te bu yıl ilk kez fiili atış yapılmadı.

10 Haziran’da sona eren ve 1 ay süren tatbikat sırasında gerçek mühimmat kullanılarak atış gerçekleştirilmemesine gerekçe olarak “tasarruf tedbirleri”gösterildi. Her yıl gerçekleştirilen Efes Tatbikatı’nın iki yılda bire çekilmesinin de gündemde olduğu öğrenildi.
Tatbikata, kara, deniz ve hava kuvvetlerine bağlı unsurlar ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 7 bin personel katıldı. Tatbikatın iki yılda bir gerçekleşmesi Yunanistan’a “jest” niteliği taşıyor. Tatbikatta bir ilke imza atılarak simülatörlerle yapılabilen eğitimler tatbikata yansıtılmadı. TSK, Efes Tatbikatı’nı ilk kez “atışsız” olarak gerçekleştirildi.

TATBİKATIN ADI DA DEĞİŞTİ

Efes-2013’ün fiili atış eğitimi olmaksızın gerçekleştirilmesi nedeniyle tatbikatın ismi de değiştirildi. Tatbikat bu yıl “Fiili atışlı tatbikat” yerine“Müşterek Kıtalı Komuta Yeri Tatbikatı” adı altında düzenlendi. Tatbikata bu yıl 7 bin personel, 23 muhtelif gemi, 22 uçak ve 17 helikopter katıldı.

Efes Tatbikatı’nın önümüzdeki dönemde her yıl yerine iki yılda bir düzenlenmesinin de gündeme gelebileceği kaydedildi. Tasarruf kriterinin diğer tatbikatlarda da adım adım devreye sokulacağı dile getiriliyor. İki yılda bir düzenlenen yüksek maliyetli Denizkurdu tatbikatlarının da bu kapsamda yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Bu yıl Denizkurdu Tatbikatı’nda, “Çok Tehditli Ortamda Harekât Eğitimi” icra edilirken birlikler silahların fiili olarak ateşlenmesi dışındaki tüm işlemleri gerçek durumda icra etti.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz İmge'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
atış, efes, ilginç, karar, tskdan, yılda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.