Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.06.2013, 17:30   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yüz Binler Ayakta! Yürüyüşe Geçtiler!

Yüz binler ayakta! Yürüyüşe geçtiler!




Bugün grev var; DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB alanlara çıkıyor.


DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB, Gezi Parkı’yla başlayan protestolara yönelik polisin sert müdahalesi nedeniyle bugün acil servisler dışında iş bırakacaklarını açıkladı. 5 örgütün toplam üye sayısı 900 bine yaklaşıyor

DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve DİŞ HEKİMLERİ ODASI iş bıraktı. Sendikalar meydanlara çıktı. İşte İstanbul'da toplanma saati: Saat 16:00 Tünel - Saat 16:00 Şişli DİSK önü!

BALIKESİR

Balıkesir’de, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşananları protesto etmek için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) iş bırakma eylemi yaptı.

Bugün saat 11.30 sıralarında, Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, insanca bir yaşam istediklerini belirterek Alihikmetpaşa Meydanı’na yürüdü. Polis, eylemcileri kaldırımdan yürütmek istedi. Kısa süreli tartışma sonrası eylemciler yolun bir şeridinden yürüdü.

SAMSUN

Samsun’da, bir günlük iş bırakma eylemi yapan KESK, DİSK, TTB, TDB ve TMMOB sendikaları üyelesi yaklaşık 500 kişi, Gezi Parkı eylemcilerine polisin sert müdahalesini yürüyüşle protesto etti.

İstanbul Taksim’de meydana gelen polis müdahalesine tepki gösteren KESK, DİSK, TTB, TDB ve TMMOB sendikaları üyesi yaklaşık 500 kişi, bugün protesto yürüyüşü yaptı. İstiklal Caddesi üzerinde toplanan sendika üyeleri, Lise Caddesi ve Gazi Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanına gitti. Sloganlar atıp ellerinde dövizler ve flamalar taşıyan grup hükümeti yaptığı uygulamalar nedeniyle protesto etti. Tüm gruplar adına açıklamayı yana KESK Dönem Sözcüsü Müşfik Veysel Erdoğan, baskı ve şiddete karşı direnenlerle birlikte olacaklarını söyledi. Hükümet aleyhinde sloganlar atan sendika üyeleri, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İZMİR

İzmir'de greve katılan sendikalar Basmane meydanında toplanıyor.

ADANA

Gezi Parkı eylemlerindeki polis şiddetini protesto etmek için 1 günlük iş bırakan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDP üyeleri, protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi Atatürk Caddesi’nden, Atatürk Parkı’na yürüdü.
KESK, DİSK, TMMOB, BES, TTB ve TDB üyeleri Manisa’da da bir günlük grev kararı alıp protesto yürüyüşü yaptı.

MANİSA

Sendikaların bir günlük grev kararı almaları üzerine KESK Manisa Şubeler Platformu’na bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi Manisa Lisesi önünde toplandı. Grup, 15 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

ANTALYA

TÜRKİYE genelinde sendika ve odaların aldığı iş bırakma kararı kapsamında Antalya’da yürüyüş yapan 300 kişi, ’Her yer Taksim her yer direniş’ ve ’Hükümet istifa’ diye slogan attı.

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 21’inci gününde polis tarafından güvenlik gerekçesiyle çembere alınan Taksim Meydanı’nın halka açılması için Antalya’da da grev kapsamında yürüyüş düzenlendi.

HAKKARİ

KAMU Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubesi, Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla yaptığı basın açıklaması ardından bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Basın açıklaması için KESK şubesinde bir araya gelen, aralarında Belediye Başkan Vekili Rahmi Hemetoğlu, BDP PM üyesi Sıddık Akış, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut’un da bulunduğu 50 KESK üyesi Bulvar Caddesi üzerindeki Belediye Binası önüne kadar yürüdü.

KOCAELİ

Merkez Bankası önünde saat 12.00’da toplanan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB üyelerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi ’Direne direne kazanacağız’, ’Hükümet istifa’, ’Taksim’de düşene, dövüşene bin selam’ diye slogan attı. Grup üyeleri daha sonra yürüyüş yolu boyunca AK Partil İl Binası önüne kadar yürüdü. Burada Çevik Kuvvet ekiplerinin oluşturduğu barikat önüne siyah çelenk bıraktı.

GAZİANTEP

300 kişilik grup, öğle saatlerinde Kırkayak Parkı’nda toplandı. Ellerindeki döviz ve pankartlar açan grup üyeleri, sık sık hükümet aleyhine slogan attı. Polisin önlem aldığı eylemde, kalabalık sloganlar eşliğinde Yeşilsu Parkı’na kadar yürüdü. Kalabalık adına konuşan KESK Sözcüsü Ömer Faruk Koç, halkın ülkeyi demokratikleştirmek için her türlü bedeli göze aldığını belirtti.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, Taksim Gezi Parkı’na yönelik polis müdahalesi ve ardından çıkan olaylara tepki için iş bırakan bazı sendikalara üye memurlar, Valilik önünde oturma eylemi yaptı.

Kent merkezindeki İsmet Paşa Parkı’nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle Valilik önüne yürüyerek, buradaki merdivenlerde oturma eylemi yaptı. ’Baskı ve şiddete, vahşi saldırılara karşı direnenlerle birlikte alanlardayız’ yazılı pankart açan grup, sloganlarla protestoda bulundu.

İSTANBUL

İstanbul'daki eylem için ise sendika ve birlikte saat 16.00'da bir araya gelip Taksim'e yürüyecek. İstanbul'daki yürüyüşe ilişkin İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise "Sendikaların çağrısı Taksim Meydanı ve çevresinde sağlanmış olan huzurlu ortamın sürdürülmesini engellemeye matuf bu tür çağrılar yasal değildir. Taksim Meydanı'nda yasal olmayan toplanmalara bundan sonra da müsaade edilmeyecektir." denildi.

ORTAK AÇIKLAMA!

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan protestolar nedeniyle süren polis müdahaleleri konusunda ortak bir toplantı yapan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB yöneticileri tek günlük iş bırakma kararı aldı. Ortak açıklamada, şunlar kaydedildi:

Halkın vicdanına çarptı

“Taksim Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı. AKP iktidarı halkın bu onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verme yolunu seçti. Hak ve adalet isteyen insanlarımız öldürüldü, onlarcası sakat bırakıldı, binlercesi yaralandı.

Türkiye halkının vicdan, hak ve adalet direnişiyle sarsılan AKP iktidarı, halkın büyük direnişini kıramayınca, çevre duyarlılığına indirgemeye, yaygın polis terörü ve despotik yönetim tarzına karşı halk tepkisini gayrı meşru hale getirmeye girişti.

Bizler Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasını bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız. Bu nedenle 17 Haziran 2013 Pazartesi günü üyelerimiz iş yerlerine giderek bu saldırganlığa karşı itirazlarını ifade edecek, aciller dışındaki hizmet üretimini durdurarak şehirlerin merkezi meydanlarına yürüyeceklerdir. Halkımızı söz konusu direnişimizde katkıya, hizmet alımından dolayı yaşanacak aksamalardan dolayı anlayışa, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için alanlarda birlikte olmaya çağırıyoruz.”

Tek günlük

Alınan bilgiye göre, eylemin önümüzdeki günlerde devam ettirilip ettirilmeyeceğine, polisin orantısız güç kullanmayı sürdürmesine göre karar verilecek. İş bırakacağını açıklayan örgütlerin toplam üye sayısı 900 bine yaklaşıyor. TMMOB’un 430 bin, KESK’in 230 bin, DİSK’in 100 bin, TTB’nin 90 bin, TDB’nin ise 24 bin üyesi bulunuyor.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ayakta, binler, geçtiler, kesk, yürüyüşe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.