Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.06.2013, 08:59   #1
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Emniyet alarmda! Devletin gazı 20 günde bitti.

Gezi Parkı eylemlerinde yaklaşık 130 bin biber gazı fişeğinin kullanılması ve bazı TOMA’ların zarar görmesi nedeniyle planlama dışı gaz ve TOMA ihalesine çıkılacağı öğrenildi.



Taksim’deki Gezi Parkı’nda başlayan ve yurt geneline yayılan protesto eylemlerinde yoğun biçimde kullanılan biber gazı stokları azalan Emniyet Genel Müdürlüğü, planlama dışı 100 bin biber gazı alımı için harekete geçti. Polisin, protesto eylemlerinde 130 bin dolayında gaz fişeği kullandığı belirlendi.


Milliyet’in haberine göre, protesto eylemlerinde göstericilere yönelik yoğun biçimde biber gazı kullanılması sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü stoklarındaki biber gazı miktarında önemli oranda düşüş yaşandı.

Öngörülen miktarı aştı


Eylemlerde yaklaşık 130 bin fişek dolayında biber gazının öngörülen miktardan fazla kullanılması nedeniyle planlama dışında yeni alım yapılması kararlaştırıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yapılan değerlendirmeler sonucunda, yaklaşık 100 bin dolayında yeni biber gazına ihtiyaç olduğu tespit edildi. Gezi Parkı olaylarının sürebileceği ya da yeni olayların yaşanabileceğini gözönünde bulunduran emniyet birimlerinin bu amaçla acil ihaleye çıkacağı öğrenildi. İkmal ve Bakım Dairesi’nce ihale hazırlığı başlatıldı. Emniyet’in daha önce bütçe ödeneğinden 2013 yılı için aldığı yaklaşık 150 bin gazın yanısıra yeni alınacak 100 bin adet biber gazının alımı için Maliye’den yeni bütçe ödeneğinin talep edileceği, olumsuz yanıt alınması halinde ise Başbakanlık Örtülü Ödeneği’nden alım yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Olaylarda kullanılan TOMA araçlarının zarar görmesi nedeniyle de yeni TOMA ve Shortland tipi zırhlı araç alınması planlandı. Bu çerçevede, 45 TOMA ve 15 Shortland araç alınmasının öngörüldüğü kaydedildi.

ŞARK TAYİNLERİ İPTAL


Geçtiğimiz şubat ayında belirlenen 2 bin 200 personelin il dışı tayinleri ve şark hizmeti artan toplumsal olaylar nedeniyle ani bir kararla bir yıl durduruldu. Emniyet, yıllık izinleri de yine aynı gerekçeyle geçici bir süreliğine kapattı.

İstanbul Emniyetinde il dışı tayin şoku!


Taksim Gezi Parkı eylemleri nedeniyle artan toplumsal olaylar İstanbul Polisi’ne il dışı tayin konusunda geri adım attırdı. Geçtiğimiz şubat ayında belirlenen şark hizmeti ve il dışı tayinler ani bir kararla durduruldu. İstanbul Emniyet müdürlüğü yetkilileri, daha önce gidecekleri iller belirlenen ve ilişiğini kesmek isteyen 2 bin 200 personele izin vermedi. İl dışı tayin olan ve bu nedenle ev tutup eşyasını gönderen personel ise durdurulan tayinler nedeniyle şok yaşadılar.

YILLIK İZİNLERDE KAPATILDI


İstanbul Emniyet müdürlüğü yetkilerinin yine ani bir kararla personelin yıllık izinleri durdurdu. Yaklaşık 40 bin personeli bulunan İstanbul emniyetinde artan toplumsal olaylar nedeniyle yıllık izinler geçici olarak durduruldu. İzinlerin ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. Tatil için plan yapan polis, izinlerin kapatılmasıyla ikinci bir şok yaşamış durumda.

KARAR DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA TEPKİYE NEDEN OLDU


İstanbul’dan personelin çıkışına izin verilmemesi bazı illerde tepkiye neden olduğu öne sürüldü. İddiaya göre İstanbul’dan gelecek personeli bekleyen doğu ve güneydoğudaki illerin emniyet müdürlükleri İstanbul’dan tayinlerin durdurulması üzerine tayinleri İstanbul’a çıkan personeli göndermeme kararı aldığı öne sürüldü.

İL DIŞINDAN VE JANDARMA BİRLİKLERİYLE TAKVİYE EDİLMİŞTİ


18 gün süren Taksim Gezi Parkı eylemlerinde İstanbul emniyeti toplumsal olayları bastırmakta yetersiz kalınca farklı illerden çevik kuvvet takviyesi yapılmıştı. Takviyelere rağmen sokak olaylarını bastırmakta yetersiz kalınca jandarma ekiplerinden de yardım istenmişti. Jandarma TOMA araçlarını ve personeliyle belli noktalarda görev yapmıştı.

Sözcü
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.06.2013, 13:38   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Emniyet alarmda! Devletin gazı 20 günde bitti.

Alıntı:

Taksim’deki Gezi Parkı’nda başlayan ve yurt geneline yayılan protesto eylemlerinde yoğun biçimde kullanılan biber gazı stokları azalan Emniyet Genel Müdürlüğü, planlama dışı 100 bin biber gazı alımı için harekete geçti. Polisin, protesto eylemlerinde 130 bin dolayında gaz fişeği kullandığı belirlendi.

Güvendiğimiz dirençli çapulcularımız olduktan sonra 100 bin değil 500 bin daha temin etseniz, yine yetiremezsiniz.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alarmda, biber, bitti, devletin, emniyet, gazı, günde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.