Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.06.2013, 20:39   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Yandaşlara Vergi Kaçırma Ödülü - 608 Milyon Çizildi.

Yandaşlara vergi kaçırma ödülü: 608 milyonu çizdiler



Maliye Bakanlığı Merkezi Uzlaşma Komisyonu’nun, hükümete yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat ile Yeni Şafak Gazetesi’nin sahipleri Albayrak Grubu’nun ve Kanal A televizyonunun sahibi Elektromed Şirketi’nin 608.8 milyon liralık borcunu sildiği ortaya çıktı. Kurul, üç şirket ile yaptığı uzlaşmada toplam 615.9 milyon liralık vergi borcunu, 7 milyon liraya düşürdü.

56 MİLYON LİRALIK VERGİ BORCU 1.2 MİLYON LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ

Albayrak Grubu’nun, yaklaşık 56 milyon liralık vergi borcu 1.2 milyon liraya düşürüldü. Uzlaşma sonucunda grubun 55.7 milyon liralık vergi borcunun 54 milyon 551 bin liralık kısmı silindi. Borç bu operasyon soncunda 1.2 milyon liraya gerilemiş oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yakınlığı ile bilinen Kanal A Televizyonu’nun vergi borcu da, uzlaşma sonucunda kuşa çevrildi. Şirketin 135.6 milyon liralık vergi borcunun 129.8 milyon lirası silindi. Uzlaşma sonucunda şirket, sadece 5.8 milyon liralık vergi borcu ödedi.

ÇEREZ PARASINA DÜŞÜRÜLDÜ

Maliye Bakanlığı vergi müfettişleri, Cengiz İnşaat, Albayrak Grubu ve Elektromed Şirketi’nin 2005-2009 yılı hesapları incelendi. Sonucunda, Cengiz İnşaat’a 424.4 milyon, Albayrak Grubu’na ait Albayrak GYO AŞ’ye 55.7 milyon ve Elektromed Şirketi’ne de 135.6 milyon liralık ceza kesildi. Şirketler, cezaların tebliği ardından Maliye Bakanlığı’na uzlaşma için başvuruda bulundu. Şirketlerin borcu adeta, “çerez parasına” düşürüldü.

1 MİLYAR LİRALIK AF

“Merkezi Uzlaşma Komisyonu”
2012’de de 7 şirketle uzlaşma yoluna gitti. 12 başvuru olmasına karşın komisyon 7 şirketin toplam 259 milyon 747 bin 365 lira ceza ve vergisini affetti. Yani devlet 260 milyon lira alacağından feragat etmiş oldu. Maliye Bakanlığı’nın 2010, 2011 ve 2012 faaliyet raporunda toplamda 1 milyar liraya yakın vergi ve vergiden kaynaklanan cezalara af getirdi. Ancak bu şirketlerin ismi kamuoyu ile paylaşılmadı.

YANDAŞ OLANIN BORCU SİLİNDİ GERİ KALANLAR HACİZLİK

Hürriyet Gazetesi, Kanal D, Radikal gibi yayın organlarına sahip olan Doğan Grubu’na da vergi cezaları kesilmiş ancak kurul uzlaşma yerine hacze gitmişti. Doğan Grubu 2004, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait, 4.46 milyon liralık vergi aslı ve cezası, 4.36 milyon liralık gecikme zammı ile birlikte toplam 8.8 milyon lira olarak ödenmişti. Grup ödemelerin ardından Milliyet ve Vatan Gazetesi’ni Demirören – Karacan ortaklığına, Star Televizyonu’nu ise Doğuş Grubu’na satmıştı.(CagdasSes.com)

NOT: Elektromed, Nakşibendi Tarikatı'nın tanınmış isimleri bünesinde toplayan Birlik Vakfı'ndan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı olan Bilal Şahin'in şirketlerinden biri. Şirket, 1994 yılından beri Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne sayaç satıyor. Belediyenin doğalgaz sayaç işini, ilk adı "Alfagas" olan, sonra adını "Elektromed" diye değiştiren şirkete vermesi 1990'lı yıllarda büyük tartışmalara ve suç duyurularına konu olmuştu. Şirket o tarihten bu yana belediyeye sayaç satmayı sürdürüyor.

Kaynak
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.06.2013, 20:42   #2
Çevrimdışı
Boray
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yandaşlara Vergi Kaçırma Ödülü - 608 Milyon Çizildi.

Biz o Kanal A 'nın kaçak yayın yaptığı dönemleri de çok iyi biliriz.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Boray'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.06.2013, 11:39   #3
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yandaşlara Vergi Kaçırma Ödülü - 608 Milyon Çizildi.

Gelde yandaş olma şimdi özellikle duyuruyorlar bu haberleri bizden yana durun sizede kıyak geçelim hem biz güçlenelim hem siz kazanın mantığı
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.06.2013, 11:58   #4
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yandaşlara Vergi Kaçırma Ödülü - 608 Milyon Çizildi.

Yandaş olup onurumu şerefimi satacağıma şerefimle parasız yaşarım..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çizildi, kaçırma, kyandaşlara, liralık, milyon, Ödülü, vergi, yandaşlara, ödülü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.