Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.07.2013, 16:00   #1
Çevrimdışı
İmge
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bu Hastaneler Kapanıyor


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ısrarla üzerinde durduğu şehir hastaneleri projesi kapsamında Ankara’da yapılması planlanan 2 hastane için kapanacak en köklü 14 hastanede çalışan 4 bin 807 sözleşmeli personel işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Söz konusu risk, sadece Etlik projesi için 100 milyon Avro’dan fazla kredi verecek Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nı da endişelendiriyor.

Ankara Etlik ve Bilkent’te yapılacak şehir hastaneleri için başkentin en köklü 14 hastanesinin kapısına kilit vurulacak. Kamu-özel ortaklığı yöntemi ile yapılacak şehir hastaneleri projesi kapsamında Etlik’te yapılacak hastane için en az 100 milyon Avro kredi verecek Avrupa Bankası’nın yanı sıra, “ihracat kredisi kuruluşları, diğer uluslararası finansman kurumları, ticari bankalar da” kredi açacak. Edinilen bilgiye göre Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, risksiz bir kredi açabilmek için aylarca çalıştı. Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre banka projeyi yürütecek şirketlerden “Çalışanlar, etkilenen topluluklar ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerin engellenmesini, mümkün değilse en aza indirgenmesini” istedi.
Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaya göre, kapatılacak 14 hastanede temizlik, yemek, görüntüleme gibi hizmet alımı yoluyla sözleşmeli olarak çalıştırılan 4 bin 807 taşeron işçi işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. “İşsiz kalacaklar” ifadelerini kullanamayan bakanlık yetkililerinin, istihdam durumlarına ilişkin net bilgi veremedikleri öğrenildi. Öte yandan, kapatılacak hastanelerde çalışan sözleşmeli personelin yanında, asistan hekimlerin durumlarının da belirsiz olduğu bildirildi.

Milyonlarca Avro kredi vermeye hazırlanan banka, projeyle ilgili olarak kapatılacak hastanelerdeki çalışan sorunları ile birlikte pek çok sorun belirledi. Sorunların, çevre halkı ve tüm paydaşlarla tartışılmasını istedi. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği ve belediyeler ile birlikte projelerin yürütüleceği mahalle muhtarları ve halkı da proje paydaşı olarak belirlendi. Etlik projesi için bugün Antares Alışveriş Merkezi’nde saat 11.00’de halka açık “paydaş katılımı ve bilgilendirilmesi toplantısı” düzenlenecek. Bankalar yapacakları risk değerlendirmesinin sonucuna göre proje için kredi açıp açmamayı kararlaştıracak.

KAPATILACAK HASTANELER

Doktor Sami Ulus Kadın Doğum-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ulucanlar ek poliklinik binası, Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doktor Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doktor Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Etlik İhtisas Hastanesi kapatılacak. Ayrıca Numune Hastanesi, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi’nin kapatılması gündemde.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz İmge'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.07.2013, 18:40   #2
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu Hastaneler Kapanıyor

Emine Hanımların medikal zinciri zarar etmeye başlamıştır kesin başka bir neden bulamadım ben
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.07.2013, 19:28   #3
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu Hastaneler Kapanıyor

Gercegi söylemek gerekirse, Hastanelerin kapanmasina iyi gözlerle bakmadigimi söyliyebilirim.
Sayet böyle Planlarin gercege cevirilmeden, her tarafa karsi, 14 Dakkada bir Hastane arabasinin yetisebilecegini garantiye alabilirlerse, bunun yararli olabilineceginin kanisina varabilsem bile, Türkiyede yaygin olan Politika, yerlesmis sistemi kirip, baskalarinin ellerine baktirmakta.

Böylecene AKP´ninde bildigi bir durumu anlatmak istiyorum, baskalari fazla duymus olmasa bile.
Böyle Politikalar güdüp, kendi Vekillerinin bile Yahudistanda saglik durumlarinin kontrol edildigini fazla kisi bilmemekte.

Böylece Türkiyenin Kapasitelerini Hapislerde süründürüp, bunlarin ilerlemesini önleyen Politika, Türkiyeyi simdiki zamanda yabanci güclerin ellerine muhtac birakmis, Vekillerini bile burada Yahudistana gönderip, saglik durumlarinda yardim almaktalar.

Tabiki bu durumda en fazla yararlanan Yahudistan olmakla, Türkiyede böyle sanatinda ilerlemis olup, bilgi edinmis insanlari hapishanelere tiktiklari sürece, Yahudilerin ekmegine Pekmezi sürmekteler.

Burada Üfürükcü Politikacilar, ilk önce sandalyelerinle beraber oturduklari Makamlardan atilmasi lazim.

Rahatliga ayarlanmis, 404´le donatilmis Koltuklarinda adeta yapismis vekiller, bu Maddeden bir sey bile anlamis olmasalar bile, Cumhuriyetin reservlerini yemesini adeta becerip, yabanci kuvvetleri destekleyip, Türkiyenin kapasitelerini, burada engellemekteler.

Böylecene kendi Milletinin Sagligina Garanti veremeyen Cemaat, kapasitelerini kapatmaya calisabilecegine, bu Kapasitelerin nasil daha iyi beraber calisabilmelerinin yollarini arasalar, hic olmazsa Milletinin huzuru icin calismis olacaklar.

Simdiki basta duranlar olarak, Hocaliklarini sürdürebilecek durum degil, Milletine hizmete kollarini sivamaya kalksa, böyle daha iyi olabileceginin kanisindayim.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.07.2013, 21:13   #4
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu Hastaneler Kapanıyor

Alıntı:
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ısrarla üzerinde durduğu şehir hastaneleri projesi kapsamında Ankara’da yapılması planlanan 2 hastane için kapanacak en köklü 14 hastanede çalışan 4 bin 807 sözleşmeli personel işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Söz konusu risk, sadece Etlik projesi için 100 milyon Avro’dan fazla kredi verecek Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nı da endişelendiriyor.
Şehir hastaneleri projesinin içeriği nedir? Bilen var mı?
Kapatılmayı düşünülen hastanelerin hepsi devlet kuruluşu ve araştırma hastanesi sanırım.

Buradaki amaç özel hastane patronlarına rant sağlamak mı?


Tamam tamam biliyorum. Benim içim fesat.

__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
araştırma, eğitim, hastaneler, hastanesi, kapanıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.