Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Üniversitelerimiz

Üniversitelerimiz Ülkemizdeki üniversitelere ait bilgiler, fotoğraflar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.08.2014, 16:27   #1
Çevrimdışı
Slower
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aöf Üniversiteleri Kayıt Tarihleri

Atatürk Aöf 2014-2015 ÖSYS Yeni Kayıt Tarihleri

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2014-2015 eğitim yılı kayıt ve kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Yapılan duyuruda ÖSYS yeni kayıt, DGS ile gelenlerin kayıtları, sınavsız geçiş kayıtları, USTS kayıtları, ikinci üniversite kayıtları için başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu.

Yapılan açıklamaya göre aöf kayıt tarihleri aşağıya eklenmiştir.


ÖSYM Yerleştirme Sonuçlarına Göre Kayıtlar;
(ÖSS – DGS) 01.09.2014 - 14.09.2014 tarihleri arasında yapılacaktır.



Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin;
USTS yerleştirme ile gelen öğrencilerin kayıtları 25.08.2014 - 29.08.2014 tarihleri arasında yapılacaktır.
Sınavsız Olarak Yerleşen Öğrencilerin kayıtları 15.09.2014 - 26.09.2014 tarihleri arasında yapılacaktır.



II. Üniversite ve Sınavsız Geçiş Kayıt İşlemleri
Ön Kayıt İşlemleri 14.07.2014 - 26.09.2014 tarihleri arasında yapılacaktır.
Kesin Kayıt 15.09.2014 - 26.09.2014 tarihleri arasında yapılacaktır.


Teknik nedenlerden dolayı yukarıda yer alan tarihlerde, Açıköğretim Fakültesi Yönetim Kurul kararı ile değişiklik yapılabilir.


İstanbul Üniversitesi AUZEF 2014 Aöf Bölümleri Kayıt Tarihleri ve İşlemleri


Dünyanın en köklü üniversitelerinden biri olarak kabul edilen İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan, Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) programlarına kayıtlar 01 Eylül 2014 tarihinde başlayacak olup, 05 Eylül 2015 tarihinde son bulacaktır.

İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan Açık Öğretim Fakültesi Programları içerisinde; 6 lisans ( Coğrafya, Felsefe, İktisat, Tarih, Sosyoloji, İşletme ) ve 7 önlisans ( Sosyal Hizmetler, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Perakende Mağaza Yönetimi ) bölümleri yer almaktadır.

Kayıt işlemleri internet üzerinden BURADAN ön kayıt ile bilgilerinizin girilmesi, öğrenim bedelinin bankaya ödenmesi ve evrakların kargo veya posta yolu ile ( Kayıt Tarihleri İçinde Üniversitede Olacak Şekilde ) gönderilmesi ile tamamlanmaktadır.

2014 ÖSYM Yerleştirme Sonuçlarına Göre Kayıtlar;

01 Eylül 2014 – 05 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Harç ücreti ödeme, Ders seçimi ve danışma onayı da bu tarihler içinde yapılacaktır.

2. Üniversite Kapsamında Kayıtlar;

İnternet üzerinden Ön Kayıt, harç ücretlerinin ödenmesi ve evrakların teslimi ile kesin kayıt 10.08.2014 – 03.09.2014 tarihleri içinde yapılacaktır.

Açık Öğretim programlarına kayıt olmak için öncelikle, YGS puan türlerinin en az birinden 140 ve daha yukarı puan almış olmak ve kontenjan sınırına göre taban puanlar dikkate alınarak tercih etmek ve yerleştirilmek gerekmektedir. Kayıt işlemleri kısaca dört adımda gerçekleştirilmektedir. BURAYA TIKLAYARAK internetten ön kayıt kılavuzuna ulaşarak, otomasyon sisteminden ön kayıt işlemi yapılmalıdır. İşlem sonrasında cep telefonuna gelen referans numarası ile birlikte Halkbank şubelerine giderek ya da ATM’lerine, ilgili bölümün materyal ücreti yatırılmalıdır. Her öğrenci referans numarasını, öğrenci otomasyon sistemine giriş yaparak, kişisel bilgiler menüsü altında yer alan Harç Bilgilerim butonuna tıklayarak sahip olabilmektedir.

Kayıt İçin istenen belgeler:

1) Lise Diplomasının “Aslı gibidir.” onaylı fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı gibidir onaylı fotokopisi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz. “Aslı gibidir” MEB resmî okul müdürlükleri tarafından yapılabilmektedir. Noter onaylı olması zorunlu değildir.)
2) Nüfus cüzdan sureti veya Nüfus Cüzdanının –muhtarlık tarafından “Aslı gibidir.” onaylı önlü-arkalıfotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)
3) Askerlik Durum Belgesi (Askerlik şubelerinden alınacaktır. 1994, 1995, 1996 …. ve üzeri doğumlu öğrencilerimiz bu belgeyi getirmeyeceklerdir.)
4) 4 adet 4.5 x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflarınızın arkasına adınızı soyadınızı ve öğrenci numaranızı yazmayı unutmayınız)
5) Öğrenci Materyal ücretinin ödendiğine dair banka dekontu(Ödemeler Öğrenci Otomasyon Sisteminden Referans Numarası alınarak Halk Bankasına yapılacaktır.)

Kesin kayıt için gerekli olan evraklar bir zarf içerisine konularak PTT Kargo ile (%55 indirimli olarak ) ile “İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bozdoğan Kemer Cad. No:1 Vezneciler – Fatih / İstanbul adresine gönderilmelidir. Tüm bu işlemler eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra kayıt bilginiz cep telefonunuza mesaj olarak gönderilecektir.

Auzef 2014 Harç Ücreti
Açık Öğretim Fakültesi programlarına kayıt yaptırılırken yatırılması zorunlu olan materyal ücreti 2013 yılında dönemlik olarak 325tl idi.



Anadolu Üniversitesi açıköğretim bölümleri


Anadolu Üniversitesi açıköğretim bölümlerine kayıtlı olan öğrenciler için 2014-2015 eğitim yılı kayıt yenileme tarihleri duyurusu yapıldı. Üniversitenin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre mevcut kayıtlı öğrenciler için Güz Dönemi kayıt yanileme işlemleri 15 Eylül Pazartesi başlayıp 26 Eylül Cuma günü sona erecektir. Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri ise 23 Şubat 2015 Cumartesi günü başlayacak olup, 6 Mart 2015 pazar günü sona erecektir.


Kayıt Yenileme İşlemleri 2 Etapta Yapılacaktır...

1. Etapta; http://kayit.anadolu.edu.tr adresine girip, buradan KAYIT YENİLEME linkine tıklayarak, Ders Ekle/Sil İşlemi yapılmasıdır. Ders ekle sil işlemini üniversitede 2.yılı ve üzeri olan tüm öğrenciler gerçekleştireceklerdir. Bu yüzden üstten ders istemeseniz bile aöf ders ekle/sil sayfasına girerek okulun size atadığı dersleri kontrol edin. Bu dönem almanız gereken ve okulun atamadığı dersleri eklemeyi unutmayın. Yoksa okulu bir yıl uzatma riskiyle karşılaşabilirsiniz.

2. Etapta; Bankaya harç ücretlerinin yatırılması yapılacaktır. Ders Ekle/Sil yaptıktan sonra Vakıfbank’a harç ücretini yatırdığınızda kaydınız otomatik yenilenecektir. Harç ücretini yatırdıktan sonra aöf bürolarına bizlere verilecek olan yeni ders kitaplarımızı almaya gideceğiz sadece. Banka dekontunu büroya teslim etme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

Kayıt Yenileme Harç Ücretleri Ne Kadar?;
2014-2015 eğitim sezonunda kayıt yenileme harç ücretleri alttan dersiniz yok ise 225tl civarı olacaktır. Bu ücreti her dönem kayıt yenileme tarihleri içerisinde ödemeniz gerekmektedir. Ödemediğinizde o dönemin derslerini alamaz ve sınavlara giremezsiniz. Altta dersi olan öğrenciler veya üstten ders ekleyen öğrenciler eklenen her ders için ekstra bir ücret ödeyeceklerdir.

Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirdikten sonra bağlı bulunduğunuz Aöf Bürosuna giderek, o döneme ait olan yeni ders kitaplarınızı almayı unutmayın.

Önemli!
Öğrenim bedellerini ( harç ücretini ) yatırmadan önce Ders Ekle/Sil işleminizi yapınız.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz...


Kaynak
Kaynak
Kaynak
__________________
Biz Aşkı Bu Vatana Canını Verenlerden Öğrendik...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Slower'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ders, kayıt, tarihleri, üniversiteleri, yapılacaktır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.