Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Üniversitelerimiz

Üniversitelerimiz Ülkemizdeki üniversitelere ait bilgiler, fotoğraflar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.10.2014, 17:47   #1
Çevrimdışı
vipenes
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gaziantep Üniversitesi ''Parlayan Yıldız''

[CENTER]

GENEL BİLGİLER

KURULUŞ TARİHİ
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde büyük bir ticaret ve sanayi merkezi olan Gaziantep ilinin adını taşıyan Üniversitemiz, eğitim-öğretime 1973 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi’ne bağlı olarak kurulan Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamıştır. 27 Haziran 1987 yılında ise yeni kurulan çeşitli fakülte ve yüksekokulların da ilavesi ile Üniversitemiz tüzel kişiliğine kavuşmuştur.

YERLEŞİMİ
Üniversitemizin Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları Gaziantep Merkez Kampus, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu,, Oğuzeli, Nizip, İslahiye, Nurdağı ve Araban olmak üzere 7 yerleşkede bulunmaktadır.

ÜNİVERSİTE BİRİMLERİNİN DAĞILIMI
14 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 1 Türk Musikisi ve Devlet Konservatuarı, 9 Meslek Yüksekokulu



ÜNİVERSİTE TÜRÜ
Devlet Üniversitesi

ÖĞRENİM DİLİ
Türkçe / İngilizce

TOPLAM ÖĞRENCİ
23000

TOPLAM AKADEMİK PERSONEL SAYISI
1250

YURT OLANAKLARI
Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin Gaziantep Kampusündeki barınma ihtiyaçları Yurt-Kur’a bağlı öğrenci yurtlarında karşılanmaktadır. Yurtların toplam kapasitesi 3000 olup, ayrıca İslahiye’deki öğrencilerimiz için Gaziantep Üniversitesi Vakfına ait 64 yatak kapasiteli TOKİ Konutlarında yurt hizmeti verilmektedir.

KAMPÜS OLANAKLARI
Üniversitemiz, öğrencilerine ve tüm akademik personele sunduğu gelişmiş kütüphane imkanları, modern araştırma laboratuarları ve bilgi-işlem alt yapısı ile her türlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en üst düzeyde desteklemektedir. Sosyal ve kültürel faaliyetler, artan bir hızla devam etmektedir. Öğrenci toplulukları çeşitli etkinliklerle sosyal ve kültürel faaliyetlere önemli ölçüde katkıda bulunmakta olup, ülkemizi ilgilendiren ekonomik, siyasi ve uluslar arası konularda tanınmış simaların katıldığı birçok bilimsel toplantı düzenlenmektedir.

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Gaziantep Üniversitesinde, eğitim - öğretim faaliyetleri ve bilimsel çalışmaların yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, ülkemizi yakından ilgilendiren ekonomik, siyasi, kültürel, vb konularda, üniversitemize davet edilen uzman kişiler veya kendi öğretim elemanlarımız tarafından düzenlenen çeşitli konferans, seminer, panel, açık oturum ve sempozyum gibi bilimsel toplantılarla başta öğrencilerimiz olmak üzere, tüm çalışanlarımız ve Gaziantep kamuoyu aydınlatılmaktadır.
Ayrıca çeşitli sergi, tiyatro ve konser gibi etkinlikler ile Gaziantep ve yöremizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkıda bulunulmaktadır. Söz konusu etkinlikler çoğunlukla kampus içerisinde bulunan ve son derece modern bir şekilde tasarlanmış Atatürk Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Bölümü ve Merkezi Kütüphane konferans salonlarında da çeşitli bilimsel ve sosyal faaliyetler yürütülmektedir.
Yaşlılar Haftası, Nevruz kutlamaları, 10 Kasım Atatürk`ü Anma Törenleri ve Cumhuriyet Haftası Kutlamaları, Bahar şenlikleri, Milli Günlerimiz ile ilgili tören, konser ve bilimsel toplantılar, başta Atatürk Koşusu olmak üzere çeşitli sportif faaliyetler, yarışma, sergi ve gösteriler; Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından tertiplenen konserler, Sosyal ve Kültürel yönden geleneksel hale gelmiş etkinliklerimizdir.

Öğrenci Kulüpleri

Gaziantep Üniversitesi, öğrencilerinin bireysel, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak, araştırıcı ve yaratıcı niteliklere sahip, beden ve ruh sağlığı yerinde, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı gençler yetiştirmeyi amaç edinir. Bu amaçla öğrencilerin ders dışı serbest zamanlarını en yararlı biçimde değerlendirmelerine, ilgi alanları üzerine etkinlikler yapmalarına veya yeni ilgi alanlarına yönelmelerine, birlikte çalışma alışkanlığı kazanmalarına büyük önem verip, öğrencilerine bu konuda her imkanı sunma gayreti içindedir. Üniversitemiz Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan 22 öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Öğrenci kulüplerimize üye öğrencilerimiz, yine kendi alanlarında olmak üzere, üniversitemizin maddi imkanları da göz önünde bulundurularak çeşitli dernek, kurum, kuruluş ve üniversiteler tarafından düzenlenmekte olan sempozyum, panel, konferans, öğrenci kongreleri, yarışmalar ve etkinliklere üniversitemiz adına katılmaktadırlar.



Kültür Müdürlüğümüz ayrıca akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin ilgi ve beceri alanlarına yönelik olarak ücretsiz bağlama, gitar, ud, resim, ebru, karikatür, heykel, fotoğraf, briç, satranç, modern dans (salsa, çaça, tango, vals), grup dans, model uçak ve paraşütle atlayış gibi kurslar düzenlemektedir.

FAKÜLTELER
-MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
-TIP FAKÜLTESİ
-FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
-İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
-GAZİANTEP EĞİTİM FAKÜLTESİ
-DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
-MİMARLIK FAKÜLTESİ
-İSLAHİYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
-GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
-SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
-NİZİP EĞİTİM FAKÜLTESİ
-HUKUK FAKÜLTESİ
-İLAHİYAT FAKÜLTESİ
-İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Gaziantep Üniversitesi Tanıtım Filmi - YouTube
YÜKSEKOKULLAR
-TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI
-BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
-YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
-TURİZM İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU

Meslek Yüksekokulları
-NİZİP MESLEK YÜKSEKOKULU
-GAZİANTEP MESLEK YÜKSEKOKULU
-SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
-TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU
-OĞUZELİ MESLEK YÜKSEKOKULU
-NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU
-NURDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU
-ISLAHİYE MESLEK YÜKSEKOKULU
-ARABAN MESLEK YÜKSEKOKULU

Enstitüler
-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Rektörlüğe Bağlı Birimler
-ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ BÖLÜMÜ
-BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ
-ENFORMATİK BÖLÜMÜ
-TÜRK DİLİ BÖLÜMÜ
-YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ

__________________
  Alıntı ile Cevapla
vipenes'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fakültesi, gaziantep, parlayan, Üniversitesi, yıldız, üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.