Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Üniversitelerimiz

Üniversitelerimiz Ülkemizdeki üniversitelere ait bilgiler, fotoğraflar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.01.2009, 02:05   #1
Çevrimdışı
Minerva
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sakarya Üniversitesi | Adapazarı


Sakarya Üniversitesi





TARİHÇESİ


Kendisine çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olan Sakarya Üniversitesi’nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturmuştur. Bu okul 1971 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’ne dönüşmüş, 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı bir Fakülte olarak öğretim vermiştir.






3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Sakarya Üniversitesi kurulmuştur.


90 sonrasında kurulan üniversiteler arasında akademik ve teknik altyapısını hızla tamamlayan üniversitemiz idari birimleri ile ISO-2002 Kalite Belgesi almış tek devlet üniversitesi olup lâboratuar, eğitim ve sosyal hizmetler, Internet alt yapısı ve bilişim sektöründeki atılımlarıyla bir çok üniversite için örnek oluşturmaktadır.






MİSYON ve VİZYON

Misyonumuz; Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.

Vizyonumuz; · Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye ve Dünyada tanınmış ve ilk sıralarda tercih edilen; · Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; · İlimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan, üniversite / sanayi / toplum işbirliğini sağlamada öncü; · Internet üzerinden yürütülen Önlisans / lisans / ve lisansüstü eğitim öğretimi etkin bir şekilde yürüten ve servis sağlayan; · Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; · Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; bir üniversite olmaktır.





TEMEL İLKELER

· Atatürk ilkelerine bağlı olmak. · Kanun ve yönetmeliklere uymak. · Bilimin evrenselliğine inanmak. · Yenilikçi olmak. · Doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermemek. · Kurum içinde uyum intibak ve dayanışmaya önem vermek · Herkesi din, ırk, milliyet, renk, düşünce farklılığı gözetmeksizin sevmek ve saygılı olmak. · Sürekli mükemmelliği yakalamaya çalışmak. · Zamanın kıymetini bilmek. · Özgün araştırmalar yapmak. · İşimizi sevmek.





UZAKTAN ÖĞRETİM

Sakarya Üniversitesi, Prof.Dr. İsmail Çallı yönetiminde 2000 yılında uzaktan eğitim uygulamasına lisans programlarındaki bazı derslerin internet üzerinden verilmesiyle başlamıştır.

2001-2002 öğretim yılında Bilgi Yönetimi ve Bilgisayar Programcılığı ön lisans programlarına başlamıştır.

2004 yılında e-mba programına ve 2008 yılında Türkiye'de ilk olarak uzaktan eğitim lisans programına (e-lisans) Bilgisayar mühendisliği,Endüstri Mühendisliği ve İnsan Kaynakları alanlarında başlamıştır.

Sakarya Üniversitesinin Uzaktan Eğitim programlarında 2008 yılı verilerine göre 6.000 ön lisans, 700 yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır.

2007 yılında ön lisans programlarından 2.500 mezun verilmiştir.




AKADEMİK YIL

SAÜ'de akademik yıl iki yarıyıldan oluşmaktadır. Akademik yılın birinci dönemi genellikle Eylül ayının ortasında başlamakta ve Ocak ayının ortasında tamamlanmaktadır. İkinci dönem, Şubat ayının ortasında başlamakta ve Mayıs ayının sonunda sona ermektedir. SAÜ'de dönem derslerini içeren yaz okulu bulunmaktadır. Yaz okulu Haziran ayının ilk haftası başlamakta ve Temmuz Ayının son haftası sona ermektedir.




SOSYAL TESİSLER

Yaşattığı doğal güzellikleri, rahatlığı ve konforuyla size eviniz kadar yakın ve sıcak olan tesisimiz, trekking ve doğa sporları merkezi Kırkpınar'ın en müstesna yerine kurulmuştur.

Tesisimiz İstanbul'a 120 km., Adapazarı'na 25 km., Kocaeli'ye (İzmit) 25 km. ve Sapanca otoban çıkışına 4 km. mesafededir. Sapanca Gölü'ne 400 m. uzaklıkta olan tesisimiz meşe, çınar ve kestane ağaçları arasında yer almış olup, yılın 4 mevsimi hizmet vermektedir.

Tesislerimize yaklaştığınızda doğanın muhteşem ritmi sizleri dinlendirmeye yetecektir.

Tesislerimizin sadece dinlenme ve spor amacıyla değil, seminer ve kongre turizmine uygun bir şekilde dizayn edilmesi nedeniyle daha değişik amaçlarla kullanılması da mümkündür.

Tesislerimiz Uluslararası Lions Vakfı'nın Katkılarıyla yaptırılmıştır.



SPOR TESİSLERİ

Öğrencilerimiz, sportif ve kültürel faaliyetleri sergilemeleri için mevcut bulunan 2 adet kapalı spor salonumuz 1 adet açık spor tesisimizden eğitim ve öğretim dönemi boyunca faydalanmaktadırlar. Kayıtlar esnasında öğrencilerimize öğrenci bilgi formu doldurtulmakta ve bu bilgi formları değerlendirilerek ilgi alanlarına göre ayrılarak gerekli ekipler oluşturulmaktadır.



ÖĞRENCİ YURTLARI




Üniversitemizin Öğrenci Yurtları, Esentepe Kampüsü içinde olup altı bloktan oluşmaktadır.495 kişi kapasiteli yurtlarımız sahip olduğu imkanlar ve sunduğu hizmetle ISO 9002 Kalite Belgesi’ne sahiptir.


Esentepe Öğrenci Yurdu binaları, 1999 Marmara Depremi’nden sonra, zemin, proje ve kullanılan malzeme itibariyle herhangi bir deprem riski dikkate alınarak 2 kat olarak inşa edilmiştir. Binalar kaloriferli, ısı ve ses yalıtımlı olup, her odada iki kişi kalacak şekilde düzenlenmiştir. Her odanın içinde Duş, WC, her öğrencinin yatağı, gardırobu, komodini, çalışma masası, çalışma koltuğu, ve yatak takımı bulunmaktadır.

Öğrenci Yurdunun her bloğunda idare odası, etüd odası, Tv Odası (Satranç ve Tavla Masaları), Çamaşırhane ( çamaşır makinası, ütü vb.) ve Depo, ilk yardım Dolabı ve ankisörlü telefon bulunmaktadır. Yurdumuzda iki oda engelli öğrenciler için özel olarak hazırlanmıştır.




ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Müzik Kulübü, Tiyatro Kulübü, Endüstri Mühendisliği Kulübü, Bilgisayar Kulübü, İnşaat Mühendisliği Kulübü, Çevre Mühendisliği Kulübü, Makine Mühendisliği Kulübü, Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Kulübü, Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği Kulübü, SAÜ Tema Öğrenci Kulübü, SAÜ Galatasaraylılar Kulübü, Ekolojik Yaşam Kulübü, Teknoloji Ve Sanayi Kulübü, Sinema Ve Fotoğrafçılık Kulübü, Jeo Fizik Kulübü, Robotik Ve Otomasyon Kulübü, SAÜ Çevre Köylerine Yardım Kulübü, Avrupa Öğrenci Kulübü (AEGEE-Sakarya), Havacılık Kulübü, Bilimsel Araştırmalar Kulübü, Genç Yöneticiler Kulübü, İnsan Kaynakları Ve Kariyer Kulübü, Mavi Gezegen Ve Uluslararası İlişk. Kulübü, SAÜ Fenerbahçeliler Kulübü, Tarih Kulübü, Atatürkçü Düşünce Kulübü, SAÜ Beşiktaşlılar Kulübü, Türkoloji Kulübü, Sosyoloji Kulübü, Trabzon Sporlular Kulübü, SAÜ Sakaryasporlular Kulübü, İzcilik Kulübü, Modern Danslar Kulübü, Turizm Kulübü, Otomotiv Ve Teknoloji Kulübü, Malzeme Ve Üretim Teknolojileri Kulübü, Bilişim Kulübü, Yapı Teknolojisi Kulübü, Folklor Kulübü, Bilişim Teknolojileri Kulübü, Sağlıklı Yaşam Kulübü, Amerikan Futbolu Kulübü, Toplum Gönüllüleri Kulübü, Su Sporları Kulübü, İletişim Kulübü, Üniversite Sanayi İşbirliği Kulübü





FAKÜLTELER




Mühendislik Fakültesi:




Fakültenin çekirdeğini 1970 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak öğretime açılan "Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu" oluşturmaktadır. Makina ve İnşaat Bölümleri’ne alınan 160 öğrenci ile öğretime başlayan Yüksekokul, 1971 yılında 1418 Sayılı Kanun ile "Sakarya Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi" adını almıştır. 1977 yılında İşletme (Endüstri) Mühendisliği, 1980’de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Metalurji Mühendisliği Bölümleri açılmıştır. 1980 yılından itibaren Yüksek Lisans ve Doktora programlarına öğrenci alınmaya başlanmış olup, Yüksek Lisans ve Doktora Programına alınan öğrencilerin öğretimi İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülmüştür

2547 Sayılı Kanun gereğince 1982 yılında çıkarılan 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile adı geçen Akademi, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı "Sakarya Mühendislik Fakültesi"ne dönüştürülmüştür. Aynı Kararname ile 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Yükseköğretim Genel Müdürlüğü bünyesinde açılmış olan Sakarya ve Düzce Meslek Yüksekokulları da Sakarya Mühendislik Fakültesi’ne bağlanmıştır. Bu şekilde oluşan Fakülte; 5 Bölüm ve 2 Meslek Yüksekokulu ile eğitim-öğretimini sürdürmüştür.

Fakültemiz, 1992 yılında çıkan 3837 Sayılı Kanunla kurulan "Sakarya Üniversitesi"ne bağlanmıştır. Fakültemizin mevcut 11 bölümden, 8 bölümde Örgün Öğretim (Makina, İnşaat, Endüstri, Elektrik-Elektronik, Metalurji ve Malzeme, Çevre, Bilgisayar ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri), 6 bölümde (Makina, İnşaat, Endüstri, Elektrik-Elektronik, Metalurji ve Malzeme, Çevre Mühendisliği Bölümleri) İkinci öğretim yapılmaktadır. Yeni açılan 3 bölümde (Jeodezi ve Fotogrametri, Gıda, Kimya Mühendisliği Bölümleri) henüz eğitim-öğretim yapılmamaktadır. Fakültemiz halen Eğitim-Öğretimini Üniversitemiz Kampüsünde sürdürmektedir.




Fen - Edebiyat Fakültesi:


3 temmuz 1992 tarihinde Sakarya Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan fakülte 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Kimya ve Matematik bölümleriyle faaliyete geçmiştir. 2004-2005 öğretim yılı itibariyle Fakültemizde Kimya, Fizik, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (Almanca), Sosyoloji ve Felsefe olmak üzere 9 bölüm öğrencili olarak öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.Fakülte Dekanlığı ve Matematik bölümü Esentepe kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi binasında, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe, Mütercim-Tercümanlık (Almanca) ve Alman Dili ve Edebiyatı bölümleri Esentepe kampüsü BESYO B-Blokta, Kimya, Fizik ve Tarih bölümleri ise Mithatpaşa-Lojmanlar mevkiindeki binasında öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu bölümlere ek olarak Biyoloji, Coğrafya, İstatistik, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Arkeoloji bölümleri de ilk planda öğrencileriyle aktif olarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olacaktır.


Fakültemizde 2001-2002 öğretim yılından başlayarak aynı anda iki dalda diploma alma imkanı sağlanmıştır. Bu program, örneğin Fizikçi olurken aynı anda Kimyager de olabilme imkanı veya Tarihçi olurken Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü de bitirme imkanı sağlamaktadır.Tüm bölümlerimizde 2004-2005 öğretim yılı itibariyle 15 Profesör, 15 Doçent, 63 Yardımcı Doçent, 3 Öğretim Görevlisi, 68 Araştırma Görevlisi ve 6 Okutman olmak üzere toplam 170 akademik ve 22 idari personel görev yapmaktadır.Bu sayı öğrenci sayısıyla paralel olarak hızla artmaktadır. Ayrıca fakültemizde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi akademik danışmanlık hizmetleri de verilmektedir.




İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:




Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 11 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuş ve 1993-94 öğretim yılında İktisat ve İşletme Bölümleriyle lisans öğrenimine başlamıştır. Fakültemiz; İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Turizm İşletmeciliği, Maliye, Ekonometri ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere sekiz bölümden oluşmaktadır.İktisat ve İşletme Bölümleri 1993-94 öğretim yılında, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 1995-96 öğretim yılında, Kamu Yönetimi Bölümü 1996-97 öğretim yılında lisans öğretimine başlamış olup, I. ve II. Öğretim olmak üzere ikili öğretim yapmaktadırlar. Uluslararası İlişkiler Bölümü de sadece I. öğretim düzeyinde 1997-98 öğretim yılında öğretime başlamıştır. Turizm İşletmeciliği Bölümü 2001-02 öğretim yılında, Maliye Bölümü ise 2002-03 öğretim yılında öğrenci alarak faaliyete geçmiştir. Ekonometri Bölümü henüz öğretime başlamamış olup, öğretim hazırlıklarını sürdürmektedirler.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları kamu ve özel kesimde çok geniş çalışma imkanlarına ilaveten "kaymakamlık" ve idare ve vergi mahkemelerinde "hakimlik" haklarına da sahiptirler.Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümlerinde yüksek lisans ve doktora düzeyinde de öğretim yapılmaktadır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 10 profesör, 8 doçent, 40 yardımcı doçent, 5’i yurtdışında olmak üzere toplam 41 araştırma görevlisi ve 2 uzman olmak üzere toplam 101 öğretim elemanı ile 15 idari personel görev yapmaktadır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, birinci öğretimde 1318, ikinci öğretimde 961 olmak üzere toplam 2279 lisans öğrencisi; 424’ü yüksek lisans, 73’ü doktora öğrencisi olarak da toplam 497 lisansüstü öğrencisi öğrenim görmektedir.



İlahiyat Fakültesi:

Fakültemiz, 3 Temmuz 1992 tarihinde kabul edilen 3837 sayılı kanun gereği Sakarya Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç akademik bölümle 1993-1994 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen Fakültemiz 1997-1998 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.Fakültemizin amacı, vermiş olduğu Lisans eğitimi ile toplumda dini bilimler dalında uzman kadrolar yetiştirmek, böylece toplumda sağlıklı doğru dini anlayış ve davranışların gelişip güçlenmesine öncülük etmektir. Diğer yandan, yürütülen lisansüstü programlarda da, farklı ana bilim dallarında verilen eğitimle, alanlarında derinlemesine çalışıp uzmanlaşan akademisyenler yetiştirmektir.

Fakültemiz; Eğitim - Öğretim faaliyetlerini Adapazarı ilinin Ozanlar mevkiinde sürdürmektedir. Fakültemizde 7 profesör, 4 Doçent, 21 Yardımcı Doçent, 14 Araştırma Görevlisi, 1 Öğretim Görevlisi, 6 Okutman ve 1 Uzman olmak üzere toplam 54 akademik personel görev yapmaktadır.Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin puan türü Türkçe-Sosyal’dir.





Eğitim Fakültesi:

Fakültemiz, 4 Temmuz 1997 tarih ve 23039 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 97/9535 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur. Eğitim-Öğretim faaliyetleri Hendek Kampüsünde yapılmaktadır.2003-2004 öğretim yılı itibari ile fakültemizde 2 Profesör, 1 Doçent, 15 Yardımcı Doçent, 14 Öğretim Görevlisi, 12 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 44 akademik personel görev yapmaktadır.
1997-1998 öğretim yılında öğrenci alan fakültemizde 5 bölüm, 7 ana bilim dalı etkin olarak hizmet vermektedir.




Güzel Sanatlar Fakültesi:

Resim Bölümü,Seramik Bölümü,Geleneksel Türk El Sanatları Bölümleriyle eğitim ve öğretim vermektedir.
Adres:Güzel Sanatlar Fakültesi / AFA Kültür Merkezi Adnan Menderes Cad. Dilmen Sok. ADAPAZARI / SAKARYA





ENSTİTÜLER



Fen Bilimleri Enstitüsü:



Üniversitelerimizin görevi, ülkemizin ihtiyacı olan üstün kalitede, insan gücü yetiştirmenin yanısıra, bilimsel çalışma ve araştırma kadroları oluşturmak, bu kadrolara uluslararası bilgi platformunda seçkin bir yer kazandırmaktır.2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ile üniversitelerimize getirilen yenilikler kapsamında ülkemizin birçok üniversitesinde önlisans ve lisans öğretimine ilaveten lisansüstü öğretim başlatılmıştır. Bilimsel çalışma ve araştırma kadroları olarak da adlandırabileceğimiz lisansüstü öğrencilik, yüksek lisans ve doktora programlarını içermekte olup, üniversite bünyelerinde kurulan enstitülerce yürütülmektedir. Üniversitelerin bu işlevini, fen, mühendislik ve teknik eğitim dallarında Fen Bilimleri Enstitüleri üstlenir, dolayısıyla üniversiteler içinde çok önemli bir yer tutar.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün bu görevi seçkin öğretim üyesi kadrosuyla en iyi şekilde yerine getirmektedir.


Adres : Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Esentepe Kampüsü 54187 , Adapazarı / SAKARYA



Sosyal Bilimler Enstitüsü:

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, 11.07.1993 tarih ve 387 sayili Kanun ile kurulmustur. “Lisansüstü Egitim ve Ögretim Yönetmeligi” ile “Lisansüstü Egitim ve Ögretim Enstitüleri Teskilat ve Isleyis Yönetmeligine” göre; 1993-1994 ögretim yilinda Iktisat, Isletme, Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri, Türk Dili ve Edebiyati, Sosyoloji, Tarih, Islam Tarihi ve Sanatlari, Temel Islam Bilimleri (Tefsir) Anabilim Dallarinda ögretime baslamistir.Egitim ve ögretim 2547 sayili kanunun 65. maddesi hükmü geregince Üniversitelerarasi Kurul tarafindan yüksekögretim kurumlarinda yürütülen lisansüstü ögretimi düzenlemek amaciyla hazirlanan ve Resmi Gazetenin 1 Temmuz 1996 tarih ve 22683 sayili nüshasinda yayinlanan “Lisansüstü Egitim ve Ögretim Yönetmeligi” ile “SAÜ Lisansüstü Egitim ve Ögretim Yönetmeligi”ne göre yürütülmektedir.

Enstitünün amaci üst düzeyde bilimsel çalisma yapmak, bilgi üretmek, ulusal gelisme ve kalkinmaya destek olmak, kamu kuruluslarinda, isletmelerde çesitli bilimsel kuruluslarda görevli 4 yillik fakülte ve yüksekokul mezunlarini yüksek lisans ve doktora seviyesinde yetistirmektir.



ÜNİVERSİTEYE ULAŞIM

Sakarya Üniversitesi’ne ulaşım belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır. Akademik ve idari personel için Üniversite servis otobüsleri semtlere hizmet vermektedir. İlçelerdeki Meslek Yüksekokulları’na belediye otobüsleri ve dolmuşlarla ulaşım mümkündür.

Şehir içinde şehirlerarası bir otobüs terminali mevcuttur. Terminalden yolcuları Üniversitemiz birimlerine ulaştıran servisler bulunmaktadır. Ozanlar Mahallesi’nde bulunan İlahiyat Fakültesi’ne Orhan Camii’nin yanından minibüsler kalkmaktadır. Merkeze 15 dakika uzaklıktaki Esentepe Kampüsü’nde yer alan Mühendislik ,Teknik Eğitim, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na şehir merkezinden belediye otobüsleri ve minibüslerle ulaşmak mümkündür. Fen-Edebiyat Fakültesi’ne de Mithatpaşa gar minibüsleri ile ulaşmak mümkündür. Sakarya Meslek Yüksekokulu yine Adnan Menderes Caddesi’nde Atatürk Kapalı Spor Salonu yanındadır.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Minerva'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.2009, 16:01   #2
Çevrimdışı
fullturizm
Yeni Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Minerva bizden bahsettiğin için çok teşekkür ederim. güzel değinmişsin. fakat en güzeli olan göl manzaramızı da koysaydın çok güzel olacakmış...
__________________
Bugünü düşünürüm,
Dün geçti, yarın varmı?
Gençliğede güvenmem.
Ölenler hep ihtiyarmı?
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz fullturizm'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.2009, 16:04   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi fullturizm Mesajı göster
Minerva bizden bahsettiğin için çok teşekkür ederim. güzel değinmişsin. fakat en güzeli olan göl manzaramızı da koysaydın çok güzel olacakmış...
Onuda sen koyuver

Bugün gicikligim üzerinde...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.04.2009, 21:19   #4
Çevrimdışı
Minerva
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi fullturizm Mesajı göster
Minerva bizden bahsettiğin için çok teşekkür ederim. güzel değinmişsin. fakat en güzeli olan göl manzaramızı da koysaydın çok güzel olacakmış...
Sakarya Üniversitesi mezunu ve yarı Sakaryalı biri olarak anlatılacak çok şey var. Gidip görmek en iyisi

Yoksa göl manzarası ,Sakarya Nehri nin güzelliği ,nehirin denize açıldığı yenimahallenini büyüsü anlatmakla bitmez.
__________________
İzlerimi Takip Et
...........................................

2 Saat Mutlu Olmak istiyorsan Alışverişe çık...
2 Gün Mutlu Olmak istiyorsan Saçını Boyat.
2 Ay Mutlu Olmak istiyorsan Evlen .
Ömür Boyu Mutlu Olmak İstiyorsan
Bekar Kal


.......
Yüz Verip Adam Ettiysem
Sıfırla Çarpar Yok Ederim

....

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Minerva'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2010, 18:33   #5
Çevrimdışı
Umutgüneşi
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

1994 yılında eğitim-öğretime başlayan bölümümüz lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının yanı sıra Türkiye'de bir ilk olarak karma eğitim modeli kullanarak (%70 uzaktan eğitim, %30 örgün eğitim) 50 lisans öğrencisiyle yeni bir açılıma yöneldi. Ayrıca tamamen uzaktan eğitimle verdiğimiz e-Bilişim Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans programıyla da değişik meslek mezunlarını bilişim uzmanı yapmaya devam edeceğiz.

Üniversite-sanayi işbirliğinde Türkiye'de devrim sayılabilecek bir projeyi Ford Otosan'la 2008 Nisan ayında başlattık ve büyük bir başarıyla sürdürüyoruz.

1 Profesör, 4 Doçent, 5 Yardımcı Doçent, 1 Okutman, 10 Araştırma Görevlisi ve 1 Uzman'dan oluşan eğitim kadromuz arka arkaya 2 yıl Bilgisayar Mühendisliği bölümleri arasında öğretim elemanı başına en fazla SCI yayın yapma başarılarını da göstermiştir.

Sapanca gölünün eşsiz manzarası ve geniş yurt imkanlarıyla kampüsümüz, hayatınızın önemli yıllarının bir kısmını geçirirken mutlu olmanızı da sağlayacaktır...






Kızım s.ü.b.m.b kazandı ve bu manzarayla ders çalışacak inş..
__________________
UMUT GÜNEŞİ
bir anlamı olmalı her sabah doğan güneşin, yağan yağmurun, açan çiçeğin...
Uçan kuşun, kelebeğin...
Yüzde beliren bir tebessümün...
yanaktan süzülen damla damla gözyaşının...
Ne çok neden var yaşamak için yorulmamalı yaşanmış acılara direnmeli! yağan yağmur gibi düşsede acılar yüreğine bir bir..
bir gülümseme ile dağıt hüzün bulutlarını!
tıpkı doğan güneşlerin doğayı yeşerttiği gibi... yeşertip umutları filizlenmeli yaşam sevinci!



ne yeminler bozdum.....
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Umutgüneşi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2010, 22:18   #6
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Bu konuya bi el atılacak anlaşıldı ...

En kısa zamanda
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2010, 22:42   #7
Çevrimdışı
Isilti
Tam Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Güzeldir Sakaryamiz
Tesekkürler Minerva, eline, emegine saglik
Umut Günesi, evladina basarilar dilerim...! Ikamet edecegi yerde cok güzel manzarasi.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Isilti'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2010, 23:20   #8
Çevrimdışı
Umit
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Saü Hakkında

* İletişim Adresi
* Akademik Takvim
* Akademik Otoriteler
* SAÜ Hakkında
* Programlar
* Yönetmelik
* AKTS & Erasmus Koordinatörleri

* "SAÜ Hakkında 2009" kataloğunu bilgisayarınıza "pdf" olarak indirmek için tıklayınız (1.38 MB)

İLETİŞİM

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, Esentepe kampusu, 54187 / Sakarya.

Tel: +90 264 295 54 54

Basın Şube Müdürlüğü basin@sakarya.edu.tr
Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü halkils@sakarya.edu.tr
Danışma Bürosu danismaburo@sakarya.edu.tr



AKADEMİK OTORİTELER

Rektör

Prof. Dr. Mehmet DURMAN
Tel:+90 264 295 5003
E-posta: durman@sakarya.edu.tr

Rektör Yardımcıları

Prof. Dr. H. Rıza GÜVEN
Tel: +90 264 295 5013
E-posta: rguven@sakarya.edu.tr

Prof. Dr. Muzaffer ELMAS
Tel: +90 264 295 5009
E-posta: elmas@sakarya.edu.tr

Prof. Dr. Binnaz BAYTEKİN
Tel: + 90 264 295 5017
E-posta: baytekin@sakarya.edu.tr

Dekanlar

Mühendislik Fakültesi
Prof. Dr. Mehmet Ali YALÇIN
Tel: +90 264 295 5602
E-posta: yalcin@sakarya.edu.tr

Fen-Edebiyat Fakültesi
Prof. Dr. Murat TÜTÜNCÜ
Tel: +90 264 295 6072
E-posta: tutuncu@sakarya.edu.tr

Teknik Eğitim Fakültesi
Prof. Dr. Hüseyin EKİZ
Tel: +90 264 295 6420
E-posta: ekiz@sakarya.edu.tr

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Prof. Dr. Engin YILDIRIM
Tel: +90 264 295 6230
E-posta: yildirim@sakarya.edu.tr

Eğitim Fakültesi
Prof. Vahdettin SEVİNÇ
Tel: +90 264 6140974
E-posta: sevinc@sakarya.edu.tr

İlahiyat Fakültesi
Prof. Dr. Ali ERBAŞ
Tel: +90 264 2774002
E-posta: aerbas@sakarya.edu.tr

Güzel Sanatlar Fakültesi
Prof. Dr. Nilgün BİLGE
Tel: 0 264 2420210-11-12
E-posta: nbilge@sakarya.edu.tr

Sağlık Meslek Yüksekokulu
Prof. Dr. Sevin ALTINKAYNAK
Tel: +90 264 295 6600
E-posta: saltinkaynak@sakarya.edu.tr

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul GELEN
Tel: +90 264 295 6640
E-posta: gelen@sakarya.edu.tr

Devlet Konservatuarı
Yrd. Doç. Dr. Türker EROĞLU
Tel: +90 264 295 6550
E-posta: teroglu@sakarya.edu.tr

Enstitüler

Fen Bilimler Enstitüsü
Doç. Dr. Can KURNAZ
Tel: +90 264 295 5550
E-posta: ckurnaz@sakarya.edu.tr

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Doç. Dr. Recai ÇOŞKUN
Tel.: +90 264 295 5560
E-posta: coskun@sakarya.edu.tr

Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü

Derya DEGER
Şube Müdürü
Tel : + 90 264 295 50 83
Faks : + 90 264 295 50 82
E-Posta : ddeger@sakarya.edu.tr

Yağmur Ceylan KORKUT
Tel : + 90 264 295 50 81
E-Posta : ykorkut@sakarya.edu.tr

Mahmut AKKOR
Tel : + 90 264 295 50 87
E-Posta : akkor@sakarya.edu.tr

Çiğdem ÖZER
Tel : + 90 264 295 50 84
E-Posta : cozer@sakarya.edu.tr
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Umit'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2010, 23:24   #9
Çevrimdışı
Umutgüneşi
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Isilti Mesajı göster
Güzeldir Sakaryamiz
Tesekkürler Minerva, eline, emegine saglik
Umut Günesi, evladina basarilar dilerim...! Ikamet edecegi yerde cok güzel manzarasi.
Bende teşekkür ederim zaten 4 senedir buradayız bizm için çok iyi oldu...
__________________
UMUT GÜNEŞİ
bir anlamı olmalı her sabah doğan güneşin, yağan yağmurun, açan çiçeğin...
Uçan kuşun, kelebeğin...
Yüzde beliren bir tebessümün...
yanaktan süzülen damla damla gözyaşının...
Ne çok neden var yaşamak için yorulmamalı yaşanmış acılara direnmeli! yağan yağmur gibi düşsede acılar yüreğine bir bir..
bir gülümseme ile dağıt hüzün bulutlarını!
tıpkı doğan güneşlerin doğayı yeşerttiği gibi... yeşertip umutları filizlenmeli yaşam sevinci!



ne yeminler bozdum.....
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Umutgüneşi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2010, 23:33   #10
Çevrimdışı
Isilti
Tam Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sakarya Üniversitesi / Adapazarı

Tesekkürler Ümit54, eline emegine saglik.

Ben seni görmedim Umut, insan bir caya cagirmazmiydi)
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Isilti'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adapazarı, sakarya, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.