Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Üniversitelerimiz

Üniversitelerimiz Ülkemizdeki üniversitelere ait bilgiler, fotoğraflar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 09.06.2009, 23:51   #1
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Şehir içine dağılmış binalar yerine tek bir alanda toplanmış kampüsler, öğrencileri gelecekteki hayata hazırlayan küçük yaşama merkezleri.

Bulundukları bölgeye, kültürel ve ekonomik olarak da değer katan kampüslerde artık spor tesisinden hastaneye, kafe ve restoranlardan yurt binalarına, bütün alanı kapsayan kablosuz internet bağlantısından konser salonlarına kadar gençleri üniversiteye bağlayabilecek bütün imkanlar var.
Listeye giren kampüslerde ormanlar, göller, açıkhava tiyatroları, göletler, müzeler ve teknoparklar var.


En İyi 10

1. ODTÜ - (Ankara)
2. Boğaziçi - (İstanbul)
3. Anadolu - (Eskişehir)
4. Bilkent - (Ankara)
5. Koç - (İstanbul)
6. Çukurova - (Adana)
7. Sabancı - (İstanbul)
8. Uludağ - (Bursa)
9. İnönü - (Malatya)
10.KTÜ - (Trabzon)



  • Ortadoğu Teknik Üniversitesi: Bütün Sınıflar Orman Manzaralı


Ankara'ya 7 km. uzaklıkta. 1963'te kurduğu yerleşkeyle Türkiye'de kampus üniversitesi fikrinin yaratıcısı oldu. 45 milyon metrekarelik kampusun yüzde 80'i çam, çınar, at kestanesi, sedir, ters aşılı dut ağaçlarıyla dolu bir orman. 7 bin öğrenci kapasiteli 18 yurt binası var. Alışveriş Merkezi'nde eczane, fotoğrafçı, kırtasiye, butik, kitabevi, terzi, ayakkabı tamircisi, kuaför, banka şubeleri yer alıyor. 30 doktorun görev yaptığı 2 ambulanslı sağlık merkezi hizmet veriyor. Teknoparkı 216 firmaya iş imkanı sağlıyor. Kampüste 20 tenis kortu, 11 basketbol, 8 voleybol, 2 plaj voleybolu, beyzbol, Amerikan futbolu, 3 halı saha, 6 açık futbol sahası, 3 kapalı spor salonu, olimpik ve yarı olimpik havuzlar, 10 bin kişilik stadyum bulunuyor. Eymir Gölü de kampusun içinde. 30'a yakın restoran, arkeoloji müzesi, bir de bilim ve teknoloji müzesi var. Rektör Prof. Dr. Ural Akbulut'un klasik otomobil koleksiyonu da kampüste sergileniyor.




  • Boğaziçi Üniversitesi: Boğaza Karşı Anıtsal Koru



Üniversitenin en ünlü kampusu Rumelihisarı'ndaki 267 bin metrekarelik Güney Kampusu ve Uçaksavar'daki Kuzey Kampusu. 1863'te kurulan Robert Kolej'den devralınan Güney Kampusu'nda tarihi binalar var: Hamlin Hall 1871, Albert Long Hall 1891, Kennedy Lodge 1891, Theodorus Hall 1902, Dodge Gymnasium 1904, Anderson Hall 1913, Washburn Hall 1906, Van Millingen Hall, Sloane Hall 1925, Gates Hall 1912. Boğaziçi'nde 4 tenis kortu, basketbol sahası, yüzme havuzları, fitness merkezi, çim saha, atletizm pisti, 2500 seyircilik spor salonu var. 7 yurtta 2500 öğrenci kalıyor. Her çarşamba klasik müzik konseri var, Mithat Alam Film Merkezi sinematek gibi çalışıyor. Tarihi binaların etrafındaki koruda anıt ağaç statüsünde sahil sekoyası, Douglas köknarı, mavi ve Himalaya sedirleri bulunuyor.



  • Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Japon Bahçesi Var



Eskişehir'deki üniversite, 866 bin 751 metrekarelik Yunusemre ve 3 milyon 790 bin 893 metrekarelik İki Eylül kampuslarından oluşuyor. Yunusemre'de 500 kişilik açık tribünlü bir spor sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu var. Tesislere bu yıl soyunma odaları, duşlar ve fitness salonu da eklendi. İki Eylül Kampusu'nda da birçok spor salonu ve sahası var. Yunusemre'de Taşbina Restoran, kafeteryalar ve her fakültede kantinler bulunuyor. Bu kampusun manzarası çok güzel. Japon Bahçesi'nde pekçok bitki yetişiyor. Yunusemre, şehir merkezine 10 dakika mesafede.





  • Bilkent: 205 Bina, 45 Restorant



1984'te kurulan Bilkent'in kampusu 5 milyon 175 bin metrekare; içinde 205 bina var. Burada ekilecek bitki ve ağaçlar kampüsteki 5 seradan sağlanıyor. Akasya, çınar, at kestanesi, sarıçam, meşe, huş, süs elması, erik, japon ayvası, ardıç, iğde ve ıhlamur ağaçları var. Bilkent'in, en fazla 4 kişilik odalardan oluşan bir öğrenci yurdu mevcut. Kampüste 6 kapalı spor salonu, 4 fitness salonu, 3 halı saha, 2 çim saha, 4 tenis kortu, 7 basket sahası ve 1 stadyum bulunuyor. Ev yemeğinden salataya, kebaptan sandviçe kadar her yemeği sunan 45 restoran ve kafe hizmet veriyor. 5000 kişilik Odeon Gösteri Merkezi, 170 kişilik tiyatro salonu ve 800 kişilik Bilkent Konser Salonu da burada. Kampüste 2 sağlık merkezi binası var. Öğrencilerden ücret alınmıyor, ilaçların da yüzde 80'ini üniversite karşılıyor. Şehre 16 km uzaklıkta.




  • Koç Üniversitesi: Odalar En Fazla 4 Kişilik



25 hektarlık Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampusu'na 1993'te taşındı. Spor Merkezi'nde çok amaçlı salon, dans - aerobik stüdyosu, fitness ve cardio salonları, squash ve raquetball kortları var. Açık havuz haziranda açıldı. Kampüste 1.435 kişilik yurt kapasitesi var. Bir, iki ve dört kişilik oda seçenekleri var. Odalarda 24 saat internet, kablolu TV bağlantısı ve odaya ait telefon bulunuyor. Öğrenci Merkezi'nde 600 kişilik bir ana yemek salonu, 3 kantin, bir kafe, 2 kafeterya bulunuyor. Sevgi Gönül Oditoryumu'nda konserler ve tiyatro gösterileri yapılıyor. Yeşil alanlara süs çalıları, boylu ağaçlar, yer örtücüler ekilmiş. Kampus, Sarıyer'e arabayla 10 dakika mesafede.




  • Çukurova Üniversitesi: Seyhan Kıyısında Modern Mimari



İlk fakültelerini 1973'te açan üniversitede bugün 31.800 öğrenci eğitim görüyor. Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nün doğu yakasındaki 22 bin dönümlük Balcalı Kampusu, 84 ağaç ve bitki türüyle doğal bir park. Fakülte kantinleriyle birlikte 21 kafeteryanın bulunduğu kampüste, geniş bir spor kompleksi var. 3 salon, olimpik yüzme havuzu ve futbol sahasından öğrenciler ve bir ücret karşılığında vatandaşlar faydalanabiliyor. Modern mimarisiyle dikkati çeken 4 bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu'nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kampüste Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Yurdu'nda 1296'sı kız 2 bin 812 öğrenci kalıyor.




  • Sabancı Üniversitesi: Japon Kirazları Çiçek Açtı



1 milyon 353 bin metrekarelik kampüste Gösteri Merkezi'nden Spor Merkezi'ne, Sağlık Merkezi'nden markete, sinemadan spor alanlarına kadar her imkan var. Yüzmeden pilatese, futboldan aikidoya kadar her tür spor yapılıyor. Öğrencilerin yüzde 75'i iki-dört kişilik odalardan oluşan yurtlarda kalıyor. Ana yemek salonu dışında, kafeterya, fast food kafe, çeşitli kafeler, Fasshane adlı bir kantin yemek ihtiyacını karşılıyor. SSBF Galeri ve Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nin faaliyetleri sanata ayrılmış. Yürüme yollarının kenarına akasyalar, süs erikleri, süs elmaları, ormana kestane, ıhlamur, kayın, meşe ve çamlar, yolun altındaki araziye de 20 bin fıstık çamı dikilmiş. Japon kirazları (sakura) bu sene ilk çiçeklerini açtı. Burası Pendik'e 16 kilometre uzaklıkta.




  • Uludağ Üniversitesi: Ormanda 3 Bin Sülün Var



Ormana ve Uludağ'a bakan Görükle Kampusu 16 bin 303 dönüm. 10 bin dönümü 2 milyon ağaçlık bir çam ormanı. 800 bin metreküp su rezervi olan bir gölet, sulamada kullanılıyor, balık da yetiştiriliyor. Ormanın bin dönümlük kısmı tellerle çevrili yaban hayatı bölgesi. 3 bin sülün, 28 geyik, tavşan, güvercin ve çil keklikleri burada yaşıyor. Kampüste futbol sahaları, olimpik tartan pist, 10 açık, bir kapalı tenis kortu var. Yüzme havuzu ve 3 fitness center de yakında açılacak. Üniversitenin kendisinin tek ve iki kişilik odalardan oluşan 750 kişilik üç yurdu var. Kampüste Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi ile birlikte yılda 150 etkinlik düzenleniyor. Bursa'ya 18 km uzaklıktaki kampüste bir hastane de bulunuyor.




  • İnönü Üniversitesi: Bölgenin En Büyük Spor Tesisi



İnönü Üniversitesi'nin 7 bin dönümlük çam ağaçları da bulunan yeşil kampusu, Malatya-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde. Üniversite 1975'te kuruldu, binalar 10 yıl sonra yapılmaya başlandı. Kampus, bölgenin en büyük spor tesislerine sahip. Bir kapalı spor salonu, 8 tenis kortu, 4 halı saha, 7 basketbol sahası, 5 voleybol sahası, 1 futbol sahası, olimpik ölçülerde yüzme havuzu ve plaj voleybol sahası bulunuyor. Kampüste 3 kız yurdu, ayrıca kız ve erkek olmak üzere 2 özel yurt var. 24 saat hizmet veten internet merkezinde 500 bilgisayar bulunuyor. Kampüsteki 6 kafeterya ve bir pastane öğrencilerin hizmetinde. Tüm sosyal tesisler, Üniversite dışından gelenlere de açık.




  • Karadeniz Teknik Üniversitesi: Karadeniz'e Bakan Bir Orman

1955'te kurulan üniversite, 1966'da 1 milyon 53 bin 839 metrekarelik kampusuna (Kanuni Kampusu) taşındı. Kampus Trabzon Limanı, havaalanı ve Karadeniz'e bakıyor. Orman Fakültesi'nin yetiştirdiği endemik ağaçların da bulunduğu orman alanları çok güzel. 3 bin kişilik bir stadyum, olimpik yüzme havuzu, 3 minyatür futbol sahası, tenis kortları, basketbol, voleybol ve squash sahaları bulunuyor. Sağlıklı Yaşam Tesisi'nde sauna salonu, ağırlık merkezi, step ve düşünce sporları salonları yer alıyor. Kampüste4 öğrenci yurdu var. 800 kişilik öğrenci yemekhanesi, fakültelerde de kantin ve kafeteryalar var. Öğrencilerin halk oyunu, dans, tiyatro ve müzik etkinlikleri hem kampümte, hem diğer illerde yapılıyor.
__________________

Konu Ekin tarafından (09.02.2016 Saat 21:16 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Kontrol edildi
  Alıntı ile Cevapla
Eski 10.06.2009, 00:57   #2
Çevrimdışı
insomniac
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Bence ege üniversitesinin kampüsüde en az bunlar kadar güzel..

Ellerine sağlık smyrna
__________________
choose your life..
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz insomniac'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2009, 17:02   #3
ramses
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

aaaaaaa en iyi on da izmir den bir tane demi yok
  Alıntı ile Cevapla
Eski 11.06.2009, 17:26   #4
Çevrimdışı
Süperman
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

3. Anadolu / Eskişehir

Daha hiç gitmedim o ayrı konu
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Süperman'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2009, 19:29   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Akdeniz Üniversitesinin Kampüsü de çok güzel

Teşekkürler Smyrna, ellerine sağlık..
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.06.2009, 12:43   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Ellerine sağlık Smyrna...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.08.2009, 18:10   #7
Çevrimdışı
Smashmouth
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Hani Gazi üni. yok en iyi kampüs Gazi'nin bence
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Smashmouth'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2010, 12:50   #8
Kum Saati
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Süpermiş Yaa Dahada GüzeL oLabiLir /:
  Alıntı ile Cevapla
'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 05.02.2010, 15:28   #9
Çevrimdışı
Cevizcimesk
Yeni Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Anadolu Üniversitesini tek geçerim... İnsanın içi açılıyor, binaları, imkanları, sosyal faaliyetleri, yerleşimi, ulaşımı harika.. Her öğrencinin hayran kaldığı muhteşem bir kampüs... Kendi memleketim ya da üniversitem diye demiyorum
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cevizcimesk'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.02.2010, 15:31   #10
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin En İyi 10 Kampüsü

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi cevizcimesk Mesajı göster
Anadolu Üniversitesini tek geçerim... İnsanın içi açılıyor, binaları, imkanları, sosyal faaliyetleri, yerleşimi, ulaşımı harika.. Her öğrencinin hayran kaldığı muhteşem bir kampüs... Kendi memleketim ya da üniversitem diye demiyorum
Evet bende Anadolu Üniversitesini tek geçerimm
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kampüsü, türkiyenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.