Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Uyuşturucu Maddeler ile Mücadele

Uyuşturucu Maddeler ile Mücadele Testi kırılmadan...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.02.2009, 03:49   #1
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada


TEMEL İLKELER


Alkol veya uyuşturucu ile problemi olan insanlar yalnızca kendilerine zarar verdiklerini düşünürler. Fakat bu doğru değildir. Bu insanlar aynı zamanda ailelerine, arkadaşlarına, iş arkadaşlarına, işverenlerine ve toplumdaki diğer insanlara da zarar vermektedirler. Alkol veya uyuşturucu problemi olan ve yardıma ihtiyacı olduğunu belirten bir kimse, başlangıçta kendini yalnız, utanmış hissedebilir, yardım için nereye başvurması gerektiğini bilemeyebilir.

Toplumda alkol ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili -bu insanları ahlaksız veya iradesiz görmek gibi- birçok yanlış tavır ve düşünce oldukça yaygındır. Siz alkol veya uyuşturucu ile ilgili problemin farkına varmış ve ilgili yerlerle bağlantıya geçmiş olabilirsiniz. Fakat bu, "yakınınızın" işbirliği yapmayı kabul ederek bir an önce tedaviye başlayacağı anlamına gelmez. Çünkü alkol veya uyuşturucu problemi olanlar genellikle böyle bir sorun yaşadıklarını reddederler. Onlar için yardım istemek veya yardımı kabul etmek göründüğünden daha zor olabilir. Alkol ve uyuşturucu kullanan kişilerle ilgili kesin olan bir şey varsa, o da, hepsinin birbirinden farklı olduğudur. İhtiyaçları, alkol veya uyuşturucu kullanma nedenleri, uyuşturucuya tepkileri, ve tedavi için hazır olup olmama durumları farklılık gösterir.
Arkadaşlar, yakınlarına veya arkadaşlarına yardım etmek için uygun bir kişidir. Çünkü onlar kişiliği ve yaşam tarzıyla ilgili birçok bilgiye arkadaşlar sahiptir. Alkol ve uyuşturucu kullanımının belirtileri ve etkileriyle ilgili araştırmaya ve bilgi edinmeye başlamış biri olarak, arkadaşınıza yardım etmek için bazı stratejiler belirlemek için hazırsınız. Aktif olun. Problem hakkında açıkça ve dürüstçe konuşmaktan korkmayın. Fazlaca kibar olmak, veya " Her neyse, kendi özel problemi" diyerek işim içinden sıyrılmaya çalışmak kolaydır. Fakat, bir insanın gözlerinizin önünde ailesini ve hayatını yok ediyor olmasına seyirci kalmak aslında pek de kibarlık değildir.

Onların reddetmelerine ve karşı gelmelerine karşı ısrarcı olmalısınız. Yardım istemenin veya yardımı kabul etmenin ne kadar cesaret gerektiren bir iş olduğunu bilmelerini sağlayın. Göreceksiniz ki alkol veya uyuşturucu ile problemi olan insanlar onlarla ilgilendiğinizi fark ettiklerinde, gerçekten sorunlarından bahsetmek isteyecekler. Harekete geçmeden önce; geçmişte alkol veya uyuşturucu kullananlara çok zarar vermiş olan ve onlara yardım etmek isteyenlere de engel olan bazı söylentileri reddetmeniz gerekecek. Bu gerçek olmayan iddialar, alkol ve uyuşturucu kullanımını kişisel ve ahlaki bir bozukluk ve hatta günah olarak gören bir yaklaşımdan doğmuştur. Bu iddialardan bazıları, "Onlar alkol ve uyuşturucuyu bırakmak istemedikleri sürece kimse hiçbir şey yapamaz!" veya "İyileşmeyi istemeleri için önce dibe vurmaları (işlerini, sağlıklarını, evlerini, ailelerini kaybetmeleri) gerekiyor!" şeklinde yayılmaktadır.

Bu söylentiler doğru olmadıkları gibi, alkol veya uyuşturucu kullananlar için yıkıcı da olmaktadır. Alkol ve uyuşturucu problemlerinde önemli olan bir nokta, bütün diğer akut ve kronik hastalıklar gibi, erken teşhis ve tedavinin gerekliliğidir. Şefkatli, sabırlı ve istekli olun. Deneyler gösteriyor ki öğüt vermek genellikle işe yaramıyor. Ancak, zamanında yapılan bir "dürtme" veya "itme" yardımcı olabilir, aynı zamanda onu umursadığınızı da göstermiş olur. Hatta "itme", problemi olan kişi tam da ailesini ve işini kaybetmekle tedaviye gitmek arasında karar vermek zorunda kaldığında yapılırsa daha da etkili olur. Binlerce alkol ve uyuşturucu kullanıcısı, eşleri veya işverenleri ailenin veya işin devamlılığı için tedaviyi şart koştuğunda yardım almayı kabul etmişlerdir.

Siz tek başınıza hastalığı tedavi edemezsiniz, ama kritik zaman geldiğinde ona yardım alabilmesi için rehberlik edebilirsiniz. Tedavi, kişinin alkol ve uyuşturucu kullanımı ile gerçek ihtiyaçları arasındaki bağlantıyı keşfetmeye çalışır. Tedavinin amacı, düzenli ayıklık periyotları sayesinde gelişebilen kendini kontrol etme kapasitesini oluşturmaktır. Alkol ve uyuşturucu ile problemleri olan insanlar, diğer insanlarla aynı şeylere ihtiyaç duyarlar; yemek, giyecek, yatak, sağlık, iş, sosyal kabul ve özellikle, kendine güven, güç, özsaygı ve saygınlık. Bu noktada "destek" önem kazanıyor. Alkol ve uyuşturucu kullanan ve yardım arayan insanların en çok ihtiyaç duydukları şey sıcak bir ilgi. Zarar görmüş aile ve arkadaşlık ilişkileri, parasal sıkıntılar, iş ile ilgili endişeler, bazen bize sıradan görünen şeyler bile onların durumlarını etkiliyor ve alkol veya uyuşturucu problemlerini daha da arttırıyor.

Tedaviye başlarken ve tedavi sürerken verilen manevi destek, işverenlerin güvence vermesi, eşlerin ve çocukların grup terapilere katılımı, gerçek anlamda verilen desteğin örnekleridir. Tedavideki uzun vadeli amaç, kişinin ve ailesinin sağlıklı (fiziksel, sosyal ve duygusal yönden) bir şekilde yaşayabilmeleridir. Alkol ve uyuşturucu kullanan kadın ve erkeklerin dörtte üçü evli, evde yaşayan, iş sahibi, ve toplum tarafından kabul gören bireylerdir. Fakat yaşam şartlarının iyiliğine bakılmaksızın; tedavi sorunlar fark edildikten sonra ne kadar erken başlarsa, başarı ihtimali o kadar yüksek olur.

Günümüzde birçok terapist, sonucu değerlendirmede rehabilitasyonu kullanıyor. Hasta; düzgün bir aile düzenini, iş hayatını ve toplumda saygın bir pozisyonu koruyabiliyor veya yeniden sağlayabiliyorsa terapinin başarılı olduğu anlaşılıyor. Tabii ki eskiye dönüşlerin, yeniden hastalanmanın yaşandığı durumlar olabilir fakat bunlar kişinin veya tedavinin başarısız olduğu anlamına gelmez. Başarılı bir sonuç, yüzde 50-70 oranında hastanın kişisel özelliklerine, erken müdahaleye, terapistin yeterliliğine, hastane veya ayakta tedavi merkezlerinin ulaşılabilirliğine ve ailenin, arkadaşların, işverenin ve toplumun güçlü desteğine bağlıdır.


Kaynak::http://www.bagimlilik.org/
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.2009, 03:59   #2
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

ARKADAŞIMIN YARDIMA İHTİYACI VARMI??


Bir arkadaşınızın alkol veya uyuşturucu kullanması sizi endişelendiriyor mu? Bir sorunu olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Arkadaşınızın alkol veya diğer uyuşturucu maddelerle ilgili sorunları olup olmadığını anlamak için bu konuda uzman olmanız gerekmiyor!İşte size birkaç uyarıcı işaret:

Eğer Arkadaşınız;
-Eskiye oranla daha çok alkol veya uyuşturucu kullanıyorsa;
-Alkol veya uyuşturucu kullandığını reddediyor veya saklamaya çalışıyorsa; -Alkol veya uyuşturucu kullandığında bu davranışı hakkında konuşmaktan kaçınıyor ve bu nedenle karşılaştığı problemlerin miktarını ve sıklığını azımsıyorsa;
-Alkol veya uyuşturucu kullandığı zamanlarda olan bitenleri unutuyor veya reddediyorsa;
-Alkol veya uyuşturucu kullanan arkadaşları tercih ediyorsa;
-Alkol veya uyuşturucuyu genellikle rahatlamak ve sorunlarından uzaklaşmak için kullanıyorsa;
-Alkol veya uyuşturucu kullanımını haklı çıkarmaya veya mazeret bulmaya çalışıyorsa;
-Sarhoşken araba kullanıyorsa, tehlikeli makineler kullanıyorsa, veya geçmişte alkollü araç kullanmaktan tutuklanmışsa;
-Alkol veya uyuşturucu kullandığında farklı davranıyorsa; (Örneğin, normalde çok sakin ve uysal olan bir kimse sarhoşken çok kaba ve sinirli olabilir.)
-Yalnızca bira ve şarap içtiğini ileri sürerek alkol problemi olduğunu inkar ediyor, yalnızca marihuana veya "zararsız" varsayılan maddeler kullandığını ileri sürerek uyuşturucu problemi olduğunu inkar ediyorsa;
-Ailesi, arkadaşları, veya işi ile alkol veya uyuşturucu kullanımı sonucu ortaya çıkan problemleri varsa; (kazalar, çatışmalar, maddi sıkıntılar, işe devam etmeme, sık sık hastalanma..)
-Alkol veya uyuşturucunun bulunmadığı sosyal ortamlardan kaçınıyorsa;

Kendiyle ilgili kötü bir izlenimi var gibi gözüküyor ve alkol veya uyuşturucuyu daha iyi hissetmek için kullanıyorsa;-Alkol veya uyuşturucu kullandığında sizi utandırıyor, endişelendiriyor, veya korkutuyorsa;

...arkadaşınızın yardıma ihtiyacı olabilir.


Eğer bu işaretlerden birçoğunu arkadaşınızda görebiliyorsanız, endişelenmekte haklısınız. Onu anlatan durumların sayısı ne kadar fazlaysa, alkol veya uyuşturucuyla ilgili problem yaşıyor olma olasılığı da o kadar fazla. Hatta arkadaşınız başka türlü problemler de yaşıyor olabilir. Ancak alkol ve uyuşturucu hiçbir probleme çözüm değildir, önemli olan arkadaşınızın bunu anlayabilmesidir.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.2009, 04:06   #3
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

ARKADAŞIMLA KONUŞMADAN ÖNCE NE YAPMAM GEREK?

Arkadaşınızla konuşmadan önce aşağıdaki noktalara dikkat etmenizde yarar olacaktır.
Alkol ve madde kullanımı hakkında bilgi edinin.
Arkadaşınızın alkol veya madde kullanımı yüzünden ortaya çıkan belli problemlerin bir listesini yapın. Bu listedeki maddeleri olabildiğince somut ve açık olarak yazın. Örneğin " İçki içtiğinde çok antisosyal bir insan oluyorsun" demeniz, "İçkiliyken benimle alay ettin, bana kaba davrandın ve beni incittin" demeniz kadar etkili olmayacaktır. Listeyi yanınızda getirin ve konuşmayı ona göre ayarlayın.
Konuşurken utanmayacağınız ve sözünüzün bölünmeyeceği özel bir yer belirleyin. Arkadaşınızın sizi rahatça duyabileceği, gürültüsüz bir ortam olsun. Sizin kendi odanızda yapacağınız konuşma; onun odasında, kolaylıkla dikkatinin dağılacağı bir ortamda yapacağınız konuşmadan çok daha etkili olacaktır.


Ne Yapmamalı? Ne Yapmalı?



Ne Yapmamalı?
  • Suçlamayın ve tartışmayın. Eğer arkadaşınız sinirlenir ve sizi tahrik ederse, kendinize hedefinize ulaşmak için sakin kalmanız gerektiğini hatırlatın. (Endişelerinizi dürüstçe ifade edin. " Biliyorum, sen de benim yaptığım bazı şeylerden hoşlanmıyorsun, onları seninle daha sonra konuşabiliriz. Benim şu anda söylemek istediğim şey şu; senin içkiliyken yaptıkların beni çok incitiyor." ) onu suçlamanız bir yarar getirmez. Suçluluk duygusu alkol ve madde kullanımını artırabilir.
  • Ders vermeye veya ahlak öğretmeye çalışmayın. Gerçeklere bağlı kalın, dinleyin ve yargılayıcı olmayın. " Tıpkı bir şapşal gibi davranıyorsun." İfadesi yalnızca savunma mekanizmasını harekete geçirecek, öfkeyi ortaya çıkarmaya yarayacaktır. Bunun yerine, "Hoşlanmadığın insanlarla birlikte oluyor, ertesi gün pişman olduğun şeyler yapıyorsun." demek daha doğru olacaktır.
  • Vazgeçmeyin. Arkadaşınız direnmeye devam ederse, daha sonra tekrar konuşabilir veya her zaman onun yanında olduğunuzu ve ne zaman konuşmak isterse orada olduğunuzu bilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Onu daha iyi anlamak için, veya ona ceza olsun diye onun gibi alkol veya madde kullanmaya kalkmayın. Bunun ona hiçbir yararı olmaz. Sadece isiz onun durumuna sokar.
  • Cezalandırmayın, tehdit etmeyin veya bırakması için rüşvet vermeyin.
  • Onun sorumluluğunu üstlenmeyin, alkol ve madde kullanımına bağlı olumsuz sonuçlardan onu korumayın, bahanelerine prim vermeyin. Böylece, alkol ve maddenin zararlarını fark edebilecektir.
  • Şişleri atmak, saklamak, hapları atmak, alkollü yerlerden onu uzak tutmaya çalışmak pek yararlı olmaz. Giderek bu durum aranızda bir oyun haline gelir. O, alkol ve madde kullanımının zararlarının farkına varmalıdır.
  • Onun davranışlarından dolayı kendinizi suçlamayın ve kendinizi sorumlu tutmayın.
  • Onunla birlikte içmemeye özen gösterin.
Ne Yapmalı?
  • Sakin olmaya çalışın, çok duygusal davranmayın ve onunla konuşurken samimi, dürüst ve gerçekçi olun.
  • Alkol ve madde konuları üstünde okuduğunuzu ve bilgilendiğinizi ona hissettirin.
  • Güvendiğiniz başkaları ile bu durumu paylaşın ve onlardan fikir alın. Gerekirse uzmanlara başvurun.
  • Onu etkinliklerinize katın. Tabii, bunun en önemli şartı onun alkol ve madde kullanmaması olacaktır.
  • Çevresindeki kişilere alkol ve madde bağımlılığının bir hastalık olduğunu anlatın ve dışlanmamasını sağlamaya çalışın.
  • Değişim için acele etmeyin. Onun değişmeye karar vermesi ve değişmesi zaman alacaktır.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.2009, 04:09   #4
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

ONUNLA NASIL KONUŞMALIYIM?

Arkadaşınızla bu konuyu konuşurken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:
  • Arkadaşınızla, o ayık durumdayken konuşun.
  • Kötü bir olayın hemen ardından verilen mesaj, üzerinden üç gün geçtikten sonra verilen mesajdan çok daha fazla etki yaratacaktır.
  • Yorumlarınızı arkadaşınızın davranışı ile ilgili hissettikleriniz ve yaşadıklarınızla sınırlayın. Tartışmaya açık olmayan ifadeler kullanın. "Herkes senden iğreniyor" veya " Elif senin ciddi bir problemin olduğunu düşünüyor" gibi ifadeler genellikle Elif' in problemleriyle veya "herkes"in kim olduğu ile ilgili tartışmaları beraberinde getirir. Bu tip genellemelerden kaçının.
  • Arkadaşınızın iyiliği ile ilgili kaygılarınızı kesin sözlerle ifade edin. " Seninle konuşmak istiyorum çünkü senin için endişeleniyorum" veya " Arkadaşlığımız benim için çok şey ifade ediyor. Bu olanları görmek hiç hoşuma gitmiyor."
  • Arkadaşınızın alkol veya uyuşturucu kullanımının olumsuz sonuçlarını onunla açıkça konuşmanız çok önemli. Listenizden somut örnekler kullanın. " Partide o kadar sarhoş oldun ki ertesi gün ödevini yazacak halin kalmadı. Bu beni çok üzüyor ve artık bunlar sık sık başına geliyor."
  • Arkadaşınıza onun hoşunuza giden ayık davranışlarıyla, hoşunuza gitmeyen alkollü davranışları arasındaki farkı vurgulayın. " Sen çok eğlenceli, neşeli bir insansın, ama içtiğin zaman şakacılığın acımasızca alay etmene dönüşüyor ve hiç de komik olmuyorsun. Kabalaşıyorsun."
  • Kişi ve davranış arasında ayırım yapabildiğinizden emin olun. " Senin mükemmel bir insan olduğunu düşünüyorum, ama ne kadar esrar içersen o kadar umursamaz görünmeye başlıyorsun."
  • Arkadaşınızı alkol veya uyuşturucu problemiyle ilgili olarak bir profesyonele danışması için teşvik edin. · Endişelerinizle ilgili olarak güvendiğiniz kişilerle konuşun (diğer arkadaşlar veya akrabalar). Onların da katılımları yardımcı olacaktır.
  • Dirençle başa çıkmaya çalışın. Arkadaşınızın kişiliğinden değil, davranışından hoşlanmadığınızı ona açıkça belirtin. Eğer siz de alkol kullanıyorsanız, bunu dürüstçe ona söyleyin ve kontrol etmek için neler yaptığınızı açıklayın. Karşınızdaki kişinin savunmacılığının doğrudan size karşı değil, problemle karşılaşmış olmanın verdiği korkuya dayalı olduğunu unutmayın.
  • İnkarla başa çıkmaya çalışın. Eğer arkadaşınızla tartışmalarınızın onun davranışı üzerinde hiçbir etkisi olmadıysa, ona alkol veya uyuşturucu probleminin sizi hala nasıl etkilediğini anlatmaya devam edebilirsiniz. Örneğin, hastalanmasından, bayılmasından, kendinden geçmesinden, veya sizi utandırmasından korktuğunuz için onunla eğlenmek için dışarı çıkmanın size ne kadar güç geldiğini ona anlatabilirsiniz.
O SORUN YAŞADIĞINI KABUL EDERSE...


Eğer bir noktada arkadaşınız alkolün veya uyuşturucunun onun için kişisel problemlere yol açtığını kabul ederse, ona şu soruları sorabilirsiniz.
  • Niçin alkol veya uyuşturucuyla bir problem yaşadığını düşünüyorsun?
  • Bu konuda ne yapabileceğini düşünüyorsun?
  • Bu konuda ne yapacaksın?
  • Alkol veya uyuşturucuyu bırakmanda veya azaltmanda sana nasıl destek olabilirim?
Bu soruların amacı yönlendirmektir. Ona kendi fikrinizi empoze etmeyin. Baskı oluşturmayın. Kendi yolunu bulmasına yardım edin. Ona seçenekler sunabilirsiniz. O da seçeneklerden kendisine uygun birini seçebilir. Amacımız onu motive etmektedir.
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.2013, 18:03   #5
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

Ne kadar güzel bir konu. Teşekkürler, teşekkürler...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2013, 20:53   #6
Çevrimdışı
Fatih324
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

Yararlı bir konu teşekürler
__________________
Sahip oldukların sonunda sana sahip olur.

Tyler Durden(Fight Club)
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Fatih324'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2013, 21:48   #7
Çevrimdışı
Emre111
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

Bu bilgilerin ne zaman lazım olacağı hiç belli olmaz yararlı paylaşım teşekkürler
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Emre111'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2013, 22:00   #8
Çevrimdışı
Furkan
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

Gerçekten yararlı bir konu, teşekkürler
__________________
Bay Mükemmel...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Furkan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.08.2013, 23:19   #9
Çevrimdışı
Diyarbakırlı
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

Allah belasını versin uyuşturucunun esrarın merkezi olmuş Türkiye.
10 yaşındaki çocuklar mahalle kenarlarında '' Ağabey bir şey lazım mı ? '' diye soruyor.
Yazık bu insanlara yazık seni doğurana kalem tutması gerekirken ellerinde uyuşturucuyla bir o yana bir bu yana savruluyorlar..
__________________
Allah 'a,Kur'an'a, Vatan'a , Bayrağa ve Silaha yemin olsun! Şehitlerim, Gazilerim ve Başbuğ 'um emin olsun! Ülkücü Türk gençliği olarak; Komünizme,Faşizme,Kapitalizme, Siyonizme ve her türlü Emperyalizme karşı mücadelemiz, Son nefer, Son nefes, Son damla kana kadardır! Mücadelemiz MİLLİYETÇİ TÜRKİYE 'ye, TURAN 'a kadardır! Mücadelemizde hiç bir engel tanımayacağız! Yılmayacağız! Yıkılmayacağız! Başaracağız! Başaracağız! Başaracağız! ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN (AMİN)
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Diyarbakırlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.08.2013, 23:36   #10
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arkadaşım Bağımlı Ne Yapmalıyım? Tüm Bilgiler Burada

Bağımlılık olayı çok zor Belki yeterli tecrübemiz olmaması nedeni ile bu konuda yardım edemediğimiz arkadaşlarımız oldu.Özellikle bir tanesi beni fazlası ile üzmüştü
Kızın ilaçla başlayıp en son ... neyse duyduğumda çok üzülmüştüm zaten bizlerden kopup Ankara'ya gitmişti oradan İstanbul'a geçti diye duymuştum.İnşallah atlatmıştır.
Bilgilendirme için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arkadaşım, bağımlı, bilgiler, yapmalıyım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.