Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Uyuşturucu Maddeler ile Mücadele

Uyuşturucu Maddeler ile Mücadele Testi kırılmadan...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.02.2010, 20:41   #1
Çevrimdışı
TÜRKçe
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Uyuşturucuya HAYIR!

Belki artık günlük hayıtımızda bile duyar hale geldik. Kullanım yaşı artık 12 - 13' lü yaşlara kadar düşen "Extacy" haplarından bahsediyoruz. Günümüzde bu tür uyuşturucu maddelerin kullanımı inanın sandığımızdan daha fazla artmış durumda, ilk önce üniversite ve liselerde yaygınlaşan bu furyanın yakın bir zamanda ilköğretim okullarına bile girdiği söyleniyor... Peki! artık çocukların bile bildiğini sandığı bu "Êxtacy" nedir? Ne işe yarar? Zararları nelerdir? Bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte arayıpta bulamadığınız bir çok sorunun cevabını
vermeye calısacağım..


* * * * * *

Extacy nedir?



Dr Selime Çelik, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Metilen Dioxi ####mfetamin (MDMA)
türevi olan sentetik, kimyevi bir uyuşturucu. MDMA, hem amfetaminlere (uyarıcılar) hem de halüsonejik (halüsinasyon görme) maddelere benziyor. Sentetik uyuşturucular, kimyasal tekniklerle yapılan, tedavi amaçla üretilen ilaçların, kötüye kullanımı anlamını taşıyor, fakat MDMA keşfedildiğinden beri amacı dışında kullanılıyor. Diğer türevleri arasında amfetamin maddesi fazla olan MDEA ve halüsonejik etkisi fazla olan MDA yer alıyor.


Extacy'nin piyasada tablet ya da kapsül olarak bulunması bu ad altında başka maddelerin de satılmasına neden oluyor. Karışımın içinde ne olduğu bilinmemesi beklenenden daha farklı etkiler ortaya çıkarıyor. Tabletler beyaz, sarı, kırmızı, pembe, mavi gibi çeşitli renklerde olup üzerlerinde değişik semboller bulunuyor (Superman, Motorola, Dolar, Mitsubishi, İndian, Ninja vb). Genellikle 25 yaşın altındaki gençler extacy'i eğlence yerlerinde kullanıyorlar.

Etkileri 20 - 60 dakika içerisinde etki gösteriyor. Etkisi ortalama 4 - 6 saat sürer. Kullanan kişide canlılık, hareketlilik, enerji artışı, karşı cinse yakınlık, güven duygusu, algı değişiklikleri görülüyor.

Yan etkileri Beden ısısında, kan basıncında, nabız hızında artma, Extacy kullanmadan hiçbir şeyden zevk almama ve koordinasyon bozukluğu saptanıyor. Karaciğer yetmezliğine neden olabiliyor. Astım, hipertansiyon ve epilepsi (sara) hastaları için çok tehlikeli. Ölüme yol açabiliyor. Extacy kullananlarda dehidratasyon (vücuttan sıvı kaybı), beden ısısında artış ve içerisindeki katkı maddesine bağlı ani ölümler meydana gelebiliyor.

Olumsuz etkileri Yokluğunda boşluk duygusu, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, uyku bozuklukları görülebiliyor. Kişinin zamanla aynı miktardaki madde kullanımıyla aynı etkiyi sağlayamaması, aynı etkiyi sağlayabilmek için kullandığı madde miktarını arttırmasına tolerans deniyor. Extacy' nin toleransı orta derecede olarak değerlendiriliyor. Bu da kişinin uzun bir süre sonra başlarsa bağımlılığın da kolayca tekrar edeceğini gösteriyor. Extacy zamanla beyinde ve kalpte kalıcı hasarlara neden olabiliyor.

Öneriler Bırakmak için tek şart kişinin kendisinin farkında olması ve bırakmayı gerçekten istemesidir. Anne ve babalar çocuklarını yargılamadan, suçlamadan hareket etmelidir. Ona destek olduklarını hissettirip tedavi için cesaretlendirmeli, onun yerine sorumluluk üstlenmeyip bu durumun sonuçlarına sadece kendisinin katlanacağını hatırlatmalıdırlar.

Zararları :
Merkezi sinir sistemini uyaran Ecstasy, halusinasyonlara da sebep olabilen amfetamin türevi bir sentetik uyuşturucudur. Tablet, kapsül, toz veya sıvı şeklindedir.

İlk olarak "çeçe sineği" gibi böcekler soktuğunda insanları uyku halinden kurtarmak için 1912 yılında üretildiği bilinen ecstasy; uyuşturucu olarak ilk defa 1985 yılında Hollanda'da rapor edilmiştir. Sağlık uzmanları, bu maddelerin merkezi sinir sistemine ve vücuda olan zararlarını sürekli olarak bildirmektedirler.

Moda uyuşturucular olarak bilinen bu tip sentetik maddeler, genelde var olan etkin maddenin özel muameleler ve kimyasal yöntemlerle moleküler anlamda değişikliğe uğratılması neticesinde birtakım ara maddelerin de katılmasıyla üretilmektedir.

Ecstasy; "3.4 Metilendioksi####mfetamin"in (MDMA) yaygın ismidir. Ecstasy, feniletilaminler ve halüsinojenik meskalin maddesinin yapısı ile benzerlik gösteren bir kimyasaldır. MDMA tableti alındıktan sonra uyarıcı etkiler hissedilir. Uyuşturucu üreticileri, var olan uyuşturucuların moleküler yapılarını değiştirerek yeni uyuşturucular üretmek ve pazara yeni maddeler sürmek amacını güderler.

Amfetamin kelimesi çok kalabalık uyarıcılar grubu için kullanılan bir kelimedir. Speed (hız) olarak bilinirler. Değişik amfetaminlerin çok benzeşen kimyevi yapıları ve etkileri vardır. Tecrübeli kullanıcılar dahi hangisini kullanmış olduklarını anlamayabilirler. Dextroamfetaminler ve Methamfetaminler en çok karşılaşılan iki çeşididir.


Bunlara örnek olarak şu maddeler gösterilebilir:


MDEA:
MDMA'dan daha hızlı (2-3 saat) fakat daha kısa süreli bir maddedir.


MDA: Etkisi MDMA'dan daha uzun süren (8-12 saat) ve daha güçlü etkileri olan bir maddedir.

DOB: Güçlü ve (18-30 saat) çok uzun süreli hayal gösterici etkileri olan bir maddedir.

MDOH: MDA ile benzer etkilere sahip bir maddedir. Fakat etki süresi daha kısadır (3-6 saat). Etkiler geçtiğinde şiddetli bitkinlik ve uyuşukluk hali görülür.



İşte bu hapları buradan tanıyabilirsiniz


♠♠♠♠♠





UYUŞTURUCUYA HAYIR !

ßu sayfayı hazırlamamın tek amacı " Uyuşturucu Maddelere, bunları satan ve pazarlayan alçak vijdansızlara " karşı gençlerimizi, anne - babaları ve tüm yurttaşlarımızı uyarmaktır.


Çünkü :

Uyuşturucu kullanma yaşının 12-15 yaşa kadar düştüğü ülkemizde, ilköğretim okullarında, kolejlerde, üniversitelerde, çarşıda - pazarda - sokakta satılan bu uyuşturu maddeler, artık " Ülkenin kanayan yarası " duruma gelmiştir.

Anneler - Babalar çocuklarını okula gönderirken tedirgin olmaktadır. Çocuklarımız güvende değildir. Uyuşturucu tacirleri okul önlerini mesken tutmaktadır. Bunun yanı sıra interneti kullanmakta ve bu lanet zehirleri gencecik körpe bedenlere enjekte etmektedirler.

Uyuşturucu Madde bağımlısı yapılarak genç kızlar fuhuş batağına sürüklenmektedir.
Özellikle Liselerde " salgın" halini alan uyuşturucu madde kullanımının önüne geçilememektedir.
__________________

  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz TÜRKçe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.2010, 20:43   #2
Çevrimdışı
TÜRKçe
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

GENÇLER - ANNELER - BABALAR - VATANDAŞLAR..LÜTFEN AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI ADIM ADIM OKUYUNUZ !


Nasıl Uyuşturucuya Alıştırılır? Uyuşturucu Tuzağı Nasıl Kurulur?


Lütfen Hepsini Okuyunuz..
Unutmayın , eroin bağımlılığının ilk adımı arkadaş kıyağı ile atılır. Eğer arkadaşınız , gerçektende arkadaş değil de bir "ayakçı" ise, birkaç hafta sonu devam eden bu kıyakçılığı " bombalama" denilen ikinci aşama izler. Bu aşamada bir gün ziyaretinize gelen ayakçı, kıyağını yaptıktan sonra giderken, nasılsa yanındaki yüklüce miktarda eroini almayı unutuverir. Bir eroinmanın malını asla unutmayacağını bilmediğiniz için kuşkulanmazsınız. Birkaç gün gelip almasını beklersiniz. Gelmez. Bir gün, "yahu şundan bir kere çeksek ne olur sanki?" dersiniz. Sonra bunun gerisi gelir. Mal bittiğinde bombalanmışınız demektir. Artık bir eroin bağımlısı olarak, her yerde kıyakçınızı, daha doğrusu ayakçınızı arar ve kolaylıkla bulursunuz. Özellikle genç yaştaki insanlar arasında, guruptan bir yada birkaç kişinin uyuşturucu kullanması , diğerlerinin de en azından bir kez denemesi için yeterli bir neden.

Gençler , birbirlerine sigara ikram eder gibi yada hastalığını iyileştirmek amacıyla ilaç verir gibi uyuşturucu sağlayabiliyorlar. Gençler, arasındaki sohbetin dışında kalmasını istemedikleri arkadaşlarını da kendileri gibi uyuşturucu kullanmaya zorlayabilirler. Kullanmaya itiraz eden arkadaşlarını dışlıyor yada "arabesk" türü tanımlamalarla , kendilerince aşağılama yolu seçiyorlar. Okul önleri de artık satıcılar için vazgeçilmez mekanlardan. İstanbul'da bulunan pek çok okulun kapısında , özellikle çıkış saatlerinde uyuşturucu satıcılarına rastlanıyor.

Neden Uyuşturucu Kullanılır? " Uyuşturucu Kültürü " Nedir?

Toplumu ayakta tutan , ona yücelme ve yasama gücünü kazandıran , manevi , ahlaki ve hamasi değerlerini çürüterek , sömürgeci devletlerin uydusu halin getiren bir soğuk harp uygulamasıdır. Dış güçlerin ve içerdeki ajanlarının ve bunlarla işbirliği yapan mafya üçlüsünün organize çalışmaları. Her zaman mafyanın ağına takılmaya hazır "sokaktaki başı boş insanlar ve çocuklar" Unutulmaması gereken bir önemli husus da : Beyaz zehir alışkanlığının gelişmesinde , içinde türlü uyuşturucular taşıyan ve son yıllarda karaborsaya da tekel çizgisinde hükmeden ithal sigaraların ve kolalı mamullerin keza , çikletlerinde payı zannedildiğinden çok fazla

Bilgisizlik :

Tehlikeden habersiz ve bu sebeple konuyu hafife almak.

Özenti:

Özenti sergilemede en önemli payın medyaya ait olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Bira-bahane:

Diskotek ve diğer kafabulma-eğlenme yerleri. Bunlar beyaz ölüm değirmeninin çarkları ve tuzaklarıdır. Giren büyük ihtimalle öğütülür. Gurup baskıları: kötü arkadaş.

Merak:

Denerim, bırakırım kafası. Fakat bir veya iki deneme genci belki de dönüşü olmayan yola sokmaya yeterli gelmektedir.

Moda:

Çevreye uyma havası... Bozuk çevre ve hasta toplum. Bilindiği gibi hastalıklarda insandan insana kolaylıkla geçebilir. Gençlerde tehlike sevgisi , cinsel bozukluklar , kendini aşma , ispatlama içgüdüsü veya gayreti. Genetik yapının maddeye yatkınlığı. Gençlerdeki manevi boşluk , inanç zaafı. Bozuk aile ve hasta toplumdan kaynaklanan güvensizlik duygusu. Gelecek karşısındaki kaygılar strese, sıkıntıya ve yalnızlığa itiyor. Aile yapısındaki bozukluklar , geçimsizlikler. Ahlaki manevi zaaflar. Yine ailelerdeki ekonomik bozukluklar çoklukla normaliteyi bozar. Bilhassa yokluktakini bunalıma ve intihara , varlıktakini şımarıklığa , taşkınlığa , tahribe yöneltir. Eğitimdeki zafiyet , yetersizlik ve yanlışlıklar. Maddeci felsefeye dayalı eğitimler insanları bencilliğe (egoizme) , şahsi çıkarcılığa iten temeldeki sebeplerdir.

Arkadaş çok önemli :

Çocuklar ve gençler aileden ve okuldan , zamanla arkadaş çevresinden etkilenirler. Arkadaş çevresinde kabul edilmek için gençler, ekseriya çevresinin baskısına dayanamaz aşağılık duygusu ile uyuşturucu kullanır. Sanıldığının aksine , uyuşturucu ile ilk temas , sokak başında bilinmeyen satıcı vasıtası ile değil , bilakis arkadaş çevresiyle olmaktadır.


Gençler ! Eğer bu illete bulaştıysanız ve her hangi bir şekilde ilk veya bir kaç denemenizi yaptıysanız, lütfen hemen şimdi bu alışkanlığınızı " ailenizle paylaşınız ". Aileniz size yardımcı olacaktır. Bundan emin olunuz ! Lütfen...Hemen Şimdi...


BİZE DESTEK VERENLER AŞAĞIDAKİ YAZIYI Kopyalayarak LİNKİYLE BERABER İMZALARINA EKLESİNLER.(Eğer sizde katılıyorsanız imzamızı ekleyin Ve konudan eklediğinizi yazın.Ekleyenlerin Listesi oluşturulacaktır.)






__________________

  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz TÜRKçe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.2010, 21:29   #3
Çevrimdışı
Öykü
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

Faydalı konuydu. Teşekkürler TÜRKçe.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.2010, 23:39   #4
Kum Saati
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

Allah kimseleri düşürmesin.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2010, 01:22   #5
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

Uzak durmak gerekli
Ve paranın nereye gittiğini bilmek gerekli
İzninle TÜRKçe ben de bir şey ekliyeyim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2010, 01:22   #6
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

Bu sayılanlardan önce sigara bile bana uyuşturucu gibi geliyor...Ona başlayanlarda, arkadaş ortamları yüzünden başlıyorlar...
Bu durumda, hem aileye hemde bizlere çok büyük görevler düşüyor...Arkadaş ortamımıza çok dikkat etmeliyiz...Öyle bir devirdeyiz ki, ortaokul çocuklarına bile uyuşturucu satılır, sattırılır oldu....Anne ve babalar, çocuklarının arkadaş ortamına, kimlerle görüştüğüne çok dikkat etmesi gerekiyor...


Duyarlılığınız için teşekkürler Uyuşturucuya ve sigaraya hayır diyorum...Önümüzdeki güzel günlerimizi kendi elimizle yok etmeyelim...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2010, 01:26   #7
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OkyanusunKalbi Mesajı göster
Bu sayılanlardan önce sigara bile bana uyuşturucu gibi geliyor...Ona başlayanlarda, arkadaş ortamları yüzünden başlıyorlar.....
asıl en sinsi ve yasal uyuşturucu o meret
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2010, 01:29   #8
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

Teşekkürler Türkçe, güzel bir konu olmuş.


Ellerine sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2010, 14:17   #9
Çevrimdışı
SanaL
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

Teşekkürler Türkçe, çok faydalı ve bilgilendirici bir konu olmuş
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz SanaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2010, 16:07   #10
Çevrimdışı
Aldacı
» Marjinal Çapulcu «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyuşturucuya HAYIR!

Çok teşekkürler TÜRKçe ve LoDoS

Haberlerde gördüm ben de; ilköğretim okulunda kantin görevlisi uyuşturucu ticareti yapıyormuş resmen. O kadarcık çocuklardan ne istersin be adam, sen ne halt edersen et!

Ayrıca Okyanus; bildiğim kadarıyla tütün de uyuşturucu sayılıyor. En masumu gibi görünse de hiç de değil ayrıca. Ama kullanıyoruz, nedenini bilmesek de...
__________________

E sarà mia colpa
Se cosi è?

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aldacı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hayir, uyuşturucuya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.