Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Kültür | Sanat | Edebiyat > Vitrindeki Kitaplar

Vitrindeki Kitaplar Kitap tanıtımları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.10.2009, 23:02   #1
Çevrimdışı
nur@n
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye, 40 yayınevi ile Frankfurt'ta

Bu yıl 61. kez düzenlenen dünyanın en büyük kitap etkinliği Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı bugün başlıyor. 18 Ekim'e kadar sürecek fuarın bu yılki onur konuğu Çin. Frankfurt Kitap Fuarı'nı, ülkesini tanıtabilmenin en önemli araçlarından biri olarak gören Çin, resmî ve özel kurumları ile Frankfurt'u mesken tuttu. Pekin yönetiminin, Çin'in muhalif iki yazarı Bei Ling ve Dai Qing'in etkinlik listesinden çıkarılmasını istemesi, fuar yönetimi ile Pekin arasından yapılan anlaşmanın 'ifade özgürlüğü' ilkesine gölge düşürdü.

Frankfurt Kitap Fuarı'na bu yıl da çok sayıda yazar, yayınevi ve telif ajansı katılacak.

Geçtiğimiz yıl fuarın onur konuğu olan Türkiye, bu yılki fuara 40 yayıncı ve 22 yazarla katılıyor. Fuarda 5.1 salonda yer alan Türkiye standı 350 metrekareden oluşuyor. Türkiye, ulusal standında 34, çocuk kitapları standı bölümünde ise 6 yayınevi olmak üzere 40 yayıncı ile temsil edilecek. Fuar alanında, paneller, okuma etkinlikleri ile söyleşilerden oluşan 20 etkinlik gerçekleştirilecek. İlber Ortaylı, bugün saat 14.00'te Çin Seddi'nden İstanbul'a adlı bilgilendirme toplantısında söz alacak. İskender Pala ve Beşir Ayvazoğlu ise 17 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Türkiye Ulusal Standı'nda okurları ile buluşacak.

Frankfurt Kitap Fuarı'na Türkiye'den katılacak yazarlardan bazıları ise şöyle: Oya Baydar, Gülten Dayıoğlu, Ayşe Kulin, Mario Levi, Deniz Kavukçuoğlu, Gül İrepoğlu, Mine Soysal, Melike Günyüz, Aytül Akal, Esmahan Aykol, Sibel Eraslan, Jaklin Çelik.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
frankfurtta, türkiye, yayınevi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.