Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Kültür | Sanat | Edebiyat > Vitrindeki Kitaplar

Vitrindeki Kitaplar Kitap tanıtımları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.06.2010, 15:13   #1
Çevrimdışı
dR€aM
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zaman Yolcusunun Karısı--Audrey Niffenegger





Zaman Yolcusunun Karısı

Audrey Niffenegger

Henry Detamble, Chicago'da bir kütüphanenin nadir eserler bölümünde çalışmaktadır. Kendisinin belirleyemediği anlarda, zaman içinde yer değiştirme gibi bir genetik özelliği (kusuru) vardır. Birden ortadan kaybolarak geçmişe veya geleceğe yolculuğa çıkar. Çoğunlukla hayatında önem taşıyan yer veya zamanlardır gittiği yerler. Bunun sonucunda da bazen muhteşem, bazen korkunç şeyler yaşamak zorunda kalır. Karısı Clare ile şimdiki zamanda ilk karşılaştığında, kendisi yirmi sekiz, karısı yirmi yaşındadır ve Clare onu tüm hayatı boyunca tanıdığını söylerken, Henry onu ilk kez görmektedir. Çünkü Clare altı yaşındayken, onun kırk yaşındaki haliyle tanışmıştır; ama Henry, Clare'nin altı yaşındaki halini görebilmek için uzun yıllar beklemek zorunda kalacaktır. Hikaye bir Clare'in bir Henry'nin ağzından anlatılır. Clare'i on sekiz yaşına kadar defalarca ziyaret eden Henry, onun eğitmeni, arkadaşı, sonunda sevgilisi olmuştur. Gerçek zamanda karşılaştıklarında acıları, sevinçleri ve aşkı paylaşırlar...

Amerika'da bir yıldan uzun süredir Amazon'un en çok satanlar listesinden düşmeyen ve Amazon editörlerinin 2004 yılının en iyi kitabı seçtiği "Zaman Yolcusunun Karısı", çok katmanlı bir roman. Dokunaklı bir aşk hikayesini ; gerçekçi karakter çözümlemelerinden vazgeçmeden, ilginç bir bilimkurgu dünyasına oturtan bu kitap için, 'son yılların en güzel aşk hikayesi' diyebiliriz.

"Artık aşk hikayeleri yazılmıyor diyenlere, 'Zaman Yolcusunun Karısı'nı ısrarla öneririm. Baş döndürecek kadar romantik olmasının yanında, hayran olunacak bir yaratıcılık ve ustalıkla işlenmiş büyüleyici bir roman"

Scott Turow

"Bu kitap ürkütücü bir şekilde kusursuz"

Scotland on Sunday

"Nifenegger büyük bir içtenlik ve cesaretle, kendi zaman tünelindeki aynalarla oynuyor."

The New Yorker


Kişisel görüşlerim; Kitaba yeni başlamış olmama rağmen çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Henry ilginç bir karakter. Hemen bitirmek ve filmini izlemek için sabırsızlanıyorum.

__________________
Hollywood kızları hepsi hikaye
benim gibi var mı, gösterin bir tane ...




  Alıntı ile Cevapla
dR€aM'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
karısıaudrey, niffenegger, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.