Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Kültür | Sanat | Edebiyat > Vitrindeki Kitaplar

Vitrindeki Kitaplar Kitap tanıtımları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.09.2010, 22:21   #1
Çevrimdışı
Renksiz Hayaller
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Kerime Nadir / Samanyolu Kitap Özeti





"Samanyolu önce -her zamanki gibi- tefrika edilir. Sonra kitap halinde basılır. Birdenbire büyük ilgi devşirir. Bu ilginin tanıklarındanım. Annem, yaz gecelerinde benim bir türlü göremediğim Samanyolu'nu adeta görerek, kimbilir kaç kez, 'Kerime Nadir'in bir romanı vardır: Samanyolu. Ablana hamileyken okumuştum tesirinden bir türlü kurtulamamıştım...' derdi." Selim İleri "Bir şarkı mırıldanarak yavaş yavaş elbisesini çıkarıyordu. Kalbimde şiddetli bir çarpıntı ve tatlı bir heyecan vardı. Onu hiçbir zaman böyle yarı çıplak görmemiştim. Elbisesini bir kanepenin üstüne serdi. İskarpinlerini ve çoraplarını karyolanın ayak ucuna fırlattı..."

"Kerime Nadir çarpıntılı bir hava estirir Funda'da. Öteki romanlarından daha farklı bir anlatım yakalamıştır. Kısa cümleler, sık sık yenilenen paragraflar, olayların adeta özet haline getirilerek anlatışı.... Bununla birlikte aşkın gönül yakıcılığı yine duyumsanır hem de bütün şiddetiyle." - Selim İleri- "Vedat buz kesilmiş parmaklarıyla çocuğun yanaklarından sızan yaşları sildi. 'Beni ne zamandan beri bu kadar seviyorsun?' diye sordu. Fehiman birdenbire genç adamın boynuna sarıldı. Vücudunun bütün ağırlığı onun şiddetle kalkıp inen göğsüne yüklenmişti."

aLıntı.

__________________
Yaz,
Yaz kesip attığım yerden hikâyemin kalanını.
Yeter ki senin el yazın olsun kimsesiz sayfalarımda...

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kerime, nadir, samanyolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.