Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Kültür | Sanat | Edebiyat > Vitrindeki Kitaplar

Vitrindeki Kitaplar Kitap tanıtımları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.03.2011, 13:47   #1
Çevrimdışı
MyStery
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 2011 | Şubat Ayı | En Çok Satan Kitaplar

1.) Arı Kovanına Çomak Sokan Kız - Stieg Larsson



"Sizi uyarıyoruz: Millennium üçlemesi kesinlikle bağımlılık yapıcı."
-The Guardian


"Dönüp tekrar tekrar okumak istiyorsunuz. Millennium üçlemesi bu milenyumun en iyi üçlemesi." -John Timpane, Philadelphia Inquirer

"Stieg Larsson'u okumak, sert bir kahve gibi sizi canlandırır… Kitaplar sıra dışı bir şekilde aksiyon dolu ve düpedüz bağımlılık yaratıcı. Larsson son derece zeki bir aktivist ve feminist olmanın yanı sıra Tanrı vergisi bir aksiyon yazarlığı yeteneğine de sahip…"
-David Kamp, New York Times

"Kasırga gücünde bir roman. Alexandre Dumas'ın Üç Silahşörler'ini veya Charles Dickens'ın romanlarını aynı hararetli heyecanla okumuştum. Olağandışı… Hiç gocunmadan söylüyorum: Muhteşem."
- Mario Vargas Llosa, El Pais

"Larsson üstün bir yazar. Kurgunun birçok katmanını sıkıca bir ipe bağlıyor ve sayfa sayfa okuyucuyu sürüklüyor. Kitabın sonu, böyle bir seride isteyebileceğiniz her şeyi size veriyor."
-Leonard Zeskind, Kansas City Star

"Her yeni nesil Salander ve Blomkvist'i bir gün okuyacak ve onların dünyasına kapılacak."
-Sarah Weinman, BN.com

"Şu anda yaşadığımız hayatı yüzlerce ve yüzlerce heyecanlı sayfada yeniden keşfetmek isteyen kimse bu üçlemeyi kaçırmasın. Son kitabın muhteşem bir kurgusu var. Kitap, çağdaş edebiyatın en mükemmel sonlarından birine doğru ilerledikçe kitap hiç bitmesin istedim."
-Alan Cheuse, Chicago Tribune

"Kalbinizi durduracak sahnelerde polisiye edebiyatın en unutulmaz karakterleriyle tanışmaya hazırlanın. Bu kitap Larsson'un ismini edebiyatın en orijinal ve tutkulu seslerinden biri olarak tarihe kazıyor."
-Ellen Shapiro, People

"Millennium serisi dünya çapında benzersiz bir yayıncılık mucizesi."
-Kate Mosse

"Hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak; bu kitabı da gecenin ilerleyen saatlerine dek okuyacaksınız. … İsveçli bir bilgisayar manyağının bizi soluksuz bırakabileceğini kim düşünebilirdi ki?" -Daily Express

"Olağanüstü… Okuyucular kitabı okurken yerlerinden bile kıpırdayamayacak. "
-Sunday Times



2.) Aşkın Gözyaşları - Tebrizli Şems - Sinan Yağmur




Yedinci ve en tesirli bıçak darbesi ensesine gelir boynu sağa doğru bükülmüştür Dervişler yere kapanmasını bekleye dursun Şems Hz Peygamberin şu hadisini sesi boğuk mırıldanır: “Allah’a kavuşmayı isteyeni Allah da sever” Dervişlerden birisi sırtına tekmeyi vurur Yüzüstü taş zemine kapanır, dudağı patlamış, dişleri zemine dökülmüştür Siyah feracesi kanlar içinde bordoya dönmüştür Saçlarından tutarak kafasını kaldıran dervişin niyeti Şemsin başını gövdesinden ayırmaktır

Baş derviş engeller Bırakın son nefesini versin Sonra da en yakın bir kuyuya atın Kıyafetine sarp atın

Avluyu yıkayın Sabah ile yola çıkarız Şems hala son nefesini vermemiştir Sille taşının üzerindeki başını hafifçe göğe kaldırır ve: “Allah ne güzel sevgilidir Rabbim sana aşığım Ve bu canı sana hediye ediyorum” Mevlana içeri girer, mendili koklar eli titreyerek açar İçinden san kağıda yazılmış bir not çıkar: “Yemin ederim ki ölümümün gözlerinin önünde olmasını isterdim Gör ki aşk için

ölmek ne demekmiş” Mevlana olduğu yere düşüp bayılmıştırGeceden sonra doğan ve kalplerin çöllerini cennetlere çeviren bir gözyaşı bu Çoraklaşmış ve çöle dönmüş kalpler; açın sadrınızı! Aşkın gözyaşları, serin serin, sağanak sağanak, üzerimize damlıyor; bakın gökyüzüne, nasılda aşk yağıyor...



3.)Şah Ve Sultan - Iskender Pala


İskender Pala'Dan yepyeni , ses getirecek bir şah eser daha

Tutku…

Güzellik…

Aşk ve savaş. Sadece gönüllerin değil alınların, kemiklerin ve gözlerin alev alev yandığı savaş.

Kahramanlarını, Yavuz Sultan Selim’i de Şah İsmail’i de tarihin merdivenlerinde bir basamak aşağı indiren bir basamak yukarı çıkaran savaş.

Çaldıran...

Şimdi Çaldıran ne 500 yıl geride ne 500 yıl ileride.

Savaş tasında büyücünün gördüğü neydi?

Kızılbaşlık!

Sünnilik!

İktidar hırsı.

Aşkın bir çökelti gibi dondurduğu zaman!

Korku? Ya o?

Yazar biraz da korkuların üstüne gidendir.

Tarih ileriye doğru çözüldükçe ağacın kökleri de görülecektir.

Alevi de Sünni de bağlıdır o köke. Birdir o toprakta.

Gölgeler büyümüşse ışığı değil korkuyu yenmek gerekir.

Karanlık ve kör ışığın egemenliği boğmasın artık nesilleri.

Ve işte bir kez daha aşk!

Şiir kadar iktidar atında rüzgâra ve ateşe doğru yol alan iki hükümdar.

Şah ve Sultan…

Dünya incisi zarif ve asil kadınlar. Yeminlerine bağlı erkekler.

Masal kadar gerçek.

Büyüleyici olduğu kadar umut verici.

Şah&Sultan her cümlesi aşkla okunacak bir kitap.

İskender Pala’dan…


4.) Aşkın Gözyaşları-II / Hz. Mevlana, Sinan Yağmur



En mahrem bir gecenin, en matemli anında akıyordu gözyaşları. Sırların habercileri, hızına yetişemiyordu gözyaşlarının. Çok konuştuk, biraz da susalım. Susalım ve ağlaşalım. Aşkın Gözyaşları sağanağında, yitik cennetimize yol bulalım.

"5 Aralık 1273; Mevlâna gördüğü rüya ile kan ter içinde uyanır.
Şems'in seneler önce kaldığı odaya girer.
Taş duvarlar, tahta sedir, acem kilimi, odada her ne varsa hepsi Şems kokmaktadır.
Bakışları duvarda gezinir.
Senelerdir, hiçbir şeyin asılı olmadığı duvarda, bir levhayı fark eder.
Okur yazıyı, kopar çığlık, atar kendini avluya.
Karla kaplı taş zemine, yüzüstü düşüp bayılmıştır.



5.) Hayatın Işıkları Yanınca - Serdar Özkan



Hayata kırgın bir yetişkin. Bir yunus ile "hayatın ışıklarını yakacak" çok özel bir dostluk. Karşılıksız sevgi, ümit ve hayata dair mucizevi bir yolculuk... Okuru gerçek hayatın içinde büyülü bir dünyaya taşıyan, soluksuz okuyacağınız sıradışı bir serüven.

Bugüne kadar 50 ülkede 42 dile çevrilen, tüm zamanların en çok okunan ve sevilen kitapları Simyacı, Küçük Prens ve Martı ile birlikte anılan Kayıp Gül'ün yazarından yüreğinizi ısıtacak yeni bir roman.

6.) Firarperest - Elif Şafak




Tadına doyulmaz, kimi zaman kışkırtıcı, kimi zaman sakinleştirici ama ruhu hep özgür kalan yazılar…

İnsan ki eşrefi mahlukattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür. Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar. Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek, Öteki'ni keşfetmek...
(…)
Çakılı kalmamak sırf alışkanlıklardan ötürü demir attığın koylara. Çıkmak oralardan, geçmek dalgakıranların beri tarafına, bilmediğin memleketlere varmak, tatmadığın yemekler yemek, sözlerini anlamadığın şarkılarla içlenmek, risk almak, dağılmak ve parçalanmak ve hasret çekmek buram buram, gurbetin tadına bakmak ve kendini yabancının gözünden görmek, şaşırmak yeniden, şaşırmak bir çocuk gibi dünyanın hallerine, çeşitliliğine, güzelliğine, acımasızlıklarına... şaşırmak ölene kadar... şaşırma kabiliyetini hiç yitirmemek... budur son tahlilde Âdemoğullarına, Havvakızlarına kendilerini keşfettirten serüven.



7.) Doğuda Aşk Böyle Yazılır - Fatih Duman




Ben bir düş gördüm bu gece. Kulağıma birkaç harf fısıldadı, lisanı lisanıma benzemeyen dudaklar. İlkin anlamadım, anlayamadım harflerin manasını. Gözlerim mavi ile kızıl arası renklere boğuldu. Renkler bir bir silinirken gözümden, bir adam gördüm kızıllıklar arasında. "Sen" dedim, "Sen şairsin." Ya dudağındaki sözler neden bu kadar kayıp? Bu harfler de ne? "Anlamıyorum." Gözlerini gözlerime çevirdi. "Okuma, dinle" dedi. Dinlemek için susmak gerekmiş. Sadece sustum. Ah yazabilseydim duyduklarımı Ah işittiklerimi anlatabilseydim. Hatırımda üç ses kaldı sadece. Üç kayıp harf... Şairler rüyaya yattı o gece. Her birine bir harf nasib oldu. Birine susmak düştü, birine vuslat ve dahi birine yanmak düştü bu rüyadan. "Aşk" diyesi geldi şairlerin. Ama diyemediler. Her biri bir harf yazdı avuçlarımın içine. Rengi kızıldan maviye çalan mürekkeplerle üç harf yazdılar gözbebeklerimin içine... Üç harf işittim o gece. Üç harf; ayn, şın, kaf...


8.) Türkiye'nin Yakın Tarihi - Ilber Ortaylı



"Osmanlı İmparatorluğu gürültüyle ve aniden ortadan kalktı. Büyük imparatorluklar artlarında üç-beş yıllık değil, yüz yıllık sancılar bırakır." "İttihatçılar vatanseverdi, bu onların hem gücüydü, hem de hatalarının bir nedeni..." "Türk toplumu yeryüzü tarihinin en büyük devrimini yaşayan yerkürenin devlerine karşı varlık mücadelesi vermiştir."

"1924 Anayasası hem bizim tarihimiz hem de yakın tarih için Balkanlar ve Ortadoğu'nun en ilginç kurucu belgelerindendir." "Birinci Dünya Savaşı'ndaki ağır hatalar ve boş özlemler sebebiyle, İkinci Dünya Savaşı'na ihtiyatla yaklaşılmıştı." "6-7 Eylül olayları, Varlık Vergisi ile birlikte yakın tarihin en büyük sorun çıkaran iki tertibidir. Tertiplerin akışına sorumlular bile hakim olamamıştır." "Yassıada duruşmaları hiçbir hukukçunun onaylayamayacağı biçimdeydi."

"Türkiye anayasaları boyuna yenileniyor. Yenilenmeyen politikanın örgütlenme biçimi ve eğitimidir." Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden ilber Ortaylı Türkiye'nin gündeminden düşmeyen anayasa tarihimizden seçimlere, Birinci Dünya Savaşı'nın acı sonuçlarından ikinci Dünya Savaşfndaki denge politikasına, Enver Paşa'nın komutanlığından İsmet İnönü-Adnan Menderes çatışmasına, komşu ülkeler Irak, Suriye, iran ilişkilerinden ABD, Rusya ve Avrupa Birliği politikasına, askeri darbelerden eğitim sistemimize kadar birçok konuda yakın tarihimizin dönüm noktalarını farklı bir bakış açısıyla ve sıra dışı analizleriyle ele alıyor. Türkiye'nin Yakın Tarihi 20. yüzyılda Türkiye'nin geçirdiği değişimin arka planını merak eden okurlar için kaçırılmaması gereken bir kitap.




9.) Hüzün Dürbünümde Kırk Sene - Ayşe Kulin



Çağdaş Türk edebiyatının en sevilen kalemlerinden Ayşe Kulin, ilklerin yazarı olmayı sürdürüyor. Daha önce yüzbinlerce satılan Veda ve Umut adlı kitaplarının devamı niteliğindeki iki kitabı birden Everest Yayınları tarafından yayımlanan Ayşe Kulin, yeni yıla damgasını vuruyor.

Veda ve Umut'u severek okuyanlar için şimdi Hayat ve Hüzün günleri başlıyor.

Hayat ve Hüzün Ayşe Kulin'in kaleminden bu kez kendi hayatına bir yolculuk...


10.) Fısıltı - Becca Fitzpatrick



KUTSAL BİR YEMİN KOVULMUŞ BİR MELEK YASAK BİR AŞK FISILTI... HUSH HUSH 1. KİTAP

"Okuyucuyu sarsan tüyler ürpertici bir roman... Nora'nın kötü çocuk Patch'le fırtınalı aşkı okurları kendilerinden geçirecek."
- Puslishers Weekly

Vampirlerden ve Kurt adamlardan sıkılan gerilim ve aşk romanı hayranları "Hush Hush" Serisini hemen benimseyecekler...
- Booklist

"Sıra dışı bir aşk hikayesi. Okurlar Fısıltı'yı baştan sona yürekleri ağzında okuyacak."
- Falcata Times





alıntı



__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz MyStery'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.2011, 13:51   #2
Çevrimdışı
FısıLtı
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2011 | Şubat Ayı | En Çok Satan Kitaplar

1.) Arı Kovanına Çomak Sokan Kız - Stieg Larsson



Hürrem Sultan serisi bittikten sonra buna başlayacağım..(:
__________________

Bütün solaki ve salaki tilkiler
Döne döne dolaşıp
Tıpış tıpış gelirler sonunda
'KEMALİZM' dükkanına
Ve siroz olurlar!.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz FısıLtı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.2011, 16:08   #3
Çevrimdışı
Almoray
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2011 | Şubat Ayı | En Çok Satan Kitaplar

Elif Şafak - FirarPerest'i pek beğenmedim ama Şah Ve Sultan güzel.
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
  Alıntı ile Cevapla
Almoray'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 16.03.2011, 17:41   #4
Çevrimdışı
MihriMah
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2011 | Şubat Ayı | En Çok Satan Kitaplar

Öncelikle teşekkürler paylaşım için...

Elif Şafak kitaplarını Siyah Süt'ten sonra okumayı bıraktım.. Yeni kitabının ismini gördükten sonra "belki, denemeye değer" hissi oluştu.

Sinan Yağmur'u tartışmaya bile sokmuyorum nezdimde.. (Kitaplarında bazı yazım hataları olsa da)

Diğerlerini okumadım (düşünmüyorum da) ama gerilim denince Grange favorimdir...
__________________
Hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığını
kafasıyla tuğla kırdığı halde kamplumbağaya çarpınca ölen Mario'dan öğrendim...


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz MihriMah'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2011, satan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.