Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Kültür | Sanat | Edebiyat > Vitrindeki Kitaplar

Vitrindeki Kitaplar Kitap tanıtımları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.12.2011, 22:07   #1
Çevrimdışı
AFiLi
Kahraman Tazeoğlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 2011 | Kasım Ayı | En Çok Satan Kitaplar

2011 Kasım AEn Çok Satan Kitaplar

1.Gizli Anların Yolcusu
Ayşe Kulin






Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi...
Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor…

Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi?
Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor.
Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.



2.Karatay Diyeti
Canan Efendigil Karatay





Bu kitap, klasik bir diyet kitabı değil. Kibrit kutusu, iki yemek kaşığı gibi anlamsız ölçülerle insanı strese sokmuyor. Karatay Diyeti bir yaşam biçimi. Yıllardır pazarlanan beslenme balonlarını patlatıyor, doğru beslenmenin ne demek olduğunu anlatıyor.

Beslenme ile hücresel/hormonal fonksiyon bozuklukları arasındaki yakın ilişkiye odaklanan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, kilo vermenin ABC’sini öğretiyor, hiç zorlanmadan zayıflamanın ve zayıf kalmanın sırrını açıklıyor.

Hepimizi yıllardır içinden çıkılamayan kısır döngüden, yani kilo verip geri alma korkusundan da kurtarıyor! Üstelik sürprizleri var. Onun siteminde kalori hesabı ya da diyet ürünlerin peşinden koşmak yok! Et, balık, süt, peynir, yoğurt, yumurta, tereyağı, bakliyat, turşu, sebze, meyve ve kuruyemişler serbest…

Kilo vermek ve verdiğiniz kiloda kalmak istiyorsanız; kilo verirken halsizlik, bitkinlik, isteksizlik ve yorgunluk hissetmeden, mutlu ve enerjik bir şekilde yaşamayı arzuluyorsanız; unutkanlık şikayetlerinden kurtulmayı, düşüncelerinizin berraklaşmasını ve yaptığınız işe kolaylıkla konsantre olmayı hedefliyorsanız bu kitap tam size göre…


3.S*ktir Et
John C. Parkin







"S*ktir Et demek sizi iyi hissettirir. Mücadeleden vazgeçmek, ne hoşunuza gidiyorsa onu yapmak, çevrenizdekilerin sizin hakkınızda düşündüklerini umursamamak ve kendi yolunuzdan gitmek harika bir duygudur.

John C. Parkin’in bu komik ve ilham verici kitabı, S*ktir Et demenin; Doğunun boş verme, vazgeçme ve bir şeylerin o kadar da önemli olmadığını fark ederek gerçek özgürlüğü bulma gibi ruhani fikirlerinin kusursuz bir Batı ifadesidir.

S*ktir Et; şarkı okumak, meditasyon yapmak, sandalet giymek ya da tütün yemek gibi eylemler gerektirmeyen ruhani bir yoldur. Modern zamanın küfürlü söylenişiyle, S*ktir Et, Batılıları şöyle bir sarsıp kendilerine getirecek, anlam dolu hayatlarımıza egemen olan stresi ve gerginliği ortadan kaldıracaktır.

Bu yüzden, bütün sorunlarınıza ve meselelerinize S*ktir Et demenin bir yolunu bulun. Hayatınızda yapmanız “gerekenlere” S*ktir Et deyin ve sonunda başkaları ne düşünürse düşünsün, neyi yapmak istiyorsanız onu yapın.


4.Od
İskender Pala




Her yazdığı romanla yüz binlerin kalbini feth eden İskender Pala yeni romanı ‘OD’ ile yeniden okurlarını selamlıyor. Od bir Yunus Emre romanı. Gök kubbemizin her zaman parlayan ve hep çok sevilen, şiirleri gönülden gönüle dolup dilden dile dolaşan Yunus Emre, bu kez OD’un ana kahramanı. İskender Pala’nın ilim ve kültür adamı olmasının yanında, yazar kişiliğinin imbiğinden geçirilerek aşkın tahtına bir kez daha oturtuluyor. 13. yüzyılın her bakımdan kavruk ve yanıp yıkılan ortamına Yunus Emre’nin gelişi tarihi atmosfer içerisinde hakiki anlamına kavuşturuluyor. Yıkıntılar ve yangınlar içinden bir gönül ve bir insanlık anıtının inşa edilişi cümle cümle anlatıyor ve elbette kalbe dokuna dokuna yol alıyor. Romanın her sayfasında Yunus’un hamlıktan saflığa geçişi okunuyor.

Biliyorum,
“Biz bu ilden gider olduk, kalanlara selam olsun,” demişti…
Yine Biliyorum,
“Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun.” Demişti…
Ve Sevgili’ye gittiği o geceden sonra adının dilden dile,
Aşkının gönülden gönüle dolaştığını da biliyorum…
Şimdilerde ona kimisi Âşık Yunus, Miskin Yunus…
Derviş Yunus…Varsın onu da desinler.
Ve Türk yurtlarında, onu en çok “Bizim Yunus” diye çağırırlar.
Biliyorum…

Ten fânidir, can ölmez
Çün, gitti geri gelmez
Ölür ise ten ölür
Canlar ölesi değil


5.Bir Gün
David Nicholls







YİRMİ YIL İKİ İNSAN
Bütün hayatınızı, aradığınızın tam önünüzde olduğunu fark etmeden yaşayabilirsiniz.
“Seni kırkında hayal edebiliyorum.” dedi sesinde bir imayla. “Şu an bile gözümde canlandırabiliyorum.”
Genç adam, gözlerini açmadan gülümsedi. “Devam et.”

BU KİTABI SEVMEYECEK BİR KİŞİ DAHİ DÜŞÜNEMİYORUM. HERKES BU KİTABA ÂŞIK OLACAK! VE HER YAZAR BU KİTABI KENDİLERİNİN YAZMIŞ OLMASINI DİLEYECEK.
Tony Parsons

“Daha ilk sayfalarında tutulacaksınız... Elinizden bırakamayacaksınız.”
Psychologies

“Yıllardır okuduğum en iyi roman. Korkunç derecede ve yüzde yüz dürüst; gerçek hayatı yansıtıyor. Her sayfayı yaşadım.”
Jenny Colgan

“En yakın kitapçıya gidin, Bir Gün romanını alın ve 2010’u edebiyat dünyasında fırtına yaratan bu kitabı okumadan geçirmeyin.”
Daily Record
“Enfes bir aşk hikâyesi. ”Sunday Herald

“Harika,harika bir kitap… Siz okurken eriyip gidiyor. ”The Times

“Olağanüstü bir şekilde sürükleyici...” Nick Hornby

“Harikuladeydi… Bu kitabı yazmış olmayı dilerdim. ”Marian Keyes

“Bu yazın okunmazsa olmaz’ı olmayı hak ediyor. ”News of the World

“Bir Gün’ün kaderinde modern bir klasik olmak var. ”Daily Mirror


6.Şahane Hatalar
Heather McElhatton




Bu kitabı okumaya normal bir kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze bir yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin. Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz.Kitabı okurken bazen hiç beklemediğiniz bir yere ulaşacak, bazen de kendinizi daha önce olduğunuz yerde bulacaksınız. Hayatın size neler hazırladığını asla bilemezsiniz. Ama şunu biliyorsunuz, iyilikler her zaman ödüllendirilmiyor ve bazen hatalı kararlar, şahane olayların başlangıcı olabiliyor. Her yolculuğun sonunda başa dönüp tekrar başlayın, unutmayın, herkes ikinci bir şansı hak eder. Yüzlerce farklı hayat sizi bekliyor. İyi şanslar.

Elinizdeki romanın kahramanı sizsiniz!
Bu şahane roman size yepyeni dünyalar sunuyor: Siz okudukça dönen, şoklar ve mucizelerle dolu dünyalar!
Köşkün biricik efendisi mi olacaksınız, nehir kenarında yaşayan bir evsiz mi?
Hayatınızın aşkıyla sonsuza dek mutlu ve sakin bir hayatınız mı olsun, yoksa zirvede tek başına bir bilim insanı olarak mı öleceksiniz?
Japonya'da Zen rahibinin yanında mı bitecek öykünüz, New York'da bir karavanda mı?

Kader mi hayatımızı yönlendiriyor yoksa yaptığımız tercihler mi?
Gerçek hayatta geçmişinizi değiştiremezsiniz ama Şahane Hatalar'da imkansız diye bir şey yok!
Yine de küçük bir uyarı, seçimlerinizi dikkatli yapın.

"Tıpkı hayatın kendisi gibi, ne zaman ne olacağını asla tahmin edemeyeceğiniz, dopdolu bir kitap."
Forbes

"Uyuşturucu, tecavüz, patlama, sevgi, aşk, huzur. Duygulu anlatım, kapkara mizah."
Publishers Weekly

"Raydan çıkmaya hazır mısınız?"
NY Times

"Başroldesiniz, hakkını verin."
Newsweek


7.Steve Jobs
Walter Isaacson








"...Ama bu işi yapmak istememin tek sebebi şu: dünyanın Apple'la daha güzel bir yer olacağını düşünüyorum." Steve Jobs, tekrar Apple'a dönmesi için yapılan teklifi değerlendirirken...

Çok satan Benjamin Franklin ve Albert Einstein biyografilerinin yazarı Walter Isaacson, Apple’ın kurucularından Steve Jobs’ın, kendisiyle tam işbirliği içinde yazılmış tek biyografisini sunuyor.

Jobs’la iki yıldan uzun süre boyunca yapılan kırktan fazla röportajın -ayrıca yüzden fazla akrabasıyla, arkadaşıyla, hasmıyla, rakibiyle ve iş arkadaşıyla yapılan görüşmelerin- temel alındığı bu kitap, kusursuzluk tutkusuyla ve azmiyle altı endüstride (kişisel bilgisayarlar, animasyon filmler, müzik, telefonlar, tablet bilgisayarlar ve dijital yayıncılık) çığır açmış yaratıcı bir girişimcinin inişli çıkışlı hayatını ve güçlü kişiliğini anlatıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki toplumlar dijital çağ ekonomileri kurmaya çalışırken, Jobs yenilikçiliğin ve uygulanabilir hayal gücünün mutlak ikonu olarak öne çıkıyor. 21. yüzyılda değer yaratmanın en iyi yolunun yaratıcılığı teknolojiyle birleştirmek olduğunu biliyordu, bu yüzden hayal gücü atılımlarını takdire şayan mühendislik başarılarıyla birleştiren bir şirket yarattı.

Jobs bu kitabın yazılma sürecinde işbirliğinde bulunsa da, yazılanlar üstünde söz sahibi olmayı ve hatta kitabı yayınlanmadan önce okuma hakkını bile istemedi. Hiç sınır koymadı, tersine tanıdığı insanları dürüst konuşmaya teşvik etti. “Gurur duymadığım bir sürü şey yaptım, örneğin 23 yaşındayken kız arkadaşımı hamile bırakmam ve sonrasındaki tavrım bunlardan biri,” dedi. “Ama öğrenilmesine izin veremeyeceğim kadar kötü sırlarım yok.”

Jobs birlikte çalıştığı ve rakip olduğu insanlar hakkında içtenlikle ve bazen zalimce konuşuyor. Arkadaşları, düşmanları ve iş arkadaşları da aynı şekilde davranarak, onun iş hayatına yaklaşımını biçimlendiren tutkularından, takıntılarından, mükemmeliyetçiliğinden, sanatçılığından, huysuzluğundan, kontrol saplantısından ve sonuçta ortaya çıkan yaratıcı ürünlerden dobraca bahsediyorlar.

Jobs çevresindeki insanları çileden çıkarabiliyor ve umutsuzluğa sürükleyebiliyordu. Ama kişiliği ve ürünleri birbiriyle bağlantılıydı; tıpkı Apple’ın donanımlarıyla yazılımlarının genellikle olduğu gibi, entegre bir sistemin parçalarıydı. Onun öyküsü yaratıcılıkla, karakterle, liderlikle ve değerlerle ilgili, hem eğitici hem de uyarıcı bir öykü.

Yazımı geçtiğimiz haftalarda sona eren ve Steve Jobs’un katılımıyla hazırlanmış ilk ve tek biyografi olacak kitap içerecek kitap tüm dünyayla aynı hafta Türkçe olarak Domingo Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

“Çocukken beşeri bilimlere meraklıydım, ama elektroniği severdim,” dedi. “Sonra kahramanlarımdan birinin, Polaroid’den Edwin Land’in beşeri bilimlerle diğer bilimlerin kavşağında durabilen insanların önemiyle ilgili sözünü okuyunca bunu yapmak istediğime karar verdim.”


8. Pucca Günlük ve Geri Kalan Her Şey
Pucca





Türkiye'de blog denince akla ilk onun ismi geldi. Birçok insanın blog açma nedeni olurken, onu okuyan herkesin bazen dert ortağı, bazen de en çok güldüğü arkadaşı oldu. Kendine bestseller yazarların arasında sağlam bir yer edinen Pucca, maceralarına devam ediyor.

İlk kitabı "Küçük Aptalın Büyük Dünyası", "blog" nedir bilen bilmeyen herkesin tatil çantasındaki yerini aldı. Pucca, ünlü - ünsüz, onu okuyan herkesi kendisine hayran bıraktı. Yazdıklarını okuyan onunla birlikte öfkelendi, onunla birlikte ağladı, onun şapşallıklarına karnı ağrıyana kadar güldü.
Okurlar, aylarca hikayenin devamını bekledi, Pucca ise hep bir mutlu sonu...

Şimdi zamanı geldi, Pucca, merakla beklenen ikinci kitabı
"Pucca Günlük ve Geri Kalan Her Şey" le aramızda!

İlkinin aksine, Pucca ikinci kitapta neyi, kimi anlatıyor kimse bilmiyor. Sürprizlerle dolu geri kalanlarda, Pucca'nın eğlenceli, komik, bazen de hüzünlü anlatımıyla günlüğün devamını okuyoruz. Yazarımız, ikinci kitaptan sonra battaniyenin altından çıktı, farklı ve yepyeni bir dünyada yerini aldı.

Şimdi biz de hep birlikte battaniyelerimizin altından çıkıp onun yeni dünyasına giriyoruz.


9.Küçük Mucizeler Dükkanı
Debbie Macomber





Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiye'de...
"Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim...

" Hayatın içinden dört güçlü kadın...

Küçük mucizeler, büyük umutlar Ve dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye...

Bu kitapta mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız!


10.İki Cami Arasında Aşk
Mürvet Sarıyıldız





18 Yaşında kendi arzusu ile devşirilip payitahta getirilen Sinan, Karaboğdan Seferi sırasında gördüğü Mihrimah Sultan'a aşık olur. Bu aşk, Sinan'a önce Prut Nehrini on üç günde geçilecek köprüyü yaptırır.

Payitahta dönüşte Mihrimah Sultan'ın evlendirilmesine karar verilir. Sinan ve Rüstem Paşa aday olur. Hürrem Sultan, siyasi nedenlerle kızı Mihrimah'ı Rüstem Paşa ile evlendirir.

Elli yaşında ve evli olan Sinan, bu evlilik üzerine kendini sanatına verir. Sarayın baş mimarı olur. Aşkını payitahtta yaptığı hanlar, hamamlar ve camilere yansıtır. Özellikle de aşkını Edirnekapı ve Üsküdar'da yaptığı iki cami arasına gizler.

Dünyaca ünlü mimar, Mimar Sinan'ın ve büyük aşkı Mihrimah Sultan'ı anlatan sürükleyici bir roman.


11.Aklından Bir Sayı Tut
John Verdon





Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: “Aklından herhangi bir sayı tut – 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı.” Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: “Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin… küçük zarfı aç.”

“Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658.”

Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap – Aklından Bir Sayı Tut kolay kolay unutmayacağınız bir roman.


12.Sessizlik
Becca Fitzpatrick



Hush, Hush serisi 3. kitap

Geride sadece sessizlik kaldığında gerçek duyulabilir mi?

Patch ve Nora arasındaki çığlık, yerini sessizliğe bırakmıştır. Patch’in karanlık geçmişindeki sırların üstesinden gelmiş… birbirinden tamamen farklı iki dünya arasında bir köprü kurmuş… ihanet, sadakat ve güven duyguları zorlu sınavlardan geçmiştir. Ve bütün bunlar, cennet ve dünya arasındaki sınırları aşan bir aşk uğruna göze alınmıştır. Birbirlerine duydukları sarsılmaz güven haricinde hiçbir şeye sahip olmayan Patch ve Nora, uğruna çaba harcadıkları her şeyi ve aşklarını paramparça edebilecek bir güce karşı umutsuz bir savaşa başlarlar...

“Becca Fitzpatrick’in kaleme aldığı aşk büyüleyici.”
-The Book Cellar

“Becca Fitzpatrick harika karakterler yaratmada eşsiz bir yeteneğe sahip. Nora ve Patch’in arasındaki çekim, insanın kalbini yerinden oynatıyor!”
-Strph Su Reads

“Unutulmaz karakterler, harika diyaloglar, etkileyici bir espri anlayışı ve karanlık olduğu kadar merak uyandıran bir olay örgüsü. hush, hush serisi, okuyucuyu kendinden geçiriyor.”


13.Çizgi Öyküler
Yiğit Özgür





14.Dukan Diyeti
Pierre Dukan




HER YAZ ZAYIFLAMAKLA UĞRAŞMAYIN... ÖMÜR BOYU ZAYIF KALIN!
5 MİLYONDAN FAZLA FRANSIZ KADINI BU DİYETLE ZAYIFLADI!
SPOR YAPMADAN; SINIRSIZ ET, TAVUK VE BALIK YİYEREK; STRESE GİRMEDEN KİLO VERECEKSİNİZ!
MUCİZEVİ DİYET ARTIK TÜRKÇE...

“Daima formda kalmak ister misiniz? Perşembe günleri hariç, istediğinizi yiyebilirsiniz.”
-The Daily Mail

“Yeni trend! Jennifer Lopez doğum sonrasında kilolarını bu diyet sayesinde verdi.”
-Marie Claire

“Bu yeni diyet ünlülerin dünyasına fırtına gibi girdi.”
-Elle

“Bütün Fransa’da kadınlar birbirlerine Pierre Dukan ismini fısıldıyor... Kilolarından kurtulan Fransız kadınlarının güvendikleri tek diyet.”
-Grazia

Bu kitapta herkes kendi durumuna uyan çözümler bulacak!

Yalnızca forma girmek için birkaç kilo vermeyi isteyen genç kadınlardan, ciddi obezite vakalarına, menopoz ya da ergenlik sorunları nedeniyle kilo alanlara kadar herkese sesleniyoruz: Bu kitap sizin için yazıldı!

Bu pratik zayıflama kılavuzu, içerdiği değerli somut önerilerin yanında, kulağınıza küpe etmeniz gereken özet bilgiler ve zayıflama sürecini keyifli hale getirecek yemek tarifleri ile menüler sunduğundan, kilo fazlası olanların yüzlerini güldürecek en sevdikleri dostları olmaya aday!

35 YILLIK KLİNİK DENEYİMİN ÜRÜNÜ... FRANSA’DA VE 20 ÜLKEDE MUCİZELER YARATAN KİTAP

15.Meleklerle Yaşamak
Beki İkala Erikli






Kalbinizi meleklerin mucizelerine açın!

* Meleklerinizi duymak…
* Meleklerinizden yardım istemek…
* Meleklerinizin irili ufaklı mucizelerini hayatınıza çekmek…

İşte bu kitap size bunların anahtarını sunuyor!


16.Prag Mezarlığı
Umberto Eco






19. yüzyılda Paris: Komün Günleri; hançer darbeleri; absent dumanları arasında hazırlanan cinayetler; kanalizasyonda yatan cesetler; patlamalar; isyanlar; takma sakallar; sahte noterler; düzmece vasiyetler; satanist örgütler; kara ayinler; cinsellikle pek fazla ilgilenmeyen, hastalarının rüyalarına burnunu sokmamaya kararlı bir Doktor “Froïde”… Torino, Palermo, Paris şehirlerinde dolaşan histerik bir satanist; iki kez ölen bir rahip; masonlara karşı entrikalar kuran Cizvitler; rahipleri kendi bağırsaklarıyla boğan masonlar; çarpık bacaklı raşitik bir Garibaldi; bir sahte belgenin Siyon Bilgelerinin Protokolleri’ne dönüşmesi...

Umberto Eco, 2010 yılında İtalya’da yayımlanır yayımlanmaz çoksatarlar arasına giren romanı Prag Mezarlığı’nda, çok renkli, çok katmanlı, çok kişilikli bir dünya sunuyor bize. Hitler’in Yahudi soykırımının gerekçesini oluşturduğu iddia edilen Siyon Bilgelerinin Protokolleri’nin ortaya çıkışını ele alıyor bu eserde. Dönemin popüler macera romanlarından gazete yazılarına kadar çok sayıda kaynağın bir araya gelmesiyle oluşan protokollerin tarihçesini, o dönemin tefrika romanlarına uygun bir tarzda ve tabii ki her zamanki gibi engin tarih, edebiyat ve popüler kültür bilgisini konuşturarak romanlaştırıyor. Üstelik dönemin kaynaklarından seçilmiş uygun resimlerle. Okurları tam bir karnaval bekliyor!


17.Taht Oyunları - 2. Kitap - Kralların Çarpışması - Kısım 1
George R.R.Martin





Krallar çarpışırken tüm diyar titrer...

George R. R. Martin, Taht Oyunları'nın sabırsızlıkla beklenen devam kitabı Kralların Çarpışması'nda okuyucuları eşsiz hayal gücüyle buluşturuyor. Büyü, intikam ve savaşla dolu, eşi benzeri görülmemiş bir dünyanın kapıları açılırken büyük bir serüven başlıyor.

Alev ve kan rengine bürünmüş bir kuyruklu yıldız, gökyüzünü baştan başa kaplamıştır. Ejderha Kayası'nın kadim kalesinden, Kışyarı'nın haşin topraklarına kadar korkunç bir keşmekeş hâkimdir. Altı güç, Demir Taht'ı ve parçalanmış Yedi Krallık'ı ele geçirmek için kıyametvari bir savaşa hazırlanmaktadır. Gecenin karanlığında ölüler yürümekte, kardeş kardeşi katletmektedir. Bir akıl şövalyesi, tehlike saçan bir büyücü kadını zehirlemek peşindedir. Bir prenses, öksüz oğlan kılığında dolaşmakta; Ay Dağları'nın vahşi adamları, yağma için inmektedir. Kardeş katli, zillet, simya ve kıyımla ilerleyen bu macerada zafer, kılıcı ve kanı en soğuk olanların dahi olabilir...

"Martin, birinci ciltteki vaadini fazlasıyla yerine getiriyor ve yazılmış en iyi fantastik eser olmaya aday serisine devam ediyor."
The Denver Post

"George Martin kesinlikle destansı fantastik edebiyatın yeni ustalarından."
Katharine Kerr

"Kendisinden her zaman en iyi işleri beklediğim George R. R. Martin beni asla şaşırtmıyor." Robert Jordan

"Muhteşem bir öykü, muhteşem bir tarihi fantastik yapıt! Göz kamaştırıcı."
Anne McCaffrey

"Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi epik fantastik eser."
Marion Zimmer Bradley

18.İskender
Elif Şafak





Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur?
İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır.

Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın.
Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur.
Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır.
En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe...

Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız.
Budur çözülmesi gereken bilmece.


19.The Power - Güç
Rhonda Byrne




Bu kitapta sizlere mükemmel bir hayata giden yolu göstermek istiyorum. Hayat hakkında bilmeniz gereken çok fazla şey var ve hepsi de iyi şeyler. Hatta iyiden de öte! Olağanüstü!

Hayat, sizin düşündüğünüzden çok daha kolay. Hayatın işleyişini ve içinizdeki Güç’ü anlamaya başladığınızda, hayatın sınırsız sihrini tadacaksınız ve sonrasında muhteşem bir hayatınız olacak!

Bırakın hayatınızın sihri başlasın.
–ThePower’dan.

Elinizde tuttuğunuz bu kitap evrenin en büyük gücünü açıklıyor. İstediğiniz her şeye ulaşmak için ihtiyacınız olan tek şey ThePower. Güç. Power olmasaydı doğamazdınız.

Power olmasaydı gezegende tek bir insan bile olmazdı. Her keşif, her icat ve her insanın varlığıPower’dan geliyor. Kusursuz sağlık, harika ilişkiler, sevdiğiniz bir kariyer, mutlulukla dolu bir hayat, istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz, istediğiniz her şeye sahip olabileceğiniz, istediğiniz kişi olabileceğiniz kadar para... Hepsi Power’dan geliyor.

Hayallerinizdeki hayat size sandığınızdan daha yakın. Hep öyleydi. Çünkü hayattaki tüm iyiliklere sahip olmak için gereken Power içinizde. Herhangi bir şeyi yaratmak, herhangi bir şeyi değiştirmek… Hepsi için tek bir şeye ihtiyacınız var.


20.İkinci Cahillikler Kitabı
John Lloyd






İkinci Cahillikler Kitabı...

Tam da "Ne kadar çok şey biliyorum" diye hava atmanın sırası dediğiniz anda Cahillikler Kitabı'nın ekibi yine karşınızda. Hem de bir kamyon dolusu hata ve yanlış anlamayla beraber.

Karşınızda dünya kadar soru var. Muhtemelen hepsinin cevabını doğru bir şekilde verebileceğinizi sanıyorsunuz.

Tarih, bilim, spor, coğrafya, edebiyat, dilbilim, tıp, genel kültür... Hiç fark etmez. Doğru bildiğinizi sandığınız onca şeyin hâlâ yanlış olduğunu öğrendiğinizde şaşırıp kalacaksınız.

İkinci Cahillikler Kitabı, bir şey bilmediğini düşünenler için harika bir kaynakken, her şeyi bildiğini sananları hayattan bezdirmek için ideal bir araç.




__________________
Bütün şairler sana mı aşıktı ki,
Okuduğum her şiirde sen varsın..


Nazan Bekiroğlu
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz AFiLi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:21   #2
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

"Kitap okumaya vaktim yok." diyenlere çok kızıyorum ben.
Kitap okumak için ayrı bir zaman ayrılmalı.

Sen çok oku e mi canım.

Teşekkürler paylaşımın için. İskender Pala'yı okuyacağım en kısa zamanda.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:23   #3
Çevrimdışı
AFiLi
Kahraman Tazeoğlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

Tamam abla iki cami arasında aşk'ı da ben öneriyorum sana çok güzeldi Mimar Sinan'ı tanımış oldum aşkı ile bu kez...
__________________
Bütün şairler sana mı aşıktı ki,
Okuduğum her şiirde sen varsın..


Nazan Bekiroğlu
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz AFiLi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:32   #4
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

Güzel bir aşk Mimar Sinan'ınkisi. Okuyacağım canım.


__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:33   #5
Çevrimdışı
Serji
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

Mimar Sinan'ın aşkı aslında dillere destan bir aşk
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Serji'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:35   #6
Çevrimdışı
Nefertari
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

İskender Hocam harikalar yaratmış..Tavsiye ederim..
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Nefertari'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:37   #7
Çevrimdışı
Serji
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

Bizim insanımızın kitap okuma kültürü bir gelişse de bu güzel yapıtlar hakettiği değeri görse diyenlerdenim
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Serji'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:39   #8
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

Bu kitaplar arasından hiçbirini okumadım.. yanılmıyorsam çoğuda aşk,yada buna benzer duyguları anlatan romanlardan oluşuyor.. bende kitap okumayı severim okumadığım macera/korku/gerilim türü kitap bulamıyorum artık çevirmenlerde sanırım yeterince hit alamayan yada türk okuyucusunun okumayacağı tahmin ettiği bu türü yeterince çevirmiyor çevirse bile başarılı olamıyor..

sırf bu yüzden ingilizce sipariş edebilirsem bir iki kitap okuyorum.. en son amazondan kitap siparişi verecektim kabul etmediler bu ülkeye göndermiyorlarmış..

anlayacağınız kıtlık çekiyorum bu konuda...
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:40   #9
Çevrimdışı
Serji
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

Dedim ya bizim insanımızda okuma kültürü olmadığını bildikleri için yabancı yayınevleri Türkiye'yi boş olaak görüyorlar.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Serji'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2011, 22:45   #10
Çevrimdışı
Nefertari
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kasım Ayı En Çok Satan Kitaplar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Bu kitaplar arasından hiçbirini okumadım.. yanılmıyorsam çoğuda aşk,yada buna benzer duyguları anlatan romanlardan oluşuyor.. bende kitap okumayı severim okumadığım macera/korku/gerilim türü kitap bulamıyorum artık çevirmenlerde sanırım yeterince hit alamayan yada türk okuyucusunun okumayacağı tahmin ettiği bu türü yeterince çevirmiyor çevirse bile başarılı olamıyor..

sırf bu yüzden ingilizce sipariş edebilirsem bir iki kitap okuyorum.. en son amazondan kitap siparişi verecektim kabul etmediler bu ülkeye göndermiyorlarmış..

anlayacağınız kıtlık çekiyorum bu konuda...
bende çok severim gerilim, macera, polisiye tarzı kitapları..dünya edebiyatında aslında çok fazla eser yok bu tarzda..çok okunanlar çok sağlam olanlar zaten..çevirmenleride çok başarılı..yani bu tür kitaplar biraz zeka işi, yetenek işi..son zamanlarda o kadar abuk sabuk gerilim kitapları çıktı ki..kapağına iki vampir resmi koyunca olay bitiyor zannedenler oluyor galiba..
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Nefertari'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2011, kasım, kitaplar, satan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.