Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Müzik > Grup ve Müzik Adamlarının Biyografileri > Yabancı Grup ve Müzik Adamları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.07.2009, 00:32   #1
Çevrimdışı
Karya
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Katy Perry (1984 -....)



Katheryn Elizabeth Hudson ya da sahne adıyla Katy Perry 25 Ekim 1984’te Santa Barbara’da doğar. Babası rahip olan Katy, dini müzikler dinleyerek ve kilisede şarkı söyleyerek büyür. 2003 yılında Dos Pueblos Lisesi’nden mezun olan Katy bu yıllarda Queen’in albümlerinin kendisi için çok büyük bir etki yarattığını söyler.




18 yaşında Los Angeles’a taşınan Katy, 2001 yılında ilk albümü Katy Hudson’ı çıkarır. Albüm dinsel müziklerden oluşmaktadır. Sonrasında soyadını isminin Kate Hudson ile karıştırılmaması için Katy Perry (Perry annesinin kızlık soyadıdır) olarak değiştirir. 2004 yılında The Matrix adlı prodüksiyon ekibiyle çalışan Katy albüm çalışmalarına başlar, o sıralarda yaptığı Box, Diamonds, Long Shot gibi bazı şarkılar Katy’nin MySpace sayfasında yer alır.




2004 Ekim sayısında Blender dergisine verdiği röpörtajda Katy kendisini tipik bir Hristiyan olmadığını yetişme çağında çok kötü şeyler yaptığını açıklar. Katy’nin Glen Ballard ile birlikte yazdığı şarkılardan biri olan Simple 2005 yılında The Sisterhood of the Travelling Pants adlı filmin soundtrack çalışması olur.




2006 yılında Perry P.O.D. adlı grubun Goodbye for Now adlı single çalışmasında karşımıza çıkar. Ve 2007 yılının başlarında nihayet Katy’nin şarkıları Virgin Plakçılık CEO’su, Capitol Müzik Grubu’nun başı olan Jason Flom’un dikkatini çeker. Capitol Plakçılık ile anlaşma imzalayan Perry 2008 yılında piayasaya çıkan ilk albümünde Cathy Dennis, Greg Wells, Dr. Luke, Butch Walker, Dave Stewart, Ted Bruner, Max Martin gibi ünlülerle çalışır. Albümün adı One Of The Boys olur fakat Greg Wells ile çalışan Katy daha sonra albümün adını Ur So Gay olarak değiştirip bu şarkıya bir de video çekmesiyle çekmesi ve ardından Madonna’nın o sıralar dinlediği favori şarkısı olarak Ur So Gay’i açıklamasından sonra şarkı popüler olur.


Albümden ilk single I Kissed a Girl Billboard Hot 100’de bir numara olur. Albümde yeralan Self Inflicted, Waking Up in Vegas, Thinking of You gibi şarkılar da MTV dizisi The Hills’de kullanılır. Oyuncu olarak da Katy Carbon Lef videosu Learn to Fly ve Gym Class Heroes videosu Cupid’s Chokehold’da (videoda gerçek hayattaki erkek arkadaşı gubun solisti Travis McCoy’un kız arkadaşı rolünü oynar) yer alır.




Katy Perry 10 Mart 2008’te Wildfire adlı TV dizisinin bir bölümünde rol alır. 12 Haziran 2008’te The Young and the Restless ülkemizde gösterilen adı Yalan Rüzgarı olan dizide de kendisini oynar.

Katy Perry ikinci single Hot N Cold 9 Eylül 2008’te çıkarmasıyla şarkı Katy’nin A.B.D.’de ikinci top 5 hiti ve İngiltere’de de 7 numaraya ulaşan bir başarısı olur.



Katy’nin iki şarkısı Ur So Gay ve I Kissed a Girl bazı eleştirmenler tarafından homofobik ve erkek düşmanı olarak belirtilir. Katy de yapılan eleştirilere kimseyi bir kalıba sokmaya çalışmadığını, negatif bir etki yaratmak istemediğini şarkıda sadece eski erkek arkadaşlarından bahsettiğini belirtir. Bir fotoğraf çekiminde de sustalı çakı ile poz vermesi de büyük sansasyon yaratan Katy’nin bıçak karşıtları tarafından da bıçak kullanımına teşvik etmesi sebebiyle ağır eleştiri bombardımanına uğrar.


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Karya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.07.2009, 02:55   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Katy Perry (1984 -....)

Ellerine sağlık Karyacığım.

Eh sen şimdi Hannah Montana'yı da hazırlarsın
  Alıntı ile Cevapla
Eski 10.07.2009, 03:38   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Katy Perry (1984 -....)

Tebrik ederim karya, iyi seçim..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
katy, perry1984


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.