Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Müzik > Grup ve Müzik Adamlarının Biyografileri > Yabancı Grup ve Müzik Adamları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.02.2010, 19:34   #1
Çevrimdışı
Aldacı
» Marjinal Çapulcu «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Wink Rammstein (R+)

Rammstein


1994 yılında gitarist Richard Kruspe o zamanki grubu Orgasm Death Gimmicksten sıkılır ve aklına yeni bir fikir gelir. Bol distortionlı, sert, tekdüze gitar riffleri ile müzik yapan, heyecanlı, sert, bazen hüzünlü hatta zaman zaman da sıkıcı müzikler yapmak. Berlin duvarı yıkıldıktan sonra evine yani Schwerin'e dönen Richard bu fikri önce arkadaşı Christoph Schneider'le paylaşır ve daha sonra Oliver Riedel'ı da gruba dahil eder. Vokal için de o zamanki grubu First Arsch' ta davul çalan Till Lindemann ikna edilince Rammstein rüyası kısmen başlar.





Grup Berlin'de yapılan Metro Beat müzik ödülleri için bir kaç parça kaydeder ve yarışmayı kazanır. Ödül olarak da daha profesyonel bir stüdyoda kayıt imkanı kazanırlar. Stüdyoya girmeden önce Feeling B grubunun gitaristi Paul kadroya dahil edilir. Hiç de melodik olmayan sert Rammstein soundunun değişmesi gerektiğini düşünen topluluk, daha önce Paul'un da birlikte çalıştığı Christian Flake Lorenz'e teklif götürür. Daha klasik bir müzik anlayışına sahip olan Flake bu teklife sıcak bakmaz. Fakat grup büyük ısrarlar sonucu -tabi Paul'ün de ev arkadaşı ve de daha önce aynı grupta çalıyor olmasının avantajlarından faydalanarak- Flake'i ikna etmeyi başarır. Aslında Flake bugün bile yapılan müziği pek sevmez. Grupta hoşuna giden şeyi bir röportajında şöyle belirtir Flake: Onlar sevmediğim müziği yapıyolar. Ben ise klavyemle onların müziğine tecavüz ediyorum. Bu çok hoşuma gidiyor. Flake'in de katılımıyla bugüne kadar hiç değişmeyen Rammstein kadrosu tamamlanır. Trend Renzor'ın öncülüğünde endüstriyel müzik daha yeni doğmuş kabul edilirken (hatta adı bile henüz tam konmamışken) dünya bu tarzın efsanesiyle tanışır. Fakat grup, röportajlarında endüstriyel müzik yaptıklarını hiç bir zaman belirtmeyip müziğimize istedikleri ismi verebilirler der.




Grup adını 1988 yılında Almanya'nın Ramstein kasabası yakınlarında Ramstein isimli Amerikan Hava Üssü'nde gerçekleşen trajik kaza için yazdığı şarkıdan alır. Gösteri uçuşu yapan jetlerden ikisi birbirine çarpar ve birinin seyircilerin üzerine düşmesi sonucu 80'in üzerinde insan hayatını kaybeder. Rammstein tam altı yıl sonra dizelerinde bu olayı tekrar canlandırır. Albümleri çıkmadan önce verdikleri küçük konserlerde parça o kadar sevilir ki gruba bu ismi verirler. Ayrıca grubun karanlık tarafını da bu şarkının iyi yansıttığını düşünürler. Fakat o kaza üzerinden bir reklam izlenimi vereceği endişesini taşıyan grup, ismine bir m ekleyerek, kelime anlamı kuvvetlice çarpan taş olan -ayrıca Berlin duvarının inşası sırasında kontrol ve güvenlik için kullanılan taşların da ismi olan- Rammstein olarak değiştirir.




Albümleri / Nasıl Tanındılar?

1994 yılında 5 parçadan oluşan (Hallo Hallo, Weisses Fleisch, Rammstein, Schwarzes Glas, Seemann) bir demo kaydı hazırlayan grup bu kayıtla yapımcıların kapılarını aşındırmaya başlar. Bazı yarışmalarda da dereceler alan Rammstein bir dolu aksaklığa rağmen 1995'te Motor Music / PolyGram (Universal) ile kontrata imza atmayı başarır ve Mart 95'te ilk Rammstein albümü Herzeleid İsveç'li grup Clawfinger'in de prodüktörü olan Jacob Hellner ve Carl-Michael Herlöffson'la birlikte, Stockholm Polar Studio'da kaydedilir. 17 Ağustos 1995'te ilk single Du Riechst so Gut ve 24 Eylül 1995'te de albüm yayınlanır. Albüm kapağındaki resimleri yüzünden grup Neo-Nazi olmakla suçlanır. Tek sebep bu değildir aslında. Vokalist Till Lindemann'ın R harflerinin üzerine basa basa söylemesi (ki bu aşırı sağcıların konuşmalarında görülürdü. Adolf Hitler'de R harfinin üzerine basa basa konuşurdu) ve konserlerinde gösteri yapan Neo-Nazi'ler için de kimseye konserimize gelmeyin diyemeyiz demeleri bir anda şimşekleri grubun üzerine çeker. Grup üyeleri bu soruyla her karşılaştıklarında Nazi yanlısı olmadıklarını ne kadar söyleseler de, insanları bugün bile bu konuda tam olarak ikna edememişlerdir. Zamanla grup bu eleştirilere alışır ve pek de umursamamaya başlar (Müzikleri Columbine katliamını gerçekleştiren çocuğa ilham vermekle bile suçlanmıştı). 14 Ekim 1995'te Project Pitchfork ile beraber 15 konserlik bir turneye çıkan Rammstein büyük ilgi görür. Daha sonra 27-29 Kasım'da Clawfinger'in alt grubu olarak Varşova ve Prag'da konser veren grup, 2 Aralık 1995'te Almanya'da tek başına 17 konserlik ilk turnesine başladı. 1996 yılında konserlerini devam ettiren Rammstein 27 Mart 1996'da Londra'da MTV Hanging Out programına, 2 Mayıs 1996'da da Hong Kong'da Polygram Dünya Kurultayına çıkarak kendisini dünyaya tanıttı.





Amerika'lı yönetmen David Lynch'in büyük hayranı olan grup bir videolarını çekmesi için Lynch'e albümlerini gönderirler. Albümden çok etkilendiğini söyleyen Lynch, zamanı olmadığı için teklifi kibarca geri çevirir. Ancak her filminin soundtrack albümüne girecek parçaları bizzat kendi seçen Lynch, Rammstein'ın iki parçasını (Rammstein, Heirate Mich) Lost Highway filminde ve soundtrack albümünde kullanmaya karar verir. Soundtrack albümü için Rammstein parçasına da bir video çekilir ve Amerika dahil dünyadaki tüm müzik kanallarında dönmeye başlar. David Lynch'in bu seçimi, dünyayı sarmak üzere olan Rammstein fırtınasına hız verir.

Rammstein sahnede ilk ışık gösterisini Gert Hof sorumluluğunda Berlin Arena'da yıldönümü konserinde kullanır. Bu konserde ayrıca Moby ve Bobo & Berlin Üniversite orkestrası'da yer alır. Işıkla mükemmel uyum sağlayan Rammstein müziği, daha sonraki konserlerinde alev ve ışıkla inanılmaz hale gelecektir.





Yeni albümleri Sehnsucht Kasım 1996'da tamamlanır ve albümün ilk single'ı Engel 1 Nisan 1997'de yayınlanır. Listelere 12. sıradan giriş yapan, Bobonun da vokaliyle eşlik ettiği parçanın single'ı Haziran ayında 250.000 satış rakamını aşıp 3.lüğe ulaşır. Daha sonra 21 Temmuz 1997'de ikinci single Du Hast yayınlanır ve ağustos ayında listelerde 5. sıraya yerleşir. 2. Rammstein albümü Sehnsucht ise 22 Ağustos 1997'de yayınlanır. Albüm sadece iki hafta sonunda listelerde 1 numaraya yerleşir. Bu şekilde Herzeleid albümü ve Sehnsucht albümünden yayınlanan iki single Engel ve Du Hast la birlikte, Almanya Top 20 listesinde aynı anda dört Ramms+ein kaydı yer alır. 15 Kasım 1997'de geniş çaptaki ilk Avrupa turnesine çıkan grup 8 ülkede toplam 10 konser verir. 21 Kasım 1997'de ise Kraftwerk'in ünlü parçası Das Modelli coverlayan grup bir de single yayınlar.

1998 yılının hemen başında Depeche Mode gruptan tribute albümlerinde yer almak üzere bir cover ister. Bu teklif üzerine çok mutlu olan Rammstein (her biri birer Depeche Mode hayranıdır) Stripped parçasını yorumlar. Till bir röportajında şöyle diyor: Biyografilerinde en iyi coverlarının bu olduğunu söylediler. Gurur duyduk. Ayrıca parça için 27 Temmuz 1998'de bir de single yayınlanır.





Konser performansları dilden dile dolaşan ve bir efsane haline gelen grup 14 Ağustos 98'de en iyi canlı performans dalında Comet ödülü kazanır. Daha sonra 22 Ağustos'u 23'üne bağlayan gece unutulmaz bir Rammstein konseri gerçekleşir. Berlin Wuhlheide'de Danzig, Nina Hagen, Joachim Witt ve Alaskanın alt grup olarak sahne aldığı 17.000'den fazla Rammstein hayranının tanık olduğu bu unutulmaz konser ayrıca profesyonel olarak kayda alınır. Daha sonra 30 Ağustos 1999'da konser kaydı albüm olarak yayınlanır ve iki hafta içinde bir numaraya yükselir. Konserin görüntülü kaydı ise 13 Eylül 99'da VHS formatında 26 Kasım'da da DVD formatında yayınlanır.

Rammstein 22 Eylül 98'de Korn, Ice Cube, Orgy, ve Limp Bizkitin yer aldığı Family Values turnesine katılır böylece Amerika'da da belli bir fan kitlesi kazanır. 12 Kasım 98'de ise Rammstein En iyi Rock Performansı dalında MTV Avrupa müzik ödüllerinde aday gösterilir ve Milano'da ödül gecesi Du Hast parçasını canlı olarak yorumlar. Şubat 99'da 42. Grammy ödüllerinde En iyi Metal Performansı dalında aday gösterilen grup Nisan 99'da En Başarılı Alman Grup dalında Echo ödülünün sahibi olur.





2 Nisan 2001'de grup sessizliğini bozar ve 3. stüdyo albümü Mutter'i yayınlar. Bu albümden çıkan 3. single Ich Will için grup 8 kasım 2001'de MTV Avrupa Müzik Ödüllerinde inanılmaz bir canlı performans gerçekleştirir. Ekim 2002'de ise Rammstein xXx filminin hemen girişinde Feuer Frei parçasıyla görülür.

Mutter fırtınasının dinmesinin ardından grup iç sorunlarla uğraşmaya başlar. Dağılma kararının eşiğine gelen grup 1 yıl ayrı kalma kararı alır. Bir yılın sonunda tekrar biraraya gelir grup ve buzları eritir. Çünkü Rammstein'ın diğer gruplardan farklı bir yanı iş arkadaşı olmamalarıdır. Zaten grup ortada yokken de iyi arkadaştır grup üyeleri. Örneğin Oliver bir röportajında şöyle diyor: Aslında ben her zaman tatilde olduğumu düşünüyorum. Sevdiğim, yapmak istediğim işi, yapmak istediğim kişilerle ve istediğim ortamda yapıyorum.





Merakla beklenen 4. Stüdyo albümleri Reise, Reise'yı 27 Eylül 2004'te yayınlar grup. Albümün ilk single'ı Mein Teil içerdiği gerçek yamyam hikayesiyle bir kez daha tüm şimşeklerin Rammstein üzerine çekilmesine sebep olur. İkinci single Amerikada ise Rammstein o güne kadar hiç yapmadığı bir şeyi yapar ve politik bir şarkı yazar. Paul Landers bu konuyla ilgili bir röportajında şöyle der: Biz kesin bir mesajı olan bir grup değiliz. Fakat burda bir istisna yapmak zorundaydık. Çünkü biz albümü hazırlarken Amerika çok fazla can sıkmaya başlamıştı. Daha sonra yayınladıkları diğer single'lar Ohne Dich ve Keine Lust ile yine ses getiren grup Reise, Reise albümü ile uluslararası en iyi Rock grubu dalında Echo ödülünü kazanır.

Grup Reise, Reise fırtınası daha dinmemişken sıradaki albümün müjdesini verir. 28 Ekim 2005'te çıkaracakları albümün adı Rosenrot olacaktır. Bu kadar kısa bir zaman sonra yeni albümün çıkmasının sebebi ise parçaların zaten hazır olmasıdır. Reise, Reise albümünün çalışmaları esnasında ortaya o kadar çok parça çıkmıştır ki albüme girmeyen parçaların kaybolmasını istemez grup üyeleri. Ve bu parçalarla birlikte 4 yeni parça daha hazırlayarak, önce adının Reise, Reise (vol.2) olarak duyurulduğu fakat daha sonra değiştirildiği Rosenrot albümünü çıkarmaya karar verir. 3 Kasım 2005'te en iyi Alman grup ödülünü MTV müzik ödüllerinde alan grup ayrıca Grammy ödüllerine ikinci kez En İyi Metal Performansı dalında Mein Teil ile aday gösterilir. Yine hemen ardından 12 Mart 2006'da en iyi rock/alternative kategorisinde bir kez daha Echo ödülü kazanır Rammstein.







Grup Üyeleri


Christian "Doom" Schneider (11 Mayıs 1966-Berlin)-Bateri

Beşi kız biri erkek olmak üzere altı kardeşiyle birlikte büyüdü Schneider. Ağabeyi Stephan Schneider'dan sonra en büyük kardeştir. 14. yaşgününde ağabeyi Stephan ona çöp tenekesi ve benzeri şeylerden yapılmış bir davul hediye etti ve o günden sonra davul çalmaya başladı Schneider. Yıllarca o davulu kullandı ve bazı amatör gruplarda çalıştı. 16 yaşında liseyi terkederek telefon hatları çekerek çalışmaya başladı. 1984 yılında askerlik görevini yaptı. Askerliğinin ardından çalışmayı bırakarak müzik bölümünde üniversite okumaya karar verdi. Fakat iki kez denemesine rağmen üniversiteye giremedi.

Schneider eskiden çok iyi bir hentbol oyuncusuymuş. Karısından boşandı fakat hala görüşüyorlar. 2005 yılında Regina Gizatulina ile evlendi. Sigara içiyormuş fakat daha sonra bırakmış. Lakabını DOOM adlı bilgisayar oyunundan aldı. Paul ile içmekten ve heavy metalden hoşlanıyor Schneider. Bir röportajında AC/DC davulcusu Phil Rudd'un idolü olduğunu söyledi. Yükseklik korkusu var. Rammstein'ın akustik şaheseri Los kaydında gitarları Schneider çaldı. Ayrıca kızkardeşi Constanze Schneider grubun sahne kostümlerinin tasarımını yapıyor.

SCHNEIDER'DAN BİR ALINTI: Biz özgün, mükemmel ve diğerlerinden çok çok daha iyiyiz.




Christian "Flake" Lorenz (6 Kasım 1966-Berlin) - Klavye

Lorenz ailesinin evlatlık çocuğu olan Flake iki üvey erkek kardeşi sahip. Çocukluk yıllarında gazete dağıtıcılığı yaptı. Cerrah olmayı çok isteyen Flake'ye askerlik yapmayı reddettiği için izin verilmedi. 15. yaşgününde Lorenz ailesi ona ilk piyanosunu hediye etti. Klasik bir piyanist olarak çok iyi bir eğitim aldı daha sonra Flake. Ayrıca nedendir bilinmez çok iyi bir kukla oynatıcılığı eğitimi de aldı. Flake'de diğer üyeler gibi boşandı. Fakat bu evliliğinden biri kız ikisi erkek olmak üzere üç çocuğu var.

Rammstein'a katılması biraz isteksizce gerçekleşti Flake'in. Grubun tarzının çok kaba ve sıkıcı olduğunu düşündü fakat Paul'un yakın arkadaşı olması nedeniyle şansımıza Paul onu ikna etti. Rammstein'da yer almasını soğuk bir duş almaya benzetiyor. Başta iyi hissetmezsiniz ama daha sonra çıkmak istemezsiniz. Belki de ısınmasını yine başka bir röportajında şu şekilde açıklıyor: Onlar sevmediğim müziği yapıyolar. Ben ise onlara klavyemle onların müziğine tecavüz ediyorum.

Flake sigara kullanıyor ve alkolü çok seviyor. Özellikle şarap ve viski-kolaya dayanamıyor. Amatör olarak resimle de ilgileniyor. Flake takma adını çok sevdi ve herkes onu bu isimle çağırdı. Bir anlamı olmadığını söyledi. 16 Aralık 2000'de resmi olarak bu adı da aldı. Ayrıca eskiden doktor olmayı çok istediği için ona Doktor şeklinde de hitap ediliyor. Hatta albüm kitapçıklarında da adının başında bu lakabı kullanıyor.

FLAKE'DEN BİR ALINTI: Önceden uzun saçlı bir blues hayranıydım. Bir de şimdiki halime bakın...






Richard Z. Kruspe (24 Haziran 1967-Wittenberg) - Gitar

İki ablası, ağabeyi ve anne-babasıyla büyüdü. Ailesi bi süre sonra boşandı ve annesi yeniden evlendi. Richard genç yaşında üvey babasıyla yaşamaya başladı. Hiç anlaşamadı. Büyük bir KISS hayranıydı. 12 yaşında odasındaki KISS posterini üvey babası yırtıp attı. Annesiyle birlikte daha sonra bir Weisen köyünde yaşamaya başladılar. Sessiz ve tuhaf bir çocukluk geçirdi. Konuşurken zaman zaman ses tonunu yükseltir fakat kolay kolay da sinirlenmez. Bugüne kadar kardeşleriyle de, arkadaşlarıyla da hiç kavga etmemiştir Richard. İlk gitarını 16 yaşlarında Çekoslavakya'dan Berlin'de satar para kazanırım düşüncesiyle satın aldı. Fakat daha sonra kampta hoşlandığı kızın bir şeyler çal ısrarı üzerine o da gitar çalmaya başladı.(daha sonra kızla birlikte olmadılar) Tezgahtarlık ve kasiyerlik yaptı. Kısa bir süre güreşle uğraştı. 19 yaşında tutuklanarak bir süre cezaevinde kalan Richard çıktıktan sonra Çekoslovakya'da yaşamaya başladı ve duvar yıkılana kadar geri dönmedi. Rammstein'a katıldıktan kısa bir süre sonra bir turne sırasında Caron Bernstein ile tanıştı ve bir hafta sonra evlendiler. Evli kaldıkları süre eşi Caron Bernstein'ın soyadını da taşıdı Richard. 2001 yılında yaşadığı yaşadığı uyuşturucu sorunları nedeniyle uzaklaşmak isteyen Richard New York'a yerleşti. Halen orada yaşıyor. 2007 yılında solo müzik projesi Emigratei hayata geçirdi.

Richard'ın bir de 1992 doğumlu kızı var. Soyadını annesi olan Till Lindemann'ın eski eşinden alan Khiara Li Lindemann. O'nu Live aus Berlinde görebilir, Spieluhr'da da vokalini duyabiliriz.






Till Lindemann (4 Ocak 1963-Leipzig) - Vokal

Annesi, babası ve kendinden 6 yaş daha küçük olan kızkardeşiyle büyüdü Till. Aynı zamanda şair olan babası Werner Lindemann ile arası hiç iyi olmadı. Küçüklüğünde babası fiziksel şiddet te kullanarak sıkça kötü davrandı. 11 yaşında Rostock Sports Club adlı bir spor okuluna giren Till 1977-1980 yılları arasında burada yatılı olarak okudu. Eski bir gazetecei olan annesi Brigitte Gitta Lindemann babası ile, Till 12'sindeyken boşandı. 1992 yılında babası alkol komasına girerek hayatını kaybetti. Till cenazeye katılmadığı gibi bugüne kadar bir kez olsun mezarına ziyaretine de gitmedi. Babası yüzünden biraz zihni kararan Till okulunun en tuhaf çocuğu oldu. Yüzücülük dalında uluslararası gençler şampiyonalarında ülkesi adına yüzdü. Fakat İtalya'da kampyaptıkları sırada sık sık porno dergileri almak için kamptan kaçtığından takımdan kovuldu Till. O günden sonra yüzmeyi bıraktı. Askerlik görevine karşı geldiğinden sıkça üsleriyle kavga etti, dayak yedi ve hapis yattı. Yine de askerliğini tamamlamadı. 1985'te, Lindemann 22 yaşındayken, ilk kızı Nele doğdu. Annesi ile Nele doğduktan sonra evlendiler ama kısa bir süre sonra boşandılar. Till, Nele'yi uzunca bir süre tek başına büyüttü. 2005 yılı Playboy Almanya'ya verdiği röportajda sonunda hayatımın sonuna kadar beraber olabileceğim kadını buldum dedi.

Lindemann'ın, Anja Köseling adlı eski kız arkadaşından bir kızı daha oldu. Ayrılıktan sonra Anja, kızları Marie-Louise için Till'in çocuk destek parası ödemediğini ve beraberken de kendisine fiziksel saldırıda bulunduğunu iddia etti. İddiasına göre ekim 1997'de bir otelde ettikleri kavgada Till Anja'nın burnuna yumruk attı. Mahkeme tarafından suçlu bulunan Till Anja'ya 1200 Mark ödedi.

First Arsch adlı punk grubunda müzik kariyerine davul ve bas gitar çalarak başlayan Till ayrıca Feeling B grubunun Lied von der unruhevollen Jugend adlı parçasının kaydında da davul çaldı. First Arsch ile zaman zaman gitar çalan Richard'ın ısrarı üzerine vokalist olmayı düşünmeye başladı. Gerçek hayatta asla Schneider kadar deli olamam diyen Till grubun uzun süredir teknisyenliğini yapan Gert Hof'un gazıyla Kasım 2002 yılında 54 şiirden oluşan Messer adlı şiir kitabını yayınladı. 1999 yapımı Pola X, 2003 yapımı Amundsen, der Pinguin ve 2004 yapımı Vinzent filmlerinde kısa roller aldı. Ayrıca Manchester United ve İngiltere milli takımının kanat oyuncusu Owen Hargreaves te iyi bir dostu.

TILL'DEN BIR ALINTI: Aşk Chris Isaak ve süttür.





Paul Landers (9 Aralık 1964-Belarus) - Gitar



Belarus doğumlu ama doğduktan hemen sonra Berlin'de yaşamaya başlamış.
Paul yedi aylık olarak doğdu. Annesi ve babası ile ailenin tek çocuğu olarak yetişti. Küçükken şişmanlığı yüzünden çabuk göze batardı ama aynı zamanda okulun en güçlü çocuğuydu. Keman, piyano ve gitar dersleri aldı. Daha sonra annesi ve babası ayrıldı ve kısa süre sonra annesi tekrar evlendi. Üvey babası ile geçinemediğinden 16 yaşında evden ayrılan Paul ve Flake ile birlikte yaşamaya başladı. Yıllarca Flake ile birlikte yaşamaya devam etti. Geçimini sağlamak için kütüphanede çalıştı bir süre. 1983 yılında Flake ve Aljoscha Rompe ile daha sonra Schneider'ın da dahil olduğu Feeling B grubunu kuran Paul 1986 yılında Till ve Richard'ın yer aldığı First Arsch grubuyla da çaldı. Paul'un esas adı Heiko Paul Hiersche idi. 1984 yılında evlendiği Niki Landers'ın soyadını aldı. Bu evlilikten Emil adında bir de oğlu oldu.

Düğünlerinden üç yıl sonra sonra boşanmalarına rağmen soyadını değiştirmedi. Şu anda öz babasınının anısını yaşatmak için Heiko ismini kullanmayarak sadece Paul adını kullanıyor. Paul'un daha sonra bir de kızı oldu. 31 Ocak 2007'de gerçekleştirilen The Gauntlet röportajında tekrar evlendiğini söyledi.


Paul fazla olmamakla birlikte sigara kullanıyor. Rusya'da doğduğundan ve daha sonra çocukluğunda bir yıl Rusya'da yaşadığından iyi derecede rusça konuşabiliyor. Pantera, Metallica ve Sex Pistols dinliyor. Paul Live aus Berlin konseri sırasında şiddetli derecede gripmiş.

PAUL'DEN BİR ALINTI: Biz sahnede biraz zıplıyor, alevler çıkarıyor yaramazlık yapıyoruz. Bir şekilde insanlar bunu çok seviyor.





Oliver Riedel
(11 Nisan 1971-Schwerin) - Bas Gitar



Oliver talihsiz bir çocukluk ve gençlik yaşadı. 16'sına kadar annesini tanımadı. Daha sonra o yaşta tanıdığı annesinin restoranında çalışmaya başladı. Aynı zamanda babası ile birlikte yaşıyordu. Oliver 17. yaş gününden iki gün sonra babasını kaybetti. Gençlik yıllarında oldukça çekingendi Oliver. Arkadaşları gece kulüplerinde eğlenirken Oliver yalnız başına etrafta dolaşırdı. Profesyonel müzik kariyerine başlayana kadar sıvacılık işiyle geçimini sağladı. Evlendi ve iki çocuğu oldu. Emma adlı kızının velayetini aldı. Rammstein'a katılmasından kısa bir süre sonra boşandı. Bas gitar çalmaya nerdeyse 20 yaşında başladı. Gruba katıldığı zaman beraberinde Seemann adlı şaheserin fikrini de getirmiştir.

Oliver sporu özellikle sörf yapmayı çok seviyor. Bir kaykayı var. Ayrıca resim ve fotoğrafçılıkla amatör olarak uğraşıyor. Sigara kullanıyor. Grubun bilgisayar bilgisi en yüksek olan elemanı. Sakin ve çekingen bir yapıda olduğunu ve bu huyunu çok sevdiğini söylüyor. Bunu da sahnedeki druşuna da yansıtıyor aynı zamanda.

OLIVER'DEN BİR ALINTI: Aslında ben her zaman tatilde olduğumu düşünüyorum. Sevdiğim, yapmak istediğim işi yapmak istediğim kişilerle ve istediğim ortamda yapıyorum.







Albümleri

Herzeleid (1995)



1. Wollt ihr das Bett in Flammen sehen? 5:17
2. Der Meister 4:08
3. Weißes Fleisch 3:35
4. Asche zu Asche 3:51
5. Seemann 4:48
6. Du riechst so gut 4:49
7. Das alte Leid 5:44
8. Heirate Mich 4:44
9. Herzeleid 3:44
10. Laichzeit 4:20
11. Rammstein 4:12






Sehnsucht (1997)




1. Sehnsucht 4:04
2. Engel 4:01
3. Tier 3:54
4. Bestrafe Mich 3:36
5. Du Hast 3:54
6. Bück Dich 3:21
7. Spiel mit mir 4:45
8. Klavier 4:22
9. Alter Mann 4:22
10. Eifersucht 3:35
11. Kuss Mich (Fellfrosch) 3:30





Live Aus Berlin (1999)



1. Spiel mit mir 5:22
2. Bestrafe Mich 3:49
3. Weisses Fleisch 4:45
4. Sehnsucht 4:25
5. Asche zu Asche 3:24
6. Wilder Wein 5:17
7. Heirate Mich 6:26
8. Du Hast 4:27
9. Du riechst so gut 5:24
10. Bück Dich 5:57
11. Engel 5:57
12. Rammstein 5:29
13. Laichzeit 5:14
14. Wollt ihr das Bett in Flammen sehen? 5:52
15. Seemann 6:54





Mutter (2001)




1. Mein Herz Brennt 4:39
2. Links 2-3-4 3:36
3. Sonne 3:35
4. Ich Will 3:37
5. Feuer frei! 3:08
6. Mutter 4:28
7. Spieluhr 4:46
8. Zwitter 4:17
9. Rein Raus 3:09
10. Adios 3:48
11. Nebel 4:54





Reise,Reise (2004)




1. Reise, Reise 4:12
2. Mein Teil 4:33
3. Dalai Lama 5:39
4. Keine Lust 3:43
5. Los 4:24
6. Amerika 3:47
7. Moskau 4:17
8. Morgenstern 4:00
9. Stein um Stein 3:53
10. Ohne Dich 4:32
11. Amour 4:51







Rosenrot (2005)



1. Benzin 3:46
2. Mann gegen Mann 3:51
3. Rosenrot 3:55
4. Spring 5:25
5. Wo Bist Du 3:56
6. Stirb Nicht Vor Mir 4:06
7. Zerstören 5:29
8. Hilf Mir 4:44
9. Te Quiero Puta! 3:56
10. Feuer und Wasser 5:13
11. Ein Lied 3:44





Liebe İst Für Alle Da (2009)



1. Rammlied – 05:19
2. Ich tu dir weh – 05:02
3. Waidmanns Heil – 03:33
4. Haifisch – 03:45
5. B******** – 04:15
6. Frühling in Paris – 04:45
7. Wiener Blut – 03:53
8. Pussy – 04:00
9. Liebe ist für alle da – 03:26
10. Mehr – 04:09
11. Roter Sand – 03:59


__________________

E sarà mia colpa
Se cosi è?

  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Aldacı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 20:18   #2
Çevrimdışı
Yavuzhan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Çok güzel kokuyorsun.
Seni takip ederim.
Çok güzel kokuyorsun.
Seni bulurum.
- çok güzel
Seni kovalarım.
Çok güzel kokuyorsun.
Yakında sana sahip olacağım.



Allahtan sonunu kısa kesmiş
__________________
Yıl 1923... Ne Mutlu Türküm Diyene... Hedef 2023..Ne oldu Türküm Diyene!!!! Ses Ver Türkiye !
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Yavuzhan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 20:27   #3
Çevrimdışı
Aldacı
» Marjinal Çapulcu «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Ne Rammstein'mış mübarek.. Teşekkürler LaLe,her şey için

Ayrıca Du Riechst So Gut bir şey değil, Bück Dich'i, Pussy'yi falan alsaydım neler olurdu..
__________________

E sarà mia colpa
Se cosi è?

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aldacı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 20:42   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Paylaşım için teşekkürler aldacı.

Mümkünse ben bir süre Rammstein görmiyeyim
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 20:46   #5
Çevrimdışı
Aldacı
» Marjinal Çapulcu «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Ben de Rammstein'dan şarkı armaan etmeyi düşünüyordum, etmeyeyim madem.
__________________

E sarà mia colpa
Se cosi è?

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aldacı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 20:48   #6
Çevrimdışı
Mathematician
Kroniköğrencideğilartık:D
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Elinize, emeğinize sağlık. Yazılanları okumak pek çekici gelmeyince resimlere bakmakla yetindim sadece
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 21:36   #7
Çevrimdışı
Yavuzhan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi the mathematician Mesajı göster
Elinize, emeğinize sağlık. Yazılanları okumak pek çekici gelmeyince resimlere bakmakla yetindim sadece

Prison Break afişi gibi afiş yaptırmışlar..

Hapisane dizisi afişimi albüm resmimi belli değil...


Zaten müzikleride bi şeye benzemiyor olan Lale'ye olmuş garibim.. Düzenleyecem diye helak olmuş..
__________________
Yıl 1923... Ne Mutlu Türküm Diyene... Hedef 2023..Ne oldu Türküm Diyene!!!! Ses Ver Türkiye !
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Yavuzhan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 21:40   #8
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Hiç sevmiyorum bu grubu yaa...
Almanca'yı da sevmem zaten...

Zevkler ve renkler tartışılmaz, herkesin beğenisi sonuçta...

Paylaşım için teşekkürler Aldacı. Düzenleme için de Lale'ye kucak dolusu sevgiler...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 21:43   #9
Çevrimdışı
Mathematician
Kroniköğrencideğilartık:D
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi yavuzhan Mesajı göster
Prison Break afişi gibi afiş yaptırmışlar..

Hapisane dizisi afişimi albüm resmimi belli değil...


Zaten müzikleride bi şeye benzemiyor olan Lale'ye olmuş garibim.. Düzenleyecem diye helak olmuş..

Oyy Yavuzhan, sen döner dolaşır bu konuya gelir yine laf edersin yine laf edersin

Ben nadiren de olsa dinlerim o da hangi parçası denk gelirse
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2010, 21:50   #10
Çevrimdışı
Aldacı
» Marjinal Çapulcu «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rammstein (R+)

Beğenmiş gibi yapın bari yahu, LaLe beni öldürecek
__________________

E sarà mia colpa
Se cosi è?

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aldacı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
rammstein


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.