Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Resim | Fotoğraf | Heykel > Yabancı Ressamların Biyografileri

Yabancı Ressamların Biyografileri Yabancı ressamların biyografi ve eserlerinden örnekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.12.2010, 23:49   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Jacques Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam








  • Doğum Adı: Jacques-Louis David
  • Doğum: 30 Ağustos 1748 Paris, Fransa
  • Ölüm: 29 Aralık 1825 (77 yaş) Brüksel, Hollanda
  • Milliyeti: Fransa
  • Hareket: Neoklasizm
  • Ödüller: Prix ​​de Rome
  • En Ünlü Tabloları:
  • 1- Horas Kardeşlerin Yemini (1784)
  • 2- Marat’ın Ölümü (1793)




1- Horas Kardeşlerin Yemini (1784) Jacques-Louis David'in 1784 yılında tamamladığı tablosudur. 330 × 425 cm boyutlarındaki tablo tuval üzerine yağlıboya ile çizilmiştir ve halen Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir. Tablo ressama, Fransa Kraliyeti'nin Güzel Sanatlar Bakanı tarafından sipariş edildi. Tablonun konusu ressama bırakıldı. Ancak boyutları önceden belirlenmişti. Yine de David, tablonun çizimi sırasında, kendisine daha önce bildirilimiş olan boyutları biraz daha genişletti. Ressam tabloda, vatanseverlik temasını neoklasizm akımı dahilinde işledi. Daha sonraki ressamlar için model haline gelen tablo, David'in ününü artırdı ve yetiştimek üzere kendi öğrencilerine sahip olmasını sağladı.Tablo, David'in eserleri içinde ve Fransız resminin geçmişinde önemli bir yere sahiptir.


Horas Kardeşlerin Yemini - The Oath Of The Horatii
Louvre Müzesi, Paris - Fransa
(1784)




Horas Kardeşlerin Yemini - The Oath Of The Horatii
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1784) (Detay-1)




Horas Kardeşlerin Yemini- The Oath Of The Horatii
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1784) (Detay-2)




2
- Marat’ın Ölümü (1793)
Jacques Louis David tarafından yapılan Marat’ın Ölümü isimli eser, Fransız Devrimi’ni klasik tarzda tasvir eden en ünlü eserdir. Eserde; Doktor, Ulusal Kongre üyesi ve radikal gazete L’Ami du Peuple’da gazetecilik yapan, Jakoben kulübü üyesi Jean-Paul Marat’a yapılan suikastten sonra ölümü görülmektedir. Marat küvette yazı yazarken Jironden taraftarı olan Charlotte Corday tarafından bıçaklanıyor. Marat’ı Eylül Katliamından sorumlu tutan ve bir iç savaş çıkmasından korkan Corday kendini şöyle savunmuştur “Ben yüz binlerce insanı kurtarmak için bir adamı öldürdüm” Marat’ın, düşmanlarından saklanmak için Paris’in kanalizasyonlarında saklandığı zaman yakalanmış olduğu sanılan bir cilt hastalığı vardı ve hayatının son üç yılında bu hastalığın belirtilerini hafifletmek için soğuk su banyosu yapıyordu.

Jacques-Louis David, Marat’ı öldürüldüğü gün son kez görür ve ceset etrafındaki ayrıntıları, örneğin bezi, yeşil kilimi ve tahta sandığı da görür. Marat’ın sol elindeki kağıtta katilinin adı olarak Corday yazmaktadır. Diğer kağıt ise, savaşta 5 çocuğu ile dul kalmış olan bir kadına verilecek olan para ile ilgili talimatı içermektedir.



Marat'ın Ölümü (Marat Ölürken)- The Death of Marat
Royal Güzel Sanatlar Müzesi, Brüksel - Belçika (1793)




Marat'ın Ölümü (Marat Ölürken) - The Death of Marat
Royal Güzel Sanatlar Müzesi, Brüksel - Belçika (1793) (Detay)


  Alıntı ile Cevapla
Eski 30.12.2010, 23:56   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam

1787 Yılında Katıldığı Sergisindeki Tablolar:
  • Sokrates‘in Ölümü (Zehir İçişi)
  • Paris ile Helena‘nın Aşkı
  • Brütüs‘ün Evine Dönüşü


Sokrates’in Ölümü - (Sokrates'in Zehir İçişi) - The Death of Socrates
Metropolitan Müzesi, New York- ABD (1787)




Sokretes’in Ölümü - (Sokrates'in Zehir İçişi) - The Death of Socrates
Metropolitan Müzesi, New York- ABD (1787) (Detay-1)




Sokretes’in Ölümü - (Sokrates'in Zehir İçişi) The Death of Socrates
Metropolitan Müzesi, New York - ABD (1787) (Detay-2)





Paris ile Helena‘nın Aşkı - Paris and Helen
Louvre Müzesi, - Paris (1788)



Paris ile Helena‘nın Aşkı - Paris and Helen
Louvre Müzesi, Paris (1788) (Detay)





Brütüs‘ün Evine Dönüşü - The Lictors Bring to Brutus the Bodies of His Sons
Louvre Müzesi, Paris (1789)



Brütüs‘ün Evine Dönüşü - The Lictors Bring to Brutus the Bodies of His Sons
Louvre Müzesi, Paris (1789) (Detay-1)




Brütüs‘ün Evine Dönüşü - The Lictors Bring to Brutus the Bodies of His Sons
Louvre Müzesi, Paris (1789) (Detay-2)


  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.06.2011, 18:58   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam





Dokuz yaşındayken babası bir düelloda ölünce, mimar ve müteahhit amcaları tarafından yetiştirildi. Resme karşı çok küçük yaşta ilgi duydu. Quatre Nations okulunda öğrenciyken Saint Luc akademisine de gidip geldi. Resme yöneldi ve Boucher ile görüştü.
Boucher onu özentili resim anlayışına karşı bir tepki gösteren, Vien‘in atölyesine götürdü. Krallık akademisinde okudu. (1766) 1774 ‘te Roma ödülünü kazandı ve hocasıyla İtalya’ya gitti; Aynı yıl Anthikos ve Stratorikhe adlı eserin (Milli Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) yaptı. Eski Roma sanatıyla ilgilendi.


Antiokhos ve Stratonice - Antiochus et Stratonice
Beaux-Arts, Paris – Fransa (1774)


Yeni klasizim akımı nazariyecilerinin etkisinde kaldı. Bologno’da Guido Remi‘ye, Parma’da Corregio‘ya Roma’da da Michelengelo‘ya duyduğu hayranlığın izleri ‘Vebalılara yardım eden Aziz Rocco) adlı tablosunda görülür. Daha sonra 1781‘de Paris‘te ‘Belisarios‘un bir asker tarafından tanınmasını yaptı. Bu tablosu uzlaşmaz klasizmini ortaya koyan ilk eseridir.


Sadaka İçin Belisarios'a Yalvarmak - Belisarius Asking For Alms
Palais des Beaux-Arts, Lille - Fransa (1781)

1784‘te krallık Resim ve Heykel Akademisine kabul edildi. Çevresinde Drouais Fabre, Gros gibi ressamlar toplandı, Krallık baş müteahhitinin kızı Pecoul ile evlendi. Andromak‘ın Acısı ile yeni okulun esaslarını ortaya koydu. Bu okulun devrimci anlayışı bir önceki kuşak ressamlarının eserlerini tahribe kadar gidiyordu. Son direnişleri de kırmak için bir bildiri yazmayı düşünen David; yeniden Roma‘ya gitti, orada ‘Horatiuların Yemini‘ birçok adlı tablosunu yaptı. Bile bile yaratılan bir soğukluğun izlerini taşıyan bu büyük kompozisyonların yanı sıra birçok portrede yaptı.


Antoine Lavoisier ve Karısı - Antoine Lavoisier And His Wife
Metropolitan Museum of Art, New York (1788)

Bu portrelerde modelinin kişiliğini yansıtan bir gerçekçilik görülür ‘Potocki Kontu‘(1781) ‘Doktor A.Leroy‘ (1783- Montpellier Müzesi)‘B. ve Bn.pecoul‘ (1784 - Louvre)‘ Orvilliers Markizi‘ (1790) Eski çağlarda etkilenerek yaptığı tablolarda, o çağların dekorunu gerçeğe en yakın biçimde canlandırmağa çalıştı.


Papa Pius VII Portresi - Portrait of Pope Pius VII
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1805)

Siyasete karıştı. Akademinin kapatılması ve kralın öldürülmesi yolunda oy verdi. Konvansiyon ve Jakobenler kulübü üyesi oldu. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne getirildi. (Canlanma) (En Üstün Varlık) ve (Kardeşlik) adı verilen şenlikleri yönetti. Marat Ölürken (1793 - Brüksel Müzesi) adlı tablosunu yaptıktan sonra bu ihtilalcinin cenaze törenini düzenledi. Kendisine modellik yaptıktan kısa bir süre sonra giyotinle idam edilen Madam Chalgrin‘in portresini yaptı. (Louvre) Kurucu Mmeclis David‘e‘Jeu de Paume Yemini‘ adını taşıyacak büyük kompozisyonu ısmarladı.

Madam Chalgrin’in Portresi - Madame Chalgrin
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1791)

Kompozisyonda yer alacak kişilerin çoğu şüpheli adam durumuna geldiklerinden eser bitmedi. İhtilalci Robespierre‘nin dostu olduğundan onun düşüşünde ilkin Fermes konağına sonra Lüksemburg Sarayına hapsedildi. Burada penceresinden Lüksemburg Bahçesinden Görünüş adlı tablosunu yaptı. (1794, Louvre) Hapiste bulunduğu süre içinde ‘Sabinler ve Şiir Okuyan Homeros‘ isimli resimlerin taslaklarını çizdi. Thermidor hareketi zarif bir genç erkek figürü olan ve taslağı bütün Avignon müzesinde bulunan (Joseph Bara) tablosunu bitirmesine engel oldu. Serbest bırakıldıktan sonra yeni portreler yapmağa başladı. Matmazel Allard‘ın Saint Ouen deki evinde onu barındıran eniştesiyle yengesinin (Louvre müzesindeki Seriziat ailesi) portreleri bu dönemin önemli eserleridir. Bir ara yeniden yakalanıp hapsedilen David 1795 yılı ağustosunda kesin olarak bağışlandı.


Sabine Kadının Müdahalesi - The Intervention of The Sabine Women
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1799)



Sabine Kadının Müdahalesi - The Intervention of The Sabine Women
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1799) (Detay)

Fransız Enstitüsü üyesi seçildi, muzaffer kumandan Bonaparte‘ı Direktuvarın kabul törenine katıldı. Az sonra General Bonaparte, David‘in atölyesine gelerek ressama bir portre için poz verdi. Danıştay ve Senato üyeliğini istemeyen David ‘Sabinler gibi büyük kompozisyonlarına başladı. Bu tablosunda ikiye ayrılmış Fransızlara hoşgörü dersi vermek istiyordu. Yeni kurulan imparatorluk David‘i yeniden devletin resmi sanatçısı kabul etti. Hareketli ve coşkun bir eser olan Napolyon‘un At Üstünde Portresini ve Napolyon Saint Bernard Dağında isimli ölmez eserleri arasında yer alan portrelerini yaptı.

Napolyon Saint Bernard Dağı'nda
- Napolyon Uberschreitet den Grossen St Bernhard
Kunsthistorisches Müzesi, Viyana - Avusturya (1801)

Eugene Delacroix‘nin kız kardeşi Madam de Verninac; Madame Recamier (1800 Louvre) ‘İhtilalci Gerard ve ailesi‘ (Mans Müzesi) ‘Papa Pius VII‘ Napolyon ressama 4 büyük kompozisyon ısmarladı. Taç Giyme; Kartal Nişanının Dağıtımı (1810 Versailles Müzesi) İmparatorun papalık makamına yükselmesi ve belediye sarayına geliş (Louvre müzesinde bir desen). Bu siparişlerin ancak ikisini gerçekleştirdi. 1814‘te David 14 yıldan beri çalıştığı Leonidas Termopylai‘de adlı büyük tablosunu atölyesinde sergiledi. David‘in İgresin kilerin öncüsü olan çıplak vücutlar yapmaktan hoşlandığı görülür. Geçirdiği bir kaza sonunda öldü.



Eugene Delacroix‘nin Kız Kardeşi Madam Verninac - Madame de Verninac Henriette Delacroix
Louvre Müzesi, Paris, - Fransa (1798)



  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.06.2011, 22:44   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam




At Üzerinde Stanislaw Kostka - Equestre de Stanislaw Kostka Potocki
Wilanów Sarayı Müzesi, Varşova - Polonya (1778)




Andromache, Hector İçin Yasta- Andromache Mourning Hector
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1783)




Anne Marie Portresi - Louise Thélusson Portre
Neue Pinakothek, Munich (1790)




Jeu de Paume ve Yemini - Le Serment du Jeu de Paume
Château de Versailles Müzesi (1791)




Jeu de Paume ve Yemini - Le Serment du Jeu de Paume
Château de Versailles Müzesi (1791) (Detay)




Türbanlı Genç Kadının Portresi - Portrait of a Young Woman in a Turban
Özel Koleksiyon (1797)


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.06.2011, 23:15   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam

Bundan sonra daha da mükkemmel ressam kalmamıştır, diyorum.... Ama meğerse varmış. Her biri birbirinden usta.

Renkler, detaylar, konu temaları... Hepsi harika.


Teşekkürler ReaL, ressam konusu sunumunda inan ustasın.


Ellerine sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.06.2011, 23:29   #6
Çevrimiçi
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam

"Murat'ın ölümü" tablosu hikayesiyle birleşince çok daha fazla etkiledi beni.

Resimler gerçekten çok net ve renkler harika.



Teşekkürler Real...



Dibinenot; Tamam "Marat'ın Ölümü" ama kendime yontmak istedim biraz. Bir harfin lafını etmeyin bana.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.2011, 15:15   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam

Mademe Recaimer - Mademe Recaimer Portrait
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1800)



Mademe Recaimer - Mademe Recaimer Portrait
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1800) (Detay)





Napolyon'un Taç Töreni - The Coronation of Napoleon
Louvre Müzesi , Paris - Fransa(1806)



Napolyon'un Taç Töreni
- The Coronation of Napoleon
Louvre Müzesi, Paris - Fransa(1806) (Detay-1)



Napolyon'un Taç Töreni
- The Coronation of Napoleon
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1806) (Detay-2)




Napolyon'un Taç Töreni - The Coronation of Napoleon
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1806) (Detay-3)




Napolyon'un Taç Töreni - The Coronation of Napoleon
Louvre Müzesi, Paris - Fransa (1806) (Detay-4)


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.2011, 15:58   #8
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam

Louis David'in eserleri insanda, sanki tiyatro sahnesini izliyormuş gibi bir his uyandırıyor

"Sabine Kadının Müdahalesi" isimli tablosu ise bir başka, en güzel konulu eserlerinden biri diyebilirim.

Ellerine sağlık, teşekkürler Real...

__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2011, 13:43   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam

Bir insan, olayları resimlerle ancak bu kadar güzel ifade edebilir. Çok güzeller. Real ellerine sağlık
__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2011, 14:32   #10
Çevrimdışı
Öykü
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Jacques - Louis David (1748 - 1825) | Fransız Ressam






Bu resmi çok beğendim. Teşekkürler Real.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
1748, 1748 - 1825, 1825), david, fransiz, horas, jacques, jacques louis, kardeşlerin, louis, marat’ın, neoklasizm, painter, prix ​​de rome, ressam, ressamlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.