Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.03.2015, 12:31   #1
Çevrimdışı
SiyahBulut
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyanın En Pahalı 10 Tadım Menüsü

Dünyanın En Pahalı 10 Tadım Menüsü




Menüde bulunan ana yemeklerin ufak parçalar dahilinde tadımlık servis edilmesini “Tadımlık Menü” olarak tanımlayabiliriz. Dünyanın en lüks restoranlarında tadım menülerin fiyatı, pişiriliş şekline ve içinde kullanılan malzemeye göre değişebiliyor. Tabi burada restoranın konumu ve kalitesi de belirleyici bir etken.

Adı üzerinde tadımlık değip geçmeyin! Bazı restoranların sunduğu fiyatlar oldukça pahalı olabilmektedir. Sizler için hazırladığımız listede dünyanın en pahalı tadımlık menülerini ele aldık. Yemek çeşitlerinin de yer aldığı listenin, ilginizi fazlasıyla çekeceğine eminim.

İşte sizlere dünyanın en pahalı 10 tadım menüleri:



10- Fat DuckLondra
(371 Dolar)



Dünyanın en iyi 50 restoranından biri olarak listelenen Heston Blumenthal’ın, Fat Duck 14 çeşit tadım menüsü; sıcak ve soğuk buzlu çay, okyanus dalgası efekti veren iPod, salyangoz, Alice Harikalar Diyarında’dan ilham alınan kaplumbağa çorbasını kapsamaktadır.

20 yıldan uzun bir süredir hizmet veren ve marka haline gelen restoran, Ocak ayından itibaren 6 ay süreyle yenilenmek için kapalı kalır. Yenilenme sonrasında ise aynı menüyü bıraktığınız gibi bulabilirsiniz.




9- Urasawa Los Angeles
(400 Dolar)



Beverly Hills içindeki On Rodeo Drive’da bulunan U.S Masa NYC Chef isimli restoran, ABD’nin en pahalı restoranlarından biridir. Restoranı, Masayoshi Takaya ve sushi şefi Hiro Urasawa açmıştır. Restoran, haşlanmış yılanbalığı ve dev istiridye gibi farklı 30 yemeğe sahiptir. Kişi başı 350 dolar ödenen tadımlık menülere ek olarak su içmek ister veya bahşiş bırakmak isterseniz fiyat, 400 dolara kadar çıkmaktadır.




8- Le Louis XV Monte-CarloMonako
(416 Dolar)



Dünyaca ünlü şef Alain Ducasse, 25 yıl önce Hotel de Paris’in içinde restoran açtı. Restoranın web sitesine göre; levrek ve beç tavuğu, Fransız Riviera mutfağının ana menüsünü oluşturuyor.


Ziyaretçileri restoran için pahalı ama gerçekten güzel yemekler olduğunu söylüyorlar. Restoran 2 tadım menü seçeneği sunuyor. Bunlar; 194 dolara öğle yemeği menüsü Les Jardins de Provence ve 308 dolarlık Pour les Gourmets isimli akşam yemeği menüsüdür. Fiyatlara yüzde 15 vergi dahildir.



7- Maison PicValence, Fransa
(429 Dolar)



Paris’ten 5 saat ve Lyon’dan 1 saat uzaklıkta olan Fransa Valence’de bulunan Maison Pic, 1889 yılında kuruldu. 1930’larda ilk Michelin yıldızını kazandı. Şu anda, Anne Sophie’nin çalıştırdığı Pic Otel içindeki Maison Pic, tadım menüleri ile birlikte birkaç farklı tarzda hizmet vermektedir.


5 çeşit yemekten oluşan Menu Discovery, 214 dolardır. Onu 322 dolar maliyetiyle, Menu Harmony izler. Menu Essential ise restoranın en yüksek fiyatlı menüsüdür. Menüde, mavi ıstakoz ile karmaşık tatlılar bulunur.



6- Joël RobuchonLas Vegas
(435 Dolar)



3 Michelin yıldızlı Robuchon restoran ABD’dedir. Ayrıca restoranın; Tokyo, Hong Kong, Londra ve Macau gibi diğer yerlerde de şubesi bulunuyor. Restoranın, ismini bile telaffuz etmekte zorlanacağınız hiç duyulmadık tadımlık menüleri var. 16 çeşit tadım menüsü, 435 dolara mal olacaktır.




5- Masa New York
(450 Dolar)



Japon yerli şef Masayoshi Takaya, 10 yıl önce kendi sushi restoranı olan Masa’yı açtı. Restoranda 450 dolar maliyetiyle; denizkestanesi, wagyu ile beyaz yer mantarı gibi lezzetleri tadabilirsiniz.

Masa, New York’da barMASA ve Vegas’da Aria otelde olmak üzere 2 farklı restorana sahiptir. Ayrıca restoran alakart sushi, öğle ordövr tabağı gibi yemeklerin de içinde olduğu tam bir akşam yemeği menüsü sunmaktadır. Her kokteyl, en az 25 dolardır.



4- L’dArpegeParis
(456 Dolar)



Alain Passard’ın 3 Michelin yıldızlı restoranı, 30 yıldır Paris’te hizmet veren en iyi restoranlarından biridir. Ayrıca restoran, evrendeki en iyi 50 restorandan biri olarak tanımlanır. Tadım menülerinin hepsini, en iyi ve en pahalı malzemelerle hazırlayarak sunmaktadır. Öğle yemeği menüsü 11 çeşitle, 187 dolar; akşam yemeği menüsü 456 dolardır. Kendilerine özel vejetaryen menü ise 362 dolara sunulmaktadır.



3- Restoran MeadowoodHelena, Kaliforniya
(500 Dolar)



Meadowood’un oldukça şık bir ortamı olmasının yanında çeşitli kurallarıyla da dikkat çekmektedir. Misafirler yemeğe koyu renk bir jean ile gelmeli ve çocuk yaş sınırı 12’dir. Bu yaştan küçük çocuklara izin verilmez.


Restoran, Napa Vadisi şaraplarıyla bilinir. Napa tabanlı restoran, binlerce dolarlık 140 sayfalık şarap listesini konuklarının beğenisine sunmaktadır. Lüks seven müşterileri için 350 dolarlık Counter Menü özel olarak hazırlanmıştır. Ayrıca 225 dolara, içinde 9 çeşit yemek olan tadım menüyü de deneyebilirsiniz.



2- Guy SavoyParis, Fransa
(657 Dolar)



3 Michelin yıldızlı restoran, 228 dolara 5 çeşit yemek ve 5 çeşit şarap sunuyor. “Innovations and Inspirations” isimli tadımlık menü, 18 çeşidi ile beraber 657 dolara mal oluyor. “Colors, Textures and Savors” isimli menü size 482 dolara mal olurken; öğle yemeği için 147 dolarlık standart menüyü de tercih edebilirsiniz.



1- Sublimotion İbiza, İspanya
(2.082 Dolar)



İspanyol İbiza adası; Justin Bieber ve Orlando Bloom gibi ünlülerin uğrak yeri olarak tanınır. Restoranın tadım menüleri oldukça pahalı olduğu için ünlülerle anılması gayet normaldir. Akdeniz Hard Rock Hotel içinde yer alan restoranın şefi Paco Roncero, gösterişli restoranı, 2014 yazında açtı. Her gece 20 çalışan, azotlu zeytinyağı ve Bloody Mary gibi farklı şeyler içeren 20 çeşit lezzetli yemeği, 12 özel kişiye hazırlamaktadır.

Özel restoranların birbirinden farklı tadımlık menülerini karşınıza getirdik. Damak tadı değişkendir; fakat bu restoranları ziyaret eden hiçbir müşteri olumsuz bir eleştiri de bulunmamıştır. Bu maliyetle, lüks restoranda yiyebileceğiniz bir çeşit ana yemek yerine; tadım menü alarak diğer yemeklerin de tadına bakmış olursunuz, sizce de mantıklı değil mi?

Allah'ıma şükürler olsun buradaki yemeklerin neredeyse hepsini yapabilme yeteneğine sahibim. Alain Ducasse gibi bir şef ile Londra da eğitim alırken çalışmış olmak kadar güzel bir şey olamaz. Zirveye ulaştım, zirvede bırakıp başka yerlerde başka hedefler peşindeyim.

İnşallah herkes buradaki yemeklerden yiyebilme imkanına ulaşır. (Bana müşteri lazım )

Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz SiyahBulut'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.03.2015, 13:26   #2
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyanın En Pahalı 10 Tadım Menüsü

Bu tadımlık menülerden ben almayayım. Hem elimi, hem de ağzımı yakar.

Paylaşım için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.2015, 16:14   #3
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyanın En Pahalı 10 Tadım Menüsü

Ben zaten tadımlıktan birşey anlamam dolu tabak tercih ederim

Bunlar nasıl fiyat 2 aylık yemek parası.

Yalnız yemek sunumları harika.

Teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.2015, 16:54   #4
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyanın En Pahalı 10 Tadım Menüsü

Maşallah fiyatlara bak hizaya gel.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.03.2018, 01:51   #5
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyanın En Pahalı 10 Tadım Menüsü

Tadım menüsünü ilk kez duydum. Tadımlık değil enayilik bu.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dünyanın, menüsü, pahalı, tadım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.