Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 09.09.16, 01:53   #1
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,699
Ettiği Teşekkür: 58112
Aldığı Teşekkür: 8863
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Standart Sucuk Nasıl Yapılır?

Sucuk Nasıl Yapılır?




Kahvaltıların ve mangalların olmazsa olmazlarından biri olan sucuk, yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği bir yiyecektir. Son yıllarda farklı gıdaların katılarak yapıldığı sucukları güvenle ve içinde ne olduğunu bilerek yemek sizin elinizde. Nasıl mı? evinizde de sucuk yapma imkanına sahipsiniz


Sucuk yapmak için gerekli olan malzemeler;
  • 1 kg yağsız dana kıyma,
  • 170 gr. iç yağı,
  • 50 gr tatlı toz biber,
  • 10 gr acı toz biber,
  • 25 gr. sofra tuzu,
  • 2 gr. karabiber,
  • 5 gr. kimyon
  • 30 gr. öğütülmüş sarımsak.
Sucuğun hazırlanması;

Sucukta iç yağı olsun istemiyorsanız kıymayı dananın döş kısmından yağlı olarak alabilirsiniz. Tüm malzemeyi bir araya getirerek kıyma aparatı olan bir blender ya da kıyma makineniz varsa onunla sucuk içini hazırlayabilirsiniz. Bu aparatlarınız yoksa 10-15 dakika kadar iyice yoğrulmalıdır. Karışım hazırlandıktan sonra streç filmle sararak buzdolabınızda 24 saat dinlendirin.

Sucuk içini doldurmak için her bir kilo için 1 metre bağırsak gerekmektedir. Bağırsaklar kurutulmuş olarak satılmaktadır. Bunları suda ıslatın ve yumuşamasını sağlayın. Bağırsak hazırlandıktan sonra önceden yaptığınız sucuk içini bağırsağa doldurmaya başlayın ve malzemeyi parmaklarınızla ilerleterek doldurmaya devam edin.

Doldurduktan sonra bağırsağın iki ucunu sıkıca bağlayın. Artık sucuğu kuruması için asabilirsiniz. Asacağınız yer serin ve direk güneş görmeyen bir yer olmalıdır. Yaklaşık bir hafta sonra sucuk fazla olan suyu atacak ve yenmeye hazır hale gelecektir.

Kaynakça
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.12.16, 18:59   #2
Yasaklı Üye

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,660
Ettiği Teşekkür: 79431
Aldığı Teşekkür: 37485
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Sucuk Nasıl Yapılır?

Gidadaki merdiven alti üretimleri ve taklit eden gida firmalarinida duydukca insanin herseyi kendi yapasi geliyor. Tesekkürler Nurideniz34 abi.
CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nasıl, sucuk, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.