Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.01.15, 21:21   #91
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3725
Mesajlar: 18,174
Ettiği Teşekkür: 74093
Aldığı Teşekkür: 68464
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Yuffkasiz patates boreginin tadi damagimda kaldi @@LaLe
Onu bende denedim mükemmeldi...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.15, 22:28   #92
-VaveyLa-

Merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2015
Konular: 13
Mesajlar: 399
Ettiği Teşekkür: 1188
Aldığı Teşekkür: 1557
Rep Derecesi : Merve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Ben kızımla makarna yaptım yedik
__________________
~ Bir Sevdadır ``Ankara ! ~
Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Merve'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 13:45   #93
καλλιέργεια

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1187
Mesajlar: 9,252
Ettiği Teşekkür: 31510
Aldığı Teşekkür: 41709
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Utangac
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Çökertme



Malzemeler
  • 500 gr antrikot ince uzun kesilmis
  • 5 tane buyuk patates
  • 4 tane sivri biber
  • Yogurt
  • Sarmısak
  • Tuz,kekik, sıvıyağ
Yapılışı

Etler bir tencereye konur 2 kasik yag ilave edilir kavrulur biraz sicak su eklenir pisirilir.
Pisen ve suyunu ceken etlerin uzerine kekik ve tuz serpilir
Patatesler rendelenir kizdirilmis yagda kizartilir servis tabagina alinir.
Yogurt ve ezilmis sarmisak karistirilir patateslerin uzerine dokulur.
Etler yogurdun uzerine dizilir kozlenmis sivri biber tabagin kenarina dizilir.
2 kasik sivi yag ve pulbiber kizdirilir uzerine gezdirilir


*****


Karnabahar Müjver





Malzemeler
  • 1 orta boy karnabaharın yarısı
  • 1 yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Un
Yapılışı

Karnabaharı haşlayıp süzün ve blender yardımıyla iyice ezin.
İçine yumurta, baharatlar ve un ekleyip kabak mücveri kıvamında bir harç hazırlayın.
Teflon tavayı kızdırıp dibine çok az sıvı yağ sürün.
Yağın fazlasını kağıt havluyla alın.
Harçtan kaşık kaşık tavaya aktarıp arkalı önlü pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun .

*****


Yaz Salatası



Malzemeler
  • 1 demet kıvırcık
  • 1 su bardağı kiraz domates
  • 1 kutu konserve bebek mısır
  • 4-5 dal fesleğen
  • 1 çay bardağı kokteyl zeytin
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Peynir topları için
  • 1’er çorba kaşığı kuru fesleğen ve kuru nane
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet kırmızı biber
Sos için
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı krem peynir
  • 1 adet limon
Yapılışı

Kıvırcığın yapraklarını elinizle ayırarak salata kasesine yerleştirin. Domates, bebek mısır, fesleğen, kıyılmış kokteyl zeytin ve cevizi ilave edin. Peynir topları için; fesleğen, nane, lor peyniri ve kıyılmış kırmızı biberi iyice karıştırın. Elinizde yuvarlayıp, kaseye yerleştirin. Sosu için, zeytinyağı, krem peynir ve limon suyunu iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra



Karnabahardan mücver olduğunu bilmiyordum. Ağır olur mu acaba. Ellerine sağlık Canan...
__________________



Ekin Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 15:22   #94
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 7,735
Ettiği Teşekkür: 20106
Aldığı Teşekkür: 34653
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Normalde mücherin kendisi zaten ağır yağda kızardığı için karnıbaharda aynı mücver gibi oluyor.. Ayrıca bunu patateslede yapabilirsin @Ekin
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 16:01   #95
-VaveyLa-

Merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2015
Konular: 13
Mesajlar: 399
Ettiği Teşekkür: 1188
Aldığı Teşekkür: 1557
Rep Derecesi : Merve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Hmm mücverin patatesle ve karnabaharla olduğunu bilmiyordum .. Denemek lazım ,ama nedense ben mücveri bi istediğim gibi tutturamıyoruumm bi kere arkadaşımın annesi yapmıştı küçükken , yumuşacık yağsın mükemmeldi hala tadı damağımda , hiç bi zaman öyle yapamadım , yapanda görmedim
__________________
~ Bir Sevdadır ``Ankara ! ~
Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Merve'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 16:17   #96
καλλιέργεια

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1187
Mesajlar: 9,252
Ettiği Teşekkür: 31510
Aldığı Teşekkür: 41709
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Utangac
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cansuyu Mesajı göster
Normalde mücherin kendisi zaten ağır yağda kızardığı için karnıbaharda aynı mücver gibi oluyor.. Ayrıca bunu patateslede yapabilirsin @Ekin

Çocukken annemde patatesli yapardı
__________________



Ekin Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.02.15, 19:09   #97
-VaveyLa-

Merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2015
Konular: 13
Mesajlar: 399
Ettiği Teşekkür: 1188
Aldığı Teşekkür: 1557
Rep Derecesi : Merve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün kuru köfte ve yanında patates kızartıcam birde çay veya ayrann sizler ne yaptınız kızlaarr ?
__________________
~ Bir Sevdadır ``Ankara ! ~
Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Merve'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.02.15, 19:46   #98
Uzman Üye

Mihri Sultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Konular: 1
Mesajlar: 1,894
Ettiği Teşekkür: 2172
Aldığı Teşekkür: 6538
Rep Derecesi : Mihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzelMihri Sultan gerçekten güzel
Ruh Halim: Eglenceli
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün yağlama yiyeceğim.

Kayseri mutfağından. Lavaşa benzer ekmeklerin üzerine kavrulmuş salça soslu kıymaların kat kat eklenerek yapıldığı enfes bişey.

Ne yalan söyleyeyim Kayseri nin en güzel şeyi yemekleri
__________________
Mihri Sultan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mihri Sultan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.02.15, 19:47   #99
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3725
Mesajlar: 18,174
Ettiği Teşekkür: 74093
Aldığı Teşekkür: 68464
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Çökertme başlı başına bir olay zaten... Onun yanına sadece salata iyi gider başka bir şey yenmez bence...

Bodrum'da yedim, tadı hala damağımda kaldı...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.02.15, 08:56   #100
-VaveyLa-

Merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2015
Konular: 13
Mesajlar: 399
Ettiği Teşekkür: 1188
Aldığı Teşekkür: 1557
Rep Derecesi : Merve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

@Mihri Sultan , canımcımmm ne diyosun sen yaaa sabah sabah okuyunca içim gittii , afiyet olsun tatlım hepimizin yerine yesseydinnn sorma hele mantııı ayyy ..sus kız susss
@Redwine , bak sende benim gibi aynı şeyi söylüyosun hiç denenmemiş bir lezzet yiyorsun tadı damağında kalıyor ve aynı lezzeti başka yerde bulamıyorsun birdha sanada afiyet olsun canımcım
__________________
~ Bir Sevdadır ``Ankara ! ~
Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Merve'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bugün, pişirsem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün Smyrna Türk Tarihi 373 12.03.18 21:42
Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Kartal Atatürk Kimdir? 25 30.06.16 02:22
Bugün Kılıçdaroğlu'na Dikkat | Emin Çölaşan Redwine Emin Çölaşan 3 29.03.15 17:44
Asla okuyamayacağınız kitaplar oneyouu Vitrindeki Kitaplar 2 24.03.09 17:29
Ermeni Sorunu, İddialar, Gerçekler Kartal Türk Tarihi 29 26.01.09 04:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.