Forum Gerçek

Forum Gerçek (http://www.forumgercek.com/)
-   Yemekler (http://www.forumgercek.com/yemekler/)
-   -   Bugün Ne Pişirsem? (http://www.forumgercek.com/yemekler/86708-bugun-ne-pisirsem.html)

NaNaNe 01.04.18 18:16

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Ellerine sağlık @Canan'cım çok güzel bir köşe imiş.
Tariflerin hepsi birbirinden lezzetli görünüyor,
Uzun süredir paylaşım yapılmamış ama..:lalehıh:

Bende bugün ne pişirdiğimi yazmakla yetiniyim bir ara uğrar tarifte yazarım.

Dün et güveç yapmıştım bugün kuru baklagil.

Kıymalı tarhana çorbası,
Barbunya pilaki,
Bulgur pilavı (bol soğan,biber,domatesli.)
Cacık ve turşu.

Tatlı arada bir her zaman yersek çok kilo yapıyor ;)

Mkazak 02.04.18 09:27

2 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?
 
Soğanlı Domates Çorbası Tarifi


http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
5 adet büyük boy domates,
1 adet orta boy kuru soğan,
5 su bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası,
Tuz,
Karabiber.

Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri.

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.
Soğanı küp küp doğrayalım.Tencereye doğranmış domatesleri ve soğanı alalım.
Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edelim.
Domatesler yumuşayana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
Sonra blendardan geçirelim.Daha sonra domates çorbamızın çekirdeksiz ve pürüzsüz olması için ince bir tel süzgeçten geçirelim.
Çıkan posayı atalım.Tencereye tereyağını alıp eritelim.
Üzerine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
1 yemek kaşığı salçayı ilave edip kavuralım.
Süzdüğümüz domates suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
Tuzu ve isteğe göre karabiberi ilave edip 1 taşım daha kaynatalım.Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip sıcak olarak servis yapın.




Fırında Patlıcanlı Tavuk


http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir.
Domates sosu için ise domatesler rendelenir.
Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür.
Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.



Havuçlu Yoğurtlu Salata


http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
400 gram havuç (4-5 adet orta büyüklükte)
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı iç ceviz

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Havuçları yıkayıp, kabuklarını kazıyın, incecik rendeleyin.
Yoğurdu mayonezle karıştırın,Sarımsağı, cevizi ve rendelenmiş havuçları ilave edin,
İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın.


Mkazak 03.04.18 15:58

03 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?
 
Terbiyeli Mercimek Çorbası


http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber


http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.
Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.
kapağını kapatıp ocağı kisin.
mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.
tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.
sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.
bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
sos için tereyağını tavaya alıp eritin,
eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.
çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.


Baharatlı Tavuk Güveç Tarifi


http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
15 Adet Arpacık Soğan
1 Su bardağı Bezelye
3 Adet Domates
2 Diş Ezilmiş Sarımsak
1 Adet Havuç
1 Çay kaşığı Kekik
4 Adet Kemiksiz Tavuk But
1 Çay kaşığı Köri
3 Adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
1 Çay kaşığı Zerdeçal
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Güvece tereyağını alıp eritin, tavuk butları küp küp doğrayıp, her tarafları iyice renk alacak şekilde mühürleyin, kenara alın.
Aynı güvece sırasıyla arpacık soğan, havuç, kabaca doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyin, çevirip soyulup doğranmış domatesi ekleyin.
Son bir tur daha kavurun ve bezelye ile baharatları ekleyin.
Güveç kabının üzerini folyoyla kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.




Sumaklı Taze Soğanlı Pilav


http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su ya da tavuk suyu
1 çorba kaşığı tane sumak
3 yemek kaşığı tereyağı
6 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
tuz

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Pirinci ılık su ve tuz ile ıslatıp 1 saat kadar bekletin ve iyice yıkayıp süzün.
Suyu bir tencereye alın ve sumak tanelerini bir taşım kaynatın.
Pirinci tereyağında kavurun. Pirinç beyazlaşınca ince kıyılmış soğan ve dereotunu ilave edin.
Sumak tanelerini süzüp suyu da pirincin üzerine ekleyin. Tuzunu ilave edin.
Pirinçler suyunu çekince pilavınız hazır.


Canan 03.04.18 16:17

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
@NaNaNe, dediğin gibi, evindeki ya da başka yemeklerden oluşan, menüleri bu topiğe eklersen, konuyu renklendirmiş olursun. Teşekkürler :zflower:

**************

@Mkazak bu konuyu yeniden canlı hale getirdiğin için, sana ne kadar teşekkür etsem azdır.

Tabi ki, devam ettirmeni isterim :)



Mkazak 03.04.18 21:04

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Elbette @Canan elimden geldiğince hergün yazmağa çalışırım.

Mkazak 04.04.18 10:22

4 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?
 

Sebzeli Yulaflı Çorba


http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
2 Yemek kaşığı yulaf
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kabak
1 Adet orta boy patates
1 Yemek kaşığı light krema
2 Dal taze soğan
5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Öncelik olarak patates,havucu ve kabağı küp küp olacak şekilde güzelce doğrayın.
Sonra taze soğanın yeşil bölümlerini yemeklik olarak incecik kesin.
Tencereye sıvıyağını koyup kestiğiniz soğanları koyun.
Biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
Suyu kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız patatesi, kabağı ve havucu ilave edin.
Yulafıda koyun.
İçerisinde ki sebzeler iyice yumuşayana kadar kontrollü pişirin.
Sonrasında ocağın altını kapatıp kremayı ilave edin.
Son olarak damak zevkinize göre tuzu ilave edip iyice karıştırın.



http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Soğanı ince yemeklik doğrayın.
Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.
Orta ateşte karıştırarak kavurun.
Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.
Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.
Soğumaya bırakın.
Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.
Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.
Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.
Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.
İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.
Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.
Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.
Salata ile birlikte servis yapın.



http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın.
Salatalığı ince dilimleyin.
Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın.
Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin.
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.


Canan 04.04.18 15:20

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Umut (Mesaj 918315)
Bende burayi takip edeyim. Arada tarif calarim. :honks:



Boşuna çalmayalım lütfen. Tatbik edilen yemeklerin resmini paylaşmanı isteriz :))

******

Bir birinden güzel tarifler. Teşekkürler Mkazak :zflower:

Canan 04.04.18 17:46

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Umut (Mesaj 918374)
Benim paylastigim yemek tariflerini sevmediginiz misafirlerinize ikram edebilirsiniz yani . Hem fazla yiyemezler sofradan kalkarken dersiniz ya hic birsey yemediniz ya diye. ))) ))) benim tariflerin ne tadi olur nede tuzu. )))

Senin kendi tariflerin değil, buradan çalıp da pişirdiğin yemekleri diyorum :kiki:

Mkazak 05.04.18 10:23

5 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?
 
Tavuk Suyu Çorba

http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır.
Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur.

Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.



http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
4 adet, 400 gram Patates (orta boy)
2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz
2 adet, 120 gram Soğan (orta boy)
1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber
2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat)
500 gram Kıyma
2 adet 100 gram Yumurta
yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ
1/4 su bardağı 50 gram Süt
1 yemek kaşığı 10 gram Margarin
2 yemek kaşığı 20 gram Salça
1.5 su bardağı 300 gram Su

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Patatesleri yıka, 30 dakika haşla.
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra.
Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver.
Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır.
Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et.
Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.



Zeytinyağlı Barbunya Pilaki



http://d.piclect.com/m160112_a8df6.jpg
2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şeker
1/2 demet Maydanoz
Tuz

http://b.piclect.com/m160112_fceb4.jpg
Kuru barbunyalar akşamdan ıslatılır, üzerini 5 parmak aşacak kadar su ilave edilip, haşlanır, süzülür.
Soğan ve sarımsak soyulur, yıkanır, soğan ince kıyılır, sarımsak iki - üç parçaya bölünür ve bir tencereye yağla konur.
Havuç ve patates soyulur, yıkanır, küp şeklinde kesilir. Soğanlara eklenir, birlikte kavrulur, salça eklenir, birkaç kere karıştırılır. Süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Yemek cam bir kaba konur, ayıklanmış, yıkanmış ve ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir ve soğuk servis yapılır.


Tura 05.04.18 12:27

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Zeytinyağlı barbunya 10 numara yemek.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker