Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 06.04.18, 16:15   #131
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2625
Mesajlar: 30,597
Ettiği Teşekkür: 165213
Aldığı Teşekkür: 180613
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

@NaNaNe tarifin kolaymış. Bugün geçti artık, ama en yakın zamanda yapacağım, merak ettim...

Teşekkürler.
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.04.18, 20:51   #132
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Yaş: 68
Konular: 661
Mesajlar: 3,596
Ettiği Teşekkür: 58111
Aldığı Teşekkür: 8443
Rep Derecesi : nurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisi
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

OOOOFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF FFfffffffff..
__________________
En büyük zenginlik,
Sıhhat ve afiyette olmaktır...


İstanbul - 0RH pozitif -1949

Balıkçı Reisi: Nuri Deniz
(Kimya ve İşletme müh.)
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.04.18, 10:19   #133
Üye

Mkazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2013
Konular: 15
Mesajlar: 97
Ettiği Teşekkür: 212
Aldığı Teşekkür: 496
Rep Derecesi : Mkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Arastirmaci
Red face 7 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?


Düğün Çorbası




100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz


Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın.
Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.
2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın.
Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin.
Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.
Tencereyi ocaktan alın.
Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.




Çiftlik Kebabı






1 kg Kuzu eti
1 adet Soğan
3 çorba kaşığı Yağ
2-3 adet Dereotu
3 adet Domates
1 kase Kekik
1.5 çay kaşığı Maydanoz
10-15 adet Biber
Tuz


Eti, halka halka doğradığınız soğan ile yağda kavrun ve biber ilave edin.
Pişmesine yakın domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp, kendi suyu ile pişiririn.
Arzu ederseniz taze soğan da katabilirsiniz.


Tel Kadayıf (10 Kişilik)






Yarım kilo çiğ tel kadayıf
250 gr tereyağı veya margarin
250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir)
750 gr şeker
4 bardak su


Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz.
Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar.)
Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.
Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın.
Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın.
Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın.
Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın.
Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir.)
Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin.
Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler. Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır.

Şerbetinin hazırlanışı:

Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın.
Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin. (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür.)
Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin. (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir.)
Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin.
Bu, şekerin donmasını önler.

Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz.
İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler.

Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler.



Mkazak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mkazak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.04.18, 11:26   #134
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 45
Mesajlar: 4,503
Ettiği Teşekkür: 22835
Aldığı Teşekkür: 24216
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Yemekler sizin olsun...ben tel kadayıf tepsisini önüme alıp...üzerine taze Manda kaymağı ile birlikte, şöyle tatlının hakkını vererek.

Eline sağlık @Mkazak.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.18, 09:16   #135
Üye

Mkazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2013
Konular: 15
Mesajlar: 97
Ettiği Teşekkür: 212
Aldığı Teşekkür: 496
Rep Derecesi : Mkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Arastirmaci
Thumbs up 8 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?


Mercimek Çorbası






200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz


Mercimeği ayıklayıp, yıkayın.
Tencereye alın.
Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin.
Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin.
Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin.
Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.
Limon sıkıp servis yapın.





Tavuk Döner






720 gram Derili bonfile
120 gram Süt
6 gram Baharat
180 gram S.Yağ
600 gram Patates
15 gram Tuz


Tavuklar enlemesine açılır, soğan suyu, sıvı yağ, 5 adet yumurta sarısı, krema,yoğurt ve baharatlar hepsi beraber karıştırılıp, çırpılır. Tavuklar bu sosda 1 gün yatırılarak döner ocağına takılır. İnce kesilerek servis yapılır.





Pirinç Pilavı





2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz


Önce pirinci ayıklayın.
Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın.
Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın.
Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir.
10 dakika kadar pirinci kavurun.
İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin.
Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.


Mkazak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mkazak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.18, 20:34   #136
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5876
Mesajlar: 25,497
Ettiği Teşekkür: 99934
Aldığı Teşekkür: 140256
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Kadayıf çekti canım. Diyette olmasam, sütlü kadayıf yapardım

Teşekkürler Mkazak
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.18, 21:50   #137
Uzman Üye

Ahmet Arif Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2014
Konular: 12
Mesajlar: 1,472
Ettiği Teşekkür: 4836
Aldığı Teşekkür: 6096
Rep Derecesi : Ahmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği var
Ruh Halim: Depresyonda
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Pirinç pilavının tarifi işime yaradı ama fotoğrafı tariftekine uymuyor
__________________
Ahmet Arif Hoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.18, 22:04   #138
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5876
Mesajlar: 25,497
Ettiği Teşekkür: 99934
Aldığı Teşekkür: 140256
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ahmet Arif Hoca Mesajı göster
Pirinç pilavının tarifi işime yaradı ama fotoğrafı tariftekine uymuyor

Arpa şehriye kavurup da yaparsan, kokulu daha güzel ve de yebenili bir pilav olur da onun için o resmi ekledim Arif Hoca
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.18, 22:16   #139
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1134
Mesajlar: 11,818
Ettiği Teşekkür: 50039
Aldığı Teşekkür: 43355
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Forum yönetiminden acilen bu topikin silinmesini talep ediyorum.

Tabi ki insan hakları adına...
__________________
zafere kadar devrim
Aristo Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.18, 22:23   #140
Uzman Üye

Ahmet Arif Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2014
Konular: 12
Mesajlar: 1,472
Ettiği Teşekkür: 4836
Aldığı Teşekkür: 6096
Rep Derecesi : Ahmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği var
Ruh Halim: Depresyonda
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Arpa şehriye kavurup da yaparsan, kokulu daha güzel ve de yebenili bir pilav olur da onun için o resmi ekledim Arif Hoca
Teşekkur ederim bilgilendirme için ...

Arpa şehriye ismi zikredilmediği için size darılması emme
__________________
Ahmet Arif Hoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bugün, pişirsem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün Smyrna Türk Tarihi 373 12.03.18 20:42
Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Kartal Atatürk Kimdir? 25 30.06.16 01:22
Bugün Kılıçdaroğlu'na Dikkat | Emin Çölaşan Redwine Emin Çölaşan 3 29.03.15 16:44
Asla okuyamayacağınız kitaplar oneyouu Vitrindeki Kitaplar 2 24.03.09 16:29
Ermeni Sorunu, İddialar, Gerçekler Kartal Türk Tarihi 29 26.01.09 03:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.