Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 09.04.18, 23:21   #151
Müdavim

Rosebud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 633
Mesajlar: 4,746
Ettiği Teşekkür: 14328
Aldığı Teşekkür: 16259
Rep Derecesi : Rosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Yok yaaaa... Nerde?

Bizim hafız yumurtayı bile kaynatamaz.

Al bebek-gül bebek büyümüş. Eli sıcak sudan soğuk suya değmemiş...

Annesi pişirir onun yemeğini ve önüne koyar.

Yemin ediyorum annesi de oğlu neyi seviyorsa onu pişirir.
__________________
Sonsuz bir varlık kendisini sınırlayacak mekanda ve zamanda bulunamaz. Öyleyse hiç bir yerde değildir, hiç bir yerde olmayan şey de yok demektir.

Gorgias
Rosebud isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.04.18, 00:05   #152
Üye

Mkazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2013
Konular: 15
Mesajlar: 97
Ettiği Teşekkür: 215
Aldığı Teşekkür: 498
Rep Derecesi : Mkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Arastirmaci
Lightbulb 10 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?


Analı Kızlı Çorbası






2 su bardağı ince bulgur
1 bardak haşlanmış nohut
250 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı salça
2-3 adet soğan
Kuru nane
Limon
Kırmızı biber
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tuz


Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek su yardımıyla yoğurun.
Soğanları ine ince kıyın, kıymayla karıştırarak yağda kavurun.
Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve karabiber ilave edin, soğumaya bırakın.
Daha önce yoğurduğunuz bulgurlardan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte biçimi verin.
Bulgur köftelerinin içini oyun, hazırladığı nız kıymalı karışımından bir çay kaşığı koyun içli köfte yapar gibi kapatın.
Bulgurun bir kısmından içi boş kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
Hazırladığınız köfteleri ve bulgur toplarını kaynamış suda veya et suyunda haşlayın.Yağı tavada kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızgın yağ ve salçayı ilave ederek pişirin.
Üzerine kuru nane serpin, yanında limonla servis yapın.






Fırında Sebzeli Köfte




400 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 adet havuç
3 adet domates
1 adet patates
2 yaprak fesleğen
1 yemek kaşığı margarin


Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin.
Suyunu iyice süzün.
Kıymayı bir kaba alın.
Soğan ve sarımsakla birleştirin.
Galeta unu, karabiber, tuz ve diğer bahartları ilave ederek malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yoğurduğunuz köfteleri avucunuzda yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde köfteleri 15-20 dakika pişirin.
Margarini ısınmış tavaya ekleyin (bu kısımda döküm tava kullanırsanız direkt fırına bu haliyle de atabilirsiniz).
Havuç ve patatesleri aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
Margarinleri havuç ve patatesleri soteleyin.
Domatesi rendeleyin ve sotelenen havuç ve patatesle birleştirin.
Fırında pişirdiğiniz köfteleri domatesli sebzeli sosunuzla birleştirin ve fırında 15 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarttığınız yemeğin üzerine fesleğen yapraklarını ekleyin.




Mevsim Salatası




Yarım kırmızı lahana
2 havuç
1 göbek marul
3-4 kaşık konserve mısır
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
Tuz,
limon suyu,
zeytinyağı


Göbek marulu yıkayıp dörde kesin.
Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.
Havucu rendeleyin.
Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın.
Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.
Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.
Mısırı üzerine serpin.
Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.
Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.





Çilekli Magnolia Puding




1 litre süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
3 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (ya da 1 çay kaşığı vanilya özütü)
200 ml. krema
15 adet çilek
10 adet bebe bisküvisi


Süt, nişasta, un ve toz şekeri orta boylarda bir tencerenin içerisine alıp pişirin.
Ayrı bir kasenin içinde yumurta sarılarını hafifçe çırpın. Ocakta ısınmaya başlayan karışımdan bir kepçe alıp yumurtaların üzerine dökün ve karıştırın.
Hazırladığınız yumurtalı, sütlü karışımı tencerenin içine azar azar dökün ve karıştırmaya devam edin. Puding kıvamına geldikten sonra ocağı kapatıp bir süre soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra 200 ml. kremayı ilave ederek mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.
Bisküvilerinizi kırıntı haline gelene kadar mutfak robotunda çekin.
Soğuyan pudingin içine koyun ve iyice karıştırın.
Çilekleri saplarından ayıklayarak, iyice yıkayın.
Bir kısmını ortadan ikiye bölün.
Soğuyan karışımı servis kaselerinize bir kat puding, bir kat çilek ve tekrar puding şeklinde paylaştırarak hazırlayın. Üzerini çileklerle süsleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.


Mkazak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mkazak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.04.18, 01:58   #153
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2645
Mesajlar: 31,052
Ettiği Teşekkür: 168416
Aldığı Teşekkür: 182864
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bu tür konular bakmaya korkuyorum...

Saat erken olsa, canım çekecek git al bir sürü terana... Saat geç olsa, üşenmeyip malzeme almaya gitmeye yeltenilse bile geç saatte malzemeleri bulmak bir dert...

Et ve balık zaafım var. Aristo'nun eklediği Cağ kebabı ovvvvvvv...

Yarın bir düşüneyim bunu. Yakın bir yerde iyi yapan yer diye duymuştum...

***

Paylaşım için ellerine sağlık, teşekkürler Mkazak
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.04.18, 18:08   #154
Uzman Üye

Ahmet Arif Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2014
Konular: 12
Mesajlar: 1,472
Ettiği Teşekkür: 4835
Aldığı Teşekkür: 6107
Rep Derecesi : Ahmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği var
Ruh Halim: Depresyonda
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Arif Hoca gibi bekarlara, rehber niteliğinde olan bu topiği başlatan Canan yöneticidir. O nedenle talebin kabul edilmemiştir
Benim bekârlığım zorunlu ikamete bağlı olarak , mücbir sebeplerden olup kalıcı bir durum içermez reklam arası verdik biraz...

Medeni durumuma bakılmaksızın bu topik favorilerimdendir
Mutfakta geçen zamanım en tatlı olanıdır.
__________________
Ahmet Arif Hoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.04.18, 19:15   #155
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103464
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ahmet Arif Hoca Mesajı göster
Benim bekârlığım zorunlu ikamete bağlı olarak , mücbir sebeplerden olup kalıcı bir durum içermez reklam arası verdik biraz...

Medeni durumuma bakılmaksızın bu topik favorilerimdendir
Mutfakta geçen zamanım en tatlı olanıdır.
Hmm... Anladım.

Mutfağında şimdilik, keyifli ve lezzetli vakitler geçirmeni dilerim
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.18, 00:01   #156
Üye

Mkazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2013
Konular: 15
Mesajlar: 97
Ettiği Teşekkür: 215
Aldığı Teşekkür: 498
Rep Derecesi : Mkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Arastirmaci
Red face 11 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?


Tel Şehriye Çorbası






2 çorba kaşığı Margarin
8 bardak Tavuk suyu
3 adet Domates
1,5 kahve fincanı Tel şehriye
1/2 demet Maydanoz
Tuz


Bir tencereye margarini koyarak eritin.
Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın.
Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.






Fırında Patlıcanlı Tavuk




Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar


Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir. Domates sosu için ise domatesler rendelenir. Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.





Kuru Domatesli Peynirli Salata





1 marul
1 kase kuru domates
1 pk. hellim peyniri
1 küçük kase mısır
1 küçük kase ceviz
1 küçük kase zeytin
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
limon
zeytinyağı


Kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz ve üzerine su döküp yumuşamaya bırakıyoruz.
Marulları doğruyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Kuru domatesi doğrayıp üzerine koyuyoruz.
Zeytin, mısır ve cevizi süsleyerek kenarlara koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve limonunu sıkıyoruz.
Hellim peyniri küp doğrayıp tavada kızartıyoruz.
Kenarlara hellim peynirini koyuyoruz.
Dereotu ve maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.


Mkazak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mkazak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.18, 18:38   #157
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103464
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bu günün menüsünde de, hep sevdiğim yemekler var.

Teşekkürler Mkazak.
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.18, 17:43   #158
Üye

Mkazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2013
Konular: 15
Mesajlar: 97
Ettiği Teşekkür: 215
Aldığı Teşekkür: 498
Rep Derecesi : Mkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Arastirmaci
Arrow 1 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?


Tavuklu Nohut Yemeği






2 su bardağı nohut
1 adet büyük boy soğan
2 adet tavuk göğüs
2 yemek kaşığı salça isteyen( 1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası kullanabilir)
2 tane tavuk bulyon veya tuz
50 gram margarin



Geceden ıslattığınız nohutları ertesi gün 10-15 dakika tencerede kaynatıp üstünde oluşan köpükleri alın,bu köpük nohutun içindeki gaz.
Düdüklü tencereye soğanı doğrayıp ister sıvı yağ ister margarin ilave edin.
Ben tavuklu yapınca margarin koyuyorum.
Soğan kısık ateşte pembeleşirken küp küp kestiğiniz tavuk göğüslerini ilave edin.
Tavuk eti suyunu çekince salçasını ilave edip biraz kavurun.
Nohutla beraber 1-2 dakika daha çevirin.Üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ya bulyon ya da tuz ilave edip tencerenin ağzını kapatıp 25 dakika pişirin. .




Sebzeli Bulgur Pilavı







1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su


Patlıcanlar soyularak küçük küçük doğranır ve tuzlu suda 15-20dk kadar bekletilir.
Soğan yemeklik doğranır ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur.
Patlıcanlar süzülür ve biberlerde doğrandıktan sonra tencereye eklenir ve soğanla birlikte kavrulmaya başlanır.
Sebzelerin pişmesine yakın küçük doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak sebzeler pişene kadar beklenir.
Domates mevsimi değilse eğer bu aşamada biraz salça eklenir ve kavrulur, ancak mevsiminde domates kullanmanızı tavsiye ederim.

Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurlar eklenir, tuzu ilave edilerek, tencereye sıcak su eklenir.
Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
Su miktarını ölçmeyi unuttum, bir sonrakinde yapışımda ölçüsünü belirteceğim.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirilir.
Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.

Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirin.






Mor Lahana Salatası







Yarım mor lahana
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Tuz


Önce mor lahanayı ince şekilde kıyalım.
Tuz ve sirke ile ova ova lahananın diriliğini kaybedelim.
(püf noktası tuz ve sirke ile ovmak) Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave edelim.






Sufle Tarifi









3 tane yumurta
80g bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker


Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor.
Daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.


Mkazak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mkazak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.18, 18:29   #159
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 70
Mesajlar: 4,925
Ettiği Teşekkür: 24168
Aldığı Teşekkür: 25920
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün aç kaldık...pilavla idare edeyim.
__________________
Tura isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.18, 06:47   #160
Üye

Mkazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2013
Konular: 15
Mesajlar: 97
Ettiği Teşekkür: 215
Aldığı Teşekkür: 498
Rep Derecesi : Mkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Arastirmaci
Çözüldü 13 Nisan 2018 Bugün Ne Pişirsem?

Terbiyeli Mercimek Çorbası




1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber


Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.
Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
mMercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.
Kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.
Tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.
Sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.
Bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.
Çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.





Hasanpaşa Köftesi





4 adet, 400 gram Patates (orta boy)
2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz
2 adet, 120 gram Soğan (orta boy)
1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber
2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat)
500 gram Kıyma
2 adet 100 gram Yumurta
yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ
1/4 su bardağı 50 gram Süt
1 yemek kaşığı 10 gram Margarin
2 yemek kaşığı 20 gram Salça
1.5 su bardağı 300 gram Su


Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.





Mevsim Salatası





1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz


Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın.
Salatalığı ince dilimleyin.
Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın.
Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin.
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.






Muhallebili Revani




3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için
2 limonun suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su

Muhallebi için
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
8 yemek kaşığı toz şeker



Revani hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
Hamuru için gerekli malzemeleri karışıma ilave edip iyice karıştırın.
Karışımı; yağlanmış fırın tepsisine döküp 175 derece fırında pişirin.
Soğuyunca enlemesine ikiye kesin.
Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki parça revaniyi de şerbetle ıslatın.
Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın.
Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın.
Üzerine diğer revaniyi kapatın.
Kalan muhallebiyi üzerine yayın.
Dilerseniz üzerine rendelenmiş çikolata ve Türk kahvesi serpip servis yapın.


Mkazak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mkazak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bugün, pişirsem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün Smyrna Türk Tarihi 373 12.03.18 20:42
Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Kartal Atatürk Kimdir? 25 30.06.16 01:22
Bugün Kılıçdaroğlu'na Dikkat | Emin Çölaşan Redwine Emin Çölaşan 3 29.03.15 16:44
Asla okuyamayacağınız kitaplar oneyouu Vitrindeki Kitaplar 2 24.03.09 16:29
Ermeni Sorunu, İddialar, Gerçekler Kartal Türk Tarihi 29 26.01.09 03:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.