Forum Gerçek

Forum Gerçek (http://www.forumgercek.com/index.php)
-   Yemekler (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=880)
-   -   Bugün Ne Pişirsem? (http://www.forumgercek.com/showthread.php?t=86708)

Canan 28.06.12 13:33

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 

Malzemeler
  • 6-7 yaprak pazı yaprağı
  • 1 baş soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • karabiber, tuz, su
  • 1 su bardağı et suyu (evde varsa)
  • 1/2 pk. krema
Yapılışı
Öncelikle yıkayıp ince ince kıydığınız pazıları suda haşlayın.
Bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğanları tereyağ ile kavurup, unu ilave edip, hafif unun kavrulma kokusu gelene kadar ateşte çevirin. Kavurma işleminden sonra biraz soğuk su ilave ederek, unun iyice dağılmasını sağlayın. Etsuyu ve haşlanmış pazıları suyu ile ilave edip pişirin. Pişmeye yakın kremayı da katın. Pişen çorbayı blendırdan geçirip sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Dilerseniz üzerine yağ kızdırıp içine az pul biber ekleyerek sos yapabilirsiniz.

****
Malzemeleri
  • 1 Adet Palamut (Dilimlenmiş)
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Domates
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Adet Biber
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Adet Limon (Dilimlenmiş)
  • 4 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Adet Patates (Arzu edilirse)
Yapılışı

Soğanları önce ikiye bölüp uzunlamasına ince ince doğrayıp, doğranmış biberlerle birlikte biraz sıvıyağ ile birlikte hafifçe soteleyin. Soğanların ve yemeğin harcı fırında da pişeceği için çok fazla pişirilmesine gerek yoktur.
Domatesleri yemeklik doğrayarak soğanlara ve biberlere ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kaptın, karabiber, tuz ve kıyılmış maydonozları ilave edin ve karıştırın. Yemeğin harcı hazır.

Eğer yayvan bir tencere kullanıyorsanız ve dilimlenmiş palamutlar tencerenin dibine sığacaksa tencerede, sığmayacağını düşünüyor iseniz fırın tepsisinde pişirebilirsiniz.

Tencerede pişirecekseniz, harcı bir kenara aldıktan sonra, palamutları alta dizin, hazırladığınız harcı palamutların üzerine dağıtarak dökün ve en üste limon dilimlerini sıralayın. Kapağı kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirip, 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Fırında pişirecekseniz en alta fırın kağıdı sererek, palamutları dizip, üzerine yemek harcını eşit dağıtarak dökün. En üste limon dilimlerini dizin. Üzerinin yanmaması için aliminyum folyo ile kapatın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin, daha sonra folyoyu alarak 20 dakika daha pişirin.
Fırında pişirirseniz, pişirme tepsiniz tencereye göre daha büyük olacağı için, en alta ince ve yuvarlak olarak doğranmış patates de serebilirsiniz.
Eğer baharatlı tadlardan hoşlanıyorsanız, balıkların üzerine harcı dökmeden önce defne yaprağı da koyabilirsiniz.



****

Yeşil Mercimekli Semizotu Salatası

Malzemeler
  • Yarım kilogram semizotu
  • 10 adet çeri (cherry) domates
  • ½ su bardağı yeşil mercimek
  • ½ su bardağı ceviz içi
  • 4 diş sarımsak
  • Tulum peyniri
  • Tuz, Limon, Zeytinyağı
Yapılışı

1. Semizotlarını iyice temizledikten sonra, kaba dallarını ayırıp elinizle bir kaç parçaya bölün.
2. Yeşil mercimeği haşlayıp süzün.
3. Kişi başı 2 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ koyduğunuz tavada sarımsakları kokuları yağa geçecek kadar soteleyip sarımsakları tavadan alın.
4. Kabuklarını soymadan ikiye böldüğünüz cherry domatesleri sarımsakları sotelediğiniz yağa atıp sulanmaları ve lezzetlenmeleri için, bir miktar tuz serperek biraz pişirip soğumaya bırakın.
5. Soğuyan tüm malzemeleri semizotlarına ekleyip (domatesleri sotelediğiniz yağ ve sularını da salataya ekleyin) iyice karıştırın.
6. Elinizle ufaladığınız ½ su bardağı ceviz içi ve tulum peyniriyle süsledikten sonra limon suyu ekleyip servis edebilirsiniz.


*****

Haşhaşlı Revani


Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı gri haşhaş

Şerbeti
  • 2 sb. şeker
  • 2 sb. su
  • 1 dilim limon
Yapılışı

Şeker ve yumurtalar iyice çırpılr.
Haşhaş hariç, diğer malzemeler buna eklenerek hamur haline gelinceye kadar karıştırılır.
En son haşhaşlar da eklenir ve kaşıkla karıştırılır.
Yuvarlak fırın tepsisinde 180 dercede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Önceden hazırlanıp soğutulan şerbet pişen ve ılınan revaninin üzerine dökülür.
Şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kaymak tadında şanti hazırlayıp sürülür.


Pitsy 28.06.12 15:45

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Ellerine sağlık canan ama sağol ben pişiremem bunları aman ne çok vaktimi alır ben melemen yapmaya karar verdim yanına karpuz peynir zeytin.
Bizbizeyiz sanki ağır misafirimmi var.:))
Hele çorba yapsam kimse tencerenin kapağını açıp bakmaz bile.:honks:
bide sebze bizimkiler etobur.)))

Basakca 28.06.12 20:51

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Anacım bu sıcakta çorba mı olur?

Hem ne bu kadar yemek... Kim yiyecek bunları?

Semizotu salatası yeterlidir. Ama yoğurtlusu :kiki:


Teşekkürler Canan.


Canan 28.06.12 23:21

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Ne pişirdiysem beğendiremedim anacım size :))

Tamam, yaz aylarında çorbayı kaldırıyorum Başakça. Ben çorbasız masaya oturmuyorum da
:))


Pitsy, o yakışıklı oğlun oldu, evin işini ihmal ediyorsun gibi geliyor bana. Erkeklerin kalbine giden yol, güzel yemeklerden geçer unutma )))

LaLe 28.06.12 23:29

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
http://imageshack.com/a/img661/681/MpYWGN.jpg


Güzelim palamutun geldiği hale bakın:zno:


Palamutu kızartacaksın, fırında ızgara yapacaksın:kapris:

CadII 29.06.12 03:25

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Süper bir konu :zgd: Her gün göz atarım ben buraya:help: Teşekkürler Canan :zgd:

Canan 29.06.12 14:11

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 

Nohutlu Mercimekli Soğuk Çorba

Malzemeler
  • 1 Kg. Yoğurt
  • 1 Su B. Haşlanmış Nohut
  • 1 Çay B. Yeşil Mercimek
  • 1 Çay B. Pirinç
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Tutam Nane
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı

Öncelikle mercimeği ve pirinci ayrı ayrı haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzün ve soğuk sudan geçirin.
Yoğurdu iyice çırpın. İstediğiniz kıvama göre su katabilirsiniz.
Yoğurdun içine haşlanmış ve soğumuş nohutu, mercimeği ve pirinci ilave edin.
Dereotunu ve naneyi doğrayıp yoğurda ilave edin. Tuzunu ve zeytinyağını da döküp karıştırın.
Servis ederken üzerine yine doğranmış dereotu serpin ve
zeytinyağı dökün.

*****

Zeytinli Köfte


Malzemeler
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 dilim ufalanmış ekmek içi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr kıyılmış siyah zeytin
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 3 çay kaşığı ufalanmış reyhan
  • 5 çay kaşığı kıyılmış taze kekik
  • Tuz , Karabiber

Kızartmak için

Tereyağı

Hazırlanışı


Süt, yumurta ve ekmek içini derin bir kapta karıştırıp 10 dakika bekletin.
Soğanı rendeleyin.
Kıyma ve diğer tüm malzemeyi ilave edip karıştırın.
Her iki karışımı birleştirip yoğurun.
Cevizden büyük parçalar koparıp elinizde yassı köfteler hazırlayın.
Tereyağını tavada ezip köftelerin her iki tarafını da kızartın.
Servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

****


Malzemeler
  • 1 demet semizotu
  • Yarım kilo patates
  • 3 adet taze soğan
Sosu için
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım limonun suyu
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber, çörekotu
Hazırlanışı

Patatesleri bol suyla yıkadıktan sonra yumuşayana kadar haşlayın.
Kabuklarını soyup orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın.
Semizotunun kök kısmını kesip yapraklarını ayırın ve bol suyla yıkayın.
Taze soğanları küçük küçük doğrayın.
Derin bir kabın içerisine patates, semizotu, taze soğanı alın.
Sos için verilen malzemeleri iyice karıştırıp kaba ilave edin.
Salatayı harmanlayıp üzerine çörekotu serpip servis yapın.


*****



Çilekli Dondurma


http://imageshack.com/a/img540/9747/ZReEEH.jpg


Malzemeler
  • Bir çay fincandan az süt
  • Bir çay fincanı, şeker
  • Yarım kilo çilek
  • Bir poşet, krem şanti
Yapılışı

Öncelikle çilekleri, ayıklayalım ve iyice yıkayıp süzgece alalım.
Suyu süzüldükten sonra parçalayıcıya alalım üzerine şekeri katıp, püre haline getirelim.
Ayrı bir kapta, süt ve krem şantiyi mikser ile çırpalım üzerine çilek püresini alalım kaşık ile karıştıralım. Dondurma kabına alalım bir gece buzlukta bekletip servise sunalım.
Afiyet olsun:)

CadII 29.06.12 14:29

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Canan, ne güzel bir konu açtın. Şu çilekli dondurma olsa da yesek :)

Canan 29.06.12 14:38

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi CadII (Mesaj 496724)
Canan, ne güzel bir konu açtın. Şu çilekli dondurma olsa da yesek :)


Yapması çok basit CadII ; malzemeleri de bulunmayacak şeyler değil :)

CadII 29.06.12 14:44

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 496729)
Yapması çok basit CadII ; malzemeleri de bulunmayacak şeyler değil :)

Evet, çok kolay görünüyor. Buna rağmen yapamayacağım. Birileri yaparsa, yerim belki :)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker