Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.06.20, 19:59   #271
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 967
Mesajlar: 10,862
Ettiği Teşekkür: 33314
Aldığı Teşekkür: 49327
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Seytan
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

Közlenmiş Patlıcan Çorbası



Malzemeler

  • 2 adet Közlenmiş Patlıcan,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Tereyağı eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun,
  2. Minik minik doğradığınız patlıcanları ekleyip 1-2 dk. kavurun,
  3. Suyunu ekleyip karıştırın ve kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin,
  4. Sütü ekleyip karıştırın ve 1-2 taşım daha kaynatın,
  5. Taneli çorba sevmiyorsanız bu aşamada blenderdan geçirin, ya da dilerseniz taneli bırakın,
  6. Tuzunu ekleyip ateşten alın. Afiyet olsun…




Etli Taze Fasulye




Malzemeler

  • 500 gr taze fasulye,
  • 300 gr büyük kuşbaşı doğranmış et,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz.
Hazırlanışı
  1. Etleri tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin,
  2. Sıvı yağı ekleyip karıştırın
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve kavurun,
  4. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  5. Toz biberi ekleyip karıştırın,
  6. Uçlarını kesip dilediğiniz büyüklükte doğradığınız fasulyeleri ve domatesleri ekleyin,
  7. Arada karıştırarak fasulyelerin rengi koyu yeşil olana kadar kavurun,
  8. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin (düdüklü tencere için daha az su eklemelisiniz),
  9. Fasulyeler ve etler yumuşayana kadar orta hararetli ateşte pişirin,
  10. Tuzunu atıp 1-2 dk. daha kaynatın. Afiyet olsun…



Biberli Pirinç Pilavı




Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 adet renkli biber,
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 1,5 su bardağı kaynar su,
  • Tuz.
Hazırlanışı
  1. Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alın,
  2. Tereyağ eridikten sonra içine minik doğranmış biberleri ekleyin,
  3. Biberler yumuşayana kadar kavurun,
  4. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun,
  5. Suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın,
  6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
  7. Altını kapatıp 15-20 dk. dinlendirin. Afiyet olsun...



Çilekli Parfe




Malzemeler

  • 1 paket (200 ml) krema,
  • 5-6 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 500 g çilek (yıkanıp yaprakları temizlenmiş) + 10 adet çilek,
  • Süslemek için rendelenmiş hindistan cevizi ve çilek.
Hazırlanışı
  • Krema ve pudra şekerini kabarıp koyulaşana kadar çırpın,
  • Çilekleri püre haline gelene kadar blenderdan geçirin,
  • Süzme yoğurt, çilek püresi ve çırpılmış kremayı derin bir kabın içinde karıştırın,
  • 10 adet çileği küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyin,
  • Kullanacağınız kalıbı streç filmle kaplayıp karışımı kalıba boşaltın,
  • Dondurucuya kaldırıp 1 gece bekletin,
  • Ertesi gün ters çevirip servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş hindistan cevizi ve çilekle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...



Kevserin Mutfağı

__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.20, 16:56   #272
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 967
Mesajlar: 10,862
Ettiği Teşekkür: 33314
Aldığı Teşekkür: 49327
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Seytan
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?


Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası




Malzemeler

  • 1/2 su bardağı kırmızı mercimek,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet Patates,
  • 1 adet Havuç,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 5 su bardağı su,
  • 1/2 su bardağı tavuk suyu,
  • Yarım limonun suyu,
  • Tuz, karabiber.
Hazırlanışı
  1. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte kavurun,
  2. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız Patates ve havucu ekleyip karıştırın,
  3. Kapağını kapatıp kısık ateşte Patates ve Havuç yumuşayana kadar pişirin,
  4. Mercimeği ve suyu ekleyip kısık ateşte mercimekler dağılana kadar pişirin,
  5. Tavuk suyu ve limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın,
  6. Blender veya süzgeçten geçirin,
  7. Tuz ve karabiberini ekleyip 1-2 dk. daha kaynatıp ateşten alın. Afiyet olsun…

İslim Kebabı


Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan,
  • 500 gr kıyma,
  • 1 yumurta,
  • 1 soğan,
  • 2-3 yemek kaşığı ekmek kırığı,
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Tuz,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
  • Üzerleri için domates ve biber,
Sos için ;
  • 1 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber.
Hazırlanışı
  1. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, maydanoz, ekmek kırığı, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun,
  2. Mandalina büyüklüğünde 10 adet yuvarlak köfte yapın,
  3. Patlıcanları soyup ne ince ne kalın olacak şekilde uzunlamasına dilimleyin,
  4. Patlıcanların sığabileceği genişlikte bir tavada bol sıvı yağ kızdırın,
  5. Patlıcanları sıvı yağa yatırıp arkalı önlü kızartın,
  6. Kalan sıvı yağda köfteleri de kızartın,
  7. Köfteleri 2 dilim patlıcan ile bohça gibi sarın ve üzerlerine birer adet kürdan batırın ve fırın tepsisine alın,
  8. Her bir köftenin üzerine birer parça biber ve domates yerleştirin,
  9. Sos için su, salça, tuz ve toz biberi karıştırıp köftelerin olduğu fırın tepsisine dökün,
  10. Tepsiyi fırına verip 190 derecede 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun...


Yoğurtlu Mor Lahana Salata


Malzemeler
  • 1 adet küçük boymor lahana
  • 6 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 su bardağıkonserve mısır
  • 2 adetsalatalık turşusu
  • 2 tutamdereotu
  • 1 dişsarımsak
  • 2 su bardağıyoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tutam tuz
Yapılışı
  1. Lahanayı yıkayın ve iri parçalara böldükten sonra mutfak robotundan çekin.
  2. Bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve kıyılmış lahanaları bu yağda yaklaşık 10 dakika kadar kavurun.
  3. Kavurduğunuz lahanayı soğuduktan sonra derince bir kaba alın ve üstüne sarımsağı rendeleyin. Ardından doğranmış salatalık turşusunu, mısırı, doğranmış dereotunu, yoğurt, mayonez ve tuzu da ekleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyin.
  4. Güzelce karıştırdıktan sonra bir servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun.


Mükemmel Çikolatalı Sufle



Malzemeler

  • 40 gr bitter çikolata,
  • 3 yemek kaşığı krema,
  • 1 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı süt,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 çay kaşığı mısır unu,
  • 1 yemek kaşığı kakao,
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 3 yumurta akı,
  • 1 tutam tuz,
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri,
  • Kapları yağlamak için tereyağ.
Yapılışı
  1. Öncelikle kaplarını tereyağ ile iyice yağlayın ve dolaba kaldırın,
  2. Çikolata ve kremayı derin bir kaba alarak ben mari usulü eritin,
  3. Ayrı bir kapta 1 yumurta, süt, un, mısır unu, kakao ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini çırpın,
  4. Eriyen krema+çikolata karışımını yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da çırpın,
  5. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz ilavesiyle kar gibi olana kadar çırpın,
  6. 1/2 su bardağı pudra şekerini ekleyip 2-3 dk. daha çırpın,
  7. Çikolatalı karışımı yumurta aklarına aşama aşama ekleyerek spatula ile köpükleri söndürmeden yavaşça karıştırın,
  8. Karışımı kaplara üzerinde 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın,
  9. 180 derecede önceden ıstılmış fırında 16 dk. (fırınınıza göre süre değişecektir kontrollü olun) pişirin,
  10. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...


Kevserin Mutfağı, Yemek.com
__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.20, 17:40   #273
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 86
Mesajlar: 6,374
Ettiği Teşekkür: 27918
Aldığı Teşekkür: 32188
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Pazar günü peynir helvasını çok kaçırdım. İki gündür yemek yediğim yok ama bugün yoğurtlu sarımsaklı semizotu salatası var. Sarımsak ve semizotu bahçeden.

Acaba diyorum...bir porsiyon islim kebabı da alsammı...pek iştah açıcı görülüyor.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.20, 17:51   #274
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 967
Mesajlar: 10,862
Ettiği Teşekkür: 33314
Aldığı Teşekkür: 49327
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Seytan
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Pazar günü peynir helvasını çok kaçırdım. İki gündür yemek yediğim yok ama bugün yoğurtlu sarımsaklı semizotu salatası var. Sarımsak ve semizotu bahçeden.

Acaba diyorum...bir porsiyon islim kebabı da alsammı...pek iştah açıcı görülüyor.
Peynir helvasını ben de çok kaçırmışım. Bu sıcaklarda tatlı ağır geliyor cidden kavunla karpuzla idare etmek lazım.



Alabilirsin tabi. Ama sadece 1 porsiyon.

__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.07.20, 17:19   #275
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 967
Mesajlar: 10,862
Ettiği Teşekkür: 33314
Aldığı Teşekkür: 49327
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Seytan
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?
Sebze Çorbası



Malzemeler
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kabak,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • Yarım çay bardağı kalın Bulgur,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 avuç kıyılmış dereotu/maydanoz,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Sebzeleri soyup minik minik doğrayın (tavla zarının dörtte biri kadar),
  2. Tereyağ ve sıvı yağı kızdırın,
  3. Soğanları yağa ekleyip kavurun,
  4. Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  5. Toz biberi ekleyip karıştırın,
  6. Diğer sebzeleri de ekleyip karıştırın ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde sularını salıp çekene kadar pişirin,
  7. Suyunu ve bulgurunu ekleyip kısık ateşte sebzeler ve bulgur yumuşayana kadar pişirin,
  8. Pişmesine yakın tuzunu ve dereotu/maydanozunu ekleyin. Afiyet olsun…



Beşamel Soslu Kabak Sarma



Malzemeler

  • 5 adet (1 kg) yeşil Kabak,
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 200 g rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Tuz.
Domates sosu için;
  • 2 adet domates,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi,
  • Tuz.
Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 3/4 su bardağı süt,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • 1/2 su bardağı kaşar rendesi.
Yapılışı
  1. Kabakları yıkayıp soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin,
  2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerini fırça ile yağlayın ve az tuz serpin,
  3. 200 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin,
  4. Domates sos için soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun,
  5. Ezilmiş sarımsakları ve salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun,
  6. Soyup minik minik doğradığınız domatesi ekleyip 5 dk. kadar pişirin,
  7. Sirke, tuz ve şekeri ekleyip istediğiniz koyuluğa gelene kadar pişirin ve ateşten alın,
  8. Pişen kabakları fırından alın,
  9. Elinizin dayanacağı ısıya gelince üzerlerine birer tatlı kaşığı kaşar rendesi yayıp rulo şeklinde sarın ve 17*22 cm’lik bir fırın kabına dizin,
  10. Üzerlerine, aralarına da girecek şekilde, domates sosunu yayın,
  11. Ayrı bir tavada beşamel sos için tereyağını eritin,
  12. Unu ekleyip kavurun,
  13. Sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak pişirin ve ateşten alın,
  14. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın,
  15. Beşamel sosu kabakların üzerine yayın,
  16. Kaşar rendesini de üzerine serpip 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Afiyet olsun…



Kurutulmuş Domatesli Erişte



Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte,
  • 15 dilim kurutulmuş domates,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • 2 diş sarımsak,
  • 6 su bardağı su,
  • 2 avuç kıyılmış maydanoz,
  • Ceviz içi,
  • Beyaz peynir,
  • Tuz.
Hazırlanışı
  1. Tereyağı geniş tabanlı bir tencerede eritin,
  2. İçine erişteleri ekleyip şöyle bir karıştırın,
  3. Ezilmiş sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kavurun,
  4. 4 su bardağı su ve damak zevkinize göre tuz ekleyip kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin,
  5. Ayrı bir kaba domatesleri alıp üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyin ve 15 dk. kadar yumuşamalarını bekleyin,
  6. Domatesleri sudan çıkarıp küçük küçük doğrayın,
  7. Domatesleri ve kıyılmış maydanozu erişteye ekleyip karıştırın,
  8. Erişteyi servis tabaklarına aldıktan sonra üzerlerine ezilmiş peynir ve ceviz içi gezdirin. Afiyet olsun...




Vanilyalı Dondurma



Malzemeler

  • 200 ml krema,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket şekerli vanilin veya 2 tatlı kaşığı ev yapımı vanilyalı şeker veya çay kaşığının ucuyla vanilya çubuğu içi.
Hazırlanışı
  1. Dar ve derin bir kabın (blender setlerinin çırpma kabı gibi) içine 10-15 küp buz koyun,
  2. Krema, süt, pudra şekeri ve vanilyayı kalın bir kilitli buzdolabı poşetine alın,
  3. Poşeti buzların üzerine koyun,
  4. Mikserle olabildiğince koyulaşana kadar uzun süre çırpın,
  5. Poşetin ağzını kapatıp dondurucuya kaldırın,
  6. Donana kadar saatte bir dondurucudan çıkarıp elinizle farklı yerlerinden bastırarak karışmasını sağlayın,
  7. Donduktan sonra dondurma kaşığıyla servis kaselerine alın. Afiyet olsun...





Kevserin Mutfağı
__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.07.20, 17:56   #276
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 86
Mesajlar: 6,374
Ettiği Teşekkür: 27918
Aldığı Teşekkür: 32188
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Oki Şef, eline sağlık.
Karnım acıktıydı, bugünkü mönüyü dört gözle bekliyordum.
Domatesli erişteden bir porsiyon alayım.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.20, 17:51   #277
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 967
Mesajlar: 10,862
Ettiği Teşekkür: 33314
Aldığı Teşekkür: 49327
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Seytan
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

Yeşil Mercimekli Rokalı Soğuk Çorba





Malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil Mercimek,
  • 1/2 su bardağı kalın (pilavlık) bulgur,
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 avuç Roka,
  • Su,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Mercimeği küçük bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve hafif diri kalcak şekilde haşlayın,
  2. Bulguru da ekleyip ikisi de yumuşayana kadar haşlayın,
  3. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin,
  4. Ayrı bir kasede yoğurdu krema kıvamına gelene kadar çırpın,
  5. Bulgur ve mercimeği ekleyip karıştırın,
  6. İstediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyip karıştırın,
  7. İnce ince kıydığınız rokayı ve damak zevkinize göre tuzunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun…



Fırında Patatesli Köfte




Malzemeler

  • 4 adet patates,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 500 g orta yağlı kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırığı,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Tuz.
Sos için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2 adet domates (veya 1 su bardağı domates rendesi)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • 1 su bardağı su,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyin,
  2. Ekmek kırığı, yumurta, karabiber ve tuzu da ekleyip yoğurun,
  3. Yassı şekil verin,
  4. Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin,
  5. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip harmanlayın,
  6. Köfte ve patatesleri uygun boyutlu bir fırın kabına sıra sıra dizin,,
  7. Fırına verip 190 derecede patatesler yumuşayana kadar pişirin,
  8. Bir sos tenceresinde yağı kızdırın,
  9. İçine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  10. Toz biberi de ekleyip kavurun,
  11. Domates rendesini ekleyip birkaç dakika pişirin,
  12. Su ve az tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın,
  13. Fırın kabını fırından alıp sosu üzerine gezdirin,
  14. Tekrar fırına verip 15-20 dk. daha pişirin. Afiyet olsun...


Semizotu Salatası




Malzemeler

  • 1 demet semizotu,
  • 1 küçük baş soğan,
  • 2 adet domates,
  • 2 adet salatalık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1 limonun suyu suyu,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Semizotlarını yıkayıp kurutun ve yapraklarını ayırın,
  2. Semizotu yapraklarını bir kaseye alın
  3. Domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayıp semizotuna ekleyin.
  4. Soğanı ince uzun kıyıp ekleyin,
  5. Üzerine zeytinyağ, limon suyu ve tuz gezdirip karıştırın. Afiyet olsun..



Magnolia Tatlısı




Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram krema
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 10 adet çilek veya muz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
  1. Un, nişasta, vanilya, toz şeker, ve süt eklenir.
  2. Yumurtanın sarıları ayrılır. Ve yumurta karışıma eklenir.
  3. İyice muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
  4. Ocaktan alındıktan sonra muhallebiye tereyağı eklenir ve hızlıca karıştırılır. Biraz ılıdıktan sonra krema eklenir.
  5. Bisküvileri rondodan geçirin. Magnoliayı servis edeceğiniz bardaklara çilekleri yerleştirin sonra 2 kaşık rondodan geçirilmiş bisküvileri bardaklara ekleyin.
  6. Üzerine muhallebiyi dökün ve üzerine bisküvi ile süsleyin.
  7. En üste de ister çilek ister muz veya çikolatalarla süsleyebilirsiniz.



Kevserin Mutfağı


__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.20, 15:45   #278
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 967
Mesajlar: 10,862
Ettiği Teşekkür: 33314
Aldığı Teşekkür: 49327
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Seytan
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

Un Çorbası




Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 su bardağından biraz az
  • 4 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
Yapılışı

Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur. Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır. Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorba hazır. Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.




Tavuk Şinitzel

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • Köri
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Yapılışı Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun. Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın. Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun. Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin.



Sebzeli Makarna

M
alzemeler
  • 1 paket makarna (500 g)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
  • Tuz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 su bardağı kaynar su
Yapılışı

Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin. Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün. Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin. Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin. Servis edebilirsiniz.





Maş Fasulyesi Salatası



Malzemeler

  • 1 su bardağımaş fasulyesi (bir gece önceden 8-10 saat suda bek
  • 1 adetnar
  • 1 adet1/2 demet dereotu
  • 1 adetsalatalık
  • 1 adetlimon suyu
  • 3 yemek kaşığızeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığıtuz
Pişirme Önerisi

Maş fasulyesi yaklaşık olarak 15 dakika gibi bir sürede yumuşamaya başlar, arada kontrol ederek haşlamak çok yumuşamasını engellenir.

Yapılışı

Bir gece önceden ıslatılan maş fasulyeleri yaklaşık olarak 15 dakika haşlanır.

Haşlandıktan sonra süzülerek soğumaya alınır.

Dereotu ve salatalık ince bir şekilde doğranır.
1 adet nar ayıklanır.

Bütün bunlar bir kasede birleştirilir ve limon, zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.

Servis Önerisi

Üzerine ceviz ufalayıp servis edilebilir.




Meyveli Tartolet


Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kaşığı Tozu
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağı
Kreması için
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı

İlk olarak hamuru yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip, bu daireleri cupcake kalıbımıza veya küçük kek kalıplarına yerleştiriyoruz ve tabanını çatalla deliyoruz. 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremayı hazırlıyoruz. Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle biraz daha çırpıyoruz. Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup, üzerini meyvelerle süslüyoruz. Tartoletlerimiz bekleyecekse, meyvelerin üzerine hazır satılan tart jolesinden sürebilirsiniz.




Posta, yemek.com
__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.20, 15:58   #279
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 86
Mesajlar: 6,374
Ettiği Teşekkür: 27918
Aldığı Teşekkür: 32188
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Teşekkürler @OkyanusunKalbi...teşekkürler. Ama yine de şu tatlı olarak verdiklerini hiç gözüm tutmuyor.

Şöyle şerbetli...antep fıstıklı tereyağlı bir kadayıf veya...üzeri manda kaymağı olan kremkaremalı bir ekmek kadayıfı olsa da..
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.20, 20:08   #280
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 967
Mesajlar: 10,862
Ettiği Teşekkür: 33314
Aldığı Teşekkür: 49327
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Seytan
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Teşekkürler @OkyanusunKalbi...teşekkürler. Ama yine de şu tatlı olarak verdiklerini hiç gözüm tutmuyor.

Şöyle şerbetli...antep fıstıklı tereyağlı bir kadayıf veya...üzeri manda kaymağı olan kremkaremalı bir ekmek kadayıfı olsa da..
Sonra tatlıyı fazla kaçırıyorsunuz.

Sosyete tatlısı veriyorum ki yiyemeyin.

Kafamı bozma valla diyet tatlılarına başlarım.

__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bugün, pişirsem


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
OkyanusunKalbi
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün Smyrna Türk Tarihi 372 12.03.18 20:42
Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Kartal Atatürk Kimdir? 25 30.06.16 01:22
Bugün Kılıçdaroğlu'na Dikkat | Emin Çölaşan Redwine Emin Çölaşan 2 29.03.15 16:44
Asla okuyamayacağınız kitaplar oneyouu Vitrindeki Kitaplar 2 24.03.09 16:29
Ermeni Sorunu, İddialar, Gerçekler Kartal Türk Tarihi 29 26.01.09 03:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.