Forum Gerçek

Forum Gerçek (http://www.forumgercek.com/index.php)
-   Yemekler (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=880)
-   -   Bugün Ne Pişirsem? (http://www.forumgercek.com/showthread.php?t=86708)

Duayen 29.06.12 14:51

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Canancım çorbayı içirmeye karar vermişsin:))
Soğuk çorba tarifi gayet güzel olmuş,bende bu gün yarma ve nohutlu soğuk çorba yapıyorum,bol naneli, hem ferahlatıcı, hem doyurucu:smiley:
Ellerine sağlık canımcım,tariflerinin hepside çok güzel:minerva:
Çorba, benim soframın olmazsa olmazı Duayenciğim.Madem ki sıcakta çorba içilmez denildi...

Yemek konusunda çare tükenmez :honks:

Keşke bekleseydin, bir sonraki menüde soğuk yarma çorbası vardı.:honks:

Rukia 29.06.12 14:51

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Semizotu salatasını çok severim. Bugünkü menü de çok güzel...

Sevda 29.06.12 16:13

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Aç olarak girilmez bu konuya, sebzeli olan bütün tariflerden canım çekti. :smiley:

Teşekkürler Canancım hepsi de birbirinden güzel tarifler.:minerva:

Türkü 30.06.12 02:48

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Nohutlu mercimekli soğuk çorba hiç içmedim. Mercimek yerine yarma koyarız,ayrıca içine pirinç katmayız. Merak ettim şimdi tadını, nohutları ıslayımda yarına yapayım.

Teşekkürler Canan:zgd:

Canan 30.06.12 13:46

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Etli Koruklu Bamya

Malzemeler
  • 750 gr. bamya
  • 200 gr. orta yağlı kuzu eti(kuşbaşı doğranmış)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı(isteğe bağlı olarak margarin kullanılabilir)
  • 1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
  • 300 gr. olgun orta boy domates (Kabuğu soyulup doğranmış)
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut.
  • 1 çay bardağı koruk suyu (veya bir büyük salkım koruk)
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Bamyaları ayıklayınız.
Tencerede kaynamakta olan suya sirke ve 2 çay kaşığı tuz ilave ediniz.
Kaynayan suya bamyaları atıp 3 dakika haşlayınız.
Haşladığınız bamyaları kevgir yardımıyla başka bir kaptaki soğuk suya alınız. Sonra tekrar süzünüz.
Yağı kızdırınız.
Soğanları yağda pembeleştiriniz.
Etleri ekleyiniz. Yaklaşık 10 dakika pembeleşene kadar kavurunuz.
Doğranmış domatesleri koyunuz.
Bamyaları ekleyiniz. Haşlanmış nohutu ekleyiniz.
1 çay kaşığı tuz ekleyiniz.
Koruk suyunu veya bir salkım koruğu (korukları bir poşetin içine koyduktan ve üzerine baskı uygulayarak tanelerin çatlamasını sağladıktan sonra) bamyaların üzerine koyup kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriniz.

Koruk ile pişirdiyseniz piştikten sonra salkımı üzerinden alınız.
Bamyaları sirkeli suda haşlamanızı tavsiye etmemizin nedeni içlerindeki sıvıyı suya bırakmalarını sağlamak ve o sıvının yemeğe karışmasını önlemektir.


*****


Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı


http://imageshack.com/a/img673/5484/fivzoE.jpg

Malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı silme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası, eğer çok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir.
  • kimyon, tuz, karabiber
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı (500 ml.) mercimeğin suyu
Yapılışı

Yeşil mercimeği iyice yıkayın. Orta boy bir tencerenin içine koyun. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Mercimeği süzdürün. Suyunu bir kenara ayırın. Eksik kaldıysa , üzerine kaynar su ekleyip, 2 su bardağına tamamlayın.
Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 35-40 dakika pişirin. Bu kadar uzun süre pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor.
Pişen soğanların üzerine domates ve biber salçalarını ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin.
Soğanlı karışımın üzerine bulguru dökün. Biraz kavurun. Ardından, haşlanmış mercimekleri ekleyin. Üzerine suyu dökün. Malzemeyi homojen olarak dağıtmak için biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika yavaş ateşte pişirin.
Ocağın altını kapatın. Pilavı biraz dinlendirin. Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın.

****



Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber püresi
  • 3 adet domates
  • 4 adet kırmızı soğan
  • 4 adet biber
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam renkli kıvırcık
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tutam roka
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz
Yapılışı

Öncelikle kırmızı soğanlar küçük, küçük doğranarak geniş bir karıştırma kabına alınır.
Üzerine biberler doğranır ve ceviz iri şekilde kırılır. Daha sonra maydanoz, domates ve taze nane
ince, ince doğranarak tamamı karıştırma kabına eklenir. Son olarak üstüne kırmızı biber püresi,
nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Yaptığınız salatayı renkli yeşillikler ve roka ile servis yapabilirsiniz.


****


Bugün ve de yarın tatlı yok, bulgur pilavının yanında soğuk bir ayran için :)) Afiyet olsun.




Duayen 30.06.12 13:52

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Offff be Canancım ağzımın suları aktı:help:En sevdiğim yemekleri bir araya getirmişsin..
Tariflerede resimlerede bayıldımmmmm,bu günün menüsü belli oldu:real:
Teşekkürler cancağızım:minerva:

MyBoRN 30.06.12 19:54

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
açım ben ya ayrıca elimden birşey gelmez ve hazır yemek yerine ev yemeği istiyor canım :D yemek yapacak kimsede yok , makarna ve yumurta türlerinden yemek söylemeyin :D

Sizce ne yemeliyim :D

LaLe 30.06.12 20:44

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Yeşil mercimekli bulgur pilavı ve bamya, mmmmmhttp://www.forumgercek.com/images/icons/icon11.gif


Zeytinyağlı bamyaya bayılırım.

Canan 01.07.12 15:08

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Kuskuslu Yoğurt Çorbası


Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6 bardak kaynar et suyu
  • 4 çorba kaşığı kuskus
  • 1 yumurta
  • 250 gr. yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Bir tavada tereyağını, zeytinyağını da ekleyerek eritiniz ve kuskusu ilave ederek hafifçe kavurunuz.
6 bardak et suyunu ilave ediniz ve 15 dakika kaynatınız.
Bu sırada yumurtayı cam bir kâseye koyup sürekli yoğurdu ekleyiniz.
Hazırladığınız terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya azar azar yediriniz.
Terbiyeyle de 5 dakika kadar kaynattıktan sonra tuzu ve naneyi ekleyiniz.
2-3 dakika daha kaynatıp ocağı söndürünüz.
Biberli tereyağı hazırlayarak birlikte servis yapınız.

****


Malzemeler
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sarı biber
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı hindi kuşbaşı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım paket penne makarna
  • Tuz , Karabiber
Üzeri için

Rendelenmiş parmesan peyniri.

Yapılışı


Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp suyunu süzün.
Tavaya hindi etlerini alın ve üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Havucun kabuğunu soyup şerit halinde kesin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın
Havuçla birlikte zeytinyağında soteleyin.
Bezelye ve hindi etlerini ekleyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Karışımı makarna ile karıştırın.
Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip sıcak servis yapın.

****


Közlenmiş Kırmızı Biber


Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı

Kırmızı biberleri yıkayıp kuruttuktan sonra bıçakla delikler açın.
Fırının ızgarasına biberleri dizip kabukları siyahlaşana kadar pişirin.
Közlenen biberleri naylon torba içerisine koyup 10 dakika bekletin.
Bu sayede biberlerin kabuklarını kolayca soyacaksınız.
Biberleri orta büyüklükte doğrayıp tavaya alın.
Sarımsakların kabuğunu soyup doğrayın.
Sarımsak, zeytinyağı ve tuzu biberlerin üzerine ilave edin.
Orta dereceli ateşte bir taşım kaynatın.
Servis tabağına alıp soğuyunca servis yapın.

Sofra


Rukia 01.07.12 16:13

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Şimdi közlenmiş biber olasaydı da yeseydik...:dsnm:

Menüdeki diğer yemeklere ihtiyaç yok. Bana sadece o yeter.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker