Forum Gerçek

Forum Gerçek (http://www.forumgercek.com/index.php)
-   Yemekler (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=880)
-   -   Bugün Ne Pişirsem? (http://www.forumgercek.com/showthread.php?t=86708)

Canan 01.07.12 16:16

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Rukia (Mesaj 497467)
Şimdi közlenmiş biber olasaydı da yeseydik...:dsnm:

Menüdeki d
iğer yemeklere ihtiyaç yok. Bana sadece o yeter.


İnanır mısın Rukia, bunları eklerken aynı şeyi ben de düşündüm :))
Evde kavanozda hazır yapılmışı vardı onunla idare edeceğim akşama :honks:

Canan 02.07.12 12:19

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Semizotlu Gözleme

Malzemeler
  • 6 su bardağı un
  • İki buçuk su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 demet semizotu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı


Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. İçine suyu ve tuzu ekleyin. Özlü bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Ayıklanıp yıkanmış semizotunu doğrayın. Bu arada küp doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirin. Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirin ve ayıklanıp, yıkanmış semizotunu katın. Semizotu diriliğini kaybedene dek karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyin. Semizotlu harcı ateşten alıp, soğutun. Bu arada dinlenmiş hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, bezeler yapın. Bezeleri unlanmış bir zeminde, yarım cm kalınlığında açın. Yufkanın bir kenarına semizotlu harçtan koyun. Yufkanın diğer kenarını semizotlu harç üzerine kapatıp, kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın. Gözlemeleri saç üzerinde veya yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Sıcakken tereyağı ile yağlayıp, servis yapın.

*****




Malzemeler
  • 2 adet şeftali
  • 2 adet kırmızı erik
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tozşeker
Yapılışı

Şeftalilerin kabuklarını soyup, meyvelerin çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşeker ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, meyveler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.


Malzemeler
  • 1 küçük demet kıvırcık
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • 1 adet ekşi elma
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı kavrulmuş susam
Sosu için
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağ
Yapılışı

Kıvırcıkları yıkayıp kurutun ve irice doğrayın, salata tabağına alın. Salatalığın kabuklarını soyun ve yuvarlak şekilde doğrayıp kıvırcıkların üzerine aktarın. Elmanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın salataya ilave edin. Domatesi küçük küçük doğrayıp salataya ilave edin. Dereotunun yaprak kısımlarını ince doğrayın salataya aktarın. En son üzerine kavrulmuş susam serpin. Sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

Afiyet olsun...

LaLe 02.07.12 12:34

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Bütün günün menüsü bu mu olacak yani?

Ben doymam bununla:kapris:


Ama kahvaltıya semizotlu gözleme olacaktı bak nasıl götürürdüm.

Canan 02.07.12 12:49

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Akşam yemeği listesini verdiğimi unutma LaLe:honks:.

Bu akşam da börek olsun, çok çok yersen doyarsın )))

Canan 03.07.12 15:19

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Malzemeler
  • 1 tane orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gram brokoli
  • 1 tane orta boy haşlanmış havuç
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1 tane tavuk bulyon veya tavuk suyu
  • Tuz, su.
Yapılışı

İlk olarak soğnları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Çok küçük dallar halinde brokoli alarak ekleyin.
3-4 dakika daha bu şekilde pişirin. Büyük meyve tavla zar doğranmış haşlanmış havuç ekleyin.
Ayrı yumurta sarısı ve bir kase, yeterli su (1 litre kadar) un ve içine karıştırın topaksız bulamaç karıştırın ve taşıyın. Sulu, yumurta ve un, tuz setindeki bir karışımı içine pot.
Kapak ve düşük ısı ve karıştırarak pişirin. Kapak ve ateşten göz olana kadar pişirin ve servis yapın.


Malzemeler
  • 1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1/2 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber.
Yapılışı

Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.

Not:Servisini patates püresi , kızartması veya pirinçpilavıile yapabilirsiniz.

Taze Baharatlı Kırmızı Biber Salatası

http://imageshack.com/a/img540/8602/7mmeNM.jpg

Malzemeler
  • 5-6 adet yeşil köy biberi
  • 5-6 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam fesleğen
  • 1 tutam reyhan
  • zeytinyağı
Yapılışı

Öncelikle yeşil ve kırmızı biberleri fırında veya közde közleyin. Daha sonra soğutup kabuklarını soyun ve ince, ince doğrayın. Üzerine zeytinyağı ve elma sirkesi ilave edin.
Taze otları ve sarımsağı doğrayıp onlarıda ekleyin. Malzemeleri servis tabağına alıp üzerini süsleyin.


Malzemeler
  • 1 kilogram süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket margarin
  • 2 çay bardağı un
  • 2 parça damla sakızı
Yapılışı

Geniş bir tencerede yağımızı güzelce eritiyoruz.
İçerisine un katarak düşük ateşte çok az kavrulur ve içerisine soğuk süt konulur daha sonra ise şeker ve dövülmüş damla sakızıda içine eklenir.
Devamlı olarak karıştırarak göz göz olana kadar güzelce pişirilir ve ateşten alınır.
Kısa süre soğuduktan sonra, yarım 15 dakşka kadar mikserle güzelce çırpılır, sakız kıvamına geldiği zaman oldu demektir.
Yalancı tavuk göğsü hafif ıslatılmış kenarlı düz bir kaba dökülür, buzdolabına konur ertesi günü servise sunulur.

Alıntıdı

Umutgüneşi 03.07.12 15:31

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Muhteşem görünüyorlar ..ben bugün vişneli tatlı yapacağım:)

Türkü 04.07.12 10:01

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Semizotlu gözleme yanında soğuk ayran mis gibi olur.

Canan 04.07.12 14:21

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 

Malzemeler

  • 1 lt'ye yakın su
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 patates
  • 1'er kaşık yoğurt ve un
  • 1 yumurta sarısı
üzeri için
  • Tereyağı
  • Kimyon
  • Nane
Yapılışı

Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır.
O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir.
Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir.


****

Patlıcan Musakka



Malzemeler

  • 1 kg kemer patlıcan
  • 250 gr yağsız dana kıyması
  • 2 büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 4 adet domates (kuşbaşı doğranmış)
  • 4 adet sivri biber (kabaca doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz.
Yapılışı

Fırını 250 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
Patlıcanların, sap ve uç kısımlarını aldıktan sonra boylamasına alacalı bir şekilde kabuklarını soyunuz.
İri kuşbaşı şeklinde doğrayınız.
Kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartınız.
Kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını emdiriniz.
Soğanları 2 çorba kaşığı yağda pembeleştiriniz.
Kıymayı ilave ediniz ve suyunu bırakana kadar kavurunuz. (suyunu çektirmeyiniz.)
Kıyma suyunu bırakınca rendelenmiş domatesi ilave ediniz ve beş dakika kadar birlikte pişiriniz.
Kaynar suyu da ilave ettikten sonra tuz, karabiberi ve bir çorba kaşığı kıyılmış maydanozu ilave ederek ocaktan alınız.
Kızarttığınız patlıcanları uygun derinlikte ve büyüklükte bir fırın tepsisinin tabanına yayınız.
Doğranmış sivri biberleri üzerine dağıtınız.
Hazırlamış olduğunuz kıymalı sosu üzerine yaydırarak dökünüz.
En üste kuşbaşı domatesleri yayarak yerleştiriniz
Isıttığınız fırında domateslerin üzeri kızarana kadar, yaklaşık otuz dakika pişiriniz.
Kalan kıyılmış maydanozu üzerine serperek servis yapınız.

****


Kolay Vişne Tatlısı
Malzemeler
  • 500 gr vişne
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı file Antep fıstığı
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz (çok az)
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı

Fıstık, un, kabartma tozu, yulaf ezmesi ve tuzu bir kasede harmanlayın.
Tereyağı, esmer şeker ve 1/3 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserle çırpın.
Parmak uçlarınızla yoğurarak kırıntı haline getirin.
Diğer tarafta vişne, kalan şeker, tarçın ve nişastayı harmanlayıp fırın kabına yayın.
Kırıntı hamuru ile vişnelerin üzerini kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
1 saat soğutup servis yapın.

Afiyet olsun!

Banemin 04.07.12 15:32

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Vişne tatlısında kıyma yok!..:kapris:


Teşekkürler Canan, ben yapmam (yapamam demiyorum bak) bunları. :p

Canan 04.07.12 16:21

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Önce, kaymak okudum, tatlıya yakışır çünkü.

Sonra okuduğumda ise kıyma olduğunu gördüm :blink:
Etçi Banemin :)) (bak, etobur demiyorum:honks:)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker