Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 31.08.20, 21:26   #471
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1759
Mesajlar: 10,119
Ettiği Teşekkür: 54667
Aldığı Teşekkür: 38300
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OkyanusunKalbi Mesajı göster
Bugün Ne Pişirsem?


Fasulye Çorbası



M
alzemeler
  • 250 gram kuru fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)
  • 4 sap kereviz
  • 2 ince sap pırasa
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 4 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın. Afiyet olsun.



Arnavut Ciğeri




Malzemeler

  • 4 adet büyük boy soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 su bardağı oda sıcaklığında et suyu,
  • 3 su bardağı oda sıcaklığında su,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • Tuz.
Üzeri için;
  • Her bir kase için 2'şer dilim baget ekmek,
  • Her bir kase için 1'er yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri, 1'er tatlı kaşığı parmesan rendesi.
Yapılışı
  1. Soğanları soyup piyazlık (ince uzun) doğrayın,
  2. Sarımsakları ince ince kıyın,
  3. Tencerede tereyağını eritip soğan ve sarımsakları ekleyin,
  4. Kısık ateşte sık sık karıştırarak kahverengiye dönmeye başlayana kadar (30-35 dk.) kavurun,
  5. Şekeri ekleyip 5 dk. daha kavurun,
  6. Unu ekleyip birkaç dakika daha sürekli karıştırarak kavurun,
  7. Su ve et suyunu ekleyip topaklanması gidene kadar karıştırın,
  8. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın,
  9. Kısık ateşte kendi halinde 10-15 dk. daha kaynatın (bu aşama sonrası kıvamı koyu gelirse istediğiniz kıvama gelene kadar sıcak su ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın),
  10. Ateşten alıp kaselere paylaştırın,
  11. Kaselerin içine birer dilim ekmek koyup çorbayı tamamen çekip ıslanana kadar bekleyin,
  12. Ardından üzerine birer dilim daha ekmek yerleştirin,
  13. Ekmeğin üzerine rendelenmiş peynirleri serpin,
  14. Çorba kaselerini içine bir parmak kalınlığında su koyduğunuz bir fırın tepsisine yerleştirin,
  15. 180 derecede önceden ısıtılmış fırının üste yakın rafına yerleştirin,
  16. Peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...



Tel Şehriye Pilavı


Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tel şehriye,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
  • 2,5 su bardağı et suyu/tavuk suyu/su.
Yapılışı
  1. Tereyağını geniş bir tencerede eritin,
  2. Tel şehriyeleri ekleyip yarı yarıya kahverengileşene kadar arada karıştırarak kavurun,
  3. Toz biberi ekleyip karıştırın,
  4. Tavuk suyunu ekleyip karıştırın,
  5. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun..


Şambali




Malzemeler
  • 2 su bardağı irmik,
  • 1,5 su bardağı yoğurt (koyu kıvamlı),
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 6 tane tuzsuz çiğ fıstık.
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 ince dilim limon.
Yapılışı
  1. Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın,
  2. Orta hararetli ateşte şeker eriyene ve şerbet kaynamaya başlayana kadar karıştırın,
  3. Altını kısıp içine limon dilimini (sıkmadan) ekleyip ve 15 dk. kendi halinde kaynamaya bırakın (altını kapattıktan sonra limonu çıkarın),
  4. Diğer yandan yoğurt ve şekeri çırpın,
  5. Küçük bir fincanda karbonat ve limon suyunu iyice köpük köpük olana kadar karıştırın ve çırpılmış yoğurda ekleyin,
  6. İrmiği de ekleyip iyice karıştırın,
  7. Karışımı yağladığınız 20*26 cm'lik fırın kabına boşaltın,
  8. Elinizi ıslatıp üzerini fazla bastırmadan düzleyin,
  9. Keskin bir bıçakla üzerine dilimlenecek şekilde çizikler atın,
  10. Dilimlerin ortalarına birer yarım fıstık yerleştirin,
  11. Kabı 170 derecede önceden ısıtılmış fırına verip üzeri iyice kızarana kadar pişirin,
  12. Fırından çıkarıp 3 dk. kadar bekleyin ve şerbeti üzerine gezdirin,
  13. Şerbetini çektikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Ciğer hayatımda yok. Şambaline bayılırım. Lakin ben fasulye çorbası ve şehriye pilavı hiç yapmadım yemedim de. Ben şehriye ile bulgur pilavı ve pirinç pilavı yapıyorum.
Ellerine sağlık canım.

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.08.20, 21:29   #472
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
Ciğer hayatımda yok. Şambaline bayılırım. Lakin ben fasulye çorbası ve şehriye pilavı hiç yapmadım yemedim de. Ben şehriye ile bulgur pilavı ve pirinç pilavı yapıyorum.
Ellerine sağlık canım.


Ben de fasülye çorbasını merak ettim canım. Tarifi aldığım yerde lezzetli olduğu yazılıydı.
__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.20, 13:57   #473
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 501
Mesajlar: 11,669
Ettiği Teşekkür: 43320
Aldığı Teşekkür: 75406
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OkyanusunKalbi Mesajı göster
Şambali




Malzemeler
  • 2 su bardağı irmik,
  • 1,5 su bardağı yoğurt (koyu kıvamlı),
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 6 tane tuzsuz çiğ fıstık.
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 ince dilim limon.
Yapılışı
  1. Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın,
  2. Orta hararetli ateşte şeker eriyene ve şerbet kaynamaya başlayana kadar karıştırın,
  3. Altını kısıp içine limon dilimini (sıkmadan) ekleyip ve 15 dk. kendi halinde kaynamaya bırakın (altını kapattıktan sonra limonu çıkarın),
  4. Diğer yandan yoğurt ve şekeri çırpın,
  5. Küçük bir fincanda karbonat ve limon suyunu iyice köpük köpük olana kadar karıştırın ve çırpılmış yoğurda ekleyin,
  6. İrmiği de ekleyip iyice karıştırın,
  7. Karışımı yağladığınız 20*26 cm'lik fırın kabına boşaltın,
  8. Elinizi ıslatıp üzerini fazla bastırmadan düzleyin,
  9. Keskin bir bıçakla üzerine dilimlenecek şekilde çizikler atın,
  10. Dilimlerin ortalarına birer yarım fıstık yerleştirin,
  11. Kabı 170 derecede önceden ısıtılmış fırına verip üzeri iyice kızarana kadar pişirin,
  12. Fırından çıkarıp 3 dk. kadar bekleyin ve şerbeti üzerine gezdirin,
  13. Şerbetini çektikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Oki bu tarif bozuk.

Birebir yaptım ama çok sert oldu ve sanki hiç kabarmadı.

Malzemeleri borçlandın ona göre ya da yapıp kargoya vereceksin benim için.





__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.20, 14:20   #474
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Oki bu tarif bozuk.

Birebir yaptım ama çok sert oldu ve sanki hiç kabarmadı.

Malzemeleri borçlandın ona göre ya da yapıp kargoya vereceksin benim için.





Çok fazla pişirmişsin demek ki Banemin.



''Üzerini streç filmle örtüp 50 dereceye ısıtılıp kapatılmış fırında sabaha kadar bekletirsen faydası olabilir.''


Tarifi aldığım yerde deneyen kişilerin de sert olmuş, böyle yazılmış.



Olmazsa hazırını gönderirim artık.
__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.20, 14:27   #475
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 501
Mesajlar: 11,669
Ettiği Teşekkür: 43320
Aldığı Teşekkür: 75406
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Valla şansını kaybetti tatlı uğraşamam artık. Ayrıca fazla pişirmedim. Üstü ve altı tam kıvamında kızardı.
Bundan sonra önce dene sonra ekle lütfen.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.20, 14:35   #476
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Valla şansını kaybetti tatlı uğraşamam artık. Ayrıca fazla pişirmedim. Üstü ve altı tam kıvamında kızardı.
Bundan sonra önce dene sonra ekle lütfen.
Beceriksizlere videolu tarif mi versem acabası.
__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.20, 14:47   #477
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 501
Mesajlar: 11,669
Ettiği Teşekkür: 43320
Aldığı Teşekkür: 75406
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Sen videolu yemek tarifi der evi yaktırırsın bize.

Böyle devam et bencesi daha az zararlı.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.20, 14:53   #478
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Sen videolu yemek tarifi der evi yaktırırsın bize.

Böyle devam et bencesi daha az zararlı.
Kendimi çaki gibi hissettim.
__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.20, 18:49   #479
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

Tarhana Çorbası



Malzemeler
  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



Fırında Çupra


Malzemeler
  • 2 adet deniz çuprası
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Fırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın. Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın. Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın. Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın. Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun. Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin. Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın. Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.




Çoban Salata


Malzemeler
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin. Afiyet olsun.




Karamelli Muhallebi



Malzemeler


Muhallebi için;

  • 5 su bardağı (1 lt) süt,
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 3/4 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz),
  • 1 yumurta,
  • 100 ml krema,
  • 2 paket şekerli vanilin.
Karamel sos için;
  • 4 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 su bardağı süt,
  • 100 ml krema.
Yapılışı
  1. Karamel sos için şekeri geniş bir tavada tamamen sıvılaşıp kahverengine dönene kadar karıştırmadan eritin,
  2. Sütü ve kremayı ekleyip (köpürecek ve şeker katılaşacak merak etmeyin) sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ateşten alın,
  3. Muhallebi için sütü derin bir tencereye alın,
  4. İçine yumurta, un ve şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın,
  5. Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
  6. Ateşten alıp içine kremayı ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın,
  7. Muhallebiyi 6 servis kupuna paylaştırın,
  8. Üzerlerine karamel sosu paylaştırın,
  9. Ilıyana kadar oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabında saklayın. Afiyet olsun...
__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 02.09.20, 19:25   #480
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 94
Mesajlar: 6,706
Ettiği Teşekkür: 28742
Aldığı Teşekkür: 33144
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Av mevsimi açıldı...balığı yapıştırdın. Teşekkürler @OkyanusunKalbi
__________________
Tura isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bugün, pişirsem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün Smyrna Türk Tarihi 372 12.03.18 20:42
Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Kartal Atatürk Kimdir? 25 30.06.16 01:22
Bugün Kılıçdaroğlu'na Dikkat | Emin Çölaşan Redwine Emin Çölaşan 2 29.03.15 16:44
Asla okuyamayacağınız kitaplar oneyouu Vitrindeki Kitaplar 2 24.03.09 16:29
Ermeni Sorunu, İddialar, Gerçekler Kartal Türk Tarihi 29 26.01.09 03:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.