Forum Gerçek

Forum Gerçek (http://www.forumgercek.com/index.php)
-   Yemekler (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=880)
-   -   Bugün Ne Pişirsem? (http://www.forumgercek.com/showthread.php?t=86708)

Basakca 04.07.12 23:49

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Yahu Canan bu sıcaklarda ne bu yemekler?

İnsan zeytinyağlıları sıralar be
.... Bir de her menünün başına çorbayı oturtmamış mı?:kapris:







Canan 04.07.12 23:54

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Basakca (Mesaj 498662)
Yahu Canan bu sıcaklarda ne bu yemekler?

İnsan zeytinyağlıları sıralar be
.... Bir de her menünün başına çorbayı oturtmamış mı?:kapris:



Başakça, o zaman iki başlık açmam lazım, etçilerle otçular için. Başıma iş açma :honks:


Çorbasız sofra mı olur yahu )))

Canan 05.07.12 12:12

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Yarma Çorbası


Malzemeler
  • Yarım su bardağı yarma (buğday)
  • Yarım su bardağı nohut
  • İki su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı su
  • Tuz
  • Taze nane
Yapılışı

Yarma ve nohut bir gece önceden ıslatılır. Tencereye yarma ve nohut koyulup yumuşayana kadar pişirilir. Pişen nohut ve yarma süzülerek soğuması için bırakılır. Farklı bir tencerede yoğurt su ile çırpılır. Soğuyan nohut ve yarma yoğurda eklenir. Taze nane yaprakları yıkanıp, ayıklandıktan sonra ince ince doğranır. Nane ve tuz da çorbaya eklenir ve karıştırılır. Yaz aylarında ferahlamak için idealdir
***

Kıymalı Ispanak



http://imageshack.com/a/img911/8890/1xwVmN.jpg
Malzemeler
  • 1 Kg ıspanak
  • Adet orta boy soğan
  • 250 Gr orta yağlı kıyma
  • 2 Çorba kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Çorba kaşığı domates salçası
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • Tuz ,Karabiber

Yapılışı


Ispanağı temizleyip, yıkayın.
Kuru soğanların kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.
Derin bir tencerede yağı eritin.
Kıymayı çiğ çiğ kokmaması için iyice kavurduktan sonra, soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin. Soğanlar iyice pembeleşince, daha sonra önceden yıkadığınız pirinci, salçayı ve suyu ilave edip, karıştırın.
Tenceredeki karışım kaynamaya başlayınca ince ince doğradığınız ıspanakları koyup tencerenin kapağını kapatın.
Pirinçler yumuşaıncaya kadar (10-15 dakika) pişirin.

İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis yapın.


***


Portakal Kompostosu

http://imageshack.com/a/img907/5012/JE3J74.jpg

Malzemeler
  • 2 adet yafa cinsi portakal
  • 1 bardak su
  • Şeker.
Yapılışı

Portakal kabukları soyulur, dışında beyaz yerleri bıçakla alınır. Meydana çıkan lop portakal ikiye bölünür. Ortasındaki çekirdek kısmı da bıçakla çıkarılır, bir kaba. konur. Kabukları iç beyaz yerleri alınır. Kabuk zar gibi meydana çıkar. Gayet ince olarak kıyılır, bol suda temiz bir kapta kaynatılır. On dakika sonra süzülür, üç dört su değiştirilerek hem acılığı gider, hem de pişmiş olur. Piştikten sonra bir bardak su, on adet kesmeşeker ilâve edilir. Beş dakika kaynadıktan sonra ateşten alınır, portakalın üzerine konarak hazırlanmış olur.

Lezzetler com

Umutgüneşi 05.07.12 12:15

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Doğru Çorbasız sofra olmazz ama bugünkü çorbanın adı biraz manidar mı ne:roflol:

Canan 05.07.12 13:05

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Yok bee,manidarlığı falan yok.

Sadece,sıcak havaya karşı soğuk çorba :))

Umutgüneşi 05.07.12 13:08

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Hmmm... Tamam ben birşey dimedim kii:dsnm:

Canan 05.07.12 13:11

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Ama hergüne soğuk çorba bulamayacağımdan, yine sıcaklara devam:)

Umutgüneşi 05.07.12 13:11

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Ayran aşı yaptınmı:)

Canan 06.07.12 12:27

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 

Malzemeler
  • 1 kg taze bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 limonun suyu
  • 1 demet dereotu
  • Kristal kayatuzu
  • 2 kâse yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak (arzuya göre)
Yapılışı

Baklaları bol suyla yıkayın, uçlarını ayıklayın ve elle ikiye kırarak tencereye koyun. Soğanları soyun ve küçük küp şeklinde doğrayıp baklaların üzerine ilave edin. Zeytinyağını ve suyu da ekleyip kısık ateşte pişirin (baklalar yumuşayıncaya kadar). Bu arada dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın.

Tencereyi ateşten alınca limon suyu ve tuz ilave edip karıştırın. Daha sonra baklaları servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin. Sarımsakları soyun, havanda ezin, bir kâse yoğurda karıştırın. Arzuya göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla servis edin.


Not:

Taze baklaları az su ile haşlayıp, sirke, zeytinyağı ve dereotu ilave ederek haşlama salatasını da yapabilirsiniz.


***

Mantarlı, patlıcanlı Bulgur Pilavı
Malzemeler
  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet patlıcan
  • 7 adet kültür mantarı
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Damak tadınıza göre yenibahar, tarçın, tuz, toz şeker
  • Yarım demet nane.
Hazırlanışı

Patlıcanı alaca soyup iri küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağı ve tuzla iyice ovalayıp fırın tepsisine alın.
180 dereceye ayarlanmış fırında ara ara karıştırarak
pişirin.
Patlıcanlar pişince fırından alın ve üzerine biraz toz şeker serpin ve harmanlayın.
Ufak doğranmış soğanı zeytinyağıyla birlikte tavada çok kısık ateşte kavurun.
İnce doğranmış mantarları ekleyip baharatları ilave edin.
Soğanlar pişince bulguru ilave edip kavurup 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Patlıcanları da aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çekince ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan bekletin.
Naneyi kıyıp pilava ekleyin.
Yarım saat demlendirip servis yapın.


****

Kolay Kadayıf Tatlısı



Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker ( çok tatlı sevmeyenler, 3 bardak şeker koyabilirler)
  • 3 su bardağı süt
Üzeri için

İri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı


Süt ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın.
Eritilmiş tereyağının 2/3’ünü kadayıfın üzerine döküp elinizde didikleyerek karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına bastırarak yayın.
Üzerine ceviz içini yayıp kalan kadayıfı üzerine kapatıp bastırın.
Kalan yağı gezdirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin.
Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.

Yüksek topuklar



Umutgüneşi 06.07.12 14:27

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Bu gün tarifler tam benlik :) tşk ederim iyi oldu aldım tarifleri:)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker