Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.09.20, 22:08   #491
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
İyi yaptın...ama sen lop lop tava cigerini götürüken...el insaf bize 3 günlük arnavut ciğeri yedirdin.
Tava ciğerin yerini tutmaz, haklısın.



Edirne tava ciğerini yapmayı öğrenenince onu da paylaşırım, ciğerden soğutmazsam tabi.

__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.20, 17:27   #492
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

Mercimek Çorbası





Malzemeler
  • 1.5 su bardağı sarı mercimek
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un
Yapılışı
Mercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. Afiyet olsun.





Patates Oturtma


Malzemeler
  • 4- 6 tane patates
  • 500 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 tane domates (küçük doğranmış)
  • 5 dal kıyılmış maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Patates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun. Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin. Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın. Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin. En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin. Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın. Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Afiyet olsun.


Fırında Makarna



Malzemeler
  • 1 paket fırın makarna
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)
Beşamel sos için:
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 adet muskat cevizi
Yapılışı
Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır. Afiyet olsun.



Kıbrıs Tatlısı





Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Bir paket kabartma tozu
kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Yapılışı
Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Afiyet olsun.



__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.09.20, 17:24   #493
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?


Terbiyeli Sebze Çorbası



Malzemeler
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet kabak
  • 2 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 su bardağı su
Terbiyesi için:
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3-4 damla limon
Yapılışı
4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın. Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin. Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.



Etli Patates Yemeği



Malzemeler
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 6 adet patates
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağ alınır ve etler içine eklenip kavrulur. Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır. Kaynayınca altı kısılır. Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Çoban Salata




Malzemeler
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.



Yalancı Tavuk Göğsü



Malzemeler
  • 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
Yapılışı
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir. Afiyet olsun.



__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.20, 17:35   #494
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

Yeşil Mercimek Çorbası




Malzemeler

  • Yeşil mercimek 2/3 su bardağı
  • 6 su bardağı su
  • 1 orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı margarin ve tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 ince dilim bayat ekmek
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
Mercimekler yıkanır. 1 su bardağı su ile en az 5 - 6 saat önceden ıslatılır. Soğanı soyup yıkanır ve ince ince doğranır. Yağla birlikte tencereye koyulur ve kavrulur. Un eklenir rengi değişene kadar kavrulur. Pirinç yıkanır, mercimek ve kalan su ile birlikte tenceredeki karışıma eklenir, kaynayıncaya kadar pişirilir. Blenderdan geçirip içine tuz eklenir ve tekrar ateşe koyulur. Yumurta ayrı bir kapta sütle birlikte iyice çırpılır. Yumurtalı süte sıcak çorbadan biraz ilave edilir ve yine çırpılır, çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırılarak eklenir. Kaynayana kadar pişirilir. Diğer yandan, ekmeğin 1 cm iriliğinde doğranır ve tepsiye dizilir. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Çorbayı üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber serperek servis edilir. Afiyet olsun.



Tavuklu Kağıt Kebabı

Malzemeler
  • 500 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)
  • 1 büyük boy kabak (Küp küp doğranmış)
  • 4 mini patates (Enine ikiye bölünmüş)
  • 10 arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.




Pancarlı Pilav

Malzemeler
  • 500 gram küp doğranmış pancar
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı pancar suyu
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
Yapılışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Dereotunu temizleyip kıyın. Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip karıştırarak kavurun. Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su bardağı pancar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Dereotunu ilave edip harmanlayın. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.



İstiridye Tatlısı




Malzemeler
Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3. 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hamuru için
  • 250 gram oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve ya margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı kadar un
Yapılışı
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın üzerine limon suyu koyup kaynatın ve soğumaya bırakın. Yoğurma kabına un dışında malzemeleri alıp karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Çay bardağının ağzıyla aynı yerden başlayarak istiridye kabuğu şeklini verin. Tepsiye dizin yağlamaya gerek yok. Tamamlanan tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin. Fırından yeni çıkmış tatlıyı 3-5 dk dinlendirin sonra şerbetin tamamını döküp çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.




__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 07.09.20, 18:42   #495
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?



Yoğurt Yatağında Acılı Köfte



Malzemeler
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı acı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı su
  • 250 gram köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 adet acı sivri biber
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
Garnitür için
  • 1 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 5-6 adet kiraz domates
  • 2 adet acı sivri biber
Yapılışı

Yoğurt, salça ve suyu iyice çırpıp, servis tabağına alın. Kıyma, rendelenmiş soğan, sarmısak, pulbiber, kıyılmış sivri biber, ıslatılıp ufalanmış ekmek, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber ve tuzu yoğurun. Elinizde küçük toplar yaparak ızgarada pembeleşene kadar pişirin. Garnitürü hazırlamak için, soğanı halka doğrayın. Pulbibere bulayıp, ızgarada pişirin. Domates ve biberi ızgarada pişirin. Köfteleri servis tabağına alın. Garnitürle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.



Cevizli Erişte



Malzemeler
  • 200 gram erişte
  • 8 adet dövülmüş ceviz
  • Yeteri kadar su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş
  • kaşar peyniri, tuz

Yapılışı

Erişteyi haşlayın. Servis tabağına alın. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyin. Geri kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın ve ceviz altın sarısı rengini alana kadar kavurun. Eriştenin üzerine ceviz ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.




Domates Soslu Semizotu


Malzemeler
  • 2 demet semizotu
  • Zeytinyağı, limon suyu
  • 2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
  • 2 adet domates, tuz
Yapılışı

Semizotunu iyice yıkayıp sarmısaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve limon karışımı sosu yayın. En üste rendelenmiş domatesi ekleyip servis yapın.

Sofra




Un Kurabiyesi



Malzemeler
  • 1 paket tereyağı yada margarin ( oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Margarin ve ya tereyağı karıştırma kabına alınır. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri eklenir ve yoğrulur. Üzerine nişasta ve unu ilave ediyoruz, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğrulan hamurda tercih ettiğiniz bir şekil varsa istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

Kararsızsanız rulo gibi uzatıp julyen şeklinde kesebilirsiniz. Kesilen parçaların üzerine çok hafif çatalla bastırırsanız pastahane kurabiyesi görüntüsü oluşturabilirsiniz.

Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.



__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.09.20, 20:10   #496
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 94
Mesajlar: 6,706
Ettiği Teşekkür: 28742
Aldığı Teşekkür: 33144
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Teşekkürler OKİ. Tam benlik. Özellikle Cevizli erişte. Nefis
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Tura isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.09.20, 20:53   #497
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1759
Mesajlar: 10,119
Ettiği Teşekkür: 54667
Aldığı Teşekkür: 38300
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Un kurabiyesine bayılırım.
Güzel menülerin için teşekkürler canım.

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 08.09.20, 18:32   #498
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?


Ekşili Köfte Çorbası

Malzemeler
  • 250 gram kıyma
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinç
  • Karabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 1,5 litre su
  • 1 adet et bulyon
Yapılışı
Köfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dk yoğurun. Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın. Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz. Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun. Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin. Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin. İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin. Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 20-25 dk pişirin. Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.




Zeytinyağlı Biber Dolması



Malzemeler
  • 1/2 su bardağızeytinyağı
  • 2 adetkuru soğan
  • 2 yemek kaşığıdolmalık fıstık
  • 1,5 su bardağıpirinç
  • 10 adetorta boy dolmalık biber
  • 2 su bardağısıcak su
  • 1 adetorta boy domates (üzerlerini kapatmak için)
  • 1 yemek kaşığıkuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığınane
  • 1/2 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıyenibahar
Yapılışı

Yarım su bardağı zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.

2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip renk alana kadar kavurmaya devam edin.

Dolmalık fıstıklar renk aldıktan sonra 1,5 su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.

1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar, yarım tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı naneyi de ekledikten sonra son kez karıştırın.

2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pirinçler diri kalacak şekilde 7-8 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.

Hazırladığınız dolma harcını, üst kapağını ve iç kısmını çıkardığınız yaklaşık 10- 15 adet dolmalık biberin içerisine doldurun. Ağız kısımlarında şişme ve pişme payı bırakmaya özen gösterin.

Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin.

Biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş cherry domates ile kapatın.

Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.

Dolmaları, kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Servis Önerisi

Limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.


Çoban Salata



Malzemeler
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • Maydanoz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı
Yapılışı
  1. İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
  2. Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
  3. İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.
  4. Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.
  5. Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.




Ekmek Kadayıfı





Malzemeler


Karamelli şerbeti için:
  • 3 su bardağısu
  • 3 su bardağışeker
Keki için:
  • 3 adetyumurta
  • 3 kahve fincanıun
  • 1 paketkabartma tozu
Kreması için:
  • 2,5 su bardağısüt3 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığıhindistan cevizi
  • 4 yemek kaşığışeker
  • 1 paketvanilya
Yapılışı
  1. Bir kabın içerisinde yumurta, şeker mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpılır. Sonra un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek tekrar karıştırılır. 170 derece ısıtılmış fırında kapağı açılmadan 20 dakika kadar pişirilir.
  2. Kek soğuduktan sonra karamelini hazırlamak için bir tencerenin içerisine 3 bardak şeker koyup kısık ateşte eritilir. İyice sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş 3 bardak kaynar su dökülür. Suyu kattığımızda şeker katılaşıyor, şeker tekrar eriyene kadar kaynatıyoruz.
  3. Sonra kreması için Hindistan cevizi ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ilave ederek mikserle çırpıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan kekimizi ikiye bölüyoruz, önce alt kısmı tekrar pişirdiğimiz tepsiye koyuyoruz. İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetimizin yarısını alt kısma döküyoruz. Ortaya kremamızın hepsini döküp yayıyoruz.Üst kısmı da dikkatlice yerleştirilip kalan şerbeti de kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis yaparken üzerine kaymak ya da krem şanti koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.09.20, 18:43   #499
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 53
Konular: 1512
Mesajlar: 10,662
Ettiği Teşekkür: 34144
Aldığı Teşekkür: 34120
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

İzmir köfte,pirinç pilavı,yoğurtlu semizotu salatası bugün benim akşam yemeğim.
Tatlı yok zaten şu 2 kiloyu veremedim bir türlü ne tatlısı yanından bile geçmemek gerek.

SM-A307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________

NaNaNe Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.09.20, 17:53   #500
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1348
Mesajlar: 12,640
Ettiği Teşekkür: 35788
Aldığı Teşekkür: 53185
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?



Yayla Çorbası



Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Nane
Yapılışı
Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Afiyet olsun.



Kuru Fasulye



Malzemeler
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram kuru fasulye(1 gece önceden ıslatılmış)
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Yapılışı
4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin. Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.




Pirinç Pilavı

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Afiyet olsun.




Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler
  • 1 paket tereyağı (250g)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (ortalama 3,5 – 4 su bardağı)
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta (1 yumurta akını üzeri için ayırın)
Yapılışı
Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına ekleyin. İçine Hindistan cevizini ve unu ekleyin. Kıvam alana kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Şekil verdiğiniz bezeleri önce yumurta akına daha sonra Hindistan cevizine batırın ve tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.



__________________
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bugün, pişirsem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün Smyrna Türk Tarihi 372 12.03.18 20:42
Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Kartal Atatürk Kimdir? 25 30.06.16 01:22
Bugün Kılıçdaroğlu'na Dikkat | Emin Çölaşan Redwine Emin Çölaşan 2 29.03.15 16:44
Asla okuyamayacağınız kitaplar oneyouu Vitrindeki Kitaplar 2 24.03.09 16:29
Ermeni Sorunu, İddialar, Gerçekler Kartal Türk Tarihi 29 26.01.09 03:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.