Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.09.20, 21:06   #511
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1575
Mesajlar: 13,789
Ettiği Teşekkür: 37125
Aldığı Teşekkür: 55153
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?




Mercimek çorbası tarifi

Mercimek çorbası malzemeleri
  • 1.5 su bardağı sarı mercimek
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un
Mercimek çorbası yapılışı
Mercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. Afiyet olsun.




Pirzola tarifi

Pirzola malzemeleri
  • 8 adet kuzu pirzola
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Pirzola sosu için:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 dal maydanoz
  • 4 dal taze kişniş
Pirzola tarifi yapılışı
Kuzu pirzolaları derin bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın. Oda ısısında marine olan pirzolaları, üzerine deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış döküm tavada ve yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin. Dış kısmında bir kabuk oluşan ve mühürlenen pirzolaları önceden ısıtılmış sıcak fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, 10-12 dakika aralığında fırınlayıp damak tadınıza uygun olan pişirme oranına getirin. İsteğe bağlı servis esnasında kullanacağınız sos için; ayıklanmış taze kişniş ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. Afiyet olsun.





Şehriyeli bulgur pilavı tarifi

Şehriyeli bulgur pilavı malzemeleri
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (kaynar)
Şehriyeli bulgur pilavı yapılışı
Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın. Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin. Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Afiyet olsun.








Aşure


Malzemeler
  • İçi için:
  • 250 grambuğday
  • 4,5 litresıcak su
  • 100 grampirinç
  • 1 adetportakal kabuğu(küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 adetlimon kabuğu(küçük küpler halinde doğranmış)
  • 2 adetorta boy elma(soyulmuş, küp doğranmış)
  • 4 yemek kaşığıkuru üzüm
  • 1 su bardağıkuru fasulye
  • 1 su bardağınohut
  • 1/2 su bardağıçiğ badem
  • 2 yemek kaşığıkuş üzümü
  • 1 avuçfındık
  • 1 avuçceviz
  • 10 adetkuru kayısı(doğranmış)
  • 900 gramtoz şeker
  • 10 adetkaranfil
  • 1 su bardağısu(bir cezvede karanfil ile kaynatmak için)
  • Süslemek için:
  • 1 adetnar(ayıklanmış)
  • 1/2 su bardağıtoz antep fıstığı
  • 1/2 su bardağıfile antep fıstığı
  • 5 adetkuru incir(dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığıtarçın
  • 1 yemek kaşığısusam
  • 1/2 su bardağıçiğ badem
  • 1/2 su bardağıfındık
Aşure Tarifinin Pişirme Önerisi

Elma ve portakal kabuğunu (posa kısmını dağılacağı için kullanmıyoruz) arzuya göre aşure malzemesinin çeşitliliğini arttırmak ve hoş bir aroma vermesi adına kullanabilirsiniz.Aşure soğudukça ve bekledikçe daha da kıvamlanacaktır. Ancak ocaktan aldığınız aşurenin koyu olduğunu düşünüyorsanız kullanacağınız sıcak su miktarını arttırabilirsiniz.

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
    1. Bol suyla iyice ovalayarak yıkadığınız 250 gram buğdayı derin ve geniş bir tencereye aktarın.

    2. Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin ve kapağını yarım kapatıp kısık ateşte yarım saat pişmeye bırakın.

    3. Suyunu çeken buğdayın üzerine tekrar 1 litre su ekleyin ve 1 saat daha kısık ateşte buğdayı pişirmeye devam edin.

    4. 1 saat sonunda 100 gram pirinç, 1' er adet portakal ve limon kabuğu ile birlikte 1,5 litre su daha ekleyin ve ocağın altını kapatıp 3 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.

    5. 3 saat oda sıcaklığında dinlenmiş olan karışıma 1 litre sıcak su ilave edin ve hemen ardından 2 adet soyulmuş küp doğranmış elma ve 4 yemek kaşığı kuru üzümü ekleyip güzelce karıştırın.

    6. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi de karışıma ekleyin ve koyduğunuz malzemelerden sonra ara ara tahta kaşık ile karıştırmaya özen gösterin.

    7. Yarım su bardağı çiğ badem, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er avuç fındık ,ceviz ve 10 adet doğranmış kuru kayısıyı tencereye art arda ekleyin ve karıştırın.

    8. 900 gram toz şekeri ve bir cezvede 10 adet karanfil ile kaynattığınız 1 su bardağı suyu da tencereye ekledikten sonra kısık ateşte sürekli olarak karıştırarak yarım saat kadar pişirin ve ocağın altını kapatıp, aşureyi yaklaşık 2 saat ılımaya bırakın. Tabii bu iki saat içinde aşurenizi ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Aşurenin kıvamı başta sulu olacaktır, bu konuda endişelenmeyin, zaman geçtikçe koyulaşacak ve tam kıvamında olacaktır.

    9. Aşure ılındıktan sonra servis kaselerine kepçe yardımıyla aktarın.

    10. Kaselere bölüştürdüğünüz aşureleri antep fıstığı, nar, susam, çiğ badem kuru incir gibi dilediğiniz yemiş ve meyvelerle "süsleyip, üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.

      El emeği göz nuru aşurenizi çevrenizdekiler ve sevdiklerinizle paylaşmayı sakın ihmal etmeyin. Afiyet olsun!


__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.09.20, 00:05   #512
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 96
Mesajlar: 7,005
Ettiği Teşekkür: 29463
Aldığı Teşekkür: 33905
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Vay..geç geldi tarif. Teşekkürler.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.09.20, 00:07   #513
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1575
Mesajlar: 13,789
Ettiği Teşekkür: 37125
Aldığı Teşekkür: 55153
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Bugün Ne Pişirsem?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Vay..geç geldi tarif. Teşekkürler.


Eve geç geldim ve Canan’ın konularına dalıp kaldım, özür dilerim.
__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.09.20, 19:52   #514
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1575
Mesajlar: 13,789
Ettiği Teşekkür: 37125
Aldığı Teşekkür: 55153
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

Beyran Çorbası



Malzemeler
  • 1 kg kemikli kuzu gerdan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 8-10 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)
Yapılışı
Et düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir. Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır. Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir. Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır. Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz. İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet Olsun.




Çiftlik Kebabı



Malzemeler
  • 1 kg kuzu eti
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 3 adet domates
  • Maydanoz
  • Soğan
  • Dereotu
  • Kekik
  • Biber
  • Tuz
Yapılışı
Halka halka doğranan soğanları kızgın yağa atıp bir kaç tur çevirin. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini içine ilave edin. Etler renk değiştirmeye bağlayınca biberleri ilave edin. Sonra domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı taze soğan kullanılabilir. Afiyet Olsun.




Söğüş Salata





Malzemeler

  • 1 adet iri domates
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 adet salatalık
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çıtır Ekmek (İsteğe göre)
Yapılışı
  • İlk olarak domates ve salataların kabuklarını soyun.
  • Ardından biberleri yıkayın ve uç kısımlarını kesin.
  • Tüm malzemeleri iri iri doğrayın ve geniş bir kap içerisine ekleyin.
  • Çıtır ekmek kullanmak istiyorsanız, bayatlamış ekmekleri fırında ısıtıp küçük parçalar halinde salataya ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak tuz, kekik ve zeytinyağını salataya ilave edin ve tüm malzemeleri karıştırın. Afiyet olsun



Yalancı Tavuk Göğsü


Malzemeler
  • 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Yapılışı
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir. Afiyet olsun.


__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.09.20, 20:36   #515
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 96
Mesajlar: 7,005
Ettiği Teşekkür: 29463
Aldığı Teşekkür: 33905
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Eline sağlık.
Ben bugün listeyi es geçtim... çünkü dünkü listeyi uyguladım.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.09.20, 18:01   #516
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1575
Mesajlar: 13,789
Ettiği Teşekkür: 37125
Aldığı Teşekkür: 55153
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

Beşamel Soslu Köfte




Malzemeler
  • 10 taze patates
  • 6 çeri domates
  • Galeta unu
  • Köfte için
  • 400 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber , kekik, kimyon.
Beşamel sos için
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için

Rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

Yapılışı

Köfte için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun.
Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlayın. Tavada ayçiçeği yağını ısıtın.

Köfteleri galeta ununa bulayıp kızartın. Sos tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtın. Un ilave edip 2 dakika kavurun. Ilık sütü ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Fırın tepsisini yağlayın.

Patatesleri ortadan ikiye kesin. Bir patates, bir köfte ve bir domates olacak şekilde sırayla tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun.




Etli Mercimekli Bulgur Pilavı



Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 500 gram kuzu eti (iri parça)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım demet taze soğan
  • Tuz
  • Yeteri kadar su ya da et suyu
Yapılışı
Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp iri doğranmış taze soğanı hafifçe kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin ve 5 dakika kavurun. Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.




Havuç Salatası


Malzemeler

  • 3 adet körpe havuç
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 kahve fincani zeytinyağı
Yapılışı

Havuçların üstünü bıçakla kazıyın ve bolsuda yıkayın
İnce ince rendeleyin
Tuz, limon ve zeytinyağı ile karıştırın
Servis tabağında servis yapın. Afiyet olsun.




Kolay Yoğurt Tatlısı



Malzemeler
  • 250 gr yoğurt
  • 3 yumurta
  • 175 gr toz şeker
  • 225 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 portakal
  • 1 limon
Şerbet için
  • 2 su bardağı su
  • 250 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 portakal
Yapılışı

Şerbet için portakalın kabuğunu soyun ve kabukları ince kıyın. Orta boy bir tencerede su, şeker, limon suyu ve kabukları orta ateşte kaynatın. Bir kapta yumurtaları mikserle çırpın. Yoğurt, limon ve portakalın rendelenmiş kabukları, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin.
Çırpmaya devam edin.

Tereyağı ile yağlanmış bir cam kaba ya da uygun bir tepsiye hamuru aktarın. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Sıcak tatlı üzerine soğuk şerbeti dökün. İki saat bekletin. Afiyet olsun.


__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.09.20, 17:34   #517
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1575
Mesajlar: 13,789
Ettiği Teşekkür: 37125
Aldığı Teşekkür: 55153
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?



Ciğerli Şehriye Çorbası Tarifi





Malzemeler

  • 200 g minik doğranmış dana ciğer,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 su bardağı tel şehriye,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • 6 su bardağı su,
  • İnce kıyılmış maydanoz,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Ciğerleri sıvıyağda renkleri değişene kadar kavurun,
  2. Yemeklik doğranmış biberi ekleyip yumuşayana kadar kavurun,
  3. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  4. Toz biberi ekleyip karıştırın,
  5. Suyunu ekleyip karıştırın,
  6. Şehriyeleri suyun içine salın,
  7. Şehriyeler yumuşayana kadar orta hararetli ateşte pişirin,
  8. Tuzunu ekleyip ateşten alın,
  9. Maydanozu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun...





Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi




Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk,
  • 2-3 adet orta boy patates,
  • 2 adet orta boy soğan,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • Taze çekilmiş karabiber,
  • Tuz,
  • 2-3 adet defne yaprağı,
  • 3 diş sarımsak.
Yapılışı
  1. Soğanları 8'er parçaya bölüp kapaklı bir fırın tenceresinin dibine yayın,
  2. Sarımsakları da bütün ve kabuklu olarak soğanların içine atın,
  3. Patatesleri soyup bütün halde soğanların üzerine yerleştirin,
  4. Defne yapraklarını da tencereye koyun,
  5. Salça, yoğurt, tereyağı, zeytinyağ, karabiber ve tuzu bir kasede ezerek karıştırın,
  6. Hazırladığınız bu sosla tavuğu güzelce ovun,
  7. Sosladığınız tavuğu da tencereye yerleştirip kapağını kapatın,
  8. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 1-1,5 saat kadar pişirin (çatal ya da bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin, gerekiyorsa süreyi uzatın),
  9. Kapağını açıp dibinde biriken sudan üzerine gezdirin ve tekrar fırına verip kapağı açık şekilde 15 dk. daha pişirin. Afiyet olsun...





Domatesli Bulgur Pilavı




Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur,
  • 3 adet domates,
  • 2 su bardağı su,
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı kekik,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Zeytinyağını kızdırıp kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyin,
  2. Sularını salıp çekene kadar karıştırarak kavurun,
  3. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da ekleyip 2-3 dk. karıştırarak kavurun,
  4. Suyunu, tuzunu ve kekiği ekleyip kapağını kapatın,
  5. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin,
  6. Altını kapatıp 15 dk. dinlendirin. Afiyet olsun...




Kalbi Yumuşak Kek





Malzemeler

  • 3 yumurta,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 180 g çikolata,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • Fırın kapları için tereyağı ve toz şeker.
Yapılışı
  1. Çikolata ve tereyağını ben mari usulü eritin,
  2. Yumurtaları ve şekeri ayrı bir kapta çırpın,
  3. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın,
  4. Erimiş çikolata ve tereyağı karışımını kek karışımına yavaş yavaş ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırpın,
  5. 4 tane sufle kabını tereyağı ile yağlayın ve tereyağının üzerine toz şeker serpin,
  6. Kek karışımını kalıplara eşit şekilde paylaştırın,
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin,
  8. Bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun...


__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.09.20, 18:01   #518
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 96
Mesajlar: 7,005
Ettiği Teşekkür: 29463
Aldığı Teşekkür: 33905
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Teşekkürler. Eline sağlık.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.09.20, 23:39   #519
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1759
Mesajlar: 10,154
Ettiği Teşekkür: 54834
Aldığı Teşekkür: 38457
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Güzel tarifler için teşekkürler canım ellerine sağlık.
Domatesli bulgur pilavını ben daha değişik yapıyorum.


Tarifim:
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
2-3 adet orta boy domates
Yarım su bardağı kadar tel şehriye
Yeteri kadar zeytinyağı veya sıvıyağ
Tuz

Yapılışı:
Öncelikle soğanlarımı ve domateslerimi küp küp doğruyorum. İstenirse domatesler rendelenebilir. Sonra kızgın yağda soğanlarımı hafif soldurup şehriyesini ilave ediyorum ve kızarana kadar kavuruyorum. İçerisine domatesleri ilave edip soteliyorum. Suyunu koyup bulguru içerisine atıyorum. Bulgur pilavını kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişiriyorum. 5-10 dakika sonra da karıştırıp servise sunuyorum.

Nefis mi nefis oluyor.


__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.09.20, 18:32   #520
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 1575
Mesajlar: 13,789
Ettiği Teşekkür: 37125
Aldığı Teşekkür: 55153
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Cevap: Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?


Tarhana Çorbası




M
alzemeler
  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



Sebzeli Güveç


Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun ve iri iri küpler halinde doğrayın, patatesleri patlıcanlardan biraz daha küçük küpler halinde doğrayın. Güvece sırasıyla soğan, patlıcan, patates, fasulye, biber, sarımsakların yarısını ekleyin tuz ve karabiber de serpin. Ardından aynı sırayla geri kalan sebzeleri ilave edin ve yine tuz ve karabiber ekleyin. Salçaları suda açın, domateslerle karıştırın ve güvecin üzerine dökün. Üzerine zeytinyağını gezdirin ve tereyağını küçük küpler şeklinde en üste yerleştirip ateşe alın. 35-45 dakika orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.





Kıymalı Makarna



Malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
Sosu için
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 küçük havuç
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
İlk olarak spagetti makarnayı haşlayın ve suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Küp küp doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçaları da bu karışıma ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. İnce doğranmış kereviz sapı ve rendelenmiş havucu ekleyerek harcı tuz ve karabiberle tatlandırın. Makarnayı haşladığınız sudan bir kepçe kadar ilave edip sos suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu süzdüğünüz makarnayı kıymalı sosa ekleyip iyice karıştırın. Afiyet olsun.



Sütlaç



Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1,5 -2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Tarçın
Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin. Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin. Afiyet olsun.



__________________
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bugün, pişirsem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün Smyrna Türk Tarihi 372 12.03.18 21:42
Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Kartal Atatürk Kimdir? 25 30.06.16 02:22
Bugün Kılıçdaroğlu'na Dikkat | Emin Çölaşan Redwine Emin Çölaşan 2 29.03.15 17:44
Asla okuyamayacağınız kitaplar oneyouu Vitrindeki Kitaplar 2 24.03.09 17:29
Ermeni Sorunu, İddialar, Gerçekler Kartal Türk Tarihi 29 26.01.09 04:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.