Forum Gerçek

Forum Gerçek (http://www.forumgercek.com/index.php)
-   Yemekler (http://www.forumgercek.com/forumdisplay.php?f=880)
-   -   Bugün Ne Pişirsem? (http://www.forumgercek.com/showthread.php?t=86708)

Tura 17.09.20 19:15

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Uzmanlar, pandemi döneminde vegan beslenmeyi bırakın, etle beslenin diyorlar.
Teşekkürler OKİ...uygun bir liste.

OkyanusunKalbi 18.09.20 17:37

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Bugün Ne Pişirsem?



Havuçlu Brokoli Çorbası


https://imagizer.imageshack.com/img922/58/kNfwVs.jpg


Malzemeler

  • 1 küçük baş (500 gr kadar) brokoli,
  • 1 adet havuç,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • 5 su bardağı kaynar su,
  • 1 su bardağı süt,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Çiçeklerine ayrılmış brokoli, yuvarlak yuvarlak doğranmış havuç ve suyu bir tencereye alıp sebzeler yumuşayana kadar haşlayın,
  2. Ayrı bir tencerede tereyağı eritin,
  3. Unu ekleyip kavurun,
  4. Üzerine suyuyla beraber havuç ve brokoliyi ekleyip karıştırın,
  5. Blenderdan geçirip sütünü ekleyin ve 2-3 dk. daha kaynatın,
  6. Tuzunu ekleyip ateşten alın. Afiyet olsun...



Malzemeler

  • 3 su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • 3/4 su bardağı ılık su,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 su bardağı ekşimik (lor peyniri),
  • Haşlamak için su, tuz,
  • Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı, kıyılmış ceviz, kıyılmış maydanoz.
Yapılışı
  1. Unu derin bir kaba alıp ortasını açın,
  2. Tuzu ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya başlayın,
  3. Suyu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun,
  4. Hamur toparlandıktan sonra üzerine nemli bir bez örterek 10 dk dinlendirin,
  5. Hamuru üç parçaya bölün,
  6. Bir parçayı unladığınız tezgaha alıp bıçak sırtı kalınlığında açın,
  7. Yufkayı 2-3 cm'lik kareler halinde kesin,
  8. Her bir karenin ortasına bir parça ekşimik koyup üçgen olacak şekilde kapatın,
  9. Tüm kareler bittikten sonra diğer 2 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın,
  10. Bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz suyu kaynatın,
  11. İçine kulakları atıp suyun üstüne çıkana kadar pişirin,
  12. Suyunu süzdürerek servis tabağına alın,
  13. Tereyağını eritip üzerine gezdirin,
  14. Çekilmiş cevizi de serperek servis yapın. Afiyet olsun...



Malzemeler

  • 1 demet roka,
  • Yarım beyaz soğan,
  • 2 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı sumak,
  • Zeytinyağ,
  • Nar ekşisi,
  • Tuz.
Yapılışı
  1. Soğanları ince uzun doğrayıp sumak ve az tuzla suyunu çıkarmadan elinizle hafifçe ovun,
  2. Domatesleri iri küpler halinde doğrayın,
  3. Rokanın saplarını ince yapraklı kısımlarını kalınca doğrayın,
  4. Uygun boyutlu bir kaseye roka, soğan ve domatesleri alın,
  5. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağ gezdirip salatayı karıştırın. Afiyet olsun...



Malzemeler


Hamuru için;
  • 250 g soğuk tereyağı,
  • 400 g un,
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çimdik tuz,
  • 1 buz küpü.
İçi için;
  • 4 adet büyük kırmızı elma,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 3/4 su bardağı ceviz,
  • 1 çay kaşığı tarçın.
Yapılışı
  1. Elmaları soyup küp küp doğrayın,
  2. Şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar arada karıştırarak pişirin,
  3. Hamur için unu, pudra şekerini ve vanilyayı tezgaha dökün,
  4. Ortasını çukur yapıp yumurta sarısı ve küp küp doğradığınız tereyağını koyun,
  5. Malzemeleri yavaş yavaş birbirine yedirerek hamuru yoğurun,
  6. Hamur toparlanmaya başladığında buz küpünü ekleyip hamuru toparlayın ve kalan buz küpünü çıkarın,
  7. Hamur tamamen toplandığında buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin,
  8. Diğer yandan karamelize olan elmaları ocaktan alıp robotta çektiğiniz ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın,
  9. Bir kenarda soğumasını bekleyin.
  10. Hamuru dolaptan çıkarıp biri diğerinden daha büyük olacak şekilde iki parçaya ayırın,
  11. Büyük parçayı elinizle ya da merdane yardımıyla tart kalıbı genişliğinde açıp yağladığınız 24 cm'lik tart kalıbına yerleştirin,,
  12. Soğuyan iç harcını tart kalıbına döküp üzerini düzleyin,
  13. Diğer hamur parçasını, unladığınız tezgahta açıp harcın üzerini örtün,
  14. Bir çatal yardımıyla üzerinde delikler açın,
  15. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...



Gülümsün 18.09.20 21:58

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Güzel güzel menüler. Başın sıkıştı mı tariflere bak pişir. Sofran şenlensin ağzına tat gelsin. :sm_smile:
Ellerine sağlık canım. :zflower:


OkyanusunKalbi 18.09.20 22:13

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün (Mesaj 981454)
Güzel güzel menüler. Başın sıkıştı mı tariflere bak pişir. Sofran şenlensin ağzına tat gelsin. :sm_smile:
Ellerine sağlık canım. :zflower:


Beğenmene sevindim canım.
Çeşit fazla olunca kadınların derdi “akşam ne yemek pişirsem” sorunu oluyor. Buradan bakınca iyi oluyor gerçekten. :)

OkyanusunKalbi 19.09.20 19:26

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Bugün Ne Pişirsem?

Havuç Çorbası




Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. Afiyet olsun.


Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
Dolgusu için
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • 4-5 dal dereotu
Üzeri için
  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Köftesi için, kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Soğan ve sarımsağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Havuç ve patatesleri zar formunda doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp bir kaba alın ve haşlanmış bezelyeleri ilave edip karıştırın. Garnitüre Tuzunu ve ince kıydığınız dereotunu ekleyin. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizle küçük kase şekli vererek fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran köfteleri fırından alıp içlerini hazırladığınız garnitür ile doldurun. Salçayı sıcak su ile açıp zeytinyağını ilave edin ve fırın kabınının tabanına dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini köfte çanaklarının üzerine paylaştırın ve kaşar peynirleri eriyene kadar fırında pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • Çeyrek baş iceberg salata,
  • Bie avuç maydanoz,
  • 1 sap yeşil soğan,
  • Yarım avokado
  • 7-8 adet cherry domates,
  • Tuz,
  • Zeytinyağ,
  • Limon veya nar ekşisi.
Yapılışı
  1. Iceberg salatayı iri iri kıyın,
  2. Maydanoz ve doğanı doğrayın,
  3. Avokadoyu küçük küçük doğrayın,
  4. Hepsini bir kaseye alıp üzerlerine damak zevkinize göre tuz, limon suyu ve zeytinyağ gezdirin,
  5. İkiye bölünmüş cherry domateslerle süsleyin. Afiyet olsun...

Malzemeler

  • 2 yumurta,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • 1/2 çay kaşığı tuz,
  • 1 paket şekerli vanilin,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Kahvaltılık çikolata kreması,
  • Muz, kivi, çilek gibi meyveler,
  • Hindistan cevizi, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler.
Yapılışı
  1. Yumurtaları iyice çırpın,
  2. Süt,eritilip ılıtılmış tereyağı, tuz ve şekeri ekleyip çırpın,
  3. Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini de azar azar ekleyip akışkan bir hamur elde edene kadar çırpın,
  4. Waffle makinesini kızdırın,
  5. Hamurdan bir kepçe yardımıyla makinenin plakasını kaplayacak miktarda alıp plakanın üzerine gezdirin,
  6. Makineyi kapatıp makinenin kullanma kılavuzunda tavsiye edilen ısı ve sürede pişirin,
  7. Pişirdiğiniz waffleları servis tabaklarına alıp üzerine üzerine kahvaltılık çikolata kreması sürün,
  8. Sosun üzerine dilimlediğiniz meyveleri dizin,
  9. Dilerseniz hindistan cevizi, ceviz, fındık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

NaNaNe 04.11.20 16:13

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Gecen gün evde Tulumba tatlısı yaptım herkes çok beğendi tarifini yazayım belki sizlerde yapmak istersiniz.

Malzemeler,
Şerbet için.
1.5 şu bardağı şeker
1 su bardağı su bir kaç damla limon.

Hamur için,

1 bardak su
1 bardak un
1 kaşık tepeleme tereyağ
2 kaşık irmik
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı sirke

Kızartmak için sıvı yağ:

Yapılışı,

Bir tencerede önce şerbetini yapıyoruz şeker su kaynayınca limon az kaynat indir soğumaya bırak.

Sonra yine bir tencerede önce suyunu koyun kaşıkla tereyağını ekleyin kaynayınca ununu ekleyin çabuk karıştırın koyu bir hamur elde etmiş olacaksınız sonra geniş bir kaba koyun içine önce irmiği ni sonra nişastasını ekleyin kaşıkla karıştırın biraz soğumasını bekleyin bir yumurtayı kırın ve karıştırın iyice yitirdikten sonra öbür yumurtayida kırın ve karıştırın yumuşak bir hamur elde ettiniz.

Bir sıkma torbasına koyun ve tavaya koyduğunuz soğuk yağın içine sıkın ve kesin aşağıdaki gibi şekiller yapın tavanın tamamı dolunca altini acin kisik ateşte yavaş yavaş pişirin kızarınca delikli kaşıkla yağın içinde aldiginiz tulumbaları soğuk şerbetin içine koyun karıştırın birkaç dakika çekince icinden alın başka bir kaba koyun.

Iki ayrı tavada kızarttım zamandan tasarruf ve soğuk yağda olması gerektiği için bu malzeme ile baya oluyor önce deneyin beğenirseniz bir dahakine malzemeyi fazlalaştırırsınız.


Yıllar önce yapıyordum çocuklar küçükken sonra unuttum.Bir yerde tarife denk gelince denedim aynısı oldu.

Dışardan aldığınız tulumba ile aynı tatta.
Tavsiye ederim afiyet olsun.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...be07f27f40.jpg

SM-A307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tura 04.11.20 16:34

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Eline sağlık. :!
Sirkeyi nerede kullanacağız.

NaNaNe 04.11.20 16:47

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 984821)
Eline sağlık. :!
Sirkeyi nerede kullanacağız.

Tüh unutmuşum yazmaya su tereyağ sirke kaynayınca un hamurunun içine yani.

Dikkatin için teşekkür ederim @Tura :minerva:
Geç kalmasam yazıya eklEyecektim ama geç kalmışım.Neyse buradan söylemiş olduk.

NaNaNe 04.11.20 21:35

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Bu yukardeki malzeme ile bu kadar oluyor.


https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0cc3a282d3.jpg

SM-A307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker