Forum Gerçek

Forum Gerçek (http://www.forumgercek.com/)
-   Yemekler (http://www.forumgercek.com/yemekler/)
-   -   Bugün Ne Pişirsem? (http://www.forumgercek.com/yemekler/86708-bugun-ne-pisirsem.html)

Canan 27.06.12 13:04

Bugün Ne Pişirsem?
 
Bugün Ne Pişirsem?

Sebze çorbası



Malzemeler
  • 250g. Ispanak (ince doğranmış)
  • 1 adet kereviz sapı ve kereviz (ince doğranmış)
  • 1 su bardağı kestane (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 4 dilim ekmek
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince kıyım)
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 su bardağı kırmızı şarap
  • 1 çay bardağı parmesan peyniri
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı

Kereviz saplarını ve soğanı zeytinyağında soteleyin.
Patates, kereviz sapı, kestane, ve ıspanakları karışıma ilave edin.
Hepsini iyice karıştırdıktan sonra kırmızı şarabı ekleyin. Şarap buharlaştıktan sonra suyu da ilave edip sebzeler kıvama gelene dek pişirin.
Çorbayı fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.
Üzerlerini 1 dilim kızarmış ekmek ve rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.
Fırında 4 dakika pişirin.

***


Ispanaklı Fırın Erişte

http://imageshack.com/a/img661/1545/iR3Wxd.jpg
Malzemeler
  • 500 gr ıspanak,
  • 1 kuru soğan,
  • 4 diş sarımsak,
  • 2 yumurta,
  • 1.5 su bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı rendelenmiş yağsız peynir veya lor,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı

Erişte makarnadan çabuk pişeceği için az suda suyunu süzmeden aldente haşlayın.
Ispanakları ince doğrayın.
Bir tavada zeytinyağı ile soğanı, sarmısakları, ıspanakları ekleyip, tuz ile birlikte kavurun.
Haşladığınız erişteyi yağladığınız fırın kabına alın.
Üzerine ıspanaklı karışımı ilave edin.
Rendelenmiş peynirinin yarısını üzerine serpin.
Yoğurt ile yumurtaları çırpın.
Karışımın üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirip
sıcak servis yapın.


***

Hindistancevizli Balım Tatlısı
http://imageshack.com/a/img673/6214/vG40C2.jpg

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç unu
  • 2 su bardağı hindistancevizi sütü ya da normal süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı

Pirinç unu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin.
Üzerine şekeri ilave edip karıştırın.
Hindistancevizi sütünü ekleyip karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Muffin kalıplarını yağlayıp karışımı kalıplara paylaştırın. Üzerlerine hindistancevizi serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkarıp sıcakken üzerlerine tereyağı sürün. Sıcak olarak servis edin.

Caferuj

Pitsy 27.06.12 14:49

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.
Bunları senmi pişirip bize yollayacaksın yoksa biz evde kendimizmi yapacağız.:))

LaLe 27.06.12 17:00

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Pitsy, hemen hazıra konma ve kolları sıva, tatlının şekeri çok olmasın:))


Bugün bizde farklı menü var. Köfte canavarı Banemin duymasın diyeceğim ama, ReaL ile onun da menüsünde köfte varmış:smiley:


Teşekkürler Canan.

Rukia 27.06.12 17:07

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Fırın erişte olsa şimdi güzel yenirdi.

Bizim menüde ne var onu bile bilmiyorum.


Teşekkürler Canan.

Banemin 27.06.12 17:09

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Fazla köfte göz çıkarmaz Lale...:kapris:

Ver kargoya, gelsin bana :honks:

Canan bundan sonra hergün bu konuya bakacağım sanırım. Servis nasıl olacak merak ediyorum ama.:dsnm:

Canan 27.06.12 17:34

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Banemin (Mesaj 496042)
Fazla köfte göz çıkarmaz Lale...:kapris:

Ver kargoya, gelsin bana :honks:

Canan bundan sonra hergün bu konuya bakacağım sanırım. Servis nasıl olacak merak ediyorum ama.:dsnm:


Ohh...günün yemek listesi benden, servisi de mi benden olacak :blink:

Beklerim Banemin:smiley:

Supertramp 27.06.12 18:25

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Açlıktan ölüyorum sabahtan beri hiçbir şey yemedim :blink:

Basakca 27.06.12 21:05

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Bu gün ne mi pişirsem?

Hiç bir şey pişirmeyeceğim. Dün akşamdan yapmıştım bu akşam ki yemeği:kiki:

Öyle bakmayın yahu, çalışıyoruz herhalde. Her akşam her akşam ne öyle? Hem de bu sıcaklarda:kapris:


Fırında ıspanaklı şey güzel ve değişik görünüyor. Efe yerim derse yaparım :minerva:



Güzel bir köşe olacak gibi, teşekkürler Canan.:zgd:











Canan 27.06.12 22:22

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Hızım kesilmezse, bıktırıncaya kadar devam etmek niyetindeyim.

Becerebilirsem güzel olacak Başakça :))

Bundan böyle bugün ne pişirsem kaygınız yok :smiley:

Tamam tamam sözüm sana değil :kiki:

Sanki çalışan tek sen varsın :kapris:

Türkü 28.06.12 12:28

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Sevgili Canan harikasın. Her gün ne pişirsem acaba diye düşünmekten yoruluyorum inan. Takibe alıyorum bu başlığı :kardelen:

Akşama ne yapacağımı az evvel Lale'nin ''Antalya Usulu Piyaz '' tarifinde yola çıkarak karar verdim. Köfte,piyaz,patates püresi ve ayran.

Kolay gelsin,hanımların (birde bazı erkeklerin)işini kolaylaştırdın çok teşekkürer.

Canan 28.06.12 13:33

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 

Malzemeler
  • 6-7 yaprak pazı yaprağı
  • 1 baş soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • karabiber, tuz, su
  • 1 su bardağı et suyu (evde varsa)
  • 1/2 pk. krema
Yapılışı
Öncelikle yıkayıp ince ince kıydığınız pazıları suda haşlayın.
Bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğanları tereyağ ile kavurup, unu ilave edip, hafif unun kavrulma kokusu gelene kadar ateşte çevirin. Kavurma işleminden sonra biraz soğuk su ilave ederek, unun iyice dağılmasını sağlayın. Etsuyu ve haşlanmış pazıları suyu ile ilave edip pişirin. Pişmeye yakın kremayı da katın. Pişen çorbayı blendırdan geçirip sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Dilerseniz üzerine yağ kızdırıp içine az pul biber ekleyerek sos yapabilirsiniz.

****
Malzemeleri
  • 1 Adet Palamut (Dilimlenmiş)
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Domates
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Adet Biber
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Adet Limon (Dilimlenmiş)
  • 4 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Adet Patates (Arzu edilirse)
Yapılışı

Soğanları önce ikiye bölüp uzunlamasına ince ince doğrayıp, doğranmış biberlerle birlikte biraz sıvıyağ ile birlikte hafifçe soteleyin. Soğanların ve yemeğin harcı fırında da pişeceği için çok fazla pişirilmesine gerek yoktur.
Domatesleri yemeklik doğrayarak soğanlara ve biberlere ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kaptın, karabiber, tuz ve kıyılmış maydonozları ilave edin ve karıştırın. Yemeğin harcı hazır.

Eğer yayvan bir tencere kullanıyorsanız ve dilimlenmiş palamutlar tencerenin dibine sığacaksa tencerede, sığmayacağını düşünüyor iseniz fırın tepsisinde pişirebilirsiniz.

Tencerede pişirecekseniz, harcı bir kenara aldıktan sonra, palamutları alta dizin, hazırladığınız harcı palamutların üzerine dağıtarak dökün ve en üste limon dilimlerini sıralayın. Kapağı kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirip, 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Fırında pişirecekseniz en alta fırın kağıdı sererek, palamutları dizip, üzerine yemek harcını eşit dağıtarak dökün. En üste limon dilimlerini dizin. Üzerinin yanmaması için aliminyum folyo ile kapatın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin, daha sonra folyoyu alarak 20 dakika daha pişirin.
Fırında pişirirseniz, pişirme tepsiniz tencereye göre daha büyük olacağı için, en alta ince ve yuvarlak olarak doğranmış patates de serebilirsiniz.
Eğer baharatlı tadlardan hoşlanıyorsanız, balıkların üzerine harcı dökmeden önce defne yaprağı da koyabilirsiniz.



****

Yeşil Mercimekli Semizotu Salatası

Malzemeler
  • Yarım kilogram semizotu
  • 10 adet çeri (cherry) domates
  • ½ su bardağı yeşil mercimek
  • ½ su bardağı ceviz içi
  • 4 diş sarımsak
  • Tulum peyniri
  • Tuz, Limon, Zeytinyağı
Yapılışı

1. Semizotlarını iyice temizledikten sonra, kaba dallarını ayırıp elinizle bir kaç parçaya bölün.
2. Yeşil mercimeği haşlayıp süzün.
3. Kişi başı 2 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ koyduğunuz tavada sarımsakları kokuları yağa geçecek kadar soteleyip sarımsakları tavadan alın.
4. Kabuklarını soymadan ikiye böldüğünüz cherry domatesleri sarımsakları sotelediğiniz yağa atıp sulanmaları ve lezzetlenmeleri için, bir miktar tuz serperek biraz pişirip soğumaya bırakın.
5. Soğuyan tüm malzemeleri semizotlarına ekleyip (domatesleri sotelediğiniz yağ ve sularını da salataya ekleyin) iyice karıştırın.
6. Elinizle ufaladığınız ½ su bardağı ceviz içi ve tulum peyniriyle süsledikten sonra limon suyu ekleyip servis edebilirsiniz.


*****

Haşhaşlı Revani


Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı gri haşhaş

Şerbeti
  • 2 sb. şeker
  • 2 sb. su
  • 1 dilim limon
Yapılışı

Şeker ve yumurtalar iyice çırpılr.
Haşhaş hariç, diğer malzemeler buna eklenerek hamur haline gelinceye kadar karıştırılır.
En son haşhaşlar da eklenir ve kaşıkla karıştırılır.
Yuvarlak fırın tepsisinde 180 dercede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Önceden hazırlanıp soğutulan şerbet pişen ve ılınan revaninin üzerine dökülür.
Şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kaymak tadında şanti hazırlayıp sürülür.


Pitsy 28.06.12 15:45

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Ellerine sağlık canan ama sağol ben pişiremem bunları aman ne çok vaktimi alır ben melemen yapmaya karar verdim yanına karpuz peynir zeytin.
Bizbizeyiz sanki ağır misafirimmi var.:))
Hele çorba yapsam kimse tencerenin kapağını açıp bakmaz bile.:honks:
bide sebze bizimkiler etobur.)))

Basakca 28.06.12 20:51

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Anacım bu sıcakta çorba mı olur?

Hem ne bu kadar yemek... Kim yiyecek bunları?

Semizotu salatası yeterlidir. Ama yoğurtlusu :kiki:


Teşekkürler Canan.


Canan 28.06.12 23:21

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Ne pişirdiysem beğendiremedim anacım size :))

Tamam, yaz aylarında çorbayı kaldırıyorum Başakça. Ben çorbasız masaya oturmuyorum da
:))


Pitsy, o yakışıklı oğlun oldu, evin işini ihmal ediyorsun gibi geliyor bana. Erkeklerin kalbine giden yol, güzel yemeklerden geçer unutma )))

LaLe 28.06.12 23:29

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
http://imageshack.com/a/img661/681/MpYWGN.jpg


Güzelim palamutun geldiği hale bakın:zno:


Palamutu kızartacaksın, fırında ızgara yapacaksın:kapris:

CadII 29.06.12 03:25

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Süper bir konu :zgd: Her gün göz atarım ben buraya:help: Teşekkürler Canan :zgd:

Canan 29.06.12 14:11

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 

Nohutlu Mercimekli Soğuk Çorba

Malzemeler
  • 1 Kg. Yoğurt
  • 1 Su B. Haşlanmış Nohut
  • 1 Çay B. Yeşil Mercimek
  • 1 Çay B. Pirinç
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Tutam Nane
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı

Öncelikle mercimeği ve pirinci ayrı ayrı haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzün ve soğuk sudan geçirin.
Yoğurdu iyice çırpın. İstediğiniz kıvama göre su katabilirsiniz.
Yoğurdun içine haşlanmış ve soğumuş nohutu, mercimeği ve pirinci ilave edin.
Dereotunu ve naneyi doğrayıp yoğurda ilave edin. Tuzunu ve zeytinyağını da döküp karıştırın.
Servis ederken üzerine yine doğranmış dereotu serpin ve
zeytinyağı dökün.

*****

Zeytinli Köfte


Malzemeler
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 dilim ufalanmış ekmek içi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr kıyılmış siyah zeytin
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 3 çay kaşığı ufalanmış reyhan
  • 5 çay kaşığı kıyılmış taze kekik
  • Tuz , Karabiber

Kızartmak için

Tereyağı

Hazırlanışı


Süt, yumurta ve ekmek içini derin bir kapta karıştırıp 10 dakika bekletin.
Soğanı rendeleyin.
Kıyma ve diğer tüm malzemeyi ilave edip karıştırın.
Her iki karışımı birleştirip yoğurun.
Cevizden büyük parçalar koparıp elinizde yassı köfteler hazırlayın.
Tereyağını tavada ezip köftelerin her iki tarafını da kızartın.
Servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

****


Malzemeler
  • 1 demet semizotu
  • Yarım kilo patates
  • 3 adet taze soğan
Sosu için
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım limonun suyu
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber, çörekotu
Hazırlanışı

Patatesleri bol suyla yıkadıktan sonra yumuşayana kadar haşlayın.
Kabuklarını soyup orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın.
Semizotunun kök kısmını kesip yapraklarını ayırın ve bol suyla yıkayın.
Taze soğanları küçük küçük doğrayın.
Derin bir kabın içerisine patates, semizotu, taze soğanı alın.
Sos için verilen malzemeleri iyice karıştırıp kaba ilave edin.
Salatayı harmanlayıp üzerine çörekotu serpip servis yapın.


*****



Çilekli Dondurma


http://imageshack.com/a/img540/9747/ZReEEH.jpg


Malzemeler
  • Bir çay fincandan az süt
  • Bir çay fincanı, şeker
  • Yarım kilo çilek
  • Bir poşet, krem şanti
Yapılışı

Öncelikle çilekleri, ayıklayalım ve iyice yıkayıp süzgece alalım.
Suyu süzüldükten sonra parçalayıcıya alalım üzerine şekeri katıp, püre haline getirelim.
Ayrı bir kapta, süt ve krem şantiyi mikser ile çırpalım üzerine çilek püresini alalım kaşık ile karıştıralım. Dondurma kabına alalım bir gece buzlukta bekletip servise sunalım.
Afiyet olsun:)

CadII 29.06.12 14:29

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Canan, ne güzel bir konu açtın. Şu çilekli dondurma olsa da yesek :)

Canan 29.06.12 14:38

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi CadII (Mesaj 496724)
Canan, ne güzel bir konu açtın. Şu çilekli dondurma olsa da yesek :)


Yapması çok basit CadII ; malzemeleri de bulunmayacak şeyler değil :)

CadII 29.06.12 14:44

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 496729)
Yapması çok basit CadII ; malzemeleri de bulunmayacak şeyler değil :)

Evet, çok kolay görünüyor. Buna rağmen yapamayacağım. Birileri yaparsa, yerim belki :)

Duayen 29.06.12 14:51

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Canancım çorbayı içirmeye karar vermişsin:))
Soğuk çorba tarifi gayet güzel olmuş,bende bu gün yarma ve nohutlu soğuk çorba yapıyorum,bol naneli, hem ferahlatıcı, hem doyurucu:smiley:
Ellerine sağlık canımcım,tariflerinin hepside çok güzel:minerva:
Çorba, benim soframın olmazsa olmazı Duayenciğim.Madem ki sıcakta çorba içilmez denildi...

Yemek konusunda çare tükenmez :honks:

Keşke bekleseydin, bir sonraki menüde soğuk yarma çorbası vardı.:honks:

Rukia 29.06.12 14:51

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Semizotu salatasını çok severim. Bugünkü menü de çok güzel...

Sevda 29.06.12 16:13

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Aç olarak girilmez bu konuya, sebzeli olan bütün tariflerden canım çekti. :smiley:

Teşekkürler Canancım hepsi de birbirinden güzel tarifler.:minerva:

Türkü 30.06.12 02:48

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Nohutlu mercimekli soğuk çorba hiç içmedim. Mercimek yerine yarma koyarız,ayrıca içine pirinç katmayız. Merak ettim şimdi tadını, nohutları ıslayımda yarına yapayım.

Teşekkürler Canan:zgd:

Canan 30.06.12 13:46

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Etli Koruklu Bamya

Malzemeler
  • 750 gr. bamya
  • 200 gr. orta yağlı kuzu eti(kuşbaşı doğranmış)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı(isteğe bağlı olarak margarin kullanılabilir)
  • 1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
  • 300 gr. olgun orta boy domates (Kabuğu soyulup doğranmış)
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut.
  • 1 çay bardağı koruk suyu (veya bir büyük salkım koruk)
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Bamyaları ayıklayınız.
Tencerede kaynamakta olan suya sirke ve 2 çay kaşığı tuz ilave ediniz.
Kaynayan suya bamyaları atıp 3 dakika haşlayınız.
Haşladığınız bamyaları kevgir yardımıyla başka bir kaptaki soğuk suya alınız. Sonra tekrar süzünüz.
Yağı kızdırınız.
Soğanları yağda pembeleştiriniz.
Etleri ekleyiniz. Yaklaşık 10 dakika pembeleşene kadar kavurunuz.
Doğranmış domatesleri koyunuz.
Bamyaları ekleyiniz. Haşlanmış nohutu ekleyiniz.
1 çay kaşığı tuz ekleyiniz.
Koruk suyunu veya bir salkım koruğu (korukları bir poşetin içine koyduktan ve üzerine baskı uygulayarak tanelerin çatlamasını sağladıktan sonra) bamyaların üzerine koyup kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriniz.

Koruk ile pişirdiyseniz piştikten sonra salkımı üzerinden alınız.
Bamyaları sirkeli suda haşlamanızı tavsiye etmemizin nedeni içlerindeki sıvıyı suya bırakmalarını sağlamak ve o sıvının yemeğe karışmasını önlemektir.


*****


Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı


http://imageshack.com/a/img673/5484/fivzoE.jpg

Malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı silme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası, eğer çok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir.
  • kimyon, tuz, karabiber
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı (500 ml.) mercimeğin suyu
Yapılışı

Yeşil mercimeği iyice yıkayın. Orta boy bir tencerenin içine koyun. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Mercimeği süzdürün. Suyunu bir kenara ayırın. Eksik kaldıysa , üzerine kaynar su ekleyip, 2 su bardağına tamamlayın.
Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 35-40 dakika pişirin. Bu kadar uzun süre pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor.
Pişen soğanların üzerine domates ve biber salçalarını ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin.
Soğanlı karışımın üzerine bulguru dökün. Biraz kavurun. Ardından, haşlanmış mercimekleri ekleyin. Üzerine suyu dökün. Malzemeyi homojen olarak dağıtmak için biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika yavaş ateşte pişirin.
Ocağın altını kapatın. Pilavı biraz dinlendirin. Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın.

****



Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber püresi
  • 3 adet domates
  • 4 adet kırmızı soğan
  • 4 adet biber
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam renkli kıvırcık
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tutam roka
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz
Yapılışı

Öncelikle kırmızı soğanlar küçük, küçük doğranarak geniş bir karıştırma kabına alınır.
Üzerine biberler doğranır ve ceviz iri şekilde kırılır. Daha sonra maydanoz, domates ve taze nane
ince, ince doğranarak tamamı karıştırma kabına eklenir. Son olarak üstüne kırmızı biber püresi,
nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Yaptığınız salatayı renkli yeşillikler ve roka ile servis yapabilirsiniz.


****


Bugün ve de yarın tatlı yok, bulgur pilavının yanında soğuk bir ayran için :)) Afiyet olsun.




Duayen 30.06.12 13:52

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Offff be Canancım ağzımın suları aktı:help:En sevdiğim yemekleri bir araya getirmişsin..
Tariflerede resimlerede bayıldımmmmm,bu günün menüsü belli oldu:real:
Teşekkürler cancağızım:minerva:

MyBoRN 30.06.12 19:54

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
açım ben ya ayrıca elimden birşey gelmez ve hazır yemek yerine ev yemeği istiyor canım :D yemek yapacak kimsede yok , makarna ve yumurta türlerinden yemek söylemeyin :D

Sizce ne yemeliyim :D

LaLe 30.06.12 20:44

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Yeşil mercimekli bulgur pilavı ve bamya, mmmmmhttp://www.forumgercek.com/images/icons/icon11.gif


Zeytinyağlı bamyaya bayılırım.

Canan 01.07.12 15:08

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Kuskuslu Yoğurt Çorbası


Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6 bardak kaynar et suyu
  • 4 çorba kaşığı kuskus
  • 1 yumurta
  • 250 gr. yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Bir tavada tereyağını, zeytinyağını da ekleyerek eritiniz ve kuskusu ilave ederek hafifçe kavurunuz.
6 bardak et suyunu ilave ediniz ve 15 dakika kaynatınız.
Bu sırada yumurtayı cam bir kâseye koyup sürekli yoğurdu ekleyiniz.
Hazırladığınız terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya azar azar yediriniz.
Terbiyeyle de 5 dakika kadar kaynattıktan sonra tuzu ve naneyi ekleyiniz.
2-3 dakika daha kaynatıp ocağı söndürünüz.
Biberli tereyağı hazırlayarak birlikte servis yapınız.

****


Malzemeler
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sarı biber
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı hindi kuşbaşı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım paket penne makarna
  • Tuz , Karabiber
Üzeri için

Rendelenmiş parmesan peyniri.

Yapılışı


Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp suyunu süzün.
Tavaya hindi etlerini alın ve üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Havucun kabuğunu soyup şerit halinde kesin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın
Havuçla birlikte zeytinyağında soteleyin.
Bezelye ve hindi etlerini ekleyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Karışımı makarna ile karıştırın.
Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip sıcak servis yapın.

****


Közlenmiş Kırmızı Biber


Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı

Kırmızı biberleri yıkayıp kuruttuktan sonra bıçakla delikler açın.
Fırının ızgarasına biberleri dizip kabukları siyahlaşana kadar pişirin.
Közlenen biberleri naylon torba içerisine koyup 10 dakika bekletin.
Bu sayede biberlerin kabuklarını kolayca soyacaksınız.
Biberleri orta büyüklükte doğrayıp tavaya alın.
Sarımsakların kabuğunu soyup doğrayın.
Sarımsak, zeytinyağı ve tuzu biberlerin üzerine ilave edin.
Orta dereceli ateşte bir taşım kaynatın.
Servis tabağına alıp soğuyunca servis yapın.

Sofra


Rukia 01.07.12 16:13

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Şimdi közlenmiş biber olasaydı da yeseydik...:dsnm:

Menüdeki diğer yemeklere ihtiyaç yok. Bana sadece o yeter.

Canan 01.07.12 16:16

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Rukia (Mesaj 497467)
Şimdi közlenmiş biber olasaydı da yeseydik...:dsnm:

Menüdeki d
iğer yemeklere ihtiyaç yok. Bana sadece o yeter.


İnanır mısın Rukia, bunları eklerken aynı şeyi ben de düşündüm :))
Evde kavanozda hazır yapılmışı vardı onunla idare edeceğim akşama :honks:

Canan 02.07.12 12:19

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Semizotlu Gözleme

Malzemeler
  • 6 su bardağı un
  • İki buçuk su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 demet semizotu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı


Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. İçine suyu ve tuzu ekleyin. Özlü bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Ayıklanıp yıkanmış semizotunu doğrayın. Bu arada küp doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirin. Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirin ve ayıklanıp, yıkanmış semizotunu katın. Semizotu diriliğini kaybedene dek karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyin. Semizotlu harcı ateşten alıp, soğutun. Bu arada dinlenmiş hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, bezeler yapın. Bezeleri unlanmış bir zeminde, yarım cm kalınlığında açın. Yufkanın bir kenarına semizotlu harçtan koyun. Yufkanın diğer kenarını semizotlu harç üzerine kapatıp, kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın. Gözlemeleri saç üzerinde veya yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Sıcakken tereyağı ile yağlayıp, servis yapın.

*****




Malzemeler
  • 2 adet şeftali
  • 2 adet kırmızı erik
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tozşeker
Yapılışı

Şeftalilerin kabuklarını soyup, meyvelerin çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşeker ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, meyveler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.


Malzemeler
  • 1 küçük demet kıvırcık
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • 1 adet ekşi elma
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı kavrulmuş susam
Sosu için
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağ
Yapılışı

Kıvırcıkları yıkayıp kurutun ve irice doğrayın, salata tabağına alın. Salatalığın kabuklarını soyun ve yuvarlak şekilde doğrayıp kıvırcıkların üzerine aktarın. Elmanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın salataya ilave edin. Domatesi küçük küçük doğrayıp salataya ilave edin. Dereotunun yaprak kısımlarını ince doğrayın salataya aktarın. En son üzerine kavrulmuş susam serpin. Sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

Afiyet olsun...

LaLe 02.07.12 12:34

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Bütün günün menüsü bu mu olacak yani?

Ben doymam bununla:kapris:


Ama kahvaltıya semizotlu gözleme olacaktı bak nasıl götürürdüm.

Canan 02.07.12 12:49

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Akşam yemeği listesini verdiğimi unutma LaLe:honks:.

Bu akşam da börek olsun, çok çok yersen doyarsın )))

Canan 03.07.12 15:19

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Malzemeler
  • 1 tane orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gram brokoli
  • 1 tane orta boy haşlanmış havuç
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1 tane tavuk bulyon veya tavuk suyu
  • Tuz, su.
Yapılışı

İlk olarak soğnları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Çok küçük dallar halinde brokoli alarak ekleyin.
3-4 dakika daha bu şekilde pişirin. Büyük meyve tavla zar doğranmış haşlanmış havuç ekleyin.
Ayrı yumurta sarısı ve bir kase, yeterli su (1 litre kadar) un ve içine karıştırın topaksız bulamaç karıştırın ve taşıyın. Sulu, yumurta ve un, tuz setindeki bir karışımı içine pot.
Kapak ve düşük ısı ve karıştırarak pişirin. Kapak ve ateşten göz olana kadar pişirin ve servis yapın.


Malzemeler
  • 1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1/2 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber.
Yapılışı

Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.

Not:Servisini patates püresi , kızartması veya pirinçpilavıile yapabilirsiniz.

Taze Baharatlı Kırmızı Biber Salatası

http://imageshack.com/a/img540/8602/7mmeNM.jpg

Malzemeler
  • 5-6 adet yeşil köy biberi
  • 5-6 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam fesleğen
  • 1 tutam reyhan
  • zeytinyağı
Yapılışı

Öncelikle yeşil ve kırmızı biberleri fırında veya közde közleyin. Daha sonra soğutup kabuklarını soyun ve ince, ince doğrayın. Üzerine zeytinyağı ve elma sirkesi ilave edin.
Taze otları ve sarımsağı doğrayıp onlarıda ekleyin. Malzemeleri servis tabağına alıp üzerini süsleyin.


Malzemeler
  • 1 kilogram süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket margarin
  • 2 çay bardağı un
  • 2 parça damla sakızı
Yapılışı

Geniş bir tencerede yağımızı güzelce eritiyoruz.
İçerisine un katarak düşük ateşte çok az kavrulur ve içerisine soğuk süt konulur daha sonra ise şeker ve dövülmüş damla sakızıda içine eklenir.
Devamlı olarak karıştırarak göz göz olana kadar güzelce pişirilir ve ateşten alınır.
Kısa süre soğuduktan sonra, yarım 15 dakşka kadar mikserle güzelce çırpılır, sakız kıvamına geldiği zaman oldu demektir.
Yalancı tavuk göğsü hafif ıslatılmış kenarlı düz bir kaba dökülür, buzdolabına konur ertesi günü servise sunulur.

Alıntıdı

Umutgüneşi 03.07.12 15:31

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Muhteşem görünüyorlar ..ben bugün vişneli tatlı yapacağım:)

Türkü 04.07.12 10:01

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Semizotlu gözleme yanında soğuk ayran mis gibi olur.

Canan 04.07.12 14:21

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 

Malzemeler

  • 1 lt'ye yakın su
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 patates
  • 1'er kaşık yoğurt ve un
  • 1 yumurta sarısı
üzeri için
  • Tereyağı
  • Kimyon
  • Nane
Yapılışı

Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır.
O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir.
Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir.


****

Patlıcan Musakka



Malzemeler

  • 1 kg kemer patlıcan
  • 250 gr yağsız dana kıyması
  • 2 büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 4 adet domates (kuşbaşı doğranmış)
  • 4 adet sivri biber (kabaca doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz.
Yapılışı

Fırını 250 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
Patlıcanların, sap ve uç kısımlarını aldıktan sonra boylamasına alacalı bir şekilde kabuklarını soyunuz.
İri kuşbaşı şeklinde doğrayınız.
Kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartınız.
Kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını emdiriniz.
Soğanları 2 çorba kaşığı yağda pembeleştiriniz.
Kıymayı ilave ediniz ve suyunu bırakana kadar kavurunuz. (suyunu çektirmeyiniz.)
Kıyma suyunu bırakınca rendelenmiş domatesi ilave ediniz ve beş dakika kadar birlikte pişiriniz.
Kaynar suyu da ilave ettikten sonra tuz, karabiberi ve bir çorba kaşığı kıyılmış maydanozu ilave ederek ocaktan alınız.
Kızarttığınız patlıcanları uygun derinlikte ve büyüklükte bir fırın tepsisinin tabanına yayınız.
Doğranmış sivri biberleri üzerine dağıtınız.
Hazırlamış olduğunuz kıymalı sosu üzerine yaydırarak dökünüz.
En üste kuşbaşı domatesleri yayarak yerleştiriniz
Isıttığınız fırında domateslerin üzeri kızarana kadar, yaklaşık otuz dakika pişiriniz.
Kalan kıyılmış maydanozu üzerine serperek servis yapınız.

****


Kolay Vişne Tatlısı
Malzemeler
  • 500 gr vişne
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı file Antep fıstığı
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz (çok az)
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı

Fıstık, un, kabartma tozu, yulaf ezmesi ve tuzu bir kasede harmanlayın.
Tereyağı, esmer şeker ve 1/3 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserle çırpın.
Parmak uçlarınızla yoğurarak kırıntı haline getirin.
Diğer tarafta vişne, kalan şeker, tarçın ve nişastayı harmanlayıp fırın kabına yayın.
Kırıntı hamuru ile vişnelerin üzerini kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
1 saat soğutup servis yapın.

Afiyet olsun!

Banemin 04.07.12 15:32

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Vişne tatlısında kıyma yok!..:kapris:


Teşekkürler Canan, ben yapmam (yapamam demiyorum bak) bunları. :p

Canan 04.07.12 16:21

Cevap: Bugün Ne Pişirsem?
 
Önce, kaymak okudum, tatlıya yakışır çünkü.

Sonra okuduğumda ise kıyma olduğunu gördüm :blink:
Etçi Banemin :)) (bak, etobur demiyorum:honks:)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker