Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Yılmaz Özdil


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.10.2015, 08:21   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Elin Oğlu, Hurdadan Uçak Gemisi Çıkardı.......


Elin Oğlu, Hurdadan Uçak Gemisi Çıkardı. Bunlar, Donanmanın Hurdasını Çıkardı


1992.
Teee 23 sene evvel.


*
Varyag.

*
304 metre uzunluğunda, 75 metre genişliğindeydi. Dağılan Sovyetler Birliği tarafından Ukrayna’ya hibe edilmişti. Aslında, Kuznetzov sınıfı uçak gemisi olarak tasarlanmıştı. Ancak… Sadece yüzde 67’si tamamlanabilmiş, Sovyet ekonomisi çökünce, öylece bırakılmıştı. Motoru yoktu, dümeni yoktu, henüz üzerinde priz bile yoktu. 50 bin ton ağırlığında yüzen kütleden ibaretti.

*
O dönemde parasızlıktan memur maaşlarını bile ödeyemeyen Ukrayna, Varyag’ı hurda fiyatına satışa çıkardı. Rüşvet pazarlıkları altı sene sürdü. İngiltere ve Avustralya da talipti ama, neticede, Hong Konglu bi işadamı tarafından 20 milyon dolara satın alındı.

*
Varyag’ı ölmüş eşek fiyatına kapatan Hong Konglu işadamı Xu Zengping, güya turizm şirketi sahibiydi. “Varyag’ı dünyanın en büyük yüzen kumarhanesi yapacağım” diyordu. Elbette palavraydı, buna inanmak için öküz olmak gerekiyordu. Ama… Her pazarlık toplantısına 50 şişe votkayla gitmiş, ayakkabı kutularını (!) şakır şakır dağıtmış, Varyag’ı tereyağından kıl çeker gibi, almıştı.

*
İyi de, Çin’e nasıl götürecekti? Hollandalı uzman bir şirketle anlaştı, çekici ve itici römorkörlerle sürükleye sürükleye götürecekti.

*
Kabak bizim başımıza patladı… Washington “sakın geçirme” dedi. Montrö’ye göre, bu ebatta bir savaş gemisi boğazlardan geçemezdi. Hadi bakalım, Hong Konglu işadamı bu sefer Ankara’yla pazarlık etmeye başladı. İki sene sürdü. Varyag iki sene boyunca, römorkörlerin yedeğinde, Karadeniz’de döndü dolaştı.

*
2001’in sonunda… Don lastiğini bile Çin’den ithal eden Türkiye daha fazla dayanamadı, Varyag’ın geçmesine izin verdi. O güne kadar sert bi ifadeyle “uçak gemisi geçemez” diyen yetkililerimiz, aniden liboşik bi ifadeyle “uçak gemisi değil ki, motoru bile yok” demeye başladı.

*
Hong Konglu işadamı, uygun ayaklara uygun ayakkabı kutularını dağıtmıştı. Bugünkü yalaka basınımız, o zaman da yalakaydı, “Çin’den 2.5 milyon turist gelecek” manşetleri atıldı. Sayın ahalimiz pek sevindi, velinimetimizin (!) fotoğrafını çekmek için Boğaz’a koştu.

Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.

- - - - - Sözcü - - - - -

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çıkardı, çıkardıbunlar, donanmanın, elin, gemisi, hurdadan, hurdasını, oğlu, uçak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.