Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Yılmaz Özdil


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.02.2016, 11:58   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bizim Alnımızda Enayi mi Yazıyor? | Yılmaz Özdil


2011, Suriyeliler gelmeye başladı… Asrın liderimiz, “kardeşlerimizi bağrımıza basacağız” dedi, Tevbe Suresi’nin “üzülme Allah bizimledir” mealindeki “la tahzen innallahe meana” ayetini okudu.

*

2012 başı, Suriyeliler 100 bin sınırını aştı, harcanan para şimdilik 300 milyon dolar… Asrın liderimiz mecliste konuştu, “bize sığınan kardeşlerimize kapılarımızı kapatıp, Suriye’de ölün mü diyeceğiz, milletimizin yüzüne nasıl bakarız, kardeşlerimize kucak açmamızın şanı şerefi, torunlarımıza miras olarak kalacaktır” dedi.

*

2012 ortaları, 350 bin Suriyeli içerde, harcanan para 1 milyar dolar civarında… Asrın liderimiz “kardeşlerimiz elbette gelecek, imanımız bize bunu gerektiriyor, inancımızın gereğini yapmaya mecburuz, ne diyor Akif, imandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek, sinede yüktür, biz işte buyuz” dedi.

*

2012 sonu, Suriyeli sayısı 500 bin oldu, harcanan para 1.5 milyar doları buldu… Asrın liderimiz “ne diyorlar, Suriyeli kardeşlerimizi geri göndermekten, kapı dışarı etmekten söz ediyorlar, zalim bunlar zalim, biz burada olduğumuz sürece kimse gönderemez” dedi.


Not: Yazının devamını okumak için tıklayınız.




  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2016, 13:04   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bizim Alnımızda Enayi mi Yazıyor? | Yılmaz Özdil

Ben bir şey demiyorum. Sadece gülüyorum.

Bunlar buraya ilk geldiklerinde kendi vatanımızda ikinci sınıf insan muamelesi görmeye başladık. Ne imiş efendim mağdurlar, evleri yurtları yokmuş metrolara metrobüslere ücret vermeden binip dilenmeye gitmeler, hastanelerde bizlerden katkı payı altında ücret alınırken ve de sıralarda beklerken bunlar vip hasta muamelesi görmeleri vs vs....

İstanbul'da Süleymaniye tarafındaki rant alana hepsi koloniler halinde yerleştiler. Süleymaniye Suriyeli'den geçilmiyor. Her köşe başında bir kadın ve çocuk elleri açık dileniyor.

Fotoğrafa çıkmıştık bir cumartesi günü. Gittik gördük hallerini. Çocuklar yıkıntıların çöplüklerin içinde ayaklar çıplak, üste başta yok, kir pas içinde oynaşırlar. Ortalıkta erkek Suriyeli yok. Kadınların kimisinin karnı şiş birde kucaklarında bebelerle kendilerine ev yaptıkları yerlerin kapılarında dikilirler. Baktığın zaman hemen başlıyorlar para ver para ver.... Çocuklar deseniz öyle fotoğrafımı çek para ver. Kimisi de arkadaşların ellerinden tutup bakkala götürüyor cips, şeker vb. şeyler alması için. Bir çocuğa bir şey vermeye gör.
Bir çocuk saniyesi içinde oluyor 20 çocuk.

Birde kendini kollamak durumunda oraları ziyaret edenler. Anında cüzdan gidiyor.

O gün sanırıim yeni bir grup gelmişti otobüslerle. Daha paylaşılmamış kalınacak virane yerler. Sahil kenarında kaldırımların üzerine yerleşmişlerdi. Yaşılısı, genci, kadını, çocuğu.... Kadırımın üzerinde leğen içinde çocuk yıkayanı mı dersiniz, boylu boyuna yere yatıpta göbeğini kaşıya kaşıya uyuyanı mı dersiniz, küçük tüp üzerinde yemek yapanımı dersiniz, çocuğunu emziren kadınları mı dersiniz, önüne bir çaput koyup dilenen çocuklarımı dersiniz... hangi birini anlatayım. Bir yaşlı kadın ile çocuğun fotoğrafını çektim ve yürümeye devam ettim hızlı adımlarla. Arkamdan bir el omuza vuruyor. Bakatığımda zeballah gibi kara bir adam. Daha ben ağzımı açmadan "para ver" dedi ve elini açtı. Hiç cevap vermedim yürümeye devam ettim ama adam peşimde hala para ver diyor. Durdum neden verecekmişim ki dedim. Fotoğraf çektin vereceksin demesiyle bende defol (burada dediğim kelimeyi yazarsam kendimi banlamam lazım) gibilerinden bir şeyler saydım asalağa. Adam "polise veririm" der demez başladı "poliss polissss "diye bağırmaya. O anda bende şafak attı.

Gezdiğimiz yerde güvenlik açısından İstanbul'un en yoğun olduğu bölge adım başı polis ve ekip otosu bulunur. Kaldı ki en yoğun turistin olduğu yerdir.

Adamlar öyle bir gazla buraya geliyor ki, bizler onları bakmaya, yaşatmaya mecburuz zihniyeti taşıyorlar. Dediklerini yapmazsan hemen tehdite başvuruyorlar.

Her gün 100 civarında Suriyeli bebek doğuyor. Oda kamplar da. Kamplardan firar edenler hesapta yok.

Kadınları çocukları gündüz dilendiriyorlar, erkekler paraları alıyor gece kumarda yiyorlar. Kadınların ve çocukların üstleri hirpani, adamları grant tuvalet, jöleli saçlar, sivri burunlu rugan ayakkabılar, deri çeketler... elleri ceplerinde gözetiyorlar. Yıkıntıların arasında son model araçlardan hiç bahsetmeyeceğim. Hatta hatta kendilerine açmış oldukları fırınlardan bile. Bizim ürettiğimiz ekmeği yemiyorlar kendilerine has lavaş gibi bir ekmek tüketiyorlar. Haaa... açmış oldukları bakkal dükkanlarından da hiç bahsetmeyeceğim.

Varın artık gerisini sizler hesap edin. Ecdadımıza yaraşır bir şekilde torunlarımıza miras bırakacağız ya....
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.02.2016, 00:01   #3
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bizim Alnımızda Enayi mi Yazıyor? | Yılmaz Özdil

Her işi ellerine yüzlerine bulaştıkları gibi bu işte de çuvalladılar. Tabi faturası kendisine çıkmıyor.
Sarayında nezih bir şekilde yaşıyor.

Tamam, muhtaç insanlara yardım eli uzatılmalı ama bunlar ne olduğuna bakmadan keçi sürüsünü ormana salar gibi saldılar Suriye'lileri.

Oysaki sığınmacılar sadece kamplarda kalmalıydı. Beğenmeyen ülkesine dönerdi.

Ama ülkemiz maaşallah tam çiftlik olduğu için sığınmacılar kendi ülkemizde bizden daha özgür oldular.


LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.02.2016, 11:15   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bizim Alnımızda Enayi mi Yazıyor? | Yılmaz Özdil

Öngörü yok.

Yapılan her hareket tribünlere.

Bir başına karar verip uygula.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alnımızda, bizim, enayi, özdil, yazıyor, yılmaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.