Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Yılmaz Özdil


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.06.2016, 12:17   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Muhammed Ali | Yılmaz Özdil



40 sene evvel, 1976.
Sultanahmet Camisi'nin önü ana baba günüydü, iğne atsan yere düşmezdi. Mahşeri kalabalık cuma namazına girmemiş, cuma namazından çıkacak kişiyi bekliyordu. Namaz bitti, sanırsın maç bitti, sanki cami değil stadyum dağılıyor gibiydi, ortalık tezahürattan yıkılıyordu. Ve, beklenen kişi kapıda göründü… Muhammed Ali.

*

Kolunda Erbakan vardı!

*

Hangisinin dünya ağır sıklet boks şampiyonu olduğunu tanımasan, Foreman'ı Erbakan'ın nakavt ettiğini zannederdin, o derece kasılıyordu.

*

Müslüman alemini derinden etkileyen Amerikalı efsane sporcunun, Türkiye'de badem siyasetine alet edildiği gündü… Hepimizin kahramanı Muhammed Ali'nin hepimize ait olmadığını, sadece kendilerine ait olduğunu ilan ediyorlardı. Muhammed Ali'nin yumruğunu, kendilerinin yumruğuymuş gibi sunuyorlardı.

*

Türkiye o zamanlar da bugün gibiydi, merak etmeyi sevmiyordu.

*

Mesela… O güne kadar Türkiye'yle alakalı bir tek cümlesi bile bulunmayan Muhammed Ali, neden kalkıp 24 saatliğine İstanbul'a geldi? Erbakan dahil, Türkiye'den hiç kimseyi tanımıyordu. Türkiye'den tanıdığı bir tek kişi bile yokken, İstanbul'a gitmesini, bademlerin şovuna katılmasını kim istedi? Madem Türkiye'yi bu kadar çok seviyordu, peki neden döndükten sonra, ömrünün sonuna kadar Türkiye'yle alakalı bir tek cümle bile kurmadı? Muhammed Ali'yi bu seyahate yönlendiren kimdi? Türk halkının Muhammed Ali sevgisini siyasal dincilere eklemlendiren kimdi? İrtibatı kim sağladı, niye?

*

Hiç merak edilmedi.

*

Erbakan Amerikan karşıtıydı, Muhammed Ali Amerikan yönetimine posta koyuyordu, olsa olsa bu amaçla gelmiştir denildi, geçildi.

*

İki sene sonra, 1978.
Cemal Kamacı'ya milli selamet partisi'nden davet geldi, “seni Erbakan hocamızla tanıştırmak istiyoruz” denildi.

*

Cemal Kamacı, yerli Muhammed Ali'ydi. Avrupa şampiyonu olan ilk Türk boksördü. Yaşayan efsaneydi. Tıpkı Muhammed Ali'nin maçları gibi, tüm Türkiye işi gücü bırakır, ekran başına geçer, Cemal Kamacı'nın maçını seyrederdi, adeta hayat dururdu.

*

Cemal Kamacı, milli selamet partisi'nin teklifini reddetti. Siyasetle hiç işi yoktu, niyeti yoktu, üstelik, Erbakan'ı hiç sevmiyordu. Israr ettiler. Alt tarafı tanışacaksın, hepsi bu filan dediler, neticede ikna ettiler. Kasımpaşa Kültür Sarayı'ndaki parti şenliğine getirdiler. Cemal Kamacı otomobilinden iner inmez omuzlara aldılar, “mücahit Kamacı, mücahit Kamacı” diye sloganlar atarak, salona soktular. Salon tıklım tıklım doluydu. Kürsüde genç, uzun boylu biri vardı. Şiirler okuyordu. Milli selamet partisi gençlik kolları başkanıydı, Tayyip Erdoğan'dı!

*

Tayyip Erdoğan, Cemal Kamacı'yı anons etti, kürsüye çağırdı, peşinden Erbakan'ı anons etti, kürsüye çağırdı. Erbakan, şampiyon boksorün yumruğunu havaya kaldırdı, “bu yumruk bundan böyle milli selamet için vuracak” dedi! Cemal Kamacı ne olduğunu anlayamadan, kendisini siyasetin tam göbeğinde buldu.

*

O güne kadar hiç tanışmadığı Tayyip Erdoğan'ın organizasyonuyla, o güne kadar hiç sevmediği Erbakan'ın yumruğu olmuş oldu!

*

Sadece bununla kalsa iyiydi. Erbakan zart diye “seni il başkanı yapacağız” dedi. Cemal Kamacı direndi, “benim bu taraklarda bezim yok, bu işlerden anlamam” dedi. Erbakan gayet rahat bi şekilde “Avrupa şampiyonu olmuşsun, il başkanı mı olamayacaksın” dedi. Her şey çok çabuk gelişiyordu… Tayyip Erdoğan iki otobüs dolusu adam getirdi, sinema salonunda kongre yapıldı, divan başkanlığını da Tayyip Erdoğan yaptı, Cemal Kamacı zurt diye il başkanı oldu.

*

O güne kadar hiç tanımadığı Tayyip Erdoğan'ın organizasyonuyla, o güne kadar hiç sevmediği Erbakan'ın il başkanı olmuş oldu!
*
Yedi sene sonra, 1985.
*
İran'da Humeyni şah'ı devirmiş, Sovyetler Afganistan'ı işgal etmişti… Bölgemizdeki bu iki gelişmeye karşı pozisyon alabilmek için, CIA Türkiye şefinin “bizim çocuklar” dediği Kenan Evren tayfası darbe yapmış, Türkiye'yi ABD çıkarları doğrultusunda şekillendirmişti.

*

Milli selamet'in yerine refah partisi kurulmuştu, siyaset yasağı olan Erbakan'ı ufak ufak yeniden sahneye çıkarıyorlardı. İstanbul spor ve sergi sarayında, Tayyip Erdoğan'ın top koşturduğu Erokspor tarafından “boks maçı” ayarlandı. Tee dokuz sene önce boksu bırakmış olan Cemal Kamacı'yla Yugoslav Popoviç diye adı sanı duyulmamış biri gösteri maçı yapacaktı. Organizasyonun evsahibi refah partisi il başkanlığıydı. İl başkanı, Tayyip Erdoğan'dı.

*

Bu dandik maçın önemi, Erbakan'a şov yaptırmaktan ibaret değildi. Maçın asıl onur konuğu, CIA tarafından organize edilip, Afganistan'da Sovyetlere karşı kullanılan Gülbeddin Hikmetyar'dı!

*

CIA'yle ilişkisi Afganistan'ın işgalinden çoook önce 1973'te başlamıştı. Sovyet işgalinden itibaren, bugün Suriye'deki IŞİD gibi, tetikçi güç olarak kullanılıyordu.

*

Amerikan karşıtı denilen Erbakan'la CIA'in has adamı Hikmetyar salona el ele girdiler. Mehter marşı eşliğinde “mücahit erbakan, mücahit hikmetyar” sloganlarıyla alkışlandılar. Emperyalizm karşıtı şiirler okundu, duygular coştu, ağlayanlar oldu. Erbakan'la Hikmetyar yan yana oturdu. Hikmetyar'a mikrofon verdiler, konuşma yaptı, “sizin gibi imanlı gençler adına söz veriyorum, Sovyetleri yeneceğiz” dedi. Ağlayanlar hıçkırıklara boğuldu. Cemal Kamacı kim olduğu belirsiz Popoviç'i sayıyla yendi, Erbakan ringe çıktı, Cemal Kamacı'nın yumruğunu havaya kaldırdı.

*

Asrın liderimizi Hikmetyar'ın dizinin dibinde otururken gösteren meşhur fotoğraf var ya… İşte o gece çekildi.

*

Beyaz Saray'ı korkudan titreten mazlumların yumruğu Muhammed Ali olduğumuzu falan zannederken… Kendimizi bi anda CIA'in dizinin dibinde, BOP eşbaşkanı olarak bulduk yani!

*

Hep böyle nakavt ettiler bu milleti.

*

En beklemediği yerden…
Gardı nereden açıksa, oradan indirdiler aparkatı, kroşeyi.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.06.2016, 12:37   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Muhammed Ali | Yılmaz Özdil

Ağzınıza yüreğinize sağlık Yılmaz Özdil teşekkürler.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.06.2016, 15:59   #3
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Muhammed Ali | Yılmaz Özdil

Ya yaziyor adam. Hem bilgili hem edebi. Her sey var bu Özdil de. Kitaplari muthis ayrica. Tavsiye ederim...

tapatalk ile
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
**EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 08.06.2016, 16:53   #4
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Cevap: Muhammed Ali | Yılmaz Özdil

Hep böyle nakavt ettiler bu milleti.

En beklemediği yerden…
Gardı nereden açıksa, oradan indirdiler aparkatı, kroşeyi.



Maalesef gerçek bu....
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
muhammed, özdil, yılmaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.