04.07.2019, 13:56 | #1 |
Çevrimdışı
|
Ayetel Kürsi Diyeti | Yılmaz Özdil
__________________
|
30.09.2019, 04:18 | #2 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ayetel Kürsi Diyeti | Yılmaz Özdil
Alıntı:
************************************************** ********** Tiramisu Pasta Beni neşelendir anlamına gelen tiramisu ülkemizde oldukça sevilen ve tüketilen bir tatlı halindedir şu anda. Ancak sürekli dışarıya çıkıp yemek yerine tiramisuyu artık evlerinizde kendinizde yapabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli tiramisu pastayı yapmak o kadar kolay ki… Labne peyniri ile yaptığınız kremanın verdiği hafiflik ve hoş tadı tiramisuyu sevmemizin ilk nedeni. Daha sonrasında üzerindeki bol kakao tabiki Tiramisu nasıl yapılır? gibi sorularınız varsa buyurun bir tarifimi inceleyin. Eminim ki ne kadar kolay olduğunu görecek ve bundan sonra tiramisu pastanızı hep kendiniz yapacaksınız. Tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Hem tiramisu hem pasta. Bir arada tam anlamıyla bir lezzet şöleni! Pişirirken acaba nasıl olur şüphesi, tadarken yerini "iyi ki" lere bıraktı. Her lokmada insana kendisini inanılmaz hafif hissettiren bir lezzet olmasıyla birlikte, "lütfen hiç bitmesin" doyumsuzluğu yaşatıyor.. Ah hele bir fincan kahve eşliğinde, lezzetine doyum olmuyor.. Tiramisu Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1 adet hazır kakaolu pasta keki Kreması için: 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 1 kutu PINAR LABNE Keki ıslatmak için: 1 adet nescafe 3 ü birarada bir kupa sıcak su ile hazırlanacak Üzeri için: Kakao tozu Tiramisu Pasta Tarifi Yapılışı Bir kupa nescafeyi hazırlayıp ılıması için bırakıyoruz. Krema için pişireceğimiz tencerede önce yumurtayı kırıp çırpıp şekeri unu sütü ilave edip çırpma teli ile durmadan karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayıp göz göz olunca beş dakika daha pişirip ateşten alıyoruz. Soğuyunca PINAR LABNE PEYNİRİ ve vanilyayı ilave ediyoruz. Labneyi kremaya iyice yediriyoruz. Bir iki dakika mikserle karıştırabilirsiniz. Servis tabağına kremadan iki kaşık kadar sürüyoruz, kekimiz tabağa yapışmasın diye. Üzerine pasta kekinin bir katını alıp koyuyoruz kupadaki nescafenin yarısı ile kaşıkla her yerine gelecek şekilde ıslatıyoruz. Kremanın yarısını üzerine yayıyoruz. Kekin diğer yarısını da aynı şekilde ıslatıp kapatıyoruz. Kalan kremanın tamamını üzerine ve yanlarına sürüp toz kakaoyu tamamen kapatıncaya kadar serpiyoruz. Üzerini streç filim ile kapatıp buzdolabında en az üç saat dinlendiriyoruz. (Streç filimin pastaya yapışmaması için beş altı tane kürdanın bir ucuna minik havuç dilimleri saplayın diğer ucunu pastaya batırın böylece streç filim pastanıza değmez) Afiyet olsun. Tiramisu püf noktaları Muhallebisini hazırlarken topak topak olmaması için mutlaka karıştırmalısınız. Muhallebisi pişip soğuduktan sonra labne peyniri ve vanilya eklenmeli, güzelce çırpılarak yedirilmesi sağlanmalıdır. Kahvenizin yanında atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz, tramisu pralin diye bilinen küçük küçük tiramisu topları yapabilir bu küçük toplarla büyük mutluluklar yaşayabilirsiniz. Bu pastanın kremasına değinmek istiyorum öncelikle. Fazlasıyla pratik ve herkesin kolaylıkla bulamadığı mascarpone peyniri yerini labneye bırakıyor. Yumurta içeriyor ve pişmeden hazırlanıyor fakat şekerin yumurta sarısına temas etmesinin akabinde birlikte beyazlaşana kadar çırparken bir nebze piştiğini es geçmemek lazım. İçine kesinlikle sinmeyenler ise benmari usulü çırparken bir yandan ısınan yumurtanın ekstra pişmesini sağlayabilir. Ben tarifte belirttiğim benmarisiz yöntemle yapıyorum hep. Kremada krem şanti kullandım ve krem şantiyi çok az sütle kabarttım, böylece kaymak gibi bir kıvamı oldu. Bu kıvam, tiramisu kremasının pasta sıvayacak kadar kıvamlı bir krema olmasını sağladı. Kesinlikle birebir uymanızı tavsiye edeceğim aksi halde akışkan bir kremanız olması kaçınılmaz. Her tadan kremasına bayıldı! Öylesine hafif oldu ki.. Bu pasta için yaratılmış adeta.. Ve ev yapımı kedi dili veya nam-ı diğer lady finger bisküviye geçersek; aslında kendi pişirdiğimizin hazır satılanlara oranla nasıl da kat kat leziz olduğunu deneyimlemek için şahane bir fırsat! Bu tarifi bir kez yaptıktan sonra eminim hazırına eliniz gitmeyecek, bayılacaksınız. Hazırları gibi kıtır kıtır değil hafif yumuşak oluyor. Ve nasıl leziz. Her lokmada şekerli bisküvimsi kek tadı, bir de kahve şurubu ve tiramisu kremasıyla birleşince vazgeçilmez bir lezzet sunuyor. Damakta uzun süre etkisi kalsın istiyorum her lokmada.. Benim şu ana dek deneyimlediğim en şahane ve hafif pastalardan birisi.. Sizlerin de damak tadını artık tanıyorsam başucu tariflerinizden birisi olacak gibime geliyor, bakalım. Dilerim hoş sohbet ve aydınlık bir gün eşliğinde, bir yandan yudumladığınız kahvenizle birlikte, sevgiyle pişirir, her lokmada mutlulukla ağız tadıyla varırsınız keyfine, lezzetine. https://ye-mek.net/tag/tiramisu-pasta-tarifi |
|
4 Üyemiz Kel ali'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ayetel, diyeti, kürsi, özdil, yılmaz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |