PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anneliese Michel (Emily Rose)


Anjelik
26.02.2012, 00:35
Anneliese Michel (Emily Rose)




http://i2.photobucket.com/albums/y12/gothic_schmerz/real_anna.jpg



1952 doğumlu Anneliese'in mutlu yaşamı; 1968 yılında bir gece, kendini kontrol edemediği bir şekilde kasılırken bulduğunda tamamıyla değişir. Psikiyatristler sürekli devam eden bu olağan üstü
1970-75 yılları arasında ataklar sıklaşır ve Anneliese gündelik yaşamında da şeytani görüntüler ve hayaller görmeye başlar. Aynı zamanda koyu katoliktir ve bir süre sonra ruhuna şeytan girdiğine inanmaya başlar. İblislerin kendisine emirler verdiğini doktorlara anlattığında doktorların ve verdikleri ilaçların kendisine yardımcı olamayacağını anlar.krizlere "epilepsi" teşhisi koyarlar.


http://img92.imageshack.us/img92/8851/anneliesemichelqb3nq3.jpg


1975 Eylül- 1976 Temmuz ayları arasında "şeytan çıkarma" seansları haftada 1 ya da 2 kez olmak üzere gerçekleştirilir. Bu arada Anneliese hiç bilmediği bir dilde konuşmaya başlamıştır. Kesinlikle yemek yemezhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif iblislerin buna izin vermediğini düşünür. ilac ile uyutulup yiyecek verilebilmektedir.. aliesinin evinde kalan annaliese kriz anlarında bağırmaya başlayıp evin içinde çırıl çıplak koşturmaktahttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif kendi çişini içmektehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.giförümcek ve dışkı yemektehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gifhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif yer yer kendine zarar vermekteydi.. bazı durumlarda 2 ya da 3 erkek güçlükle zapt etmeye başlamıştı... bu arada seanslar devam ediyordu.. haliyle psikolojisi de iyice kötüleşmişti.. duvarın karşısında günde 600-700 defa arka arakaya diz çöküp kalkıyordu ki bu yüzden dizleri parçalanmıştı..
rahipler bu ara seansları hep kaydettiler.... son seans 30 haziran 1976'da oldu.. daha sonra...
Ataklar azalmaz. Hatta zaman zaman kısmi felç geçirir. Daha öncekilere oranla daha kendini bilmez şekildedir. Medikal tedaviye son verilmiştir. Seansların detaylarını saklamak amacıyla seanslar ses kasetlerine kaydedilmiştir. yaklaşık 40 ses kaseti dolmuştu…

Son "şeytan çıkarma ayini" ("The Great Exorcism")30 Haziran 1976'da gerçekleşmiştir. Bu sırada Anneliese zatüreeye yakalanmıştır. Vücudu tamamıyle halsiz kalmıştır. Ayinler sırasında obsesif şekilde yaptığı hareketleri bile yapamaz durumda bulur kendini. Annesi Anna Michel kızının ölümünü ertesi günhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif 01 Temmuz 1976'da kaydeder. 1 temmuz öğle vakti anna son nefesini verir.Otoritelere haber verilir ve savcı hemen konuyu soruşturmaya başlar.

http://img92.imageshack.us/img92/7422/emilyrosefinallc5.jpg


Annelise Michel.
1952-1976 yılları arasında Almanyada yaşamış olan bu genç kız kilise görevlerini düzenli yerine getiren bir katoliktir. Hikayenin devamı hepinizin bildiği gibi İçine şeytan girdiğini düşünmüş işe yaramayan psikiyatrik tedavilerden sonra tedavileri bırakıp kendini rahibe teslim etmiş ve uzun süre şeytan çıkarma ayinlerine devam etmiştir. Ölmeden önceki gün ertesi gün öleceğini ama önemli olmadığını artık huzur bulduğunu söylemiştir.
Rahibe karşı ilaçları bıraktırması sebebiyle ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle dava açılmıştır.
Gerçekleştirilen ayinlerin çoğu kayıt altına alınmıştır. Bu kayıtlarda Anneliese in çıkardığı sesler inanılmazdır. Aynı anda 7 den fazla farklı sesi çıkarabilmekte hiç bilmediği dillerde konuşabilmektedir. psikiyatrik rahatsızlıklarda hasta kriz anında yaptıklarını hatırlayamazken Anneliese olanları kriz bittiğinde en ince ayrıntısına kadar hatırlıyabilmektedir. Durumu ilerlediğinde yalnızca böcek yemeye başlamıştır

http://img401.imageshack.us/img401/7600/dodatek2a21f7bsps9.jpg

"Biliyorum ki doğru şeyi yaptıkhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif çünkü ellerinde İsa'nın işaretini gördüm. Stigmatalar oluşuyorduhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif bu Tanrı'dan şeytanları kovalım diye bir işaretti. Anneliese diğer kayıp ruhları kurtarmak için öldühttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif onların günahlarının kefaretini ödemek için."

Soru : Anneliese'de ne zaman garip belirtiler ortaya çıkmaya başladı?
1968 yılındahttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif 17 yaşında hala lisedeykenhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Anneliese geçirdiği kovülsüyonlardan (kasların kasılması) dolayı acı çekmeye başladı. Mahkeme kayıtlarına göre Anneliese'in ilk epileptik nöbeti 1969'da gerçekleşti. Wurzburg Psikiyatri Kliniğinden bir nöroloji uzmanı Anneliese'e "Grand Mal" epilepsi teşhisi koydu. (Bilinç kaybı falan filan kaynaklı hastalıkmış) Bir süre sonra Anneliese ibadet sırasında (dua okurken) şeytanla alakalı kötücül halisinasyonlar görmeye başladı. Ayrıca lanetlendiğini söyleyen sesler de duyuyordu. Yine mahkeme kayıtlarına göre 1973'te Anneliese depresyona girdi ve intiharın eşiğine geldi. 1975 yılında Anneliese'in ele geçirilmiş olduğu kanısına varıldı ve ailesi doktorlardan yardım almayı reddetti. Bunun yerine sadece şeytan çıkarma ayinlerine odaklandılar. Ama Anneliese'in belirtileri şizofreniyle karşılaştırılmış ve tedaviye cevap verebilme olasılığı varmış …

http://img92.imageshack.us/img92/9860/exorcism20anneliese202oo5.jpg

Soru : Anneliese'i ilk kim ele geçirilmiş diye teşhis etti?
İlk doğrulanmamış teşhisler Anneliese'i kiliseye (muhtemelen kilise tarz bir yere) götüren yaşlı bir kadın tarafından yapıldı. Anneliese İsa'nın resimleri önünden geçmekten çekiniyorhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif kutsal sudan içmeyi reddediyordu. Ayrıca kadınhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Anneliese'in berbat korktuğunu da söylüyordu. Yakın bir kasabadan bir exorcist (dua okuyarak kötü ruhları kovan kişi) Anneliese'in şeytani bir şekilde ele geçirildiğini açıkladı. İlk iki talepleri reddedilse de sonunda şeytan çıkarma ayin talepleri Başpapaz tarafından kabul edildi.


http://www.ilparanormale.com/articoli/emily5.jpg

Soru : Anneliese Michel gerçekten filmdeki gibi (Emily Rose'dan bahsediyor) kötü ruhların yüzlerini gördü mü?
The Washington Post gazetesine göre Anneliesehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif etrafındaki insanların ve diğer şeylerin üzerinde şeytani ruhların yüzlerini görmeye başlamıştı.

Soru : Anneliese hangi şeytani ruhlar tarafından ele geçirilmişti?
Anneliesehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif içlerinde Luciferhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Judas Iscariothttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Nerohttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Cainhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Hitler ve Fleischmann'ın da olduğu bir kaç ruh tarafından ele geçirilmişti Frankish Papazı'na göre. Ayrıca Anneliese'in belirttiğine göre başka bir kaç lanetlenmiş ruh da kendini Anneliese'e göstermişti.


http://2.bp.blogspot.com/_uxFovuIfIvY/R7GnRqdUyDI/AAAAAAAAABY/pVufT8AF5Co/s320/anneliese%2Bmal.jpg


Soru : Anneliese Michel'in ölümünde kimler suçlu bulundu?
2005'teki The Exorcism of Emily Rose filmindekinin aksine sadece bir kişi değilhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif dört kişi suçlu bulunmuştu. (İhmalden dolayı ölüme sebep olmak suçundan) Peder Arnold Renzhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Papaz Ernst Alt ve Anneliese'in annesi ve babası. Dördüde altı ay hapis cezasına ve üçer yıl gözaltı cezasına çarptırıldılar.
Soru : Anneliese'in 1973'teki The Exorcist filminden etkilenme (aslında taklit etme) ihtimali var mı?
1974'te The Exorcist filminin gösteriminden 2 yıl sonra Anneliese'in kaydedilmiş seslerindeki havlamahttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif hırlama ve kendi vahşi sesi her ne kadar filmdeki Linda Blair'ın çıkardığı seslerle benzerlik gösterse de daha soğuktu. Bunun nedenini ise bazılarıhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Anneliese'in basitçe filmden gördüklerini taklit etmesine bağladılar (tabi Anneliese filmi izlediyse...) Avrupalı bazı psikiyatristlerhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif filmin gösterildiği dönem sonrasında bu gibi taklitlerin hastalar arasında çoğaldığını söylemişlerdir.

Soru : Anneliese'in başka anormal davranışları nelerdi?
Anneliesehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif kendi idrarını yerde yalamak gibihttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif sinekhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif örümcekhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif kömür yemek gibi aşırı derecede rahatsız edici davranışlar sergiliyordu. Bunlardan bir diğeri de ölü bir kuşun kafasını ısırıp koparmaktı. Bir keresinde ise tam 2 gün boyunca bir masanın altında köpek gibi havlamıştı. Çoğunlukla saatlerce çığlık atıyordu. Ama en geneli elbiselerini parçalayıp yere işemesiydi.

http://images31.fotosik.pl/187/c6213b8ccfc4e1d8.jpg

Soru : Şeytan çıkarma ayinleri Anneliese'e fiziksel zarar verdi mi?
Evet. Anneliese 10 ay boyunca 67 kez şeytan çıkarma ayinine maruz kaldı. Bu ayinler sırasında 600 kez diz çökmesinden dolayı dizlerindeki bağlar koptu. Ölümünden bir hafta önce son ayininde o kadar zayıf ve halsizdi ki bu hareketleri ebeveynlerinin yardımıyla anca yapabildi.

Soru :Bu ayinler sırasında yanlarında bir doktor var mıydı?
Hayır. Paskalya Bayramı sırasında ölen Anneliesehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif yeme ve içmeyi reddetmeye başlamıştı. Hiç bir doktor çağırılmadı. Bilirkişilerin açıklamasına göre eğer bu 4 insan (pederhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif rahiphttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif anne ve babası) Anneliese'i yemeye ve içmeye zorlasalar Anneliese hala yaşıyor olabilirdi. Ayrıca Anneliese'in kız kardeşlerinden birinin mahkemedeki açıklamasına göre bütün bu denemeler boyunca Anneliesehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif ilaç almamak ve yemek yemeye zorlanmamak için hastaneye gitmeyi istememişti.

http://1.bp.blogspot.com/_Q-JSg53A3nM/Sx-JzBmjBiI/AAAAAAAAHOY/CMAECy7GNqk/s400/vxhsvb.jpg


Soru : Peki Anneliese Michel neden yemek yemeyi reddetti?
Anneliese kendini yemek yememe açısından bayağı zorlamıştı çünkü böylece şeytanın etkisinden kurtaracağını düşünmüştü. Öldüğünde sadece 33 kiloydu. Ayrıca ölümüylehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif dikbaşlı inatçı gençliğin ve modern kilisenin dönek rahiplerinin günahlarından arınacağını söylemişti.

Soru : Anneliese teknik olarak neyden öldü?
Otopsi kayıtlarına göre 1 Temmuz 1976'da Anneliese Michelhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif şiddetli susuzluk ve gıda eksikliğine dayanamayarak öldü. Öldüğüde zatüree ve yüksek ateşten dolayı da acı çekiyordu. Öldükten sonra gayrimeşru olan kardeşinin yanına gömüldü. Gömüldükleri bu kısımhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif mezarlığın hemen dışında (yerde) gayrimeşru çocuklar ve intihar edenler için ayrılmış bir bölgeydi.

http://img93.imageshack.us/img93/5300/472663b15imefkfuos5.gif


Soru : Anneliese'in son sözleri nelerdi?
Halsiz ve ölüm döşeğindeyken Anneliese son sözlerini ölmeden önceki gün söyledi. Şeytan çıkarma ayinini yapanlara : "Kurtuluş için dua edin" dedi. Annesine ise "Annehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif korkuyorum" dedi.

Soru : Anneliese kötü ruhlar tarafından ele geçirilmeden önce dindar biri miydi?
Evet. Anneliese ve üç kızkardeşi sıkı bir Katolik aileden geliyordu. Babaları ise (Josef) Papaz olarak yetiştirilmişhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif teyzeleri ise rahibeydi .Anneliese doğmadan 4 yıl önce annesi gayrimeşru bir çocuk dünyaya getirmişti. Ve sonuç olarak da bu utanç verici durumdan ötürü düğününde siyah bir duvak giymeye zorlandı. Anneliese çocukken annesi onu (muhtemelen gayrimeşru kardeşinden bahsediyor) bu gayrimeşruluk damgasının günahlarından kurtulma amacıyla dine olan bağlılığını sağlamak için cesaretlendirdi. Anneliese'in kardeşi Martha 8 yaşındaykenhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif böbreğinde oluşan bir tümorü alma operasyonu sırasında öldü. Ve bu sadece Anneliese'inhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif annesinin kefaretini ödeme arzusunu arttırmıştı. Anneliese ileriki yıllarda başkalarının günahlarından dolayı acı çekmeye devam etti. Genç bir kızken yoldan çıkmış rahiplerindenhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif uyuşturucu bağımlılarından gördüğü gibihttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif onların günahları bağışlansın diye taş bir zemin üzeride uyurdu. Üniversite yıllarında odasındaki duvarlara azizlerin fotoğraflarını asarhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif odanın kapısına yakın bir yerde kutsal su bulundurur ve düzenli olarak Rosary'e dua ederdi. Bu zamanlarda olduğu gibi ölümü sırasında dahi hala yoldan çıkmış gençliğin ve rahiplerin günahlarının arındırılmasından söz etmiştir.

http://www.enigmas-y-misterios.com.ar/wp-content/uploads/2008/12/anneliese-michel.jpg
http://img93.imageshack.us/img93/5300/472663b15imefkfuos5.gif

Soru : Okudum ki Anneliese Michel öldükten sonra mezardan çıkmışhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif bu doğru mu?
Evet. 25 şubat 1978'dehttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Anneliese'in ölümünden 2 yıl sonrahttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Anneliese'in ölü bedeni mezarı kazıp dışarı çıkmış ve yanındaki tenekeyle çizilmiş yeni meşe ağacından yapılmış tabuta gitmiştir. İddaya göre Anneliese'in bedenin tabuttan çıkma sebebihttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif içinde olduğu tabutun çok eski ve kötü olması. Zaten ailesinin de arzusu Anneliese'i oradan çıkarmakmış. Ayrıca bir rahibenin gördüğü düşe göre Anneliese'in bedeni bozulmamış. Ama doğrulanmış raporlara göre Anneliese'in bedeni doğal bir şekilde (ölümünden dolayı) bozulmuş. Anneliese'in mezardan çıkmış (yada çıkarılmış) fotoğrafları hiçbir zaman gösterilmemiş. Ve ailesinin de bu olaya tanıklık etmesine izin verilmemiş. Yine de Anneliese'in evlerinden belirli bir uzaklıkta olan mezarı yatak odasından görülebiliyormuş. Bir de annesi hala orada yaşıyormuş.

http://28.media.tumblr.com/tumblr_l39ebmVEet1qzgcpyo1_500.jpg



Bavyera`da bir köyde doğan ve bir Katolik olarak yetiştirilen
Anneliese Michel`in hikayesi. Anneliese Michelhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif 18 yaşında sara nöbetleri geçirmeye ve korkutucu halüsinasyonlar görmeye başlamış. Sorunun nörolojik değil de doğaüstü kaynaklı olduğuna ikna olan ailesi tıptan ümidi kesip kiliseye başvuruncahttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif Katolik kilisesinden onaylı şeytan çıkarma ayinleri düzenlenmiş. Ne var ki bu öykü Anneliese Michel`in 23 yaşında ölümüyle sonlanmış. Ve genç kızın ölümünde sorumlulukları olduğu düşüncesiyle ailesi ve rahipler aleyhine dava açılmış.


http://www.lacoctelera.com/myfiles/pedrojosetena/tumba%20de%20anneliese%20michel.jpg



Annaliese Mitchel’in nasıl öldüğü bugün hala gizemini koruyor…dosyası kapanmıştır…kilise yine dönekliğini yapmış…kızın bedenine giren şeytanı yada cini çıkarmak için yaklaşık bir yıl boyunca ayinler yapmasına rağmenhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gifkız öldükten sonra bedenine cin falan girmediğini söylemiştir…o zaman derler lan pis papaz o ki kızın bedenine cin girmemiş ne diye uğraşıyorsun..yada tedavi olmasını engelleyip ölümüne neden oluyorsun (zaten üstü kapalı demişler-6 ay kaktırmşlar)….Anneliese’nin ölümündeki sır perdesi zaten kilisenin fazla suçlanmaması ve üzerine fazla gidilmemesi içinde pek kurcalanmadığı açıktır…. anneliese nin yakalandığı epilepsiden ölmesi imkansızdır…çıldırmıştır..nedeni belli olmayan bi şekilde aniden bi gece aklını kaybetmiştir…sonra bu ruh halinden yaklaşık 8 yıl boyunca çıkamamış asla normal ve sakin bir hal sergilememiştir…bu durumu bedeninin zayıf düşmesine ve o anda yakalandığı zatüreenin etkisiyle ölümüne neden olduğu düşünülmüştür…ama onu bu duruma getiren neden gizemini koruyor….

http://img93.imageshack.us/img93/5300/472663b15imefkfuos5.gif

http://www.dreadcentral.com/img/coldspots/emilyfooter.jpg

http://storagestart.divshare.com/launch.php?f=16882818&s=aa1

Banemin
26.02.2012, 00:58
Tırstım...:blink:

Girişte ilk paragrafta cümle yarım kalmış. Tamamlanırsa bu cümlemi yorumdan sileceğim. :))


Teşekkürler Sihab, gece gece iyi geldi...:kapris:

LaLe
26.02.2012, 01:23
Soru : Anneliese kötü ruhlar tarafından ele geçirilmeden önce dindar biri miydi?
Evet. Anneliese ve üç kızkardeşi sıkı bir Katolik aileden geliyordu. Babaları ise (Josef) Papaz olarak yetiştirilmişhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif teyzeleri ise rahibeydi .Anneliese doğmadan 4 yıl önce annesi gayrimeşru bir çocuk dünyaya getirmişti. Ve sonuç olarak da bu utanç verici durumdan ötürü düğününde siyah bir duvak giymeye zorlandı. Anneliese çocukken annesi onu (muhtemelen gayrimeşru kardeşinden bahsediyor) bu gayrimeşruluk damgasının günahlarından kurtulma amacıyla dine olan bağlılığını sağlamak için cesaretlendirdi. Anneliese'in kardeşi Martha 8 yaşındaykenhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif böbreğinde oluşan bir tümorü alma operasyonu sırasında öldü. Ve bu sadece Anneliese'inhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif annesinin kefaretini ödeme arzusunu arttırmıştı. Anneliese ileriki yıllarda başkalarının günahlarından dolayı acı çekmeye devam etti. Genç bir kızken yoldan çıkmış rahiplerindenhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif uyuşturucu bağımlılarından gördüğü gibihttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif onların günahları bağışlansın diye taş bir zemin üzeride uyurdu. Üniversite yıllarında odasındaki duvarlara azizlerin fotoğraflarını asarhttp://www.gencmekan.com/images/smilies/GencMekan.gif odanın kapısına yakın bir yerde kutsal su bulundurur ve düzenli olarak Rosary'e dua ederdi. Bu zamanlarda olduğu gibi ölümü sırasında dahi hala yoldan çıkmış gençliğin ve rahiplerin günahlarının arındırılmasından söz etmiştir.


Bu bölüm herşeyi anlatıyor.

Herşeyin aşırısı sakıncalı olduğu gibi fanatik şekilde dinin de aşırısı sakıncalı. Aile rahip ve rahibelerden oluşmuş, kızın etrafında katolikler dolu. Bizim aşırı dincilerden beter bunlar.

Yazık etmişler kıza, rahipler de çok fazla film izleyip, kendilerini önemli görmüşler.

Basakca
26.02.2012, 01:48
Yazıyı okurken "Kutsal Damacana" filmi aklıma geldi.:honks:


Orta çağ zihniyeti ile davranmış bir aile ve yitirilmiş gençecik hayat...

Doktorlara inanmayıp rahiplerin ellerine teslm etmişler. Bir din insanı bu kadar mı ele geçirir.

Gerçi her dinden bu tür vakalar söz konusu.

Canan
26.02.2012, 01:57
Lale'ye katılıyorum.

Eşimin üvey kardeşinin bunun kadar değil tabi ama, dengesi tamamen bozuldu. Ağzından sadece, Allah, peygamber, ölüm gibi laflar çıkıyor. Anneleri aşırı dinci, kasabanın mevlüt okuyanı, hastaları üfleyeni ve güya büyü bozanı.

Çocuklarını küçüklüklerinden beri, dizinin dibine oturtup, hep okuyup üflemeden , ahiretten , kesik başlardan anlatarak, oğlunun birinin ne yazık ki rahatsızlanmasına sebeboldu.

Biraz saf , etki altında fazlasıyla kalan ve kanan çocukların akıbeti malesef böyle olabiliyor.

LaLe
26.02.2012, 02:02
Merak ettim biraz Alman Google da araştırdım. Buradaki bilgilerin bazıları yanlış.

Anneliese'nin babası rahip değil. Koyu katolik olan annesi ve rahibe olan 3 kız kardeşi (yani teyzeler rahibe degil, halalar rahibe) ne kadar onun rahip olmasını istese de, o askerden geldikten sonra baba mesleği olan marangozluğu devam ettiriyor.

Annesi de kendi babasının yanında büro işlerine bakarken babası ile evleniyor v.s...

Anneliese okuldayken çok akıllı ve başarılı bir öğrenciymiş ama asabi olması ile de göze batıyormuş. İlk olarak 16 yaşında kriz geçiyor, kasılıyor ve dilini ısırıyor. Doktorlar kendisine Grand Mal Epilepsi tanısı koyuyorlar ve havale geçirmeyi engelleyecek ilaçlar veriyorlar.

Öğretmen olmak istiyor ve ailesinden de destek görüyor, üniversitede pedogoji okuyor.

Bu arada kiliseye de gitmeye devam ediyor.

Araya bizlerde olduğu gibi çok bilmiş insanlar giriyor bunun içine 3 harfli şey kaçmış diyorlar, kızı uçurumun eşiğine getiriyorlar.

Yapılan araştırmalarda Anneliese'nin beyninin sol temporal bölgesinde fokal beyin hasarı tespit edilmiş.


Cehalet her yerde aynı...

Banemin
26.02.2012, 02:07
3 harfli ney? :))

En doğruya ulaşabilmek adına araştırmak güzel...

Teşekkürler Lale...:zgd:

Heliosaga
26.02.2012, 02:27
Paranormal olaylara inanırım..ama böylesini ilk kez duyuyorum..

Çünkü çevremizde açıklanmamış yada açıklanmayı bekleyen o kadar doğal olmayan olaylar varki..

Rukia
26.02.2012, 08:13
Yazıyı diken üstünde okudum iyiki gece okumamışım ,uykumdan olmak istemezdim :smiley:

Sanırım her dinde bu olay böyle. Garip bir davranış görüldüğünde hemen din unsurlarına koşuluyor. Bir diğer tabirle tıbbın çözüm getiremediği durumlarda. Sen tıbbın hastalığı çözmesi için zaman tanımıyorsun ki çözüm getirsin.

Ki bunda psikolojik etkilerde çok önemli. Çevrendeki herkes içine cin girdi diye dayatırsa kişi ister istemez bunu kabullenir.

Doğaüstü olaylar elbetteki oldu ve olmaya devam edicek. Fakat her yaşananı da bunlara bağlamak kişiye zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Sonuç gencecik bir can kaybedilir.

Ülkemizde durum bundan da ağır ya oralara girmiyorum hiç. Açık açık para kazanma kapına dönmüş durumda...

Sihab çok farklı bir paylaşım olmuş teşekkürler...

Sevda
26.02.2012, 12:16
Dünya'nın her yerinde cehalet böyle şeyler yaptırabiliyor insanlara.
Akıl hastalıkları hala bazı yerler de cin çarpması vs. gibi şeylerle tanımlanıyor.
Dini , hatta çoğu şeyi çok uçlarda yaşamamak lazım.
Teşekkürler ilginç konu için.