|
Müzeler Ülkemiz ve Dünyadaki önemli müzeler |
|
Seçenekler |
21.01.2011, 00:30 | #11 | |
|
Cevap: Ulucanlar Cezaevi | Ulucanlar Cezaevi Müzesi (Ankara)
Alıntı:
Okiciğim günlerce uğraştın bu konuya, belgesel gibi hazırlamışsın. Ellerine ve emeğine sağlık. |
|
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
07.03.2011, 17:25 | #12 |
|
Konuya yine denk geldim de...
07.03.2011, 17:58 | #13 | |
|
Alıntı:
Konuyu hazırlarken duygusal anlar yaşamış olsam da, belgesel izlermiş gibi hissettim kendimi. Sabır göstermiş olmam da konunun tarihi önem taşımasından kaynaklanıyor. Ne zor zamanları atlatmışız. Eskiden ismi geçen şahısların ismini anmak bile suç iken, şimdi onlar hakkında çok fazla bilgiye sahip olabileceğimiz kaynaklar var. Yine de insanın yüreğini acıtıyor. Gerçekten Lale'nin dediği gibi utanç tablomuz bunlar. |
|
23.06.2011, 20:37 | #14 |
|
|
26.08.2011, 10:55 | #15 |
|
Deniz Gezmiş'in ünlü 'parka'sı utanç müzesinde Devrimci 78'liler Federasyonu'nun ikincisini açacağı 'Utanç Müzesi'nde uzun yıllardır saklanan Deniz Gezmiş'in parkası, Mahir Çayan'ın hırkası, İbrahim Kaypakkaya'nın teksir makinesi ile İlhan Erdost'un tek ayakkabısı, kırık gözlüğü ve içinde 1030 TL bulunan cüzdanı ilk defa sergilenecek. |
04.09.2011, 18:16 | #16 |
|
Yapımının her aşamasını adım adım izledim. Ama ziyarete açılınca gitmek nasip olmadı.
Bakalım ne zaman kısmet olacak çamursuz ayakkabılarla gezmek. |
9 Üyemiz Abartmatozu'in Mesajına Teşekkür Etti. |
04.09.2011, 21:04 | #17 |
|
Benim düşüncem de böyle. Teşekkürler Okyanus.
|
10 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti. |
04.09.2011, 21:44 | #18 |
|
Demir kapılar arkasında neler yaşadılar...Yaşamak çok zor..Hakedenler için değil de diğerleri için üzüntüm büyük. Çok ürkütücü. İzlerken ve ara ara okurken tüylerim ürperdi Okyanus. İtinayla hazırladığın konu fevkalade olmuş ellerine sağlık. Teşekkürler...
|
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
16.10.2011, 23:09 | #19 |
|
Müzeye ayak basar basmaz her türlü duygu seline kapılıyorsunuz.Biraz hüzün,biraz öfke,biraz şaşkınlık.Kendimi kontrol etmekte epey zorlandım.Deniz Gezmiş'in camekan içindeki parkasını gördüğüm an nefesim kesildi sandım.Anlatmakla bitmez sanırım.
Harika bir sunum olmuş.Tebrik ederim.Gidemeyenler gitmiş gibi olacaktır.
22.02.2012, 19:54 | #20 |
|
Okurken insan şaşırıyor,cumhuriyet tarihinden bu yana ülke gündeminden düşmeyen insanların geneli Ulucanlardan geçmiş...
Emeğine sağlık Okyanusun Kalbi...Muhteşem ötesi bir paylaşım... |
8 Üyemiz Anjelik'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ulucanlar cezaevi, ulucanlar cezevi müzesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |