Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Bekir Coşkun

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 08.01.2016, 21:07   #41
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP Kurtulsa O da Bizi Kurtarırsa... | Bekir Coşkun

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Var tabi sorun.. Sorun da belli. Kaçak göçek değil yani, yukarıda bahsettim, altını çizmedim ama koyu puntlarla belirttim.

Çalarça çalsın, ama yol yapıyor diyen insanlar var bu ülkede. Rte istesin kolumu düşünmeden veririm diyen insanlar var. Karımı istesin veririm diyenler var, bilmem neresinin kılıyım diyenler var, peygamber ilan edenler var.... Var da var... Hepsini saymama gerek yok, bunları herkes biliyor...

Sorun belli... Kimse; yanlışı, hatayı başka yerde aramasın..

Bana çok karamsarsın demişsin birkaç mesaj önce. Karamsar değilim, gerçekçiyim.

40 günde kırk yalan söyleyen bir devlet adamı görmemiştim... Ona rağmen hala ayakta ise, kızacağım kitle bellidir.

Eğri oturup, doğru konuşalım. Bir sosyal demokrat akp ye oy vermez ise, bir akp li de CHP ye oy vermez.. Çok küçük oranları, orandan saymıyorum.

* * *

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Oyları kimden alacak peki?

Trafolara kedi mi sokacak? Yoksa sandıkta hile mi yapacak?
@ReaL sorusuna hala cevap alamamış.
Ki bende bu cevabı birileri vermiştir umuduyla konuya girdim.

@Deniz'de CHP halkın umudu olacak şekilde değişmesi gerekiyor diyor.

İyi güzelde hangi halkın umudu olacak ki?

CHP oyu kimden alacak? Döt kılı olanlardan mı, karısını kızını değil kendisini bile vermekten söz edenlerden mi, yalayıp ıstıranlardan mı, çalarsa benim paramı çalıyor sana ne oluyor diyenlerden mi?

2002 Seçim sonuçları

2007 Seçim sonuçları

2011 Seçim sonuçları

2015 Seçim sonuçları

4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.01.2016, 22:29   #42
Deniz
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster

CHP oyu kimden alacak? Döt kılı olanlardan mı, karısını kızını değil kendisini bile vermekten söz edenlerden mi, yalayıp ıstıranlardan mı, çalarsa benim paramı çalıyor sana ne oluyor diyenlerden mi?

2002 Seçim sonuçları

2007 Seçim sonuçları

2011 Seçim sonuçları

2015 Seçim sonuçları

.

Real'söylemek istediği başak biz oy hırsızlığından söz etmiyoruz. ki cevap vereyim .

Gelelim asıl konuya..CHP Halkımıza neden güven veremiyor bence sorun net ortada ve sebebi beli.
sorunun kaynağı CHP 'in örgüt yapısından kaynaklanıyor örgüt çalışmıyor yeniden yapılanmalı halkımıza umut veren kişilerin göreve gelmesi...
sorun aşılabilir..çok çalışmak ve güven vermek toplumun tüm kesimine ulaşmak CHP anlatmak çalışmak çalışmak halkımızın umudu olur olmalıdır başka şansımız yok.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
4 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.01.2016, 23:14   #43
Asena
» Memleket Delisi «

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster

2002 Seçim sonuçları

2007 Seçim sonuçları

2011 Seçim sonuçları

2015 Seçim sonuçları

Peki siz AKP'nin kazandığı Antalya'nın, Eskişehir'in dinci olduğuna inanıyor musunuz?

Mesala bundan önceki seçimdi herhalde ellerinden gelen herşeyi ama herşeyi yaptıkları halde Yalovada neden Muharrem İnce'ye karşı kazanamamışlardı?

Malesef halkımız sadece cahil değil aynı zamanda saf. Halkla birebir temasa geçip anlamadıklarını anlatmak zorundayız.
Başka çaresi yok. %25 yetinelim diyorsak zaten konuşmamıza gerek yok.
Yetinmeyeceksek aynı şeyleri değil, başka şeyleri denemeliyiz diye düşünüyorum ben.

Yayın organları en büyük engelimiz. Bilhassa tv kanalları
Eski 08.01.2016, 23:43   #44
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

CHP nasıl kurtulur diye düşünürken aklıma 'Asiye Nasıl Kurtulur' hakkında okuduğum bir yorum geldi. "Türkiye'de kadının kurtulması için kadın olmaması gerek" diyordu yorumda.
Bu bağlamda düşünürsek CHP'nin bu haliyle kurtuluş ümidi yoktur.

Operasyon gerekir...

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nilgün MARMARA
5 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 02:32   #45
ReaL
Deniz Sevengillerden

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Asena Mesajı göster
Bence tümüyle haklı değilsin Nabza göre şerbet vermeyi öğrenmemiz gerekir. Kılıçdaroğlu dünyanın en mükemmel insanı olsa; biri çıkıpta " ey vatandaşlarım bu şahıs alevi, biliyorsunuz değilmi" dedimi, Türkiye de seçmenin %80'ini kaybetti demektir. Sen bunu kimseye iyi insan, doğru insan ama diye izah edemezsin. Malesef böyle. Ecevit gibi her kesime hitap edebilmeli. Biraz külhanbey, biraz dinci, biraz kürtcü...hepsinden biraz olacak, yoksa başımızdakinlerden kurtuluşumuz yok
Yazdıklarım yanlış anlaşıldı sanırsam. Evet bir bakıma aşırıya kaçmadan nabza göre şerbet verilmeli diyorum ben de... Ama bu da yetmez, yetmiyor. Bu görüldü.

Türk milleti çıkarcı oldu çıktı. Önce kendini düşünür oldu. Türkiye ordan oraya savruluyormuş, küçük düşüyormuş, yanlış dış politika izliyormuş, dikta rejimine gidiyormuş, umurunda bile değil. Gündüz saatlerinde evlere ansızın girin, her bir evde saçma sapan evlendirme programlarının izlendiğine şahit olunur..

* * *

Bak hemen hemen hepimiz aynı görüşlerde olmamıza rağmen bir lider etrafında bile birleşemiyoruz, gündem bu kadar yoğun olmasına rağmen, konu kıtlığı olmamamasına rağmen CHP lideri veya CHP eleştiriliyor. Yani herşey bitti bu kaldı. Çok kere yazdım, yine yazıyorum. CHP nin başına kim gelirse gelsin, hiçbir şey değişmez, de ğiş mez. Bunun ısrarla söylüyorum.

@Basakca da belirtmiş, dediklerimi perçinleştirmiş adeta.. Kendimden örnek vereyim, ben ölsem de dinci bir partiye oy vermem, onlar da CHP ye oy vermez.

Din tandanslı bir devlet haline getiriliyoruz.. Çoğu kişi bunun farkında bile değil...

* * *

Konuyu açan @Redwine sanırım. Ben olsam bu konuyu açmazdım bile. Her gazete köşe yazarının yazısını paylaşacağız diye bir kural yok, mecburiyet yok.

Bekir Coşkun gibi çok sevdiğim değerli bir gazeteciye de bu yazıyı yakıştıramadım, ne zamanlaması doğru ne de yazılanların çoğu doğru. Delege sisteminin kaldırılmasını isteyen parti CHP... Bunu bilmesi lazım. Kanun teklifi verildi, akp tarafından red edildi. Bunu ben biliyorsam, önemli köşe yazarlarının da bilmesi lazım, kaçırmış demek ki.

Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 15:41   #46
Asena
» Memleket Delisi «

Böyle teslimiyetcilik olmaz
Nasıl yapacak bir şey yok? Millet cıkarcı olmuş. Evet öyle. Hala bu ülkede evladı ölmüş bir baba; yanlız bana değil diğerlerine de yardım edin. Buralarda kedi yaşamayacak evler var diyebiliyorsa; erdemli olan insanlarımızda var.
•••••••
CHP'yi tartışmasak ne olacak? Başkan seçilmesini önleyebilecekmiyiz.
Bu adamdan kurtulmanın bir yolu olmalı
Eski 09.01.2016, 17:45   #47
ReaL
Deniz Sevengillerden

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Asena Mesajı göster
Böyle teslimiyetcilik olmaz

Nasıl yapacak bir şey yok? Millet cıkarcı olmuş. Evet öyle. Hala bu ülkede evladı ölmüş bir baba; yanlız bana değil diğerlerine de yardım edin. Buralarda kedi yaşamayacak evler var diyebiliyorsa; erdemli olan insanlarımızda var.

•••••••

CHP'yi tartışmasak ne olacak? Başkan seçilmesini önleyebilecekmiyiz.
Bu adamdan kurtulmanın bir yolu olmalı

Dip yapınca millet belki kendine gelir. Ben dip yaptığımızı sanıyordum, ama daha yapmamışız demek ki.

Çok iyi hatırlıyorum, kahvelerde büyüklerin siyasi olarak tek konuştukları şey kominizmin ne kadar kötü olduğu, dinsiz olduğu idi. CHP yi de o kefeye koyanlar bayağı çoktu. Taaa o zamanlardan beri o damlalar şimdi göl oldu.

CHP ye karşı bir nefret var, daha doğrusu sol partilere.

Adı akp olmaz, bilmem ne olur. Değişen yine birşey olmaz. Din yok mu bu din... Allah ile aldatmak en kolay yöntem.

* * *
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.01.2016, 23:15   #48
ReaL
Deniz Sevengillerden

Alıntı:
Ve görüldü ki, CHP bu dindar kesimden yırtınsa oy alamaz. Belki bir kaç puan oy tırtıklar ama bu kafa ile asla % 25 civarını aşamazlar.
Ben bunu bin kere söyledim, hala da söylüyorum yahu.

Eğitim ile alakalı. Hayatı boyunca 50 kuruş verip de gazete alıp okumayan insanlar var bu ülkede, hemde azınsanmayacak kadar.

Sürekli İleri ülkeleri övüp dururlar, ama nasıl ilerlediklerini incelemezler.

Bak bana şimdi kitap yazdıracaksın, yazdıklarının her birine bu nedenle yanıt vermiyorum.

O araştırma yazısı da gerçekleri yansıtmıyor.

Bopu mopu topu işin içine sokma bak yahu...

Rus uçağının düşürülmesine kadar gider bu konu, susayım ben... (Rus uçağının düşürülmesi kimin işine yarar / yaradı, bir düşünün)

ABD istemez ise yaprak kımıldamaz.

* * *

Hoş geldin bu arada, iki gündür yoktun, gözümden kaçtı sanma..

* * *
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.2016, 01:44   #49
ReaL
Deniz Sevengillerden

Hasta komadayken burun estetiğinden bahsetmek, istemek çok lüks...

Halk bu kadar da zeki ve bilgili değil. Yazdıkların sadece ve sadece isteklerde kalabilecek şeyler Aristo...

* * *
ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 11.01.2016, 01:57   #50
Bursalı68
Müdavim

Merhaba,

Hem Real, hem de Aristo haklı...Yani ne Musa, ne İsa gibi bir şey...

Her ikisi de haklı...Evet şu an ABD istemezse " yaprak kıpırdamaz ", evet ABD nin bu emperyal güdümünün olduğu bilincine ulaşılamaz ise kurtuluş zor...

Her iki ucu ...lu değnek...!

Ben bu konuda suçu ABD veya bir başkasına atmıyorum...Suç bizim suçumuz...Başaramadık...!

Eğitimde sınıfta kaldık ki bu konuda Real'in haklılığı ağır basıyor...

Örneğin kimseye bir suç atmadan kendimden örnek vereyim...

1991 yılına dek, inandığım dinin kitabından ayetleri sadece camide namaz kılarken " Arapça ", veya mukabele takip ediyorsam hoca ne okuyor ise yine " Arapça " okur takip ederdim...

Ne zaman ki 1991 de başıma ilginç bir olay geldi o yıl, bu yıldır, Kur'an, Tevrat, Zebur, İncil...Defalarca hatmettim, okudum, kelime, kelime desem yeridir, araştırdım, sorguladım...

Sonuç...!

Sonuç mu belki de başkaları için hüsran olabilir belki ancak kendim için çok daha güvenilir, çok daha bilinçli bir inanç oldu...

Beni önceden tanıyanlar "Müslüman-sünni " daha önce ve yeni tanıyanlar bir kaç yıl önce deist, şimdi yeni tanıyanlar agnostik veya ateizme yakın olarak bilirler...

Oysa ki ben DOĞRU GÖRDÜĞÜNÜ kabul etmeye çalışan, yanlış gördüğünden uzaklaşmaya çalışan bir İNSAN ım..!

İnançların da, inançsızlıkların da hepsine SAYGIM SONSUZ...Eğer ki bu BİLİNÇLİ İSE...!

Bizim toplumumuz, ARAP toplumun örf-adet ve geleneklerine Yavuz'dan önce girdi belki ancak yasal tarihte Yavuz'dan itibaren gözükür...Ne zaman ki Arap toplumunun geleneklerine girdik, bu gelenekler ile sarmaş dolaş olduk işte o zamandan bu zamana da DEDİKODU tarzı çekişmelerin içerisinde bulduk kendimizi...

Tüm bu olumsuzlukları Mustafa Kemal çözmeye çalıştı ancak O' nun da ömrü vefa etmedi...Ardından da bir Mustafa Kemal benzeri daha gelmedi maalesef...

Dolayısı ile DİNİN de etkisiyle ( ki özellikle hadis, sünnet, siyer ...v.s. den dolayı ) " Okumak, araştırmak, sorgulamak " gibi kavramlardan ve davranışlardan da yoksun olarak ilerleyişmizi sürdürdüğümüzden, her türlü MANİPÜLASYONA açık bir toplumuz...

Bu saatten sonra ne olur...? Emin olun hiç bir şeyden emin değilim...Ben çocuklarımı tüm bu gördüğüm olumsuzluklara karşı bilinçlendirerek büyütmeye çalışıyorum, umarım başarılı olurum...

Ancak durum vahim...!

Sağlıcakla kalınız...
2 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bekir, bizi, coşkun, kurtarsa, kurtarırsa, kurtulda, kurtulsa

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler