03.08.2024, 23:20 | #1 |
|
Beşiktaş, 18. TFF Süper Kupa zaferini Galatasaray'ı 5-0 yenerek kazandı
Beşiktaş, 18. TFF Süper Kupa zaferini Galatasaray'ı 5-0 yenerek kazandı Beşiktaş, TFF Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek üçüncü kez bu prestijli kupayı kazandı. Ciro Immobile, Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Hekimoğlu'nun golleriyle gelen zafer detayları. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 18. kez düzenlenen Süper Kupa'yı Beşiktaş kazandı. 2006 yılından beri TFF tarafından düzenlenen ve eski adıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan bu prestijli organizasyonda, geçen sezon Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Beşiktaş karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşen karşılaşmada siyah-beyazlı ekip, rakibi Galatasaray'ı Ciro Immobile (2), Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Hekimoğlu'nun attığı gollerle 5-0 gibi net bir skorla mağlup ederek kupaya uzandı. BEŞİKTAŞ, ÜÇÜNCÜ KEZ SÜPER KUPA ŞAMPİYON Bu galibiyetle birlikte Beşiktaş, TFF Süper Kupa'yı üçüncü kez müzesine götürmeyi başardı. İlk olarak 2006 yılında düzenlenen Süper Kupa organizasyonunda Galatasaray'ı yenerek kupayı kazanan siyah-beyazlı ekip, 2021 yılında Antalyaspor'u penaltı atışları sonucunda mağlup ederek ikinci kez bu başarıyı elde etmişti. Son olarak, bu yıl Galatasaray'ı mağlup eden Beşiktaş, üçüncü kez bu prestijli kupanın sahibi oldu. CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI GEÇMİŞİ 1965-1966 sezonundan 1997-1998 sezonuna kadar, lig şampiyonları ve Türkiye Kupası kazananları Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya geldi. Toplamda 33 kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Galatasaray, 10 kez kazandığı bu organizasyonun en başarılı takımı olarak öne çıkıyor. Beşiktaş ve Trabzonspor ise yedişer kez bu kupayı kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Fenerbahçe'nin altı kez kazandığı kupayı, Göztepe, MKE Ankaragücü ve Eskişehirspor ise birer kez müzelerine götürmeyi başardı. Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/besiktas-18...kazandi-p70907 |
2 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti. |
03.08.2024, 23:21 | #2 |
|
Cevap: Beşiktaş, 18. TFF Süper Kupa zaferini Galatasaray'ı 5-0 yenerek kaza
Tebrikler Beşiktaş...Beşiktaşlı arkadaşları kutlarım...
Bu kadar da atılmaz ki.... |
04.08.2024, 12:13 | #3 |
|
Tebrikler @Banemin. Hayal kuran benmişim meğer. Beşiktaş resmen ezdi. Maç hakkındaki detaylı yorumumu bilgisayar başına geçince yazacağım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
04.08.2024, 17:35 | #4 |
|
MAÇ ÖZETİ |
04.08.2024, 20:06 | #5 |
|
@Mezarkabul teşekkürler ama ben her Beşiktaş maçı öncesi hep böyle 5 atarız, 7 atarız diye atar tutarım. Bu sefer denk geldi.
Hakettik...
06.08.2024, 11:10 | #6 |
|
Bu sonucun temelleri aslında geçen yıl yaz transfer sezonunda atıldı. Şampiyon kadro korunamadı. Her ne kadar yorumcular korundu dese de. Şampiyonlukta ciddi katkıları bulunan Milot Rashica, Beşiktaş'a kaptırıldı (Maçta Köhn onu durduramadı). Ne uğruna? Zaha ve Tete uğruna. O dönem bu iki transfere çok kızmıştım. Maalesef haklı çıktım. Yabancı kontenjanında yer açmak için bir önceki sezon hem sağı hem solu güzelce yedeklemiş olan Dubois maaşın büyük bir kısmı karşılanarak Başakşehir'e kiralandı. Buraya yerli bir sağ bek transfer edilmedi. Sağ bek yedeksiz kaldı. Buna rağmen spor yorumcuları sürekli Galatasaray'ın geniş kadrosundan bahsetti. Galatasaray'ın geçen sezon geniş bir kadrosu yoktu. Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz'ı vardı.
İlk transfer Angelino oldu. İsmi duyduğumda sevinmiştim. Çünkü kariyerli bir oyuncuydu. Sonra oyuncunun 3-5-2 oynamaya alışkın bir oyuncu olduğunu öğrendim. Ben oyuncunun kanat bek oynamaya alışkın olduğunu bilmeyebilirim ama Galatasaray transfer komitesinin ve Okan Buruk'un böyle bir hakkı yok. Zaha transferi katkı sağlamış olmasına rağmen hatanın daniskasıydı bence. Zaten elinde çok fazla yabancı varken, sol açıkta Kerem gibi bir önceki sezonun yıldızı bir oyuncu varken Zaha transferi israf. Zaha yetenekli bir oyuncu ama iyi performanslarını Premier Lig'in alt sıra takımlarının biri olan Crystal Palace'ta sergiledi. Burada Crystal Palace takımını küçümsemiyorum. Şampiyonluğa oynayan bir takımla, alt sıra takımları farklı oyunlar oynar. Crystal Palace takımında oynarken bulduğun boş alanları, Manchester United'de oynarken bulamazsın. Zaten önceki takımı da Manchester United. Sadece 2 maç oynayabilmiş. Galatasaray'da da en iyi performansını Manchester maçlarında gösterdi. Tete yatırım amaçlı alındı ama tutmadı. Sonra Angelino'dan beklenen performans alınamadı. Satın alma maddesi devreye girmesin diye Kasım sonundan itibaren oynatılmadı. Yani devre arasında sol bek alınması gerekiyordu. Avrupa Ligi listelerinin tesliminden sonra Köhn transfer edildi. Bir saçmalık da burada yaşandı. Angelino kanat bek olduğu için bekleneni veremedi. Onu gönderip başka bir kanat bek transfer ediyorsunuz. Gelelim asıl felaketin başlangıcına takımın sol bek ve orta sahadaki aksamalarının sezonun ilk yarısında takımın oyununa zarar vermemesinin en büyük sebebi sağda süper bir bekimiz olmasıydı. Yeri geldiğinde sola koşup oradaki atağı bile kesiyordu. Bayern gibi bir takım ciddi bir bonservisle kapınıza geldiğinde mecburen satarsınız. Hele ki oyuncu gitmek isiyorsa. Maalesef oyun yerine alınabilecek en kötü oyuncu alındı. Serge Aurier iki sezon boyunca sürekli sakatlıklarla boğuşmuş. Yani oyuncu bağıra bağıra "Beni alırsanız oynatamazsınız." dedi. Bizimkiler beleş mezar bulsa içine girerler. Oyuncu beleş diye kiraladılar. Oynatmadan maaş verdiler. Arada NDombele'yi atlamışım. Taraftar tepkisinden korkup beleş buldukları ilk oyuncuyu transfer ettiler. Yine katkı sağlamayan, sezonun ikinci yarısını kulübede geçiren oyncuya maaş verildi. Şimdi sırada kazanan takım var. Bence en iyi transfer teknik direktör olmuş. Ligde berbat bir sezon geçirmişti. O takımı böyle bir takım haline getirmek takdiri hak ediyor. Biz Ocak ayından beri sağ bek ararken; Beşiktaş ligimizden güzel bir sağ bek bulmuş. Yani sağ bek bulmak o kadar da zor bir şey değilmiş. Bir takdir de yönetime... Önemli transferlerin hepsini kampa yetiştirdi ve teknik adamın elini rahatlattı. Takımını güzelce finale hazırlayabildi. Veee en büyük takdir Beşiktaş taraftarına, genç oyuncularına sahip çıktığı için. Galatasaray taraftarı son dönemde aşırı derecede yabancı hayranı olmuş. "yabancı da yabancı, yabancı da yabancı..." deyip duruyor. Bir yerli oyuncu hata yapınca hemen "yuhhh" sesleri yükseliyor. Sırf bu sebepten geçen sezon Kerem'i kaybettik. Sırf bu sezon Yunus İngiltere'ye gitti. Sırf bu sebepten Emin Bayram gidiyor. Zamanında teknik adamlar sırf bu sebepten belki de çok oyuncu kaybedeceğiz. |
06.08.2024, 21:28 | #7 |
|
Federasyona dilekçe vereceğim maç yeniden oynansın. Sevgili @Mezarkabul 'ün dertleri gün yüzüne çıkmış, kıyamam.
Tespitlerinin çoğuna katılıyorum ama sezon başı ne fazla eleştireceksin ne fazla öveceksin. Uzun bir maratonda istikrarı sağlayan yarışta kalır. 10. haftadan sonra göreceğiz kimlerin yaz transfer sezonunu başarılı geçirdiğini. Hee! bu arada
07.08.2024, 08:34 | #8 | |
|
Alıntı:
|
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
beşiktaş, galatasarayı, kazandı, kupa, süper, yenerek, zaferini |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |