![]() |
![]() |
#472 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ay Işığı
Yüzün beyaz, abajur yeşil, gece mor; Esrimiş kalbim, şarkısını söylüyor. Her yanın avuçlarıma dökülüyor Çeşmeden akan suyun berraklığında. Dolaşan bir dudak mı var saçlarını Ay tırmanıyor zeytin ağaçlarını. Sürü bulutlar gece yamaçlarını Otlayıp yayılıyor gök kırlığında. Üzerinden örtüyü mü çekti bir el? Gece ayaklarından akıp giden sel; Seyrine doyulmuyor ruhunun, güzel Bu manzara gibi, bu ay ışığında… Yeniden yarattı seni gizli bir el! Ahmet Muhip Dıranas |
![]() |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#473 |
![]() DERİM Ki
İnsanların ayak sesleri geçti Ağaçların ve benim yanımdan; Karanlık ve kışlık paltom vardı Üstümde veya benden hariç, Üşüdükçe yıldız düştü, üşüdükçe. Çıplak geldiler derim, elleri gibi Ne diye çıplak gezmesinler; Ne diye sade ölünce O ölümlü urbayı çıkarıp atmak! - Her şeyimiz, dünya öyle istedi diye! Işığı anlayalım derim Aydan, yıldızdan ve güneşten; Işığı bilsin derim vücudum, Etim, kemiğim ve aklım; Çırılçıplak, yeniden doğmuş gibi, Her şeyi yeniden koklamak, Ve düşünmek her şeyi yeniden; İlk sevdiğim zamanki kadar Meçhul ve güzel sevdiklerin; - Işığın altında çünkü her şey yenidir. Ne uzak ve ne yakında aklım; Her köşebaşında bir çeşme, Havuz ve balık; Her köşebaşında aklım Serilmiş, serpilmiş ve çırılçıplak; Her köşe başında bir çeşme olsun derim, Havuz ve balık, Ve ışık olsun derim. - Ve ışık olur. Can Yücel |
![]() |
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#474 |
![]()
Güz ve Yıldız
Günler yağmur alacasını giyindi Bulutlar indiler yere birer birer Sabahlar düşlerimiz kadar kısa Akşamlar ömrümüzün garipsi yükü Havada gurbet sürgünü türküler. Herkes kendi yalnızlığında yitik Erir bir suskunluğun tüneklerinde Hangi el aralar hangi yüz girer İçimiz sevgilere kapalı nicedir Dışımız eğreti yalan giysiler. Bu çat ayazlarda günsüz güneşsiz Unuttu gülmeyi nicedir yüzlerimiz Aydınlığı kirli sislerde silik Kan sularda yüreğimiz umut gemisi Bir kuzey yıldızında kaldı gözlerimiz. Şükrü Erbaş |
![]() |
![]() |
#475 |
![]() Bülbül olsam varsam gelsem
Hakk’ın divanına dursam Ben bir yanıl alma olsam Dalında bitsem ne dersin Sen bir yanıl elma olsan Dalımda bitmeye gelsen Ben bir gümüs çövmen olsam Çeksem indirsem ne dersin Sen bir gümüs çövmen olsan Çekip indirmeye gelsen Ben bir avuç darı olsam Yere saçılsam ne dersin Sen bir avuç darı olsan Yere saçılmaya gelsen Ben bir güzel keklik olsam Bir bir toplasam ne dersin Sen bir güzel keklik olsan Bir bir toplamaya gelsen Ben bir yavru sahan olsam Kapsam kaldırsam ne dersin Sen bir yavru sahan olsan Kapıp kaldırmaya gelsen Ben bir sulu sepken olsam Kanadın kırsam ne dersin Sen bir sulu sepken olsan Kanadım kırmaya gelsen Ben bir deli poyraz olsam Tepsem dagıtsam ne dersin Sen bir deli poyraz olsan Tepip dagıtmaya gelsen Ben bir ulu hasta olsam Yoluna yatsam ne dersin Sen bir ulu hasta olsan Yoluma yatmaya gelsen Ben bir Azrail olsam Canını alsam ne dersin Sen de bir Azrail olsan Canımı almaya gelsen Ben de bir cennetlik kul olsam Cennet’e girsem ne dersin Sen bir cennetlik kul olsan Cennet’e girmeye gelsen Pir Sultan üstadın bulsan Bilece girsek ne dersin Pir Sultan |
![]() |
![]() |
#477 |
![]() Çocuklar Gibi Bende hiç tükenmez bir hayat vardı Kırlara yayılan ilkbahar gibi Kalbim hiç durmadan hızla çarpardı Göğsümün içinde ateş var gibi Bazı nur içinde, bazı sisteyim Bazı beni seven bir göğüsteyim Kah el üstündeydim, kah hapisteydim Her yere sokulan bir rüzgar gibi Aşkım iki günlük iptilalardı Hayatım tükenmez maceralardı İçimde binlerce istekler vardı Bir şair, yahut bir hükümdar gibi Hissedince sana vurulduğumu Anladım ne kadar yorulduğumu Sakinleştiğimi, durulduğumu Denize dökülen bir pınar gibi Şimdi şiir bence senin yüzündür Şimdi benim tahtım senin dizindir Sevgilim, saadet ikimizindir Göklerden gelen bir yadigar gibi Sözün şiirlerin mükemmelidir Senden başkasını seven delidir Yüzün çiçeklerin en güzelidir Gözlerin bilinmez bir diyar gibi Başını göğsüme sakla sevgilim Güzel saçlarında dolaşsın elim Bir gün ağlayalım, bir gün gülelim Sevişen yaramaz çocuklar gibi. Sabahattin Ali |
![]() |
![]() |
#478 |
![]() Beni Candan Usandırdı 💠 Beni candan usandırdı cefâdan yâr usanmaz mı Felekler yandı âhımdan murâdım şem'i yanmaz mı Kamu bîmârına cânân deva-yı derd eder ihsan Niçün kılmaz bana derman beni bîmar sanmaz mı Şeb-i hicran yanar cânım döker kan çeşm-i giryânım Uyarır halkı efgânım kara bahtım uyanmaz mı Gûl-i ruhsârına karşu gözümden kanlu akar su Habîbim fasl-ı güldür bu akar sular bulanmaz mı Gâmım pinhan tutardım ben dedîler yâre kıl rûşen Desem ol bî-vefâ bilmem inanır mı inanmaz mı Değildim ben sana mâil sen ettin aklımı zâil Beni tan eyleyen gafîl seni görgeç utanmaz mı Fuzûlî rind-i şeydâdır hemîşe halka rüsvâdır Sorun kim bu ne sevdâdır bu sevdâdan usanmaz mı Fuzuli |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günün, Şiiri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |