![]() |
![]() |
#431 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() BİR ACAYİP DUYGU Mürdüm eriği çiçek açmıştır. — ilkönce zerdali çiçek aça mürdüm en sonra — Sevgilim, çimenin üzerine diz üstü oturalım karşı-be-karşı. Hava lezzetli ve aydınlık — fakat iyice ısınmadı daha — çağlanın kabuğu yemyeşil tüylüdür henüz yumuşacık... Bahtiyarı yaşayabildiğimiz için. Herhalde çoktan öldürülmüştük sen Londra'da olsaydın ben Tobruk'ta olsaydım, bir İngiliz şilebinde yahut... Sevgilim, ellerini koy dizlerine — bileklerin kalın ve beyaz — sol avucunu çevir : gün ışığı avucunun içindedir kayısı gibi... Dünkü hava akınında ölenlerin yüz kadarı beş yaşından aşağı, yirmi dördü emzikte... Sevgilim, nar tanesinin rengine bayılırım — nar tanesi, nur tanesi — kavunda ıtrı severim mayhoşluğu erikte yağmurlu bir gün yemişlerden ve senden uzak — daha bir tek ağaç bahar açmadı kar yağması ihtimali bile var — Bursa cezaevinde acayip bir duyguya kapılarak ve kahredici bir öfke içinde inadıma yazıyorum bunları, kendime ve sevgili insanlarıma inat. Nazım Hikmet |
![]() |
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#432 |
![]()
Aşk Başlamadan Güzel
Aşk başlamadan güzel, Kalplerde heyecan Bakışlarda korku olduğu zaman güzel... Birbirimize sezdirmemek için çırpınış, Başkaları görmesin diye çabalayış, Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman... Aşk başlamadan güzel.... Ümit Yaşar Oğuzcan |
![]() |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#433 |
![]() Suda Bir çift yaprakmış dalında yumuşacık Tutmuşum, tutmuşum ellerinden senin Düşmüşüz yavaşça bir sakin derenin İçindeymişik, yeşilmişik, sazmışık Balıklar gibiymiş sessiz ve karanlık, Yüzermiş saçların, yüzermiş nefesin Susarmışız öyle, bir sakin derenin İçindeymişik, yeşilmişik, sazmışık Can Yücel |
![]() |
![]() |
#436 |
![]()
Hep yeşil bir gölüm olsun istiyorum.
Tenha ve yalnız bana ait olan. Herkesten kaçtığımda buraya sığınsam. Ayaklarımı bırakıversem serin sularına, yüreğime kadar ıslansam. Sonra en öfkeli gücümle taş atsam bu göle. Bu taşın çıkardığı ses gibi tok bir isyan olsam. Ve sen gelip beni bulsan. Hiç görmediğim seni, gözlerinden taşan yalnızlıktan tanısam. Ve kaçamayacağım tek insan sen olsan. Melek Paşalı _ |
![]() |
![]() |
#437 |
![]()
|
![]() |
![]() |
#438 |
![]() 29 EKİM Bu sabah içimde bir tazelik var, Bu seher, bu camdan giren gündüz, ben! Sokaktan yükselen şu şen naralar, Bu camdan bakınan, bu gülen yüz ben! Nerede o dünkü ateşli nabız, Nerede yastıkta kıvranan başım? Bu sabah içimde çelikten bir hız, Bu sabah en mutlu, en şen yurttaşım. Bu millet, bu insan, adı sanı Türk, Bu toprak, bu vatan, güzel Türkeli, Bu tarih, bu onur, bu sihirli yük, Bu Bursa, bu Konya, bu usta eli. Bu eşsiz İstanbul, bu tek Edirne, Bu örnek Kayseri, Sivas, Erzurum, Bu Fırat, Menderes, Çoruh, Ergene, Bu İzmir, Adana, Urfa, bu Çorum. Bu başak, bu salkım, bu bağ, bu harman, Bu bizim davarlar, bizim danalar, Bu ocak, bu maden, bu dağ, bu orman, Bu yiğit erkekler, yiğit analar. Bu çetin, bu dönmez, bu sert bilekler, Bu yanık çehreler, bu bizimkiler, Bu ağaç, bu çiçek, bu çığ, bu renkler, Bu diller, bu sesler, ya bu ezgiler. Bu ninni, bu ağıt, bu düğün, bu bar, Bu Zeybek, bu halay, bu güreş hep ben! Bu sabah içimde bir tazelik var, Bu ışık, bu gündüz, bu güneş hep ben! Ey rüya, ey hayal, beni terketme. Ey sabah koynunda senin, hem zinde, Bir şuur ışığı vurmuş perdeme, Bir bahar öğlesi gibi çimen de. Siz şimdi sokaktan gelen oymaklar, Yürüyün siz bütün il çocukları, Göğüslerde gurur, elde bayraklar, Yürüyün başlar dik, alın yukarı. Yürüyün ardından siz emellerin, Yürüyün kalbimin yükü ilhamlar, Uzaktan çırpınsın size ellerim, Çırpınsın yüreğim, durana kadar. Bu sabah içimde bir tazelik var, Bu seher, bu camdan giren gündüz ben! Komşular, şaşmayın bana komşular, Bu camdan bakınan, bu gülen yüz ben! Ahmet Kutsi Tecer |
![]() |
![]() |
#439 |
![]()
Umuttur
"Sev beni, alış bana Kimse ürkütemez bağlandığımız güzelliğin utkusunu Sev beni, bir dağ gölgesi kadar sev Şimdilik bırak musluğun sızmasını damın akmasını Bir tırnak gibi büyü domuz bir tırnak gibi Zorlayarak her bir yanı Çünkü biraz sonra umut başlar her günkü, başlar Aslında bir alıştırmadır umut Öbürlerinin azıcık nefes diye bağışladığı -baharı beklemeye benzer- Hain ve olmayanadır çünkü Umutsuzluğu taşır yanında Oysa nasıl olsa gelecektir bahar denen tarih Önüne durulmaz mantığıyla doğanın Yeşilden olma birim Sudan gelme itmeyle Umut yoktur Kimse yoktur umut etmemeyi önleyecek Çünkü umut kaçınılmaz gelecektir Bütün gümbürtüsüyle Umut kaçınılmaz gerçektir çünkü Biri Asya’da biterken sözgelişi, Şili’de öbürkü başlar “ TURGUT UYAR |
![]() |
![]() |
#440 |
![]()
Yağmur Kaçağı
Elimden tut yoksa düşeceğim Yoksa bir bir yıldızlar düşecek Eğer şairsem, beni tanırsan Yağmurdan korktuğumu bilirsen Gözlerim aklına gelirse Elimden tut yoksa düşeceğim Yağmur beni götürecek yoksa beni Geceleri bir çarpıntı duyarsan Telâş telâş yağmurdan kaçıyorum Sarayburnu’ndan geçiyorum Akşamsa eylülse ıslanmışsam Beni görsen belki anlayamazsın İçlenir gizli gizli ağlarsın Eğer ben yalnızsam, yanılmışsam Elimden tut, yoksa düşeceğim Yağmur beni götürecek yoksa beni ATİLLA İLHAN |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günün, Şiiri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |