|
Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler |
|
Seçenekler |
08.04.2010, 13:02 | #11 |
|
Cevap: İntihar ve İntihar İstatistikleri
Sevgili OkyanusunKalbi seninde dedigin gibi ruh saglıgı bozuk oldugundan intihar ediyorlar zaten-en azından o an için bozuk-
19.06.2010, 09:04 | #12 | |
|
Alıntı:
Peki Ersan abi sende yanlış anlama.Ben misafirler için endişelenmiştim. |
|
19.06.2010, 12:32 | #13 | |
|
Sundaeciğim, bunlar sadece bilinen şeyler ve istatistikler. Bunları okuyan insanların konudan esinlenerek intihara kalkışacağını sanmıyorum.
İntihar etmek için bu konuya bakmaya gerek yok, İstanbul'da trafiğe çık arabayla bir sürü intihar etmek için sebep bulursun ******* Benim uşaklarım hallerinden memnunlar |
|
02.04.2011, 19:29 | #14 |
|
İntihar hakkında neler biliyoruz?
İntihar hakkında neler biliyoruz?
13.11.2011, 14:15 | #15 |
|
Ben intiharı bir hastalık değil bir seçim gibi görüyorum..
Tabi bunu ne için yani sebebinizin ne olduğuna bağlı.. Hastalık değil diyorum çünkü bunda kişi suçlu değil.. kişiyi buna hazırlayan etmenler var çevre,okul,iş hayatı,özel hayat v.s herkes aynı ortamda büyümez kimileri şanslı olur kimileri ise şanssız.. Kişi önüne sunulan hayata bakar dayanabileceği kadar dayanır bir çıkışı olduğunu düşünür bunu başaramazsa gitmeyi seçer işte budur intihar.. Diyeceksiniz bu imkanları elinde olanlarda intihar ediyor? bununda tek sebebi doymuşluk hissidir canlar.. kişi hayatta tadabileceği tüm zevkleri tatmıştır dolayısıyla yaşadığı hayatın bir heyecanı kalmamıştır.. kendi kendine "bumuydu abi yaşamak dedikleri şey?" deyip bunu yapar.. Mesela benim eski bir arkadaşım bu yüzden intihar etmişti çocuk mutluydu insanları güldürmeyi çok severdi parası, sevgilisi bile vardı ama ne zaman biraraya gelsek herşeyi olduğu halde birşeylerin eksik olduğunu hayatın böyle çok sıkıcı olduğunu söyler dururdu ama bunları söylerken dalga geçer gibi söylerdi şakayla karışık..bizde dalga geçiyor galiba diyerek onun söylediklerini ciddiye almazdık o zamanlarda lise sondaydık tabi.. birgün okula gelmemişti akşama haberi ulaştı ilk başta şaka zannettik sonra gerçek olduğunu anladık herkes şaşırmıştı nasıl yapar bunu diyorduk..ama yapmıştı işte.. arkasından gözü yaşlı annesi babası ve sevgilisi.. sonra biz arkadaşlarının yüreğindede vicdan azabı bırakarak çekip gitmişti Daha öncede söylemiştim bendede böyle bir his var bunun yanında çevre faktörüde var.. bu tür isyanlarım özellikle tam alkollüyken doruğa çıkıyor ister bu birazda benim bilinçaltımda yatıyor birde alkol düşünme yetisini kör eder canlar.. alkolün etkisi geçtiğinde kendi kendime "oğlum daha yapman gereken şeyler var nereye daha cehenneme gitmek için çok erken" felan Çoğu insanda böyledir intihar etmeyi düşünür düşünür hatta neyle yapacağına karar bile verir ama sonra aklına birşey gelir "ya bunuda yapmam lazım bunu bunu yapmadan gitmek istemiyorum" der mutlaka hayatta zevk alacak bir olayı vardır taaki kalmayana dek...sonrasında ya gidersin yada aynı sıkıcı olaylarına devam edersin..belki bu yadırganabilir Baştan şanssız olanlar kesinlikle yadırganamaz toplum güçlüleri oluşturduğu gibi onları tatmin ettirecek güçsüzleride oluşturur kişi bunlara yem olmamak için intiharı seçebilir..(Yavuz çetin mesela) Sonuçta ne olursa olsun elbetteki intihar yanlış bir seçim olabilir ama sonuçta bir seçimdir.. ve buna saygı duymamız gerekir çünkü insanlar zevk olsun diye intihar etmiyorlar..(ha bir kız yüz vermedi yada bir erkek beni terketti diye intihar edenler var bu aptallıktır tabi) Toplumda intihara en aşağılık sıfatlar yakıştırılıyor korkaklık felan deniliyor yaşam kutsal bir görev değilki intihar korkaklık veya kaçmak olsun? ve tüm dinler intiharı reddediyor hiç düşündünüzmü? bizim dinimizdede intihar edenin cenaze namazı bile kılınmıyor.. korkaklık diyorlar ama yanılıyorlar oysa intiharın kendisi büyük cesarettir hangimiz hayatın sıcak kollarından çıkıp ölümün soğuk kollarına koşmayı ister? kimse istemez değilmi.. Yalnız bunu niye yaptıklarını anlayamazsınız ama ne olursa olsun buna saygı duymamız gerekmektedir çünkü bu toplum onlarca düşmüşü, ve düşmüş olmayı kendine yediremeyip buralardan göçen insanların mezarları üzerine inşa ediliyor. dolayısıyla bunun üzerinde kolayca konuşulacak yada tartışılacak birşey değil.. ha yapmak isteyenede ışık olun kurtarıcı olun kurtarmaya çalışın.. ama yapmışsa bencilce düşünerek neden gittin demeyin niye korkaklık yaptın demeyin.. çünkü bu gideni çok yaralar ve acı verir.. Çözümü varmı?? maalesef çözümü olmayacak canlar.. toplumda kendi yargılarını özeleştiri yapmadığı sürece sosyalliğe çok önem verip bireyselleşmeye karşı olduğu sürece,zıt kutupları yaratmaya devam ettiği sürece intiharlar her zaman olacaktır.. saygılar
13.11.2011, 14:30 | #16 |
|
Sevgili SerseriGezgin...
Yazdıklarının hepsi sana göre doğru olanlardır muhakkak. Ama senin doğrularının mutlak doğru olamayacağınıda gözardı etmemelisin... Buradan ahkam kesmek kolaydır bizler için. Anlatır anlatır ve seninde anlamanı bekleriz üstelik. Ama bu konuda ki yetersizliğimizi veya bilgisizliğimizi aklımıza pek getirmeyiz... Sen bunları burada paylaşmak yerine en iyisi profesyonel bir yardım al. Aradığın cevapları burada bulman çok zor çünkü... Seni dinlemek sana yardımcı olacaksa seve seve dinlerizde arada söylenmesi gerekenleri ne kadar doğru söyleyebiliriz bilemem. Bak bir çuval yazı yazdım bende. Sana ne faydası olacaksa... Ama aradaki profesyonel yardım işini bence ihmal etme... Sevgiyle hayatta kal.
13.11.2011, 14:35 | #17 |
|
İnsanlar hep en kolayın peşinden gider zaten.. |
13.11.2011, 14:45 | #18 |
|
Her doğan gün yeni bir umuttur...çok klişe olacak ama;yaşamak...inadına yaşamak bence....Konuyu okumak bile içimi sıktı...
13.11.2011, 14:56 | #19 |
|
Nefes almak bile amaçsız geliyorsa, yaşama isteğini yitirdiyse ve umut etmiyorsa kişi, zorluklar onu öyle bir sıkıyorsa ki bu da psikolojik yıpranma ve probleme sebebiyet verip krize sokarsa; " ya belki de cehennem diye bir şey yoktur " diyip ölümü tatmak isteyebilir.. Bana da hep saçma gelirdi ama en son böyle bir krizle yüzleşince çok da zor değilmiş dedim eğer mantığını hareket ettiremez ve beynine sinyal yollayamazsan gerçekten kapıda görünebiliyor ölüm isteği.. Nasıl kimi aşırı sinirlendiği an kendini kaybedip şiddete başvuruyorsa (kendi bedenine ve ya diğer bir bireye ya da nesneye) bu da çaresizliğin,umutsuzluğun ve ya karamsarlığın bir uç noktası olabilir..
|
13.11.2011, 15:26 | #20 | |
|
Alıntı:
|
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
intihar, istatistikleri, türkiyede, yöntemleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |