13.06.2012, 14:41 | #1 |
|
Turgut Uyar Sonsuz ve Öbürü Şiiri | Kendi El Yazısından
Kendime Dair şiirinde: Bir türlü bağlanamadım gitti hatıralarıma, /Zaten hatıra namına ne var ki aşktan başka... der Turgut Uyar ve bakın aşkın sonrası için iki kere iki nasıl dört eder. "Başka" olana özlemi, ulaşma, onu yaşama isteği hiç bitmez Turgut Uyar'ın... En değerli vakitlerinizi bana ayırdınız sağolunuz efendim gökyüzününün sonsuz olduğunu bana öğrettiniz öğrendim yeryüzünün sonsuz olduğunu öğrettiniz öğrendim hayatın sonsuz olduğunu öğrettiniz öğrendim zamanın boyutlarının sonsuzluğunu ve havanın bazen kuşa döndüğünü öğrettiniz öğrendim efendim ama sonsuz olmayan şeyleri öğretmediniz efendim baskının zulmun kıyımın açlığın bir yerlere kıstırılıp kalmanın susturulmanın aşk mutluluğunun ve eski hesapların aritmetiğin bile bunları bulmayı bana bıraktınız size teşekkür ederim Turgut Uyar 18.5.82
14.06.2012, 16:25 | #3 |
|
Cevap: Turgut Uyar Sonsuz Ve Öbürü Şiiri | Kendi El Yazısından
"Biliyorum sebebini bir bir biliyorum öyle kolay kendisi kurtulması söylemesi öyle kolay kolaylığından sıkılıyorum kurtulmak elimden gelmiyor" demiş Turgut Uyar.
Kim bilir "İnsana dair her şey kabulum"derken öğrendiklerini,"Sebebini biliyorum kurtulmak gelmiyor elimden derken" öğrenmesi gerekenleri kastetmiştir belki de...
Etiketler |
öbürü, sonsuz, urgut, uyar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |