Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Resim | Fotoğraf | Heykel > Türk Ressamların Biyografileri

Türk Ressamların Biyografileri Türk ressamların biyografi ve eserlerinden örnekler

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 23.02.2013, 16:45   #21
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Resimde Sıradışı Bir Teknik | Tükenmez Kalem Sanatçısı | Erkan Gürka

Harika bir konu olmuş. Teşekkürler

Sevgili Erkan Bey,

Hayat hikayenizi büyük bir merakla okudum. Bir kez daha gördüm ki; insan sevdiği işi bulunca, hiç bir zorluk ondan vazgeçiremiyor. Belki tüm bu zorluklar, üretim için kamçılıyor üreteni.

Buraya ilk geldiğiniz günlerde, resimlerinizi bırakıp gideceğinizi düşünmüştüm. Buna, bir yazı sebep oldu ama neydi hatırlamıyorum. İyi ki kaldınız, iyi ki bizimlesiniz...

Çalışmalarınız, gerçekten etkileyici. Bu tür çalışmalarda genellikle rapido ile ve aynı çizgi çeşidiyle çalışıldığını görmüştüm daha önceleri. Ya noktalar, ya da düz çizgiler. Gördüğüm kadarıyla, siz kalemin her türlü olanağından yararlanıyorsunuz. Bu, çalışmalarınızı daha özel kılıyor.

Yaptığınız iş, gerçekten meşakkatli, büyük sabır isteyen türden. Kocaman kocaman tebrikler size ve varlığınız için teşekkürler...

Saygıyla...

H.
12 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.02.2013, 16:50   #22
Zeynep Sappho
Her şey aşk için...

Standart Cevap: Resimde Sıradışı Bir Teknik | Tükenmez Kalem Sanatçısı | Erkan Gürka

Beni ağlatan Eminönü cami kimin elinde hocam...
Eski 23.02.2013, 18:02   #23
Yavuzhan
Gerçek Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi erkangurkan Mesajı göster
sayın Yavuzhan,
sanırım, sakallıların hepsi değil de,
usta ressamların çoğu nedense sakallı oluyorlar demek istemiştiniz,
övgüleriniz için teşekkür ederim.

Tabiki Ustad..

Bob Ross'a da dem vurdum..
Eski 23.02.2013, 18:05   #24
erkangurkan
Tam Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CadII Mesajı göster
Harika bir konu olmuş. Teşekkürler

Sevgili Erkan Bey,

Hayat hikayenizi büyük bir merakla okudum. Bir kez daha gördüm ki; insan sevdiği işi bulunca, hiç bir zorluk ondan vazgeçiremiyor. Belki tüm bu zorluklar, üretim için kamçılıyor üreteni.

Buraya ilk geldiğiniz günlerde, resimlerinizi bırakıp gideceğinizi düşünmüştüm. Buna, bir yazı sebep oldu ama neydi hatırlamıyorum. İyi ki kaldınız, iyi ki bizimlesiniz...

Çalışmalarınız, gerçekten etkileyici. Bu tür çalışmalarda genellikle rapido ile ve aynı çizgi çeşidiyle çalışıldığını görmüştüm daha önceleri. Ya noktalar, ya da düz çizgiler. Gördüğüm kadarıyla, siz kalemin her türlü olanağından yararlanıyorsunuz. Bu, çalışmalarınızı daha özel kılıyor.

Yaptığınız iş, gerçekten meşakkatli, büyük sabır isteyen türden. Kocaman kocaman tebrikler size ve varlığınız için teşekkürler...

Saygıyla...

sayın CadII,

hayat hikayemle ilgili bu kısa özettin ilginizi çekmesi,
sonrası yazacaklarıma adeta ışık tutuyor.

evet birara sıkıntılı bir dönem geçirmeme neden olan,
sayın lale nin çocukluk döneminde yaptığı resimlerle ilgili
bir cevap mesajımdı, ancak gerilerde kaldı, iyiki de kaldı,
bugün, siz değerli arkadaşları tanıma fırsatı bulduğum ve paylaştığım
için mutluyum.

sizin deyiminizle de çalışmalarımı özel kılan, resim sanatında
bilinen nokta ve düz çizgi nin dışında geliştirdiğim sıradışı
çizgi tekniğimdir. bu da bilyalı tükenmez kalem gibi huysuz
bir kaleme hükmedebilmeyi başarabilmiş olmaktan geçiyor,
teşekkür ederim.

saygı ve sevgiler
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Zeynep Sappho Mesajı göster
Beni ağlatan Eminönü cami kimin elinde hocam...

sayın Zeynep Sappho,

sanırım ortaköy camisi demek istediniz,
o çalışmamı uzun süredir istanbul sergim için bekletiyordum,
teşekkür ederim.
Eski 27.03.2013, 23:25   #25
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Resimlere maalesef ilgim yok.. Ama büyük de saygım vardır yapana.. Çünkü imkansız bir iş gibi düşünürüm ben bu olayı.

Neden yok diye sormayın bana zorla resim yaptırıyorlardı okul zamanlarında.. Bende bu zorlamalara maruz kalınca resim dersini bıraktım.. O günden sonra karnemde resim hep "0" gelmişti.

Neyse sevgili hocam sizin resimlerinizi gördüm az inceledim başta zannettim ki sizde sıradan birisiniz kara kalemle çalışıyorsunuz felan.. hatta ne yalan söyleyeyim pek dikkatimi bile çekmemiştiniz.

Taaki şu istanbul buluşma konusunu okuyana kadar.

Biyografinizi ve yaptığınız resimleri gördükçe şaşırdım. Hatta bunları ben başta kara kalem zannettim. Ama tekniğinizin tükenmez olduğunu öğrenince kendi kendime affınıza sığınarak "yok artık devenin nalı" naraları çektim burda.

Ben zaten resim yapmayı imkansız olarak görüyorum, Ama siz bunun imkansızının imkansızı üstüne giderek dahada aşmışsınız çalışmalarda..( Başka cümle bulamadım) Hemde hatasız.. Bunları başarabilmek için neler çektiğinizi tahmin edemiyorum ben.

Önünüzde saygıyla eğiliyorum.

Kendinize iyi bakın.
Eski 26.04.2013, 22:42   #26
Basakca
Müdavim

Bu akşam iş çıkışı, hem kendisini ziyaret hemde bir kere daha o eşsiz tekniği ile üretmiş olduğu eserlerini bir kere daha görebilme şansına ermek için Erkan Gürkan hocamızın yanına gittim.

Aynı şekilde ilk günkü gibi samimi, içten sıcak karşılaması ile uzun soluklu bir sohbetimiz esnasında eserlerinde kendi üretmiş olduğu tekniğinin bana hissettirmiş olduğu tarifini vermekte baya zorlandığımı itiraf etmeliyim.

Burada kısmi olarak gördüğümüz eserlerinden bir çoğu beni etkilemesinin haricinde sergi salonunda ilk kez gördüğüm bir eseri vardı ki o eser şelalenin dökülmesi ve dökülürken suyun köpük köpük olarak çağıldaması bir tükenmez kalemden çıkan ne bir nokta tekniği ne bir fırça darbesine, ne de bir kara kalem çalışmasına benziyordu.

Sanki görünmeyen bir el şelaleyi döküyor, döktüğü yerden de köpürdeterek başka bir aleme sürüklüyor gibiydi. Ve bu üretmiş olduğu son eseri olduğunu da kendisinden öğrendim.

Eserlerine baktıkça hayranlığım bir kat daha artarken böyle bir içten insanla aynı çatı altında olmaktan bir kere daha gurur duydum.

Bu gururun yarısı da sevgili Real'e.... Böyle bir ortamda bizlerin olmasını sağladığı için teşekkür ederim.

Erkan Gürkan hocamızın Akadlar Kültür Merkezi'ndeki sergisinin son günü 30 Nisan.

10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.04.2013, 23:30   #27
İklim
Uzman Üye

Ben de biyografinizi bir çırpıda,büyük keyifle okuyanlardanım.Azminiz,başkalarının size yakıştırdığı sifatları hakettiğinizi söylemeniz,kendinize olan saygınız,duruşunuz,yeteneğiniz konusunda büyülenmemek ne mümkün.
Dilerim yaşam konusunda da sizden aldığımız ders bize önderlik eder.
Teşekkürler iyiki varsınız,iyiki bizimlesiniz.
Lale ye,sanatçımızın biyografisini hazırlayıp bize sunduğun için ayrıca teşekkür ediyorum.
5 Üyemiz İklim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.04.2013, 00:16   #28
Gece
Uzman Üye

Tebriklerimle...Nice resim ve başarılara....
Emeğiniz hiç solmasın...
7 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.08.2013, 17:08   #29
erkangurkan
Tam Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Resimlere maalesef ilgim yok.. Ama büyük de saygım vardır yapana.. Çünkü imkansız bir iş gibi düşünürüm ben bu olayı.

Neden yok diye sormayın bana zorla resim yaptırıyorlardı okul zamanlarında.. Bende bu zorlamalara maruz kalınca resim dersini bıraktım.. O günden sonra karnemde resim hep "0" gelmişti.

Neyse sevgili hocam sizin resimlerinizi gördüm az inceledim başta zannettim ki sizde sıradan birisiniz kara kalemle çalışıyorsunuz felan.. hatta ne yalan söyleyeyim pek dikkatimi bile çekmemiştiniz.

Taaki şu istanbul buluşma konusunu okuyana kadar.

Biyografinizi ve yaptığınız resimleri gördükçe şaşırdım. Hatta bunları ben başta kara kalem zannettim. Ama tekniğinizin tükenmez olduğunu öğrenince kendi kendime affınıza sığınarak "yok artık devenin nalı" naraları çektim burda.

Ben zaten resim yapmayı imkansız olarak görüyorum, Ama siz bunun imkansızının imkansızı üstüne giderek dahada aşmışsınız çalışmalarda..( Başka cümle bulamadım) Hemde hatasız.. Bunları başarabilmek için neler çektiğinizi tahmin edemiyorum ben.

Önünüzde saygıyla eğiliyorum.

Kendinize iyi bakın.

Sayın SerseriGezgin,

Resimlere ilginiz olmamasına rağmen, tekniğim ve çalışmalarıma olan duyarlılığınız, farkı farketmeniz ve farketiğinizi bu kadar güzel anlatmanız beni çok etkiledi.

Sizi resim yapmaya zorlayarak, aslında sizde varolanı da yok etmek için
özel bir çaba göstermişler sanki.

Ancak özdeki mevcut güzellikler kalıcıdır.

Sevgi ve saygılar..
Eski 25.10.2013, 21:43   #30
ReaL
Deniz Sevengillerden

Ellerine sağlık Erkan Abi, bu son eserin Atatürk Resmi de muhteşem güzellikte olmuş..

* * *

(Resmin büyük halini görmek için resmin üzerini tıklayınız.)

Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
antalya liseli, düşünce tarihi, empresyonistler, erkan, gürkan, ilkokul, kalem, mimari proje, nejat tekelioğlu, resimde, sanatçısı, tükenmez, vedat dalokay, yorum

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler